Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

קיבלתי היום דו"ח חנייה ע"ס 500 שקלים בירושלים, רחוב האייל. ממש בראשיתו, קצת לפני מעבר חצייה.

חניתי את האוטו באדום לבן, חצי על הכביש וחצי על המדרכה. כמובן שלא הפרעתי לתנועה או לעוברי הדרך.

עד כאן נשמע לא חוקי בעליל ושאפילו מגיע לי דו"ח גדול יותר כדי ללמד לקח...עכשיו להסבר החשוב: אני מנוי של קבוצת הכדורסל הפועל ירושלים, ובכל משחק (הן בכדורסל והן בכדורגל כאשר אצטדיון טדי מארח) יש אלפי מכוניות שחונות את הרכבים שלהם בצורה לא חוקית בקרבת האולם.

על שטחי הפרדה, מדרכות, בכיכרות, בצמתים, דאבל פארקינגים, בקיצור - אם מישהו פעם היה במשחק כדורסל או כדורגל בירושלים, ודאי יודע על מה אני מדבר.

כל זה כמובן ללא תגובה של העירייה, כי שוב, יש מצוקת חנייה באזור, אין מספיק חניות באזור שיכולות להכיל את כמות המכוניות בזמן משחקים, וזה סוג של "הסכמה שקטה" לאורך שנים.

היום לראשונה החליטו לקנוס אותי. וזה מרתיח. כי אם נתנו לי דו"ח, צריך לתת לכל אלפי המכוניות דו"ח. ויש סיבה שלא עושים את זה. אוכל להזכיר בערעור "אכיפה בררינת".

הדו"ח ניתן בשעה 20:28 ובשעה 21:05 החל המשחק.

המון מכוניות שחנו ממש לידי בצורה גסה (וכמו שאמרתי, עוד אלפים על הכבישים האחרים) לא קיבלו דו"ח.

האם הגשת ערעור או אפילו הליכה לבית במשפט יכולה להניב ביטול הדו"ח לדעתכם?

אשמח לשלל דעות,

תודה רבה מראש.

עריכה אחרונה על ידי dodi88
פורסם
הניחוש שלי הוא בגלל הקרבה למעבר החצייה.
יכול להיות, אבל זו לא הייתה המכונית היחידה שחונה ככה.
פורסם

איך קיבלת דו"ח על השמשה או בדואר?

איזה סעיף עבירה כתוב בדו"ח?

יש לך תמונות מהאזור של רכבך ושל רכבים אחרים?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
איך קיבלת דו"ח על השמשה או בדואר?

איזה סעיף עבירה כתוב בדו"ח?

יש לך תמונות מהאזור של רכבך ושל רכבים אחרים?

קיבלתי דו"ח על השמשה.

סעיף:

העמדת/החנית את רכבך על מדרכה שלא נקבעה כמקום חנייה מסודר בניגוד לסעיף 5א לחוק העזר לירושלים - העמדת רכב וחנייתו התשכ"א-1960 ותקנה 72א2א

לצערי, אין לי תמונות של רכבים באזור, אבל אני יכול לחכות למשחק הקרוב באצטדיון ולצלם.

פורסם

תרשו לי פעם אחת לצטט את ישה: מדו"ח על השמשה תעשה עפיפון והמתן לדו"ח שיגיע בדואר.

מהמלל נובע שהקנס הוא משום שחנית על המדרכה. האם היו עוד רכבים לידך על המדרכה? האם אתה בטוח שהם לא קיבלו דו"ח? האם תצליח להוכיח את זה?

לדעתי אם אין לך דרך להוכיח שרק אתה קיבלת דו"ח יהיה קשה לטעון לאכיפה סלקטיבית.

המתן לתגובות נוספות, אולי מישהו בעל ניסיון יצליח לומר אחרת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
האם היו עוד רכבים לידך על המדרכה? האם אתה בטוח שהם לא קיבלו דו"ח? האם תצליח להוכיח את זה?

לדעתי אם אין לך דרך להוכיח שרק אתה קיבלת דו"ח יהיה קשה לטעון לאכיפה סלקטיבית.

המתן לתגובות נוספות, אולי מישהו בעל ניסיון יצליח לומר אחרת.

לא רק שהיו רכבים לידי על המדרכה, היו רכבים ממש מולי על שטח ההפרדה.

לא צילמתי את האיזור לצערי.

אני אוכל לבקש להישפט ובמשפט אוכל לבקש מהתובע שיציין כמה דוחות נרשמו באותו מקום ובאותו זמן (כך אוכל לטעון לאכיפה סלקטיבית).

עריכה אחרונה על ידי dodi88
פורסם (נערך)

עברתי לא מזמן חוויה דומה עד זהה (חניה בדיוק כמוך, בסיטואציה כמעט זהה, גם בירושלים). אני אפרט כאן איך ומה נסגר אצלי, מקווה שזה יעזור לך.

אז ככה: חיכיתי כמובן לקבלת הדוח בדואר, ואז מיד שלחתי מכתב בקשה לביטול, כולל תמונות ממקום החניה מאירוע דומה. קיבלתי די מיידית מכתב שהבקשה בטיפול ושבינתיים החוב לא צובר ריבית. כחודש-חודשיים לאחר מכן הגיעה תשובה שלילית לקונית באופן קיצוני (עד כדי כך שעלה אצלי חשד כבד מאוד שהעונה לא טרח כלל לקרוא את מכתבי או להתבונן בתמונות).

שלחתי מיד בקשה להשפט, וקיבלתי מועד למשפט. לקראת המשפט צילמתי שוב באירוע נוסף שהיה במקום. הגעתי עם כל העדויות ליום המשפט, ולפי הנוהל נכנסתי קודם לדבר עם הפרקליט שמונה לטפל בתיק. בשיחה עם הפרקליט הוא אמר שבאופן כללי ה״הבנות״ עם המשטרה/עיריה בקשר לחניה בסיטואציות האלה אכן קיימות אך הן לא פורמליות, ושמדי פעם מסיבה זו או אחרת עובר פקח/שוטר ונותן בכל זאת דוחות למרות ההבנות. במקרים כאלה, הוא אמר, אין הרבה מה לעשות, מכיוון שלפי החוק החניה באמת לא חוקית.

אבל - לפעמים דווקא יש הנחיות פורמליות ממש לוותר על דוחות באיזורים מסוימים בשעות מסוימות (כך זה בירושלים), למשל בשעות הלילה ברחובות מסוימים המאופיינים במצוקת חניה אמיתית. הייתי צריך, הוא אמר, לפנות לעיריה ולברר האם יש הנחיה כזו לגבי האירוע המדובר, ואם כן - הדוח היה מתבטל.

בכל מקרה, הוא אמר, כרגע אני אמור להשפט. אני יכול לקחת את סיכויי עם השופט (כאן רמז לי כצפוי שזה לא מומלץ..) או להגיע איתו לפשרה ע״ס חצי מהסכום. מכיוון שהדוח אצלי היה על סכום נמוך משלך, ולא רציתי לבזבז זמן נוסף (המתנה למשפט + משפט = שעתיים נוספות לפחות, כבר היה תור לא קצר של אנשים שחיכה למשפט והשופט מגיע רק בצהריים) הסכמתי לאופציה השניה. בדיעבד - אני קצת מתחרט על כך, לא בגלל שאני חושב שהייתי יכול להרוויח את החצי ששילמתי אלא כי ממש מעניין אותי מה היה אומר השופט נוכח העדויות.

זהו. אני מציע לך קודם כל לפנות לעיריה (אגף החניה) או למשטרה - תלוי ממי הדוח - ולברר האם היתה הנחיה פורמלית לא לחלק דוחות באיזור המשחק. אם כן - הרווחת. אם לא - תצטרך לעבור את כל המסלול שתיארתי (מכתב בקשה לביטול, ואז בקשה להשפט) ובבוא הרגע להחליט אם אתה רוצה פשרה או משפט. או כמובן לחילופין לוותר ולשלם את הדוח.

בהצלחה במלחמה בטחנות הצדק!

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
אני מציע לך קודם כל לפנות לעיריה (אגף החניה)

תודה, האם לדעתך אני צריך להקליט את השיחה?

פורסם

רצוי, אולי תוכל לתפוס אותם על מילה, אני יכול להגיד לך שבאגף החנייה של ראשון לציון מערבבים את האנשים על ימין ועל שמאל (לכאורה), הקלטתי שיחה איתם והיא תשמש אותי בבית משפט.

Detailer.gif
  • 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום מכובדיי,

שמח לעדכן שהדו"ח מעיריית ירושלים בוטל לאחר שערערתי.

המתנתי שייערך משחק נוסף בהיכל הכדורסל, על מנת לצלם שוב את השטח, ואכן למזלי, כעבור שבועיים (בגמר הפיינל פור למי שמעורה) הייתה מכונית שחנתה בדיוק כמו שחניתי, ומסביבה רכבים נוספים, כולן ללא דו"ח.

צילמתי, ניסחתי מכתב בצורה קולחת ורהוטה...וזה הרגע קיבלתי SMS מעיריית ירושלים שהדו"ח בוטל! נחסכו 500 שקלים.

תודה רבה! :)

פורסם

כולם מרוצים

הפקח עשה את מלאכתו מילא פנקסים, מי ששילם , שילם

מי שטרח וביקש לבטל , יצא נשכר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...