Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיויק 2012 האם נדרש טיפול 60,000 למרות שהקולומטראז' של האוטו נמוך בהרבה?

ולדיסלב
שימו לב! השרשור הזה בן 3077 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום רב לכל חברי הפורום, ראשית אציין שיש לכם פורום מדהים! רמת הידע פה של המשתמשים אשר עוזרים בכל פעם זה לזה, בעצות מקצועיות ומועילות, בין אם זה בעלי המוסכים עצמם, כנופיית הטיפולים השוטפים, או חברי פורום הבקיאים מניסיון אישי בכל הנושאים הרלוונטיים, זה משהו שבהחלט ראוי להערכה! כל הכבוד! למרות שרק היום נרשמתי רשמית, אני נמצא פה כבר תקופה ארוכה, בעיקר קורא ומעשיר את הידע. ואני אומר לכם בבטחון מלא, זה הפורום הכי מקצועי ומקיף בישראל בכל הקשור לעולם הרכב, פשוט כייף גדול :))

היום אני מבקש את עצתכם בנוגע לטיפול התקופתי ברכבי, מדובר על סיויק 2012 האצ'בק ידנית. אשר עברה 36,000 ק"מ. עד היום הרכב טופל אך ורק במרכזי, טיפול אחרון התבצע בול לפני שנה. הרכב עבר סה"כ כ11,000 ק"מ מאז. הוראות יצרן הם טיפול כל 15,000 ק"מ או שנה.

מכיוון שהאוטו כבר לא במסגרת אחריות אני שוקל שלא לבצע את הטיפול במוסך המרכזי. חשבתי שבטיפולים תקופתיים סטנדרטיים אטפל במוסך מתמחה רגיל, ודברים מורכבים כן אמשיך לטפל במרכזי.

השאלה שלי היא, במרכזי של הונדה, עושים בכל פעם טיפול 15,000 ק"מ, בלי קשר לנסועה, לדוגמא אם האוטו שלי בן 4 ועשה רק 30,000 ק"מ , הטיפול שיבוצע הוא טיפול 60,000 לפי הוראות יצרן.

לפי האתר של הונדה בטיפול הזה יש להחליף: שמר גיר 1WD, מסנן אויר 5 / טבעת אטימה לפקק שמן/ מסנן שמן מנוע, שמן מנוע 5W40

האם לדעתכם למרות הנסועה הנמוכה כדאי לבצע טיפול 60,000?

שאלה נוספת ברשותכם, מכיוון שאני לא בטוח באיכות החלקים שהמוסך משתמש בהם, אני מתכוון לקנות לבד את החלקים לטיפול , מקוריים בלבד, ולתת למוסך לבצע את העבודה, לפי מה שהבנתי צריך להחליף

1. שמן גיר (מזכיר שהרכב ידני) מסוג 1wd (השם זה סוג הזמן? איזה יצרן מומלץ? )

2. פילטר אויר

3. טבעת אטימה.

4. פילטר שמן (מה שם היצרן והמקט שאני צריך? )

5. ושמן מנוע מסוג 5W40, קיבולת של 4 ליטר יספיק? מה היצן שמן המומלץ ביותר עבור האוטו?

זו פעם ראשונה שאני הולך לטפל מחוץ לשערי "המרכזי" ואני ממש לא רוצה ליפול כי רציתי לחסוך כמה שקלים בטיפול

אני רוצה לקנות את החלקים הכי טובים שמתאימים לטיפול זה, ואשמח שקצת תכווינו אותי ותעשו לי סדר מה צריך ומה לא צריך ברשימת המכולת שלי

אשמח גם להמלצה על יצרני החלקים האיכותיים ביותר בשביל הטיפול.

כמו כן אם כבר האוטו על הליפט מה עוד מומלץ לבדוק? שכחתי לציין שבטיפול הקודם החליפו גם בלמים (צלחות ורפידות)

שיהיה לכולכם שבת שלום! וחג שמח!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסנן אוויר מחליפים כל 30000 ק"מ ואין טעם להחליפו קודם (לפי זמן - עם לא עברו 5 או 6 שנים (זאת דעתי))

שמן ממסרת מחליפים כל 60000 ק"מ וגם אפשר להחזיקו 5 או 6 שנים.(דעתי)

שמן מנוע ומסמן שמן מחליפים כל שנה.

בקשר צמיגות השמן אני ממליץ להשתמש ב-5W-30 (למרות שבאתר היבואן כותב 5W-40)

בספר שירות של היצרן באר"הב ממליץ 5W-20 (ושם יש כל תנאי מזג אוויר)

פילטר שמן תקנה אך ורק במוסך מורשה: הם מוחרים מקורי הונדה תוצרת PURFLUX (צרפת) והוא יותר טוב מיצרנים אחרים

(לדוגמה HONEYWELL - יצרן FRAM - הר"הב) - גם אין הבדל מחיר גדול בין מקורי אצל היבואן לחנות ח"ח ואתה בטוח שלא קיבלת מזויף.

קיבולת שמן להחלפה כולל מסנן: 3.7 ליטר

(לי יש רכב עם אותו המנוע ומשתמש ב-VALVOLINE SYNPOWER XTREME 5W-30 - אבל אפשר להשתמש בכל שמן העומד

בתקן ACEA A3/B4ׂ

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3077 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...