Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרצת רכב - ב.מ.וו M135i

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי יותר מ-4 חודשי המתנה קיבלתי לפני כחודש את ה-M135i . מתכנן לקחת מדריך לנהיגה ספורטיבית לאחר הרצה של הרכב - מהו הקילומטרז המומלץ לדעתכם להרצה - 1000ק״מ מספיקים או יותר ?

פורסם

99.9% שזה כתוב בספר הרכב. רוב הסיכויים שלא צריך, אם כי מומלץ להמנע מלקרוע לה את הצורה ב-1000+ ק"מ הראשונים. מה שכן, בהרבה מקרים מומלץ להחליף שמן אחרי כמה אלפי ק"מ בודדים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בעקרון זה מקרה קלאסי של RTFM

If you will,

תגלה שרשום משהו בסגנון של אופי התנהלות מומלץ, סל"ד ומהירות מקסימליים ב-1,000 ק"מ הראשונים. לאחר מכן ב-1,000 ק"מ הבאים (1,000 - 2,000) עדיין לא משחררים את הרסן לחלוטין. בקיצור: ספר רכב.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אשמח להסבר טכני לטענה הרווחת שבשלב שני ממולץ ללחוץ מדי פעם ולהעלות סל"ד ולא לסוע על סלד קבוע בהרצה. שמעתי את זה גם בעבר . מה התרומה של זה למנוע?

פורסם

קודם כל תתחדש,

תתגבש לפני כן על מה אתה רוצה לעבור עם המדריך

שיפור הקווים (נהיגה בכבישים ציבוריים)

סלאלום/גימקנה/דריפטים (במרגש נטוש)

העומס על הרכב בסלאלום/גימקנה/דריפטים הוא גבוה עד עצום.

לכן בשלב זה, לא הייתי ממליץ על משהו מעבר לשיפור קווים (לא מחייב להעמיס על הרכב, שכן האוטו עף גם בלי לעבור את ה 4K סל״ד) וחיזוק הידע התאורטי. תן לאוטו לגמוע עוד כמה אלפים, ולך להכיר יותר טוב את הרכב.

המלצה נוספת היא להציב גבולות למדריך לפני ההדרכה שרק אתה נוהג על הרכב.

ככה תוכל לשלוט עד לאיזה סל״ד תאמץ את המנוע.

מדריך טוב צריך לדעת להעביר את החומר הנדרש בהסברים בע״פ ובסרטוט על דף נייר.

מי ״שחייב״ להדגים לך כדי שתראה איך עושים את זה ״נכון״, שיתכבד וירכוש M135 בשלוש מאות אלף ש״ח בעצמו ושישא בתוצאות על חשבונו במקרה של נזק.

נ.ב.

זה שהמתנת לרכב שלושה חודשים אומר שביצעת התאמה אישית של האבזור?

אם כן נשמח לשמוע איזה תוספות.

פורסם
אשמח להסבר טכני לטענה הרווחת שבשלב שני ממולץ ללחוץ מדי פעם ולהעלות סל"ד ולא לסוע על סלד קבוע בהרצה. שמעתי את זה גם בעבר . מה התרומה של זה למנוע?

לא יודע לגבי הסבר טכני אבל אני מוכן לשער שהוא כבר לא רלוונטי. לצורך העניין מנועים מודרניים נבנים כיום באופן שלא מחייב הרצה בשום צורה (לכאורה, אפשר להניע בפעם הראשונה ולתת פול גז, ושום דבר רע לא יקרה. בפועל כמובן עדיף שלא).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם כך הדבר, אז לשיטתך גם לא צריך לתת לאוטו להתחמם ולהגיע לטמפרטורת עבודה כי בטח המחשב מגביל את הסל״ד עד ההגעה לטמפרטורת עבודה (אז לידיעתך ב M135 הוא לא מגביל וגם אין שעון חום בתצוגה - לפחות לא בתצוגת הדיפולט, אלא רק בתפריטים חבויים)

פורסם

אני בדיוק קיבלתי את ה M2 שלי לפני כשלושה שבועות

אצלי ברכב היה צריך לעשות הרצה של 2000 קילומטר לא לעבור את ה 5000 סל"ד ולא 170 קמ"ש

אחרי זה היה צריך להיכנס למוסך ולהחליף שמן סרן אחורי...

כל זה נאמר לי במעמד המסירה ובנוסף הופיע לי כל הזמן במחשב הרכב...

מאחר שזה לא כך במקרה שלך...

לא נאמר לך שום דבר במעמד המסירה אין לך שום התראה במחשב הרכב אני נוטה להאמין שפשוט אתה לא צריך הרצה כמו רוב המנועים המודרניים...

אם אתה בכל זאת רוצה ללכת על הצד הבטוח פשוט אל תעבור סל"ד של בערך 4000 - 5000 למשהוא כמו 1000 קילומטר ולדעתי זה הרבה מעבר למה שצריך....

בנוסף תתחדש רכב מדהים

ברוך הבא לMשפחה...

פורסם

אל תקשיב לאגדות אורבניות. תעשה בדיוק מה שכתוב בספר הרכב ובמחשב הרכב שבבימר דואג להגיד לך בדיוק מה צריך לעשות ומתי. לפי הזכור לי אכן מורים על החלפת שמן אחרי כמה אלפים בודדים של קילומטרים.

פורסם

ממה שידוע לי, במנועי הN55 (כמו שיש לך), ההרצה היא ל2000 ק"מ, בהם לא מומלץ לעבור מהירות של 160 קמ"ש, וסל"ד של 4K (אם אני לא טועה).

לאחר מכן, (המחמירים יקחו עוד כ500 ק"מ) יש לעלות בהדרגה ולהתאפק לא "ללחוץ" (קשה מאוד להתאפק, זה מובן).

אין הנחיה להחליף את השמן בדיפ (אלא אם כן שדרגת לLSD אמיתי ולא eLSD וקיבלת הנחיות אחרות).

שוב,

הכל רשום בספר הרכב. קח את הזמן וקרא אותו בנחת. לא אחת תתקל במקרה שתרצה לדעת משהו והספר האלקטרוני ברכב יעייף אותך. אתה תגלה לא מעט הפתעות שבטח לא יזיק לדעת.

ותתחדש!

M-TECH E46

פורסם

אחרי 2000 ק"מ לך תחליף שמן מנוע + פילטר שמן וסע לשלום.

אל תצא לשום נהיגת לימוד לפני זה ואל תתפתה ללחוץ יותר מדי.

שמן דיפ' תחליף רק אם יש לך דיפ' [מה שאני בספק]

ולמען הרפידות שלך, אל תעשה הדרכות על בקרה מלאה

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

תודה על כל התגובות . במסירה של האוטו הבחור לא היה חד משמעי ודיבר על 1000-2000 ק״מ. הגעתי עד עכשיו לסביבות 1000 ק״מ ואולי עברתי פעמיים שלוש בקצת את ה-3000 סל״ד (שבהחלט נותן כח) . מניח שליתר בטחון אחכה עוד 1000 ק״מ אבל בזמן הזה כבר אעלה עם המנוע יותר פעמים לסביבות 3000-4000 סל״ד.

למי ששאל לגבי התוספות - כשהזמנתי את הרכב היה רק רכב אחד בצבע שחור ללא תוספות מקוריות - העדפתי צבע אחר (בחרתי בכסוף - סולידי) ותוספות שמותקנות באופן מקורי אבל לא התפרעתי - חיישנים ומצלמה אחורית , מערכת התראת בטיחות , מערכת סטריאו משודרגת של הרמן קרדון (בבית יש לי מערכת סטראו שעלתה פעם כמו רכב משפחתי חדש אז לא מתרשם כ״כ מהמערכת ברכב) וכניסה ללא מפתח (keyless) .

• תוכן חדש...