Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מתלבט בין כמה רכבים ואשמח לקבל את דעתכם בנושא.

הרכבים שעומדים על הפרק הם:

קיה ספורטאז' 1.6

קיה ספורטאז' 2.0

סקודה ייטי 1.2 TSI

סקודה ייטי 1.4 TSI

מאזדה CX-5

מבחינת תיאור של "מה אני מחפש"...

אני הייתי הרבה שנים עם הונדה סיוויק '97 וסבבה והכל, אבל די עייפתי מהרכב הנמוך. אני בחור די גדול וגבוה ורוצה שכניסה ויציאה ברכב לא יהיה לי כמו לקום מהריצפה. גם להתעסק עם ילדים קטנים שיושבים מאחורה ברכב נמוך - לא להיט... יש לי משפחה, ילדים. אבל זה רק חלק מהעניין.

אני גר בירושלים ומרבה לנסוע מחוץ לעיר. בהקשר לכך, עלתה לי השאלה: האם ספורטאז' 1.6 וייטי 1.2TSI יסתדרו יפה עם העליות של ירושלים? או שזה חתיחת מאמץ לרכבים האלה?

ובכן, לא שאני אוהב נסיעות שטח של ממש, אבל פה ושם קצת לרדת מהכביש לשביל בשדות לטובת הפיקניק בחורשה - אנחנו אוהבים את זה. עוד הפעם - שביל מישורי ולא נהיגת שטח מבצעית של נהגי האמר.

ברור שתמיד עולות שאלות של צריכת דלק וטיפולים, אך אני מבין שהסוג הזה של הרכבים לא בין המובילים (בלשון המעטה), לכן הסוגיות העקריות הן: נוכות ממוצעת גם בנסיעה עירונית וגם בנסיעה בינעירונית ארוכה (שלוש שעות), נוחות כללית של משפחה בת 4 נפשות בסלון, יכולת "לסחוב בעליות ארוכות" בלי "בכי תמרורים", ככה פחות או יותר.

לא בקטע של לפגוע, אלא כדי לדלג על העניין: סוזוקי, סוברו, צרפתיות ושברולט - לא אופציות. פשוט לא מתחבר לעיצוב שלהם. בספק על הניסאן קשקאי, כי שמעתי שהוא לא נוח לגבוהים מהממוצע.

חוץ מזה, הניסיון היחיד שהיה לי בין הרכבים הנ"ל זה על סקודה ייטי 1.2 TSI, די נהנתי, אך לצערי זה היה בחו"ל ובאיזורים מישוריים יחסית. לא יצא לי לנסות אותה בעליות מתמשחות, כמו של ירושלים.

כמובן, בגלל שהרכבים הנ"ל - חתיחת מחיר מתורף, אז העדיפות התקציבית היא לזולים מביניהם. השאלה היא - האם לא יהיו חלשים מדי.

אשמח לתגובות, תודה רבה!

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קח בחשבון , היטי קטגוריה מתחת לספורטאז' ומולו יש את הטיגואן.

בניגוד לשנות השמונים , היום אני לא מאמין שתהיה בעיה במכוניות מודרניות ,במיוחד לא ליטי עם מנוע הטורבו והגיר הזריז אך גם לא לספורטאז' 1.6, מכוניות מודרניות עושות את העליות האלה בלי בעיה על בסיס יומיומי אם זה סוזוקי אלטו עם מנוע ליטר או משפחתית 1.6 , אולי לא מהר אבל עדיין סוחבות בצורה סבירה ביותר.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

יוצא לי ליסוע למשפחה לירושלים\ללקוחות בעיר לפחות פעם-פעמיים בשבוע.

לרוב אני עושה את הדרך על איביזה בעלת מנוע וגיר זהים והרכב עושה זאת בנינוחות רבה(ללא מאמץ ממשי וללא רעש ודרמות),

קיבלתי לשבועיים סקודה רומסטר כרכב חלופי עם אותו מנוע וגיר והרכב עשה זאת ללא כל בעיה גם כן(שום מאמץ מיוחד).

אגב,

הCX5 למרות שהוא חזק יותר על הנייר "מתאמץ" יותר בעליות הנ"ל(אבל מן הסתם עושה אותן ללא בעיה).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
קח בחשבון , היטי קטגוריה מתחת לספורטאז'

שמעתי על כך, אבל לא כל כך מבין, לפי מה? נכון להיום אני לא מכיר את ספורטאז'. מה בדיוק מעלה אותה קטגוריה?

פורסם

אגב,

הCX5 למרות שהוא חזק יותר על הנייר "מתאמץ" יותר בעליות הנ"ל(אבל מן הסתם עושה אותן ללא בעיה).

משום מה, עושה לי רושם שבירושלים הקרוס-אובר הכי נפוץ הוא דווקא CX-5. אבל הוא דווקא היקר מביניהם, אז זה גרם לי לחשוב שאולי CX-5 הוא זה שמתאים יותר למאפייני התנוע של ירושלים.

פורסם

אין שום קשר,

הCX5 הוא ג'יפון מצליח מאוד(בקטגוריה מצליחה מאוד באופן כללי בשוק) ללא כל קשר לעליות- כמו שיואב אמר, כל רכב מודרני עושה את העליות של ירושלים ממש בסדר.

בסקאלה הCX5 לתחושתי מתאמץ יותר בעליה כזאת מאשר רומסטר(לא יצא לי לבצע את הנסיעות האלה על ייטי - אבל המשקל בהפרש של 100 קילו בערך שזה לא נשמע מאוד משמעותי).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

כל הרכבים שצויינו יעלו עליות. לטעמי הספורטאז יעשה את זה פחות טוב.

נסעתי על הספורטאז. ה"סחיבה" שלו בעלייה לא משהו, מרגיש "עצל" (רכב כבד למנוע קטן).

המנועים של היטי יהיו זריזים יותר.

מבין כולם, הרכב שירגיש יותר "ספורטיבי" הוא ה-cx5. החסרון הגדול של ה-cx5, לדעתי, הצפיפות שלו מאחור. אם יש ילדים קטנים לא נורא, אבל אם צריך מקום ל-3 מבוגרים או ילדים גדולים, יכולה להיות בעיה.

מציע לך לבדוק גם את הפורד קוגה.

וכמובן יש את האוטלנדר.

ראה קישור:

מבחן השוואתי ג'פונים קומפקטיים

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
פורסם

לא יודע מאיפה הבאת את היציאה על ה-CX-5 והספסל הצר - לי יש ייטי, ולאמא שלי CX-5 הספסל של האחרון ריב בלמעלה מעשרה סנטימטר מהייטי, וזה בהחלט מורגש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

zvit,

קצת הגזמת - הפער ברוחב המושב האחורי בין הייטי ל-CX5 הוא בערך 4.5 ס"מ (מדוד). הייטי ממוצבת בנישה משל עצמה, היא קטגוריה אחת מעל הקרוסאוברים הקטנים (קפצ'ור, ג'וק, וכד') ומבוססת על פלטפורמה מקטגוריה C ( אותה פלטפורמה כמו הטיגואן בדומה ל-CX5, קשקאי וכד') אך היא קצרה יותר בלפחות 20ס"מ מהקרוסאוברים הגדולים יותר. בפועל ההבדל באורך בא לידי ביטוי בתא מטען קצר יותר עם נפח העמסה קטן יותר. בתא הנוסעים, הייטי קרובה מאד למכוניות הגדולות יותר.

לפותה"ש, ל-1.2 ביצועים טובים מאד רב הזמן. אם אתה מחפש קצת יותר מחץ, אז הבחירה ב-1.4 תהיה מושכלת יותר. בצע נסיעת מבחן בשניהם כדי לקבל מושג.

הספורטאז' כבדה בלפחות 100 ק"ג והיא סבבה לגמרי בנהיגה רגועה. כשרוצים להאיץ, היא מרגישה כבדה וחסרת מחץ (לפחות למנוע שלה אין רעש מטריד שמריצים אותו ב-5000 סל"ד באזור שיא המומנט).

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

היטי מתחרה ישירה של הג׳וק, לפחות בכל המבחנים בחו״ל אבל כמו שציינו, תמיד יש הבדלים כאלו או אחרים במימדים וזה לא כמו פעם שכל סגמנט הוא סגמנט בלעדי, מדוד וכמעט זהה. אם אין לך בעיה עם גיר ידני, היטי מוצעת בימים אלו במחיר מעולה של 107,900 ש״ח. לי יצא לנהוג רק ב DSG אז לא יכול לחוות דעה, אבל הבנתי שהגיר הידני נעים מאוד לנהיגה (אם הוא דומה לגולף אז כן יש לי נסיון והוא באמת מצוין).

פורסם

הייטי ממש לא מתחרה ישירה בג׳וק בשום אספקט. ראה מה רשמתי בהודעה הקודמת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הספורטאז' יתקשה קלות עם העליות לירושליים, אך לא משהו רציני. פשוט יורגש שהאוטו מתאמץ.

הייטי יותר יסתדר עם העליות, המנוע שלו יותר זריז ולדעתי יותר מתאים לאיזור הררי.

פורסם

תודה רבה על התגובות נהדרות ומלאות במידע מעניין!

עכשיו, מה שנקרא "שאלה גסה": עם לנסות להקביל - באופן הכי פשוט ולא מדויק - מנועים רגלים למנועי הטורבו, אז האם נכון להגיד ש:

1.2 טורבו --- 1.6 רגיל

1.4 טורבו ---- 2.0 רגיל

??

• תוכן חדש...