Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כמו שהבנתם מהכותרת יש לי סיאט איביזה החדשה 2016. צבע שחור אצלי כבר חצי שנה והבעייה היא כזאת:

שמתי לב שהצבע של הרכב מאוד רגיש לדוגמא שאני מחנה מתחת לעץ או אפילו רק לידו הצבע של הרכב מתמלא בכתמים כמו רסיסים שלא יורדים. שלחתי אותו לשטיפה ופשוט יצא מלוכלך עם כתמים שלא יורדים. אז שלחתי אותו לפוליש (עדין פלסטלינה) ווקס וזה ירד בקושי רב ועדיין יש מעט סימנים של הכתמים ומה שמוזר שכל השכנים חונים שם מתחת לעצים גם עם רכבים בצבע שחור ולהם אין את הכתמים האלה. זה נראה שבהתחלה יש את הכתמים והם שולחים לשטיפה והכל יורד..

לצערי החניות ליד הבית שלי רובם מתחת או קרוב לעץ ככה שלפעמים אין ברירה אלא לחנות שם..

ובעבר גם היה קטע שפשוט נדבק עלה עם מים לצבע הרכב והתייבש וכשהורדתי אותו נשאר סימן שלא יורד בדומה ללשלשת ציפורים..

השאלה היא כזאת:

יכול להיות שקיבלתי את הרכב עם פגם בצבע?

שלא עשו גימור וציפוי סופי כמו שצריך וכתוצאה מכך הצבע רגיש לכתמים?

ללכת לחברה לממש אחריות?

לבעלי סיאט איביזה נתקלתם בתופעה הזאת?

מה דעתכם?

בסהכ אחלה רכב. מרוצה מכל הבחינות חוץ מהקטע עם הצבע כמו שתיארתי.. וזה די מבאס רכב חדש שמשקיעים עליו הרבה כסף והצבע נהרס..

תודה לעוזרים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל תמונות יעזרו.

לאן שלחת אותו לשטיפה\פוליש?

הייתי הולך למישהו מקצועי שיבחן את הצבע וייתן הסבר, אי אפשר סתם ככה לקפוץ למסקנות, אם בסוף פוליש באמת יעזור, אחריו תשקיע בציפוי איכותי שיגן על הצבע כמו שצריך, במיוחד ברכב חדש.

פורסם

קודם כל תמונה תעזור.

אני מניח שמה שאתה מתאר זה tar/tree sap זה די שכיח למי שחונה ליד עצים.

לםי דעתי בגלל שהצבע שלך שחור וחדש אתה שם לב לכל פרט קטן, גם אצל השכנים שלך זה כנראה לא הכל יורד פשוט בגלל שהצבע פחות חדש ונקי מפגמים אז פחות שמים לב לכל פרט.

בכל מקרה אתה צריך tar remover.

דרך אגב איפה עשית פוליש?

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם

קשה לי להאמין שיש לך צבע רך, זה פשוט מציק לך מאוד בעין ואני מבין.

אני יותר מתעניין בזה שאמרת ששלחת את הרכב לפוליש ווקס, ועדיין היו כתמים. לא אמור להיות מצב כזה ולא הייתי מוכן להסכים לקבל רכב ככה אחרי טיפול.

שקלת לבצע ציפוי לחלקים מסויימים ברכב?

פורסם

להגנה מרבית על רכב חדש אין מנוס מלעשות פוליש מדוייק וציפוי קרמי, יותר מזה להמנע משטיפות במכונות - יחזיר את כל השריטות העדינות הלא הן ה"סווירלים", וללמוד לשטוף לבד בבית עם 2 דליים צינור ו / או מקציף וציוד מתאים.

לגבי הפוליש שעשו לך סביר להניח שביצעת באיזו תחנת דלק? אם כן, או שגילחו הרבה מהלכה או שבספק עשו משהו רציני לצבע (אני מקווה שזו האופציה השניה).

נ.ב תעלה תמונות שנראה מהן הנקודות עליהן אתה מדבר

Opel Adam S 2017

פורסם

רמת איכות הצבע לכל מותג\דגם היא שונה. מכוון שסיאט זה רכב הפשוט מבין אודי, ולקסווגן, סיאט, הוא מקבל את הצבע הפשוט יותר עם ופחות שכבות.

לכן הצבע ברכב הזה חלש\רגיש. במפעל רובוט צובע את הרכב, לכן הסיכוי שקיבלת צבע פגום הוא קלוש.

