Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להחליף את רבעיית הצמיגים שלי ברכב לרביעיית TOYO R1R

הם נראים צמיגים דיי ספורטיביים ומאוד יפים.

המידה 205/R16/55

איך לדעתכם הצמיג ?

ד"א קיבלתי הצעת מחיר של 1800 שקל ל-4 צמיגים. (450 שקל לצמיג)

מה דעתכם על המחיר ועל הצמיגים עצמם ? איך האחיזה שלהם בפניות חדות ? ברטוב ?

תודה

פורסם
לפי המידה זו לא גולף GTI, אם כך למה לשים על הרכב צמיגי אקסטרים יחסית כמו R1R?

הם יישחקו לך די מהר.

הרכב הוא גולף MK5 2000FSI

השחיקה המהירה דיי פחות מעניינת אותי כי אני גם ככה נוסע בשנה 8K קמ בלחץ.. (בהגזמה)

שאתה אומר ישחקו דיי מהר מה הסיבה לכך ? וכמה ק"מ זה מהר ?

פורסם

גומי רך (הנשחק מהר יותר) שמספק אחיזה מעט גבוהה יותר אבסולוטית.

כמה קילומטרים? תלוי באופי הנסיעות שלך, בהקפדה על לחץ אוויר וכך הלאה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
גומי רך (הנשחק מהר יותר) שמספק אחיזה מעט גבוהה יותר אבסולוטית.

כמה קילומטרים? תלוי באופי הנסיעות שלך, בהקפדה על לחץ אוויר וכך הלאה.

אני לא מתכוון לעשות דריפטים להרים אמברקס וכן הלאה עם הרכב שלי.

הנסיעות שלי בד"כ הן עירוניות ומידי פעם בין עירוניות

הסגנון נהיגהה שלי הוא נסיעה היא ספורטיבית עם הרבה קיקים , בפניות , וחשוב שהצמיג יבלום מהר בכביש רטוב ויבש.

חוץ משחיקת הצמיג , אילו חסרונות יש לו ?

פורסם (נערך)

גם נהיגה ספורטיבית שוחקת צמיגים. רוצה בלימה טובה ברטוב? וותר על צמיגים כאלו, כי הם נועדו להתרגזנויות ביבש.

שני חסרונות עיקריים: אבדן אחיזה חד, וקושי בניצול הפוטנציאל המלא של הצמיג בשל החיכוך שמאט אותו בפניות.

אזהרת חפירה: חריגה בעשרים מלים.

צמיג הפונה מפתח זווית "החלקה", פער בין הכיוון של הגלגל וכיוון המדרס. זווית זו מייצרת כוח פניה. חלקה האחורי של הזווית מפיק את רוב הכוח, ולכן מתנגדת לסיבוב ההגה.

בנוסף, מאחר וכוח הפניה פועל בניצב למדרס, הוא מצביע אחורה מקו הפניה ולכן יוצר גרר מושרה - חיכוך המאט את הרכב במקום להפנותו.

ככל שהזווית גדלה - הכוחות גדלים. השיא אינו קוצו של יוד, אלא תחום שטוח בין שתי זוויות שונות המציעות יחס שונה של כוח פניה לגרר עבור אותו קו פניה.

מעט לפני השיא, שני חלקי המדרס מתחילים להפיק כוח פניה דומה וההתנגדות מתחילה לדעוך. מעבר לשיא, כוח הפניה יורד, הגרר עולה והרכב מחליק.

בצמיג ספורטיבי, הצמיג מפיק יותר כוח פניה בזוויות "החלקה" קטנות, אך מגיע לשיא מהר יותר. אזור השיא הוא לרוב קצר יותר והנפילה בכוח הפניה אחריו - חדה יותר.

ועוד, ההתנגדות בהגה נופלת מוקדם יותר לפני השיא כך שאבדן האחיזה הוא עם פחות סימנים מעידים בהגה. חלק מהצמיגים הללו גם מפיקים פחות רעש בשל תבנית החירוץ.

מאחר והגרר הוא כוח פניה "מבוזבז", עלינו לנטרל אותו עם האצה כדי לממש את מלוא הפוטנציאל של הצמיג. ככל שיש יותר גרר, נתקשה לעשות זאת ולהאיץ מן הסיבוב, דבר הקובע את קצב הנהיגה יותר מהכל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
גם נהיגה ספורטיבית שוחקת צמיגים. רוצה בלימה טובה ברטוב? וותר על צמיגים כאלו, כי הם נועדו להתרגזנויות ביבש.

שני חסרונות עיקריים: אבדן אחיזה חד, וקושי בניצול הפוטנציאל המלא של הצמיג בשל החיכוך שמאט אותו בפניות.

אזהרת חפירה: חריגה בעשרים מלים.

צמיג הפונה מפתח זווית "החלקה", פער בין הכיוון של הגלגל וכיוון המדרס. זווית זו מייצרת כוח פניה. חלקה האחורי של הזווית מפיק את רוב הכוח, ולכן מתנגדת לסיבוב ההגה.

בנוסף, מאחר וכוח הפניה פועל בניצב למדרס, הוא מצביע אחורה מקו הפניה ולכן יוצר גרר מושרה - חיכוך המאט את הרכב במקום להפנותו.

ככל שהזווית גדלה - הכוחות גדלים. השיא אינו קוצו של יוד, אלא תחום שטוח בין שתי זוויות שונות המציעות יחס שונה של כוח פניה לגרר עבור אותו קו פניה.

מעט לפני השיא, שני חלקי המדרס מתחילים להפיק כוח פניה דומה וההתנגדות מתחילה לדעוך. מעבר לשיא, כוח הפניה יורד, הגרר עולה והרכב מחליק.

בצמיג ספורטיבי, הצמיג מפיק יותר כוח פניה בזוויות "החלקה" קטנות, אך מגיע לשיא מהר יותר. אזור השיא הוא לרוב קצר יותר והנפילה בכוח הפניה אחריו - חדה יותר.

ועוד, ההתנגדות בהגה נופלת מוקדם יותר לפני השיא כך שאבדן האחיזה הוא עם פחות סימנים מעידים בהגה. חלק מהצמיגים הללו גם מפיקים פחות רעש בשל תבנית החירוץ.

מאחר והגרר הוא כוח פניה "מבוזבז", עלינו לנטרל אותו עם האצה כדי לממש את מלוא הפוטנציאל של הצמיג. ככל שיש יותר גרר, נתקשה לעשות זאת ולהאיץ מן הסיבוב, דבר הקובע את קצב הנהיגה יותר מהכל.

בדקתי בהמון פנצ'ריות לגבי ה- TOYO R1R ורובם אמרו שאין להם , וחלקן שאמרו שכן יש להם , הם בעלי תאריך ייצור מדף שנתיים (שנת 2014)כך שטענתי בפני המוכרת שהצמיגים האלו ישנים (שנתיים) היא התחילה לבלבל לי תשכל שכמה שיותר זמן הצמיג נמצא על המדף הוא מתגבש יותר , וזה יותר טוב וצמיג יש לו אחריות 4 שנים וכו וכ...

בכל מקרה לא מצאתי את מה שאני רוצה גם לא אנקוק RS3..

TOYO T1 SPORT כן יש במלאי , מה דעתכם עליו ? צמיג איכותי ? ספורטיבי ?

פורסם

ה-K107 של הנקוק נקרא גם Ventus S1 Evo, תראה במבחן הזה שנעשה בשנה שעברה.

הצמיג הגיע למקום הראשון ועקף את המישלין PSS, גודייר F1, קונטי ספורט קונטקט ועוד.

בארץ הוא מקבל ביקורות טובות מאד גם מגולשים פה בפורום,

אם אני לא טועה יש פה כמה שהתקינו אותו על לאון ועל ב.מ.וו ומאד מרוצים.

פורסם
ה-K107 של הנקוק נקרא גם Ventus S1 Evo, תראה במבחן הזה שנעשה בשנה שעברה.

הצמיג הגיע למקום הראשון ועקף את המישלין PSS, גודייר F1, קונטי ספורט קונטקט ועוד.

בארץ הוא מקבל ביקורות טובות מאד גם מגולשים פה בפורום,

אם אני לא טועה יש פה כמה שהתקינו אותו על לאון ועל ב.מ.וו ומאד מרוצים.

אכן ההנקוק ונטוס s1 קיבל "ניקוד" יותר גבוה בחלק מהנתונים, אבל ממש לא צמיג ספורטיבי

ראה את התמונות (מההשוואה ואת ההבדלים שסימנתי )

diff.jpg

קובי

:-)

פורסם

ה-K107 דווקא כן מוגדר כצמיג על הקו הספורטיבי יותר. תראה פה את ההגדרה של הנקוק עבורו.

אבל כוונתי הייתה לא שהוא צמיג ספורטיבי טוב יותר מה-PSS, זה הרי ברור שהוא לא, הוא גם עולה בערך שליש ממנו,

הכוונה הייתה שהוא צמיג טוב מאד למי שמחפש אול-ראונדר עם יכולות ספורטיביות במחיר לא יקר במיוחד.

• תוכן חדש...