Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקשה לחוות דעת - התקנת תשתית טאבלט ברכב !

לפני שאני שואל כמובן שהשתדלתי לעבור כמה שיותר על הפוסט העיקרי בנושא ועל אחרים כאן בפורום אך בעיקר המחקר שלי בנושא היה באתרים מחו"ל.

הזמנתי אתמול והיום את המוצרים לעבודה מחו"ל. אך יש לי תיהיה קטנה האם אני זקוק לשני המוצרים (ה DAC והברינגר ) שהזמנתי או שאני יכול להסתדר עם אחד (DAC).

יש להדגיש. הטאבלט הולך להיות מותקן נטו. ללא שום מערכת נוספת ברכב(מוציא את המקורית של פולקסווגן).

השאלה שלי היא אחת !(מופנית בעיקר למי שמכיר את הנתונים של שני המוצרים הבאים ומנוסה איתם).

הזמנתי אתמול את ה DAC הבא:

fiio e10

לינק:

http://www.amazon.com/FiiO-E10-USB-Headphone-Amplifier/dp/B005VO7LG6

והיום את המגבר של ברינגר UCA - 202:

https://www.music-group.com/Categories/Behringer/Computer-Audio/Audio-Interfaces/UCA202/p/P0484/Features

(כמובן שבנוסף לממיר מתח, כבל OTG ושאר מחברים)

השאלה היא אם ה fiio הוא גם מגביר רמקולים או רק DAC? ואז אני חייב גם את behringer.

בסוף הסיפור התכנון שלי לחבר את הכל בצורה הבאה: תרשים שלי)

New Bitmap Image.jpg

האם התרשים נכון ?

תודה רבה ליועצים - עוזרים - ממליצים - מעירים ומאירים :)

פורסם

אף אחד מהם איננו מגבר.

שניהם usb dac ושניהם מסוגלים להמיר לדיגיטלי ולא רק אנלוגי רק שהפיאו ממיר לדיגיטלי קואקסיאלי בעוד הבוהרינגר ממיר לאופטי.

אם המטרה שלך היא להוסיף פרוססור ולנצל טווח דיגיטלי תבדוק אם יש לו כניסה אופטית או קואקס עדיף שתיהן אבל לא בכל המוצרים תמצא את שתיהן.

הברינגר משמש בעיקר כdac או מיקסר של שתי כניסות.

הפיאו משמש בעיקר כמגבר אזניות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לשניהם יש איזושהי הגברה פנימית כנראה, כי לשניהם יש יציאת אוזניות.

גם לפי הכתוב וגם לפי השרטוט אין מגבר או פרוססור שהוא מתכנן להוסיף, אלא לכאורה לחבר את היציאות ישירות לחוטי הרמקולים ברכב (ועוד ליציאות RCA). דבר שכמובן לא ממש מתאפשר בסידור הזה, וגם דרך היציאות אוזניות לא בטוח בגלל ענין ההתנגדויות ששונה בין רמקולים ברכב לאוזניות (שלא לדבר על הספק).

חשב מסלול מחדש.

פורסם (נערך)

lanosforce

עם מה משניהם היית ממליץ לי להשאיר ולעבוד עם הפיאו או עם הברינגר?

Tom_22 ו - lanosforce

בנוגע לסידור... אין מגבר כי משום חשבתי שהברינגר משמש מגבר.

(יש לך המלצה למיני מגבר) תקן אותי אם אני טועה ואם כן האם אני צריך גם PRE AMP ?

מעבר לכך התרשים בסדר?

או לחלופין שיטת חיווט שונה לגמרי ?

עריכה אחרונה על ידי k.o.k
פורסם

לפי מה שאני מוצא, לפייו מעבד 24ביט - 96 קה"צ ולברינגר 16 ביט - 48 קה"צ.

כך שלכאורה הפייו לוקח.

ואולי בכלל לרכוש מכשיר כמו זה שכמדומני מספר חברה פה עובדים איתו (כולל אדי).

תוכל להשתמש ביציאת Line out כדי להתחבר למגבר סטנדרטי, או כאמור ביציאה דיגיטלית אם נתמך.

כדי להציע מגברים, יש להתייחס לתקציב ולהבהיר שנית אם בכוונתך גם לשדרג הרמקולים או להישאר עם המקוריים.

פורסם

שאלת השאלות, אתה רוצה להתחבר אנלוגית ישר למגבר? אנלוגית ישר לפרוססור? או דיגיטלי ישר לפרוססור משולב מגבר או לפרוססור בצורה דיגיטלית ואז למגברים.

בקיצור איזו טופולוגיה?

מה התקציב?

מה הציפיות?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טום מעדיף הפיאו הוזמן כבר ובדרך אלי ומעדיף עוד כמה שקלים על הפיאו.

כרגע מתכוון להשאר עם הרמקולים המקוריים... אולי בהמשך אשדרג. עד אז אלוהים גדול.

אדי :

בגדול... אין טופולוגיה מסויימת. לכן אני פה לקבל חוות דעת. אבל השקעתי על הפיאו שיש לו יציאה קואקסלית אז המצב הנתון שיש את הפיאו. עכשיו מכאן לנצל אותו בצורה הטובה ביותר עם מגבר. מיני. המטרה שהמגבר יכנס עם החיווט מאחורי הטאבלט.

תקציב : לא מחפש להשתולל. מגבר עד 200 -250 שח

מטרה : מחפש שהכל יעבוד כמו שצריך בצורה איכותית. הטבלט יהיה המערכת ברכב בלבד.

ודרך אגב אני לא יודע מה זה פרוססור.

פורסם (נערך)

התקציב הזה לדעתי לא יאפשר לרכוש שום מגבר נורמלי שגם יכנס מאחורי הטאבלט.

אולי אפשר למצוא איזה מגבר קלאס T קטן שיתאים באיביי וכד'.

אפשר אולי לקחת את כל זה לכיוון אחר (ופשוט יותר) ולוותר על ה-DAC.

רכישה של סינגל דין בסיסי ללא דיסק (שעומקו בדר"כ קצר יותר) וחיבור הטאבלט אליו בין אם דרך USB (יאפשר ניגון של קבצים עליו ואולי עבודה עם אפליקציות ספציפיות) או דרך AUX (וחיבור ליציאת אוזניות).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

טום אני מכיר את העבודה הזאת. בשום פנים לא מוכן לעבוד עם 3.5 . אך ורק בחיבור usb עם dac כי הולכת להיות בנייה לטאבלט נשלף ולא מקובע בין היתר וגם על מנת להעביר את האודיו בצורה איכותית יותר. אם זה לא בתקציב אשמח לשמוע המלצה אם יש לך למגבר מתאים?

פורסם

המטרה היא לא להעביר כבלים למגבר גדול שישב בבגז' אלא להניח הכל באיזור הרדיו כולל המגבר ולכן הדרישה למגבר קטן.

כמובן כמו שאמרתי ברכב הרמקולים המקוריים.

פורסם

אני מתקשה להבין עד כמה יהיה משמעותי שימוש ב-DAC במקרה שלך (חיבור למגבר אנלוגי ללא עיבוד צליל ע"י פרוססור ושימוש ברמקולים מקוריים), לעומת ההצעה שלי. אבל מודה שאין לי מספיק נסיון בתחום שילוב טאבלטים כדי לדעת אחרת.

באיזה טאבלט מדובר ואיזו מערכת הפעלה (כולל גרסה)?

לגבי מגברים קטנים, לתחום הרכב, ראה למשל מההודעה הזו והלאה. אף אחד מהם לא ממש נכנס בתקציב שלך.

הנה אולי עוד שניים לדוגמה (לא בטוח שמספיק קטנים עבורך) ויחסית לא יקרים:

http://www.exsound.co.il/amplifiers/zapco-st-4b.html

http://www.exsound.co.il/amplifiers/mdlab-am-ld4-80.html

כולם יהיו קצת יותר חזקים (מי יותר מי פחות) ממה שהרמקולים המקוריים יכולים להתמודד איתם, ולכן חשובה עבודה בגיין נמוך וכיולים אחרים שמתאפשרים אולי.

צריך גם לוודא שהם אכן מקבלים כניסות ברמת Line level.

יש כאמור עוד כל מיני תוצאות ל-Mini Amplifiers ברשת, אבל לא התעמקתי מה נכנס במסגרת התקציב או לפחות קרוב אליו ומה שווה גם משהו.

פורסם

לגבי חיבור 3.5 אני מאוד מעדיף שלא כי משום מה יש לי מעין סלידה ל 3.5. סיבה אחרת היא שהמטרה היא להגיע למצב כמו בסרטון של החברה המוכרים ;) :

לגבי טאבלט לא ידוע עדיין מכיוון שהכיוון היה על אחד מהסמסונגים שבהם אני בקיא מצד שני יש את הנקסוס 7 שהרבה עובדים איתו ברכב גם פה וגם באתרים מחול ומה שנקרא "הכל מוגש על מגש של כסף" מבחינת הנקסוס. אבל שנגיע לגשר נחצה אותו. מבחינת ההכנה של הטאבלט אני לא דואג. הדאגה זה התשתית.

לגבי מגבר... אני בדילמה. לא רציתי להעביר כבלים לבגז'... אבל אם לא תיהיה ברירה... :(

פורסם

לדעתי - לפחות ממה שאתה מחפש - קטגוריית המיני-מגבר היא כנראה זו שהכי תתאים לפרוייקט שאתה רוצה להרים:

http://www.sonicelectronix.com/cat_i1743_mini-amps.html

בכל זאת הייתי מציע לשקול בעתיד שילוב של פרוססור - דהיינו DSP כלשהו - תביט ב2*4 שלי MINIDSP למשל בminidsp.com

Pioneer TS-X150

פורסם

אין ספק שירד לי האוויר ומתחיל לשקול 3.5 ולוותר על DAC :(. גם הרבה יותר פשוט לי. הגעתי למסקנה כרע אין צורך להשתגע כי הרבה לא מושקע במערכת ולכן כרגע זה כנראה יספיק ועם הזמן להרים את הארמה תמיד אפשר. המטרה היא להרים את הפרויקט בהצלחה לראות שהכל תקין עובד ורץ יפה. משם הדרך לעלייה ברמה תעשה בכיף ובלי לחץ :)

אז כנראה אלך על המיני מגבר אשתיל אותו מאחורי המערכת עם הכל. ניסיתי לבטל את הרכישה של הפיאו.מקווה שיתאפשר..

• תוכן חדש...