Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לוג DIY מתעדכן - Peugeot 206 XS 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז לקח לי המון זמן להתקין וגם עכשיו לא סיימתי, הציוד הקודם שהיה לי הוא רמקולים אחוריים וסאב ישן של פיוניר. הציוד הזה הגיע עם הרכב שנקנה לפני חצי שנה, הייתי בטוח שאני חייב לשדרג כי זה לא מספיק לי. אז למדתי הרבה עד שהתחלתי לבחור בכלל את הציוד והמשכתי ללמוד עד שהייתי בטוח בוודאות שאני יודע להתקין בלי לשרוף את הרכב.

תודה רבה לאדי ורועי (fastgt) שעזרו לי בתהליך ובמיוחד בבחירת הציוד !

הרעיון שליווה אותי במשך כל ההתקנה היה פשוט לחסוך במקום, בכלל זה החלטתי על תיבה אטומה ולהשקיע הרבה מאוד זמן רק בלבנות את הפלטה של המגברים (אתם תראו בסוף יצא נחמד).

בכל מקרה זה הציוד:

alpine 147bt משומש כולל מתאם אנטנה (ואני בכלל לא משתמש ברדיו אבל טוב שיש)

hat clarus ותודה לאלי

mosconi gladen one 130.4 dsp

Boston acoustics 510 44

חיווטים: 4 ג'ייג מתח כולל פיוז, כבלים 16 גייג' לטוויטרים ו12 למידבאסים. ו3 זוגות RCA, של אודיסון, כשאחד מהם הוא לסאבוופר. יכול להיות שזה מוגזם למידים אבל זה מה שהיה (קניתי משומש).

צילמתי רק את הRCA:

DSC_0150.jpg

ג'קסון, מקדחה, סט בוקסות, לדרמן סורג' מאוד שימושי וסט מברגי כוכב (רכב צרפתי).

הבחירה בסאב עם 2 סלילים הייתה כי אני מתכוון להביא בהמשך מונובלוק ואז לעבור לאקטיבי - ככה שיהיה לי קל יותר עם הכיוונים ויותר זול עם המונובלוק.

בהתחלה חשבתי לנסות להתקרב קצת לרמה של האוזניות שיש לי סנהייזר ie80, אחרי זה הבנתי שזה בלתי אפשרי, אבל עדיין להגיע לרמת סאונד גבוהה כמה שאפשר בתקציב.

אז נתחיל בהכנת הפלטה של המגברים:

מה שרציתי פה הוא שהמגברים יישבו בצד, עם המגבר שיש לי ההתעסקות שיש לי היא נטו ידנית רק בגיינים, כל השאר זה דרך USB עם מחשב ותוכנה של mosconi, אז לא היה אכפת לי הנגישות לכיוונים של המגבר.

מצאתי הרבה פלטות מסוג סיבית, ועוד כמה פלטות דיקט דקות בעומק של ס"מ בודד. הרעיון הוא פלטה שעליה יהיו המגבר והקרוסים, ואז על זה פלטת דיקט שעליה יהיה בד לבד בצבע של השטיח של הבגאז'.

חתכתי פלטה טיפה קטנה יותר מהאזור בבגאז' ועשיתי חורים לברגים עם מקדחה, אחרי זה הדבקתי עם דבק כלשהו את הקוביות שאותם חתכתי מחתיכות עץ שמצאתי גם. הקוביות זה כדי לתת גובה לפלטת דיקט שתיסגר על המגברים:

DSC_0126.jpg

ההברגה:

DSC_0127.jpg

כל הקוביות:

DSC_0128.jpg

עכשיו כדי שהפלטת דיקט תצא בדיוק במידה המדוייקת של הצד של הבגאז' לקחתי חתכתי אחת במידות קטנות יותר ממה שאני צריך והדבקתי דפים משני הצדדים שלה, העמדתי את הפלטה בדיוק איפה שאני רוצה להעמיד (כשאני מצמיד את אותה פלטת דיקט לפלטה של המגברים, כדי שזה באמת יהיה המקום המדוייק שבו היא תשב. אחרי זה בעזרת הדפים שהדבקתי סימנתי עם עט איפה הגבולות של האזור:

DSC_0129.jpg

DSC_0130.jpg

גזרתי את הדפים לפי הסימון עם העט, הנחתי את הפלטה עם הדפים על עוד פלטת דיקט וסימנתי על הפלטת דיקט החדשה את המידות המדוייקות:

DSC_0131.jpg

עוד קצת תמונות:

DSC_0132.jpg

DSC_0133.jpg

DSC_0134.jpg

שכחתי לצלם אבל גם לקחתי את המידות של המגבר ו2 הקרוסים וחתכתי את הפלטה בדיוק בשטחים האלה (כדי שייראו את המגבר והקרוסים (מגבר כי חייב איוורור, קרוסים כי זה מגניב 8))

בנוסף, עשיתי את אותו דבר בדיוק גם לחלק העליון שנמצא מעל הפלטה של המגברים, אבל שכחתי לצלם, אתם תראו בטח בסוף למה התכוונתי.

אחרי זה קניתי בד לבד בדיוק בגוונים של השטיחים של הבגאז'. 60 שקל בתל אביב על 4 מטר על 4 מטר. יספיק גם לתיבה לסאב ועוד יישאר הרבה עודף.

חתכתי בד במידות של הפלטת דיקט. הדבקתי עם דבק ספריי של UHU שקניתי מחנות כלי עבודה ליד הבית (20 שקל ל150 מ"ל. הספריי החזיק סבבה, זה התמונה אחרי שחתכתי את החורים:

DSC_0175.jpg

אני אדלג טיפה על השאר כדי לא להשאיר אתכם במתח, זאת התוצאה הסופית:

DSC_0176.jpg

DSC_0177.jpg

DSC_0178.jpg

לפי דעתי יצא נחמד, רציתי גם להגביהה את הקרוסים ואז הם ייראו פחות או יותר כמו המגבר, אבל לא היה לי זמן.

לא נורא אני אעשה את זה כשאני אתקין את הסאבוופר, אבל בגדול חוץ מהקרוסים אני מאוד מרוצה והפתעתי את עצמי לגבי איך שזה יצא.

- המשך בהודעה הבאה -

DSC_0083.jpg

DSC_0084.jpg

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראה מעולה!

לא קראתי הכל, אבל מה עם סאב?

DIY זה אחלה כשיש לך זמן נוסף על הידיים.

אני תקוע עם פרוייקט אלקטרוניקה בגלל שאין לי זמן להתעסק עם זה.

פורסם

התקנת הרדיו דיסק:

קצת יוטיוב ואני כבר יודע איך לפרק את הרדיו דיסק, הלכתי לחנות כלי עבודה קניתי מגינים לכבלים שמתהדקים בחום, לא זוכר איך קוראים לזה וחיברתי הכל. הבן אדם הקודם שהתקין איחד בין הכבל מתח קבוע והכבל מתח. אז החלפתי את זה חזרה, ורק אחרי זה התברר לי שהתבלבלתי בין השניים והמתח עם סוויץ' מחובר למתח של ברדיו דיסק, ככה שהוא לא שומר תחנות.

בנוסף, יש לי גם דיבורית שלא הצלחתי למצוא את הכבל שלה, אני אטפל בזה כנראה עוד היום.

עוד בעיה היא שלא שומעים את כל התחנות ברדיו, אבל אני מאמין שזה כי בגלל שלא חיברתי את הכבל של המתאם לכבל של האנטנה (יש למתאם 2 כבלים - אחד שמתחבר מהאנטה לרדיו דיסק, ואחד שמתפצל ומתחבר לאנשהו, כששאלתי מתקין הוא אמר לי שצריך לחבר גם הכבל הנוסף, מה ששכחתי לעשות).

תמונות:

[ATTACH=CONFIG]463991[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]463992[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]463993[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]463994[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]463995[/ATTACH]

התקנת המידבאסים והטוויטרים:

אז פה היו 2 דברים ממש קשים, הראשון זה להתאים את המידבאס הענק הזה לדלת של הרכב (אמנם 6.5 אבל הוא עמוק ועבה בצורה לא נורמלית), והשני זה להעביר את החיווט מהדלת עצמה לתוך הרכב.

נתחיל עם הטוויטרים, המשולשי מראות שלי הגיעו כבר בלי חורים כי ככה הבעלים הקודם התקין את הטוויטר, אז פשוט הגדלתי את החור שיש בכל משולש עם לדרמן עד שזה יהיה טיפה קטן יותר מהקוטר של הטוויטרים, ואז דחפתי אותם פנימה לתוך החור בעדינות עד שהיה קליק והם נתפסים מעולה, בלי דבק דו צדדי - פשוט מאוד:

[ATTACH=CONFIG]463996[/ATTACH]

חתכתי את הכבלים המקוריים של הטוויטרים באמצע וחיברתי לשם את הכבלים החדשים, כמובן שמתי את המבודדים המתכווצים לבטיחות:

[ATTACH=CONFIG]463997[/ATTACH]

קצת על הסיוט עם הטבעות - אין לי בבית מכשיר ייעודי לחיתוך בעיגול אז הייתי חייב להשתמש בג'קסון, לקחתי את המידות של של המקום הייעודי בדלת ושל המידבאסים. בעזרת מסמר וחוט תפירה שירטטתי 2 עיגולים על הMDF. חתכתי עם ג'קסון לפי הסימונים. ואז ירדתי מהבית לרכב בסביבות ה5 פעמים רק כדי לגלות שהעיגול גדול מדי. כנ"ל אותו דבר עם המידבאס. ואותו דבר גם לגבי הטבעת השנייה.

אחרי זה התברר שהמידבאסים לא נכנסים למרות שהבאתי טבעת אז הייתי צריך לשבור בערך 90% מהפלסטיקה של המקום הייעודי למידבאסים, קצת לדרמן, קצת כח והכל נתלש.

הפלסטיקה הבעייתית:

DSC_0082.jpg

לצערי אין לי את התמונות אחרי, אולי אני אצלם אחרי שאני אעשה בידוד לדלתות.

קצת קדיחות עם סימונים על הטבעות לטובת הברגים, והאחרי הרבה עבודה קשה המידבאסים נכנסים בול. אחרי זה התברר ששכחתי שצריך סופיות לכבלים שמתאימים למידבאסים, קפצתי למתקין בעיר שלי ולקחתי ממנו.

טוב אז עכשיו התחלנו גם עם העברת הכבלים, שכמו שאתם תראו ה2 זוגות כבלים העבים האלה לא יכולים בחיים להיכנס עם הכבלים של המראות והחלונות אז הייתי צריך לעשות חורים בשני הקצוות שלהם לצערי ולהכניס אותם דרך שם, אבל זה ממש לא בולט.

וזה התוצאה הסופיות (אני הגרילים שמתי רק כי עדיין לא הרכבתי את הדלתות), ואחרי אזיקה של הכבלים לדלת כמובן:

[ATTACH=CONFIG]463998[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]463999[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]464000[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]464001[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]464002[/ATTACH]

- המשך בהודעה הבאה -

פורסם

לא יודע למה יש בעיות עם חלק מהתמונות

בכל מקרה אני אמשיך להעברת כבל מתח:

פיג'ו עשו חיים קלים, ולא צריך בכלל לקדוח, עם הרבה עזרה בפורום הזה:

http://www.206info.co.uk/Forums/viewforum/f=19.html

הבנתי שלא צריך לקדוח ופשוט מעבירים את הכבל מהצד של התא מנוע, אני מקווה שזה יהיה מובן בעזרת התמונות.

הייתי צריך ללכת למתקין עוד פעם ולהביא סופיות לכבלים.

בנוסף, הבעלים הקודם חיבר את הכבל מתח (שאגב היה מאוד דק, לדעתי באזור ה10 גייג') לבית פיוזים של הרכב, אז עשיתי כמוהו, אם זה לא טוב תגידו לי אני אעביר ישירות למצבר, פשוט הסופית של הכבל מתח שלי הייתי קטנה מדי בשביל המצבר.

תמונות:

DSC_0170.jpg

DSC_0171.jpg

DSC_0172.jpg

DSC_0174.jpg

חיבור הכבל מינוס:

DSC_0169.jpg

וזהו, יש לי את המערכת כבר שבועיים, והספקתי להנות ממנה, פשוט רק אתמול סיימתי עם הפלטה של המגברים ועם ההעברת כבל מתח (סיפור רציני היה למצוא בוקסה מתאימה), לא רציתי לפרסם לפני זה.

בכללי אני מרוצה מהמערכת, אבל חסר לי מאוד הבאסים ואני בן אדם שלא יכול בלי זה. אפילו שהמידבאסים יורדים נמוך זה לא מספיק.

כל זה לקח לי חודש וחצי, אין לי זמן כמעט בגלל העבודה ואני לא אוהב לעבוד כל פעם שעה או שעתיים, אז אני עובד רק כשיש לי רצף של זמן פנוי.

מה שנשאר לי זה לבנות תיבה לסאבוופר שפה אני צריך את העזרה שלכם. ההמלצה של בוסטון היא תיבה אטומה בנפח של 14 ליטר, אבל אני יודע שזה נפח נטו וצריך נפח גדול יותר כדי לקחת גם את הנפח של הסאב עצמו בחשבון. וגם שהנפחים של היצרן זה לא שחור ולבן, אז מה בעצם יהיה ההבדל בין נגיד 17 ליטר שזה ההמלצת יצרן אם מוסיפים את הנפח של הסאב עצמו לבין נגיד 25 ליטר? כמובן שניהם בתיבה אטומה (תיבה פתוחה לא באה בחשבון, אין מקום בבגאז'.

שומעים גם שהמערכת לא מכוונת בכלל, זה גם משהו שאני צריך לעשות, אבל את זה אני אעשה אחרי שאני אוסיף סאב, ואטפל בקטע של הרדיו דיסק (הוא לא שומר)

פורסם

אביעד, שאפו!

הצלחת לנצח נבלה צרפתיה עם לדרמן!

זה כמו לכבוש את הקוטל עם רובה מסמרים.

באמת כל הכבוד - זכיתי להכיר חבר פורום צעיר, רציני ביותר - עוד חבר פורום לתחום הSQ שכל כך זקוק להתאוששות.

לגבי הפיוז - הפיוז צריך להיות 25-30 ס"מ מהמצבר.

לגבי נקודת המינוס - תגרד שם את הצבע.

קדימה לבידוד הדלתות ולהוספת סאב וופר ומונובלוק.

תיקח סרט מדידה ותמדוד בדיוק מה המרחק מכל רמקול ורמקול לנקודת האמצע העליונה של משענת הראש של מושב הנהג - תוכל להעלות לכאן את התוצאות של המדידה?

תמדוד גם בבקשה את המרחק מאמצע גב המושב האחורי לנקודת האמצע העליונה של משענת הראש ותעלה לכאן.

אסביר לך אחכ מה אתה תעשה עם המידע הזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בהחלט קבל ח"ח! :-)

הסטיה הפרטית שלי נוגעת לסידור כל הכבלים באזור המגבר/קרוסים. קצת סדר לא יזיק שם :wink:

גם נראה לי קצת מוזר שימוש בכבלים כל כך דקים בין המגבר לקרוסים (ועוד עם הליפוף הזה שם).

אולי גם להפוך את הקרוסים כך שהכבלים יצאו לכיוון מעלה במקום צמוד למגבר (ובהחלט תומך ברעיון להוציא אותם קצת לגובה המגבר).

לא כל כך הבנתי איפה הפלוס מתחבר בבית הפיוזים. האם איפה שמגיע הפלוס הראשי מהמצבר? לא יודע אם זה סידור נכון/מומלץ בכל מקרה.

לגבי תיבה לסאב, לפי חוברת ההוראות, נפח של 14 ליטר הוא נפח פנימי שכולל את נפח הסאב.

כמו כן מצוין כי המידות שניתנות שם על מנת להשיג את הנפח המדובר, הן מידות פנימיות. לזה כמובן יש להוסיף את עובי החומר בשימוש כדי להבין כמה יהיו החיצוניות.

נשמח אם תעלה מחדש את התמונות שלא עלו.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

טוב יש התקדמות מאז, סיימתי לבנות את התיבה לסאב, הוא בתוך הרכב כבר. קניתי חצי באלק דיינמט אקסטרים מחבר פורום באחלה מחיר, והיום בדיוק חזרתי מחיפה עם rockford 1000db ועוד אחלה מפצל בשביל המצבר.

אין הרבה תמונות אבל נתחיל עם הסאבוופר:

של חברת בוסטון אקוסטיק, G5, גודל 10 אינץ' עם 2 סלילים של 2 אום:

g210-4.jpg

כדי שהוא יהיה בתוך הרכב בצורה הכי יפה פעלתי לפי אותו עיקרון כמו הפלטה למגבר בהודעה הראשונה.

בניתי תיבה אטומה של 15 ליטר, אחרי שמילאתי בסיליקון את הפינות מבפנים ומבחוץ הדבקתי עליה בד לבד. שמתי חור ליציאה של החיווט, ובניתי עוד 3 פלטות כדי שזה יראה טוב ברכב לפי המבנה של הצד של הבגאז':

DSC_0230.jpg

DSC_0229.jpg

אחרי זה עברתי עליהם עם בד לבד, וזאת התוצאה הסופית, מי שמספיק חד יראה שקצת פיספסתי בעיגול:

DSC_0237.jpg

בכל מקרה יצאתי מרוצה.

אחרי זה הקשבתי לעצות שלכם, שייפתי את הצבע בחיבור של המינוס לשלדה, ועל הדרך הוספתי עוד כבל למונובלוק:

DSC_0236.jpg

היום קניתי מונובלוק של רוקפורד 1000db מחבר פורום, לצערי לא היה מתאם לremote, אז החלטנו שעדיף פשוט לנתק אותו ולחכות שיהיה לי מתאם, אבל הספקנו לבדוק אותו והוא עובד מעולה.

בידוד אני אעשה כנראה שבוע הבאה יש חצי באלק מחכה.

אדי, בקשר לאורך של הכבל שמגיע למצבר אז הייתי אצל ישראל ג'וניור השבוע הוא אמר לי שזה בסדר רק צריך לחבר אותו ישירות למצבר (שבוע הבא)

אני אתן לך בהמשך את המידות שרצית, תודה!

כל שאר מה שאמרתם אני לקחתי לתשומת ליבי תודה על ההערות,

שבת שלום.

ניסיתי לערוך את ההודעה הראשונה כדי להוסיף את התמונות החסרות אבל לא הצלחתי, בכל מקרה עוד כמה מלפני חודשיים:

רדיו דיסק:

DSC_0086.jpg

DSC_0085.jpg

טוויטרים ומידבאסים:

DSC_0097.jpg

DSC_0151.jpg

DSC_0153.jpg

DSC_0154.jpg

DSC_0156.jpg

DSC_0155.jpg

עריכה אחרונה על ידי aviad13
פורסם (נערך)

תודה על העדכון!

זו דלת עם חורים או חורים עם דלת?! :shock::wink:

תראה אם יש אפשרות לסגור אותם עם משהו קשיח ועליו ליישם בידוד/איטום בהתאם.

איך סגרת את החלק האחורי של תיבת הסאב?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

שלוש אפשרויות

או שהוא סגר את התיבה ואין תמונות שמראות את זה.

או שהוא עובד ib או מה שנקרא גם free air

או שיש כאן קומבינה מאוד מוזרה שמשמעותה free air בדיעבד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

לגבי התיבה אז חאפר אני לא, לא חיברתי עם סיליקון :shock:

פשוט לא צילמתי את התיבה האטומה, זאת תיבה רגילה רק שכדי לקבע אותה לבגאז' צלע אחת שלה עשיתי רחבה יותר כדי שאני אבריג 2 ברגים בכל צד לצד של הבגאז' (ו4 סך הכל). הבעיה היא שאחרי זה שמתי לב שאי אפשר להבריג כי התא של הדלק נמצא שם :-D

אז שיניתי שיטה ועברתי לאזיקונים, אחד בכל צד, בינתיים זה מחזיק יפה.

כדי שזה ייראה טוב הכנתי את ה3 פלטות המחוברות שמתי לבד עליהם חור בצורת עיגול שקצת גדול יותר מהעיגול של התיבה הרגילה.

חיברתי אותו עם 4 ברגים סך הכל לדפנות של התיבה האטומה (2 ברגים ללמעלה ועוד 2 לצד בהבולט איפה שהעיגול), מחזיק מעולה ונראה כאילו זה חלק מהרכב - שזאת הייתה הכוונה מההתחלה.

וטום לגבי הדלת זה משהו שתמיד עיניין אותי.

אני צריך לתת למידבאס כביכול תיבה אטומה - ז"א לאטום כמו שאמרת את כל החורים שעדיף להשאיר חלק איך שהם?

ואם אני סוגר אותם לא עדיף לחתוך mdf ועם כמה ברגים לסגור? ומקסימום על המסגרת לשים dynamat xtreme?

ועוד שאלה בקשר לכיוונים של הסאב. לפי החוברת הוא יכול לרדת ל24 הרץ. יש כאלה שאומרים שזה מסוכן להוריד תסאב אפילו מתחת ל50 הרץ. מה אתה אומרים?

עריכה אחרונה על ידי aviad13

• תוכן חדש...