Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - פורד קוגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נינג'ה

גם לקוגה יש כזה 4X4 עולה "רק" כ 10K יותר מהספורטאג' ובלי אביזרי הבטיחות האקטיבית שיש בספורטאג'

באתר קיה או קיא לא ניתן למצוא ביצועים של הספורטאג' מה שבאתר של פורד אתה מקבל אותם בקלות

האם יש לקיה מה להסתיר?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לטלקאר קטע כזה, גם בזמנו כשקניתי את הפיקנטו ממש התקשיתי למצוא נתוני ביצועים

תקרא לי משוגע אבל בין הספורטאז' GT לקוגה AWD לדעתי אין תחרות, צריך להיות פאנבוי כדי לבחור בפוקוס המוגבהת

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

משוגע לא אקרא לך אבל הסבר מפורט על הבחירה אשמח לקבל

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני יכול לצטט את רשימת האבזור של הGT בניכוי דברים שיש בAWD, אבל אין טעם כי זה סתם עבודת נמלים

נסכם שהGT הרבה יותר מאובזר

בקוגה נהגתי אבל בGT רק ישבתי באולם תצוגה ולכן על ניהוג אין לי מה להגיד, אבל מבחינת הפנים אין מה להשוות ביניהם, הקיה מרגישה כמו רכב הרבה יותר יוקרתי ואפוי, נזרוק גם קצת הנדסת אנוש שלוקה בחסר בפורד מאז ימי ה"בואו נתקע כמה שיותר כפתורים ברכב, זה יגרום לו להיראות יותר מאובזר".

הקיה יותר בטיחותית בזכות האבזור האקטיבי, ככל הנראה תשמור על הערך שלה יותר טוב בזכות ביקוש בשוק המשומשות

אני יכול לציין גם סטטיסטיקת אמנות לאורך השנים האחרונות של פורד לעומת קיה אבל כדור הבדולח שלי בדיוק במוסך בתיקון

בכללית בקיה יש feels good factor מאוד משמעותי, הרכב משרה תחושה של "מגניב, זה שלי, הגעתי למשהו בחיים" ולא "זה כמו הפוקוס מהעבודה"

אני לא נמנה על קהל הלקוחות הפוטנציאלי של אף אחד מהרכבים הללו, אין לי כסף, אבל מהתרשמות קצרה משני הרכבים אני בוודאות הייתי בוחר בספורטאז', בין אם זה בגרסאות הזולות או בגרסאות היקרות

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

ישבתי בקיה וצר לי אבל אין לי מושג על מה אתה מדבר, אין בה שום feel good factor בטח לא בדגמים הזולים יותר.

הקוגה מצויינת ועניין הכפתורים נפתר בדגם החדש, שהוצג עכשיו.

עם כל הזלזול שלך בפוקוס, בו ספר לי איזה רכב מתוצרת קנה מצטיין כמוה מבחינת ניהוג.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם
אני יכול לצטט את רשימת האבזור של הGT בניכוי דברים שיש בAWD, אבל אין טעם כי זה סתם עבודת נמלים

בקוגה נהגתי אבל בGT רק ישבתי באולם תצוגה ולכן על ניהוג אין לי מה להגיד, אבל מבחינת הפנים אין מה להשוות ביניהם, הקיה מרגישה כמו רכב הרבה יותר יוקרתי ואפוי, נזרוק גם קצת הנדסת אנוש שלוקה בחסר בפורד מאז ימי ה"בואו נתקע כמה שיותר כפתורים ברכב, זה יגרום לו להיראות יותר מאובזר".

הקיה יותר בטיחותית בזכות האבזור האקטיבי, ככל הנראה תשמור על הערך שלה יותר טוב בזכות ביקוש בשוק המשומשות

אני יכול לציין גם סטטיסטיקת אמנות לאורך השנים האחרונות של פורד לעומת קיה אבל כדור הבדולח שלי בדיוק במוסך בתיקון

בכללית בקיה יש feels good factor מאוד משמעותי, הרכב משרה תחושה של "מגניב, זה שלי, הגעתי למשהו בחיים" ולא "זה כמו הפוקוס מהעבודה"

אני לא נמנה על קהל הלקוחות הפוטנציאלי של אף אחד מהרכבים הללו, אין לי כסף, אבל מהתרשמות קצרה משני הרכבים אני בוודאות הייתי בוחר בספורטאז', בין אם זה בגרסאות הזולות או בגרסאות היקרות

קצת מוזר לקרוא לספורטאז', אוטו של "הגעתי למשהו בחיים" כשמבט קצר מהחלון מספר לך שכולם מסביבך גם ושעיקר קיסמו נובע ממחירו הצנוע יחסית למדרגה הזו של "משהו בחיים". אשר לקוגה, מכיר מעט את הדגם הקודם עם ההנעה הכפולה, אוטו מאוד מרשים ביכולותיו. קצת מתקשה לראות בו פוקוס מוגבהת, מה שהוא אגב לא, אבל ממש לא, אפילו לא במראה. יותר מכך, בניגוד לקיאה ההמונית והוולגרית בעיצובה, הוא לטעמי מעודן ואנין במראהו החיצוני, עם פרופורציות מצוינות ואם מישהו רוצה לשדר משהו קצת יותר בוגר ומתוחכם לסביבה, הוא עושה את זה יופי.

פורסם

אנינות זה בדיוק הדבר האחרון שמחפשים אלו שרוכשים מכוניות מהסגמנט הזה.

עבור רבים, קרוס אובר מסמל "הצלחתי בחיים", ויכולת דינאמית מעניינת אותם כשלג דאשתקד.

בדיוק בשל הסיבה הזו מצליח מאד הטובון החדש, למרות שהוא חסר את מערכות הבטיחות המתקדמות של הקאיה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בעיקרון אתה צודק, אנינות אינה משהו שמאפיין בדרך כלל רוכשי "ג'יפים", אבל עבור אותו אחוז זניח יחסית שרוצה משאית קטנה מסיבות אחרות, כמו נוחות גישה, ישיבה גבוהה, מרחב פנים סביר יחסית לאורך גוף, הקוגה צנוע המראה מוחצן הרבה פחות מהקיאה הגרוטסקית קצת בעיצוב, כך גם ה 500X אגב, בצד מגרעת קשה בדמות נוחות נסיעה בעייתית. לקיאה באופן מיוחד עיצוב שמאוד "מתאמץ" לשדר את הסיפור הזה של "הצלחה" עם כל מיני פלסטיקים מבריקים וניקלים ( מזכיר לי אסוציאטיבית את המשאיות המקושטות האלו מדרום מזרח אסיה ), אצלי זה לא עובר, אבל לאור המספרים אני במיעוט.

פורסם

כיוון שאתה עצלן :lol:

הלכתי ובדקתי

אין שוני ברמת האיבזור פרט לכמה אביזרי בטיחות אקטיבית שקיימים בספורטאג' ולא קיימים בקוגה

ואת זה ציינתי בגדול גם בסקירה וגם כאן בתגובות.

ישבת בקוגה טרום השינוי , לך שב בדגם הנוכחי תראה שהוא יותר אפוי מהספורטאג' , חוץ מכמה פאקים שגם אותם ציינתי בסקירה.

בדגמים הזולים רמת הביצועים על הנייר הקוגה לוקחת בהליכה.

סתם להשכלה

מתוך 4400 יחידות שעלו ב4 החודשים של 2016 רק 364 יחידות היו מהדגם GT.

רבי חן

כל רוכשי הקוגה מחפשים כנראה לא רק את השופוני אלא גם את הביצועים 100% מהם. בספורטאג' הם מהווים רק כ 9% מהרכישות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

טוב ניצחתם

אם וכאשר יהיה לי מלא כסף ואני ארצה לחנות על מדרכות ליד ארומה בסטייל אני בהחלט אשקול את הקוגה בתור מועמד

פורסם

הקוגה מאוד עניין אותי כרכב פנאי יום יומי לעצמי,עניין אותי מרחב פנימי טוב וגודל בינוני אורך 4.5מ...

פחות עניין אותי הצד הדינמי שלו,עניין אותי השקט שלו ורכות נסיעתו מנוע גודש ובעיקר גודלו

ומרחב פנימי.

אז דינאמית הוא טוב כנראה מהרבה בקטגוריה ונסיעתו חלקה וזריזה לעומת 2.0 ליטר אטמוספרי

שיש בשוק ושילוב מצוין של ריסון הגוף,שקט בנסיעה וספיגת זעזועים טובה מאוד,למרות שאתגר

עמוק מידי מיד עובר לתא הנוסעים בקול צורמני וחזק ונשמעת אנחה/מכה בגוף הרכב.

אבל רק בבורות עמוקות יחסית של מע"צ ושות'.

ריפודי עור טלויזיה WAZE למעט אור יום שקשה לראות במסך לפעמים,הכל היה בשבילי ,חדיש

ומעניין (מלא כפתורים ברורים וקריאים). נסיעתו היתה חזקה זריזה מהירה ושקטה יחסית,דממה

איכותית ומבורכת,משהו שהקוראנים עדיין לא הצליחו להגיע אליו,עדיין. מכובד מאוד,יעיל,מעניין

ואיכותי גם בצד הדינאמי ובנסיעה תוקפת סיבובים. הכל לגמרי מצא חן בעניי למרות שהאקסמפלר

שנסעתי בו(2016 טיטניום 2X4),היה מחוזק בתוכנה והוציא יותר סוסים מהרגיל.

ביום יום אני נוסע על X1 הנעה אחורית והיגוי הידראולי של פעם,אז דינאמית ויותר מזה כבר יש לי.

ובנוסף מנוע קצת מחוזק 2.0 ליטר גודש ו 250-270 סוסים.

אבל...מה זה הטורק סטיר הזה??? הרכב משחרר את עצמו ימינה בכל מצב שלוחצים דוושה

ורוצים נסיעה נמרצת (לא בהכרח חזקה ומהירה),סתם להגביר ולתת מעט יותר דוושה,הרכב מיידית

בורח ימינה חזק ומשנה את קו נסיעתו בצורה מוגזמת.

מעיק מאוד,מפתיע מאוד ולא צפוי ברכב שכזה היום.

סורי לא בשבילי,עד שם הכל היה מצוין,עד הטורק סטיר המעצבן.

המזגן עבד בסדר,לא להיט ומרווח הראש מאחור קטן ומצומצם(1.80) בגלל חלון פנורמי בגג זכוכית.

לא בשבילי להחזיק 2 ידיים בבהלה וסטייה לא מתוכננת מנתיב הנסיעה בקו ישר.

לא רוצה לחשוב מה אשתי תגיד בנסיעה רגילה כשזה יקרה לה.

פורסם

מה הגודל של מסך המולטימידיה? מהתמונות זה נראה קטן מאוד למסך טאצ'.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

התמונה אינה של הרכב הנמכר בישראל בו הותקנה מערכת עם מסך גדול בהרבה. יש התייחסות בסיקור.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אבל...מה זה הטורק סטיר הזה??? הרכב משחרר את עצמו ימינה בכל מצב שלוחצים דוושה

ורוצים נסיעה נמרצת (לא בהכרח חזקה ומהירה),סתם להגביר ולתת מעט יותר דוושה,הרכב מיידית

בורח ימינה חזק ומשנה את קו נסיעתו בצורה מוגזמת.

מעיק מאוד,מפתיע מאוד ולא צפוי ברכב שכזה היום.

סורי לא בשבילי,עד שם הכל היה מצוין,עד הטורק סטיר המעצבן.

לא בשבילי להחזיק 2 ידיים בבהלה וסטייה לא מתוכננת מנתיב הנסיעה בקו ישר.

לא רוצה לחשוב מה אשתי תגיד בנסיעה רגילה כשזה יקרה לה.

כתבתי זאת גם בסקירה

כמובן אם אתה מחזיק את ההגה בידיים מסוקסות אין סטייה , גם הגברת תשתלט על זה , אבל עדיין זה מעצבן.

בX1 שלך זה נחסך ממך:-o

מה הגודל של מסך המולטימידיה? מהתמונות זה נראה קטן מאוד למסך טאצ'.

גודלו 8" , הרכבה מקומית , עדיין יש לו פאקים מבחינתי כפי שכתבתי בסקירה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...