תלך לחברה ותנסה לממש את האחריות.

בנוסף כמו שהציעו פה, כדאי לנסות את ציפוי הקרמי ויכול להיות יפתור חלקית את ה"בעיה".

פורסם

אין שום קשר בין אם זה מותג לא פרימיום אז הצבע פשוט יותר. למשל בבמוו צבע שחור jetblack ידוע כמאוד רך (הצבע של הגג שלי) ולעומת זאת הצבע של שאר הרכב יותר חזק(יחסית). לניגוד למשל השחור של אאודי מאוד קשה לעומת כחול בהיר שמאוד רך.

הכוונה שאין מותג שלם שכל הצבעים שלו רכים או קשים זה תלוי בכל צבע באופן אינדבידואלי.

פורסם

ציפוי ימנע מכל הזיהומים האלה להידבק וגם עם ידבקו הם ירדו בקלילות .

בכל מקרה תמונות יעזרו אולי תוכל לפתור את זה אפילו לבד ובלי הבעיה.

מה שכן רצוי שתעלה ותפרסם את אזור מגוריך שנדע למי להפנות אותך .

פורסם

אין הגיון במה שאתה אומר, מה הקשר בין אם זה צבע כתום או שחור לרכות החיצונית של הצביעה?

מה שיש בשכבה עליונה זאת לקה שקופה, לא צבע. אם עשו מספר שכבות עם לקה איכותית וצבעו בטכנולוגיה מתקדמת, אז אתה לא צריך שום ציפוי גימיק. הלקה זה הציפוי שמגן על הצבע מפני שריטות קלות ולכלוך.

יש לי 2 רכבים במשפחה, פחות או יותר מאותה שנה באותו צבע - לבן. בA3 הצבע המקורי כמו מראה, בפוקוס אין זכר ללקה- השמש מזמן שרפה אותה. לא צריך "עין של מומחה" בשביל לזהות שעובי הצבע במותגים יקרים יותר הוא הרבה יותר עבה.

ומה עם ציפוי אבץ נגד חלודה שיש באודי? גם זה חלק מתהליך הצביעה שאין למותגים הפשוטים.

פורסם

צר לי אך זה לא מדויק מה שאתה אומר,

הצבע לרוב הוא לא זה שעבה יותר, אלא הלכה,

נראה לי שאתה מפספס את המהות שלא הצבע הוא זה שמגן על הרכב מפני שמש, אלא הלכה.

הלכה לא 'נשרפת' בגלל השמש, אלא היא נאכלת כתוצאה מהזנחה ומפגעים על הלכה.

וכן אתה צריך עין של מומחה, ואפילו מכשיר שמודד מיקרונים בשביל לדעת מה העובי של הלכה.

במותגים יקרים יותר, לרוב הצבע הוא מתערובת טובה יותר, משמע מיוחדת יותר בגוון וכדומה, אך זה לא הופך אותו לעמיד יותר.

אין שום הבדל בפס ייצור ובתהליך הציפוי לכה בין אודי סיאט פולקסווגן וכו׳.

אגב, אתה תופתע לדעת שככול שאתה עולה יותר במחיר לרכבים סטייל פרארי וכדומה, אתה מגלה ששכבת הצבע היא הרבה יותר בעייתית בהתאם לסוג המרכב וחישובים מיוחדים. אתה יכול אפילו להתקל בהבדלים בסוג הצביעה בין הדלת לבין מכסה המנוע.

ציפוי אבץ נעשה על המרכב, ולא על הצבע, וזה נעשה גם בסיאט, וכול רכב מודרני היום.

גם אם היית עושה על הצבע, מלבד להרוס אותו, זה לא היה משנה כלום.

אני לא מעיר, אני רק מסביר. :)

פורסם (נערך)
אין הגיון במה שאתה אומר, מה הקשר בין אם זה צבע כתום או שחור לרכות החיצונית של הצביעה?

מה שיש בשכבה עליונה זאת לקה שקופה, לא צבע. אם עשו מספר שכבות עם לקה איכותית וצבעו בטכנולוגיה מתקדמת, אז אתה לא צריך שום ציפוי גימיק. הלקה זה הציפוי שמגן על הצבע מפני שריטות קלות ולכלוך.

יש לי 2 רכבים במשפחה, פחות או יותר מאותה שנה באותו צבע - לבן. בA3 הצבע המקורי כמו מראה, בפוקוס אין זכר ללקה- השמש מזמן שרפה אותה. לא צריך "עין של מומחה" בשביל לזהות שעובי הצבע במותגים יקרים יותר הוא הרבה יותר עבה.

ומה עם ציפוי אבץ נגד חלודה שיש באודי? גם זה חלק מתהליך הצביעה שאין למותגים הפשוטים.

אם אתה חושב שיש הבדל בצבע בין סיאט לאוודי אתה טועה, ציפוי אבץ יש בכל רכב כבר הרבה מאוד שנים.

הלכה לא יותר עבה באוודי מאשר בסיאט אולי מלבד דגמי הבוטיק שלהם.

ההשוואה שעשית בין הa3 לפוקוס היא לא נכונה, אתה לא אומר איך נשמרו שני הרכבים ואם בצורה זהה, אני מאמין שלא.

גם לרכבים יקרים מאוד אפשר לגמור את הלכה בשנים ספורות הכול תלוי כמה אתה שומר על הרכב.

ודרך אגב, אין שום סיכוי בעולם שאתה יכול לראות בעין עובי של לכה.

רק עם מד צבע אפשר לדעת עובי כללי של השכבות.

פותח השרשור, תצלם תמונות של הנזקים לכאורה.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

גם דיטיילר מאוד מוערך בארץ שראה את הרכב שלי לפני שעתיים אמר שהלכה בצבע השחור יותר רכה מהכתום, הוא בדק גם עם מד צבע. ולא זה לא בעיה במפעל, הוא הסביר לי שבגלל תקנות חדשות של איכות הסביבה רוב הרכבים היום יוצאים עם צבע יותר רך כי הם משתמשים בחומר שונה ופחות מזהם.

שוב, אין שום קשר בין מותגים לבין רמת הקושי של הצבע (הלכה), ההבדל הוא בצבע של אותו מותג (יכול להיות שחור במותג אחד קשה ובשני רך).

פורסם

אתה לא יכול לדעת כמה הלכה רכה בשימוש עם מד צבע.

הלכה בכל הצבעים היא אותה לכה כשמדובר באותו הרכב.

אין שום הגיון לשים סוגים שונים של לכה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

המקור למידה של מרביתנו פה, זה וידאוים מרשימים ביוטיוב שהם מראים איזה רכב ספורט מפואר והם מבלבלים במוח

על צבע רך וצבע קשה, וזה מטעה, ונדמה שכאילו זה מה שקיים בכול רכב.

כשאומרים צבע רך או צבע קשה הכוונה היא לרכב שנצבע בשלב אחד, משמע, אין לכה.

(שלב אחד זה צבע, שלב שני זה לכה)

זה לא קיים ברכב סטנדרדטי למעט אם הוא עבר תאונה או תיקוני פחחות של צבע שנעשה בשלב אחד.

איך יודעים אם זה שלב אחד או שני שלבים? בוחרים נקודה קטנה לעשות ניסוי פוליש, אם ירד צבע על הפד פוליש, אז זה שלב אחד, ואם לא, אז יש לכה. (לכה לא רואים על הפד פוליש כי זה שקוף)

איך יודעים אם זה רך או קשה? אם ירד צבע על פד פוליש, אז לרוב זה רך, יכולת החיתוך של פוליש היא נמוכה לעומת קומפאונד,

אז אם כל מה שנדרש היה פוליש בשביל להתחיל להוריד צבע, אז הוא רך.

מה קובע אם הצבע רך או קשה? איכות הצבע, ומספר השכבות של הצבע.

למה עושים דבר כזה? כי לרוב זה ממש זול יותר כאשר צובעים את הרכב לעומת לבקש גם שכבה נוספת של לכה.

פורסם

אתה מבלבל פה המון מושגים שונים.

כשמדברים על לכה קשה, הכוונה היא שהיא פיזית קשה יותר, ויותר קשה להוריד מפגעים ממנה.

יש צבע ברק ישיר, שזה צבע מעורבב עם לכה, יש צבע single stage שזה צבע ללא לכה וכבר לא משתמשים בשיטה הזו.

ויש את השיטה של היום שזה שכבה דקה של צבע ועליה שכבה עבה של לכה.

איך בודקים אם הלכה קשה או רכה?

פשוט עושים ניסוי על איזור מסוים ברכב לראות כמה קשה להוריד מפגעים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...