Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C1 רובוטית לרכב ראשי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב וחג שמח, חישובים כלכליים שביצעתי לאחרונה מצביעים שלנסוע 30k בשנה עם הג'ימני זה לא כל כך משתלם.

מצד שני, אישתי ואני מאוד אוהבים לטייל בשטח ולא רוצים לוותר על עז ההרים הקטנה.

חשבנו לרכוש רכב חסכוני בנוסף, שיספוג את הקילומטראג' ויציג צריכת דלק חסכונית שתפצה על הצמאה.

מבחינת גודל ונפח מנוע - ה C1 מספיקה.

גיר ידני זה לא בשביל אישתי, ואני מניח שעם אוטומט אנחנו נפספס קצת את המטרה.

איך הגיר הרובוטי של המכוניות כיום, ושל הרכב המדובר? טיפולים מיוחדים? מחלות?

תודה על כל עצה,

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסיטרואן או הפיגו מאוד חיסכוניות,אבל האם זה ישתלם לך?

הרי יהיה לך עוד ביטוח לעשות,טסט,טיפולים,ירידת ערך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני יודע לגבי השילוש טויוטה-סיטרואן-פז'ו. בחרתי דווקא בסיטרואן משום שיש הרבה ממנה בשוק היד שניה, והמחירים שפויים יותר לעומת הטויטה. הפז'ו מכוערת.

אם הצריכת דלק שלהן היא חצי מהג'ימני, על ה 30k בשנה שאנחנו נוסעים זה יכול להיות משמעותי. מה גם שאני מניח שהטיפולים זולים יותר (כל 7.5k בג'ימני). מה הסטיסטיקה אומרת לגבי ירידת ערך אם אבחר בשנתון 2012? לכמה אחוזים בשנה עליי לצפות?

פורסם

בוא נגיד שהמחירון צפוי להיות בעוד כ-3 שנים, בסביבות ה-25 אלף.

כמה אפשר יהיה לקבל על רכב כזה עם קילומטראז בינוני - גבוה? מניח שבסביבות ה-15-20 אלף.

קח בחשבון שקרוב לודאי תצטרך גם להחליף קלאצ לגיר הרובוטי- 3500 שקל.

פורסם

מה העניין עם הקלאץ' הזה? הרבה מציינים במודעות שהרכב אחרי החלפת קלאץ'. זאת החלפה יזומה לפי זמן\קילומטרז' או בגלל תקלה\מחלה?

Sent from my X9006 using Tapatalk

פורסם

עניין של בלאי רגיל. כמו בידני.

רוב המצדדים בגיר הזה, עושים את זה בגלל החיסכון זלו לעומת אוטומט, הם רק "שוכחים" את הפרט הקטן הזה ואת העלות שלו, כאשר היא יכולה גם להגיע אחרי 50-60 אלף קילומטר(תלוי באופי הנסועה)

פורסם

אין יותר מדי רכבי מיני אוטומטיים. רק אלטו ופיקאנטו. מהנסיון שלי איפה שהאלטו עשתה 1 ל 17, סקודה סיטיגו עשתה 1 ל 19 בערך(לא חישבתי לגבי ה 107 אבל מאמין שזה יהיה דומה)

פורסם (נערך)

אישית הייתי בודק' את הסיאט מיי- רכב לא הכי מוצלח בשוק הישראלי (ומכאן די זול ביחס לתמורה)- נכון, תא הנוסעים לא יתחרה בהידור ובפאר של מיטב התוצרת הגרמנית וגם רשימת האבזור לא תעניק לרכב כתבת שער במגזין נחשב, אבל כל מה שצריך יש (ותבדוק שבגדם שלך יש כוונון גובה למושב הנהג, בהתחלת השיווק זה לא היה, ואני די בטוח שיש מראות ידניות- דרעק), ורמת הבטיחות טובה מאוד- 4 כריות אוויר (שמתפקדות כמו 6), מערכת לבלימה אוטונומית בעיר וכל שאר האלקטרוניקה הרגילה, מביאים חמישה כוכבים ביורו נקאפ.

הרכב יחסית מרווח ואפשר להסיע אם צריכים עוד 2 אנשים במושב האחורי. הרייד באוטו לא רע- נוחות הנסיעה לא רעה בכלל יחסית לסגמנט, ואפילו בידוד הרעשים סביר לגמרי.

המנוע לא ישבור שיאי ביצועים, אבל הוא בסדר גמור- ליטר אחד, 75 סוסים, נגיעה פחות מ-10 קג"מ, על משקל קל מבטיחים ביצועים סבירים לגמרי, ואפילו יותר מזה. הגיר לא לרוחם של כולם, אני אישית הסתדרתי איתו.

בסה"כ, אני חושב שהמיי רכב לא רע בכלל לחיסכון.

עריכה אחרונה על ידי bencl100
פורסם

הבעיה עם סיאט -זה היבואן. מעדיף לא להתעסק איתו כשיש אופציות אחרות ברמה דומה. ההלבