Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשקה נפשי ללמוד בשקט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פותח פוסט זה כי אני רוצה להתייעץ איתכם. אני נמצא בשיאה של תקופת המבחנים. מיותר לציין שכל סטודנט רוצה את הפינה השקטה, כדי שיוכל ללמוד בשקט. לצורך זה עומדת לרשותינו הספריה. ועוד איזה ספרייה! פנינה אדריכלית. (מכללה למנהל)

הבעיה היא שזה יותר מרגיש סניף של ארומה מאשר סיפריה! אני לא מסוגל ללמוד פשוט בלתי אפשרי. בנות פותחות שם קבוצת "לימוד" כאשר חומר הלימוד הוא מי שכבה עם מי, או למה הטמבל התורן לא מחזיר טלפונים, או מי עשה שופינג ואיפה. להעיר לא עוזר, כי גם לחישות זה מפריע, ואיך שהכפרות מתחלפות, מחליפה אותה במשמרת קבוצת כפרות נוספת, והמנגינה חוזרת.

יש כמובן חדרי שקט מיוחדים. אבל הם תמיד תפוסים, ולצערי אני לא יכול להגיע מוקדם כי אני מגיע אחרי משמרת בוקר, וכבר אין מקום.

לתפוס כיתה פנויה זה הימור, כי פתאום יכול להתקיים בה מבחן או שיעור.

ובבית אני לא מסוגל ללמוד, יש לי בצפר יסודי מתחת לאוזן, וגם אין מזגן בדירה.

אני כבר לא יודע מה לעשות. בעבר היתי נוסע במיוחד לעבודה מרמלה לאזור, בשביל ללמוד (אחרי 6 בערב נורא שקט שם) אך לאחרונה העבודה גדלה וזה כבר לא פתרון.

ניסיתי סיפריות ציבוריות אבל לרוב הם סוגרות ב8 בערב, גם שם יש רעש, ולא תמיד קיים חיבור ללפטופ.

כך שהנה אני פה, שואל אותכם, מה עוד נשאר לעשות שלא עשיתי?

כל חטאי הוא שאני רוצה ללמוד בשקט.

רעיונות יתקבלו בברכה!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מזדהה איתך לחלוטין בעניין הרעש, אם יש רעש הכי קטן אני לא מרוכז במה שאני עושה.

פורסם (נערך)
אתה בדירה ללא מזגן???

לפני חתימת החוזה, בעל הבית הבטיח שיתקין. והאמת לא נעים לי לנדנד לו, אני שוכר את הדירה במחיר מציאה (יחסית לשוק) ולזכותו יאמר, כאשר צצים להם ליקויים בדירה, הוא תמיד מסדר הכל לשביעות רצוני.

וכשבכל זאת אני מעלה את שאלת המזגן, הוא מסנן ב"אל תדאג לא שכחתי, לא תישאר בלי מזגן" ומפנק בצ'פחה.

מבאס, אתה סחוט כמו לימון אחרי העבודה או הלימודים, וכל מה שמעניין אותך זה רק להגיע מה שיותר מהר הביתה, להדליק מזגן על פול ווליום להוריד ממך את התיק (תרתי משמע) להיזרק על הספה, ולסגור יום לצלילו של מאיר אריאל ובירה קרה.

במקום זאת, אני מוצא את עצמי מחפש עוד עיסוקים כדי להגיע כמה שיותר מאוחר הביתה, אם זה למשוך עוד קצת בעבודה, להישאר ללמוד בסיפריה אחרי השיעורים (אל תדאגו לא סתרתי את עצמי, כשאין תקופת מבחנים, הסיפריה ריקה כמו קופנגן אחרי מסיבת פול מון) אני מצטער אם נשמע שאני מתפנק, אבל זה באמת לא נעים לחזור לאחר יום חמסין, לדירה שבנויה כולה מקירות גבס. מדבר איתכם ברמה שאני שומע את הכלב של השכנים מלמעלה, גורר את העצעצועים שלו. המניאק על הראש שלי.

מוסר השכל? אמרו פה פעם משפט יפה, "חינם יש רק במלכודת עכברים"

מה שכן, כל נסיעה חזרה הביתה הופכת לאושר צרוף! יש מזגן באוטו. ואתה מייחל שהנסיעה לא תיגמר לעולם. עד שאתה נאלץ לסובב את הסוויץ' נגד כיוון השעון, והמציאות מתפוצצת לך בפרצוף.

אני לא מאשים אף אחד, מלבד את עצמי, פשוט אין לי כח להכנס לפינות עם הבעל בית, וליפול על אוזניים ערלות. כרגע המצב שאין לי מזגן, ואם אמשיך להתעקש על ההבטחה שלו, סביר שאשאר גם ללא מענה לליקויים.

וכן אני מודע לזכויותיי החוקיות כשוכר, פשוט לא רוצה להתמודד עם כל הסחבת הזאתי, עייפתי.

אני רואה בזה עוד שכר לימוד לארסנל הפרטי שלי. מי שמחפש בזול, שלא יתפלא שזה בא לו אחרי זה בהפוכה, ונושך אותו בתחת.

וזה לא נגמר רק בזה. לרוב כשאתה נעדר שעות רבות מהבית, הולך גם לא מעט כסף על אוכל בחוץ, ואתה משכיל להבין, שהוצאות חודשיות, של 1000 ש"ח וצפונה רק על לאכול בחוץ זו לא מילה גסה.

אבל באמת חברים, הכל טוב. בנתיים הסידור הזה עובד לא רע. ובוא נקווה שאני טועה ומקצין, וביום חמסין הבא כשהוא ישב לו בביתו הקט, תוך כדי שהוא מתענג על מיזוג אויר נעים וצונן, ליבו יתרכך והוא יחשוב עליי.

כרגע באמת מה שחושב לי זה למצוא פתרון לבעיה שלי, שבוע הבא יש לי מבחן גדול,ומאוד עצבני (משפט חוקתי) ואני לא מאופס בכלל. והזמן לא לטובתי.

עריכה אחרונה על ידי NiNi

פורסם

אישית מעולם לא הצלחתי ללמוד בספריה או בכל מקום שבו יש אנשים סביבי. גם אם הם שקטים לחלוטין, אנשים שזזים סביבך זה הסחת דעת. ולי אין שום בעיות שקר וריכוז.

המקום היחיד שיכולתי ללמוד בו הוא חדר סגור, שאין בו איש, אפשרות למוזיקה באוזניים ומחשב מנותק מהאינטרנט.

יום טוב גם לך

פורסם
מזדהה איתך לחלוטין בעניין הרעש, אם יש רעש הכי קטן אני לא מרוכז במה שאני עושה.

אתה לחלוטין צודק! אני שמח שאתה מזדהה

פורסם
אישית מעולם לא הצלחתי ללמוד בספריה או בכל מקום שבו יש אנשים סביבי. גם אם הם שקטים לחלוטין, אנשים שזזים סביבך זה הסחת דעת. ולי אין שום בעיות שקר וריכוז.

המקום היחיד שיכולתי ללמוד בו הוא חדר סגור, שאין בו איש, אפשרות למוזיקה באוזניים ומחשב מנותק מהאינטרנט.

ההיפך ידידי, משום מה ההספק שלי בסיפריה הרבה יותר גדול מללמוד לבד בפער! כניראה זה פסיכולוגי, לראות אנשים לומדים סביבי, וזה מכניס אותי למוד.

פורסם

לא יודע איך לא חשבו על זה, השכרת מבנה\ חדרים בזמן תקופת מבחנים לצורך למידה, משעות הבוקר המוקדמות, עד השעות הקטנות של הלילה. יעשה לא מעט כסף. אין לי ספק בכך! כאשר התנאי הוא דממת על חוט כמובן!

ומי אמר צחוק הגורל? בזו השניה שאני כותב לכם, אני מגורש מכיתה מפנקת וצוננת, עם כורסאות מחשב, ונקודות חשמל בכל כיתה (יש תכף שיעור) היה שלום.

פורסם

אני לא מתווכח, כמובן שזה אינדיווידואלי ומה שמתאים לי לא בהכרח מתאים למשהו אחר.

אני יכול רק לומר שבזמנו בתואר הראשון הייתה קבוצה מגובשת של חברה, לא טיפשים בכלל, שנהגו ללמוד בספריה ולא פעם גם למדו בקבוצות. הם אהבו גם ללכת ל״חדר רעש״ בספריה ולפתח דיונים קולניים על תרגיל זה או אחר, חז״ל היו קטנים ליד הפלפולים שהלכו שם.

אני לעומתם הייתי די מתבודד בתקופת מבחנים, במקסימום הייתי עושה לפעמים תרגולים עם עוד חבר או שניים שהיו בראש שלי, אבל לעולם לא במקום הומה אדם.

במבחן התוצאה, הציונים שלי ושל החברים הקרובים שנהגו כמוני היו משמעותית גבוהים מקבוצת הספריה

יום טוב גם לך

פורסם

סע לירושלים, עד היום שוררת בספריית מדעי הרוח בהר הצופים דממת מוות, עם שולחנות רחבים במיוחד כבונוס.

או שתקנה אוזניות טובות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
סע לירושלים, עד היום שוררת בספריית מדעי הרוח בהר הצופים דממת מוות, עם שולחנות רחבים במיוחד כבונוס.

או שתקנה אוזניות טובות.

לדעתך אוזניות כמו של המשקיות קליעה יעשו את העבודה? היכן ניתן להשיג?

פורסם

נקודה אחת ששווה לציין:

הפתרון שהוצא לך כאן בנוגע לאוזניות מבטלות רעש הוא פתרון רע, גם כי אם אתה סטודנט תפרן אוזניות ב$300 זה לא צחוק, וגם כי אחרי שתרכוש אותם אתה תגלה שהן ממש לא אפקטיביות לטובת המטרה עליה אתה מדבר.

האוזניות האלו אפקטיביות נגד רעשי רקע בתדרים מסויימים, בד"כ מחזוריים, ולא יבטלו שיח פעיל.

(מדבר מנסיון, יש לי סט כזה של bose, *מדהימות* לטיסה, אך ממש לא שימושיות עבור מה שפות"ש צריך)

אם במוסד הלימודים שלך אין מקום מתאים, למה לא לנסות במוסד אקדמאי אחר...? בד"כ אפשר 'להתפלח' פנימה :x

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לדעתי תנסה את הספריות של אוניברסיטת תל אביב,

לפחות שאני למדתי שם לפני 25 שנה , היה שקט. וכולם יכלו להכנס.

יש שם מבחר גדול של ספריות מהספריה הראשית , ועד ספריה לכל פקולטה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...