Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום שטפתי את הרכב בפעם הראשונה השלבים היו ככה:

1. גרניק מים

2. גרניק שמפו

3. גרניק מים

4. שיטת 2 דליים

5. ייבוש

האם הדרך הנכונה זה לנקות את הפנים קודם ואז את החוץ של הרכב ?

בגלל החום אצלנו בשיטת 2 הדליים יש צדדים שמתייבשים לפני שאני מגיע לצד אחר, מה השיטה הנכונה לעבוד פה?

האם מסיר לכלוך לג'אנט (חומר מיועד לזה ספציפי) יכול להרוס את הדיסק או הרפידות ? כי בהשפרצה זה נוגע.

בנוסף, בזמן שהרכב היה מללוכלך icon_e_sad.gif חבר רשם על השמשה האחורית משהו וזה היה ככה שבוע. היום אחרי השטיפה והניקוי חלונות עם חומר לשמשות עדיין רואים את הכתב חלש אומנם אבל רואים. למה זה ?

בנוסף היו לכלוכים שלא ירדו ב 100 אחוז..

תודה,

אסף.

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם

מן הסתם אם זה חומר מיועד לג׳אנטים אז היצרנים לקחו בחשבון שזה יגע גם בצלחות לכן זה לא מזיק.

בקשר לשמשה תנסה אלכוהול מדולל/apc/פלסטלינה.

אם יש לכלוך שלא ירד אז הגיע הזמן ללמוד קצת על פלסטלינה.

פורסם

אני רואה שנפלת בחלק הזה, אז רק חשוב לי לציין:

את הרכב שוטפים רק בצל ורק כשהפח קר, בשום פנים ואופן לא כשחם, תדע לעתיד.

לגבי השלבים, אני הייתי עובר עוד פעם עם גרניק לאחר השטיפה עם הדליים על מנת להוריד שאריות סבון מהרכב.

ולגבי החלון, פשוט תעבור עם חומר רגיל לחלונות, לדעתי ירד.

פורסם

אני מחכה שההשלמות יגיעו..

אגב מה הקטע של ה ONR הזה? אני רואה שמיישמים אותו על כל דבר ?

ועוד משהו, איך מוציאים את כל החול מהשטיחים ? כל פעם שאני מנער יוצא עוד ועוד O.o

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם
אני מחכה שההשלמות יגיעו..

אגב מה הקטע של ה ONR הזה? אני רואה שמיישמים אותו על כל דבר ?

ועוד משהו, איך מוציאים את כל החול מהשטיחים ? כל פעם שאני מנער יוצא עוד ועוד O.o

שואב אבק?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כנאמר לפניכן, לשטוף את הרכב מוקדם בבוקר כשעדיין לא חם או בשעות אחר הצהריים כשהשמש כבר ירדה ונעים בצל.

לגבי הכיתוב שחברך השאיר APC או IPA(אלכוהול) יורידו את זה(כניראה יש לו ידיים דיי שומניות לחבר הזה שלך)

לגבי ליכלוכים שנשארו, שניה דליים זה טוב ויפה אך השתמשת בקפפה איכותית או סתם מטלית שטבלת?

במידה והשימוש היה עם כפפה נורמלית ונשאר לכלוך אז תצתרך לקנות פלסטלינה(CLAYBAR תרשום באיביי/אמוזון ימצא לך, גם הסיני הזול ב15-20 שקל עושה את העבודה,אך מומלץ לקנות כפפה שאומנם דיי עדינה אך הרבה יותר נוח לעבוד איתה ויקרה משמעותית, סביבות ה90-100 למשו איכותי)

לגבי החומר קסם בשם ONR זה נוזל שבדילול שונה מאפשר לך לעשות כמה דברים, נגיד חומר שטיפה ללא יבוש,חומר סיכה, סבון לשטיפה רגילה, מומר לוישרים(כחול ולא הירוק), או חברו הירוק שמבי לך פיניש לזמן קצר של מראה לאחר ווקס(כי הוא בתוספת ווקס).

לגבי חול בשטיחים רק שואב אבק טוב,כמה מעברים על עוצמה גבוהה יעשה תעבודה(איפילו אם זה שואב בייתי סטאנדרטי)

פורסם

אני שוטף בצל אבל פעם הבאה ננסה יותר מוקדם.. קשה לקום..

שאבתי עם שואב אבק דיי גדול.. פעם הבאה נעבור לתעשייתי..

שטפתי את הרכב עם מטלית מיקרו פייבר כי עדיין לא קיבלתי את הכפפה מחו"ל..

האם יש צורך לקנות את ה ONR ? האו יכול לשמש כסבון במקום ה Chemical guys honey ? באותה רמה ?

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם

הוא יכול לשמש כסבון אך רמת הניקוי שלו תהיה חלשה יותר מסבון יעודי ועוד דבר הוא אינו בר הקצפה.. אז תשאר עם ההאני..

אם תעשה פלסטלינה הוא יהיה מומלץ בדילול מתאים(גם ניקוי נקודתי כמו צואת יונים). בעיקרון בפלסטלינה תוכל להשתמש גם בשמפו/סבון לסיכוך.

פורסם

בשימוש של פלסטלינה לא צריך את החומר שמגיע בסט ? או שאפשר כמו שרשמת להשתמש ב ONR בשפריצר ?

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם
אם מגיע לך בסט אז תשתמש בו, פשוט הרוב קונים פלסטלינה בלבד ומשתמשים בONR/שמפו לרכב כחומר סיכוך.

קויקסילוור שים לב שאדם מתכוון onr מדולל. ככלל תמיד מדללים אותו פשוט בכמויות שונות כתלות בשימוש.

יש לי לינק מאוד שימושי - כל מה שרצית לדעת על ONR ופחדת לשאול :)

http://optimumforums.org/index.php?showtopic=892

פורסם
הוא יכול לשמש כסבון אך רמת הניקוי שלו תהיה חלשה יותר מסבון יעודי ועוד דבר הוא אינו בר הקצפה.. אז תשאר עם ההאני..

אם תעשה פלסטלינה הוא יהיה מומלץ בדילול מתאים(גם ניקוי נקודתי כמו צואת יונים). בעיקרון בפלסטלינה תוכל להשתמש גם בשמפו/סבון לסיכוך.

Onr הוא אחד השמפואים הטובים בהם השתמשתי, והשתמשתי בלא מעט.

יכולת ניקוי מעולה, ללא תוספים.

גם בשטיפת rinsless וגם בשטיפה קלאסית.

ההקצפה, בשיטת שני הדליים, היא אך ורק כיף ויזואלי ואין בה שום ייתרון או מעלה.

"יאללה בירי".

פורסם

לא בעזרת גרניק, אלא בעזרת משאבה ידנית ( כמו של גננים ).

פעולת הנקיון של ה-onr שונה מפעולה של שמפו מקציף.

בגדול אם אתה שוטף עם גרניק בכל שטיפה, זה דיי מייתר את ה-onr, אבל תמיד טוב שיש בקבוק לשעת צרה.

"יאללה בירי".

• תוכן חדש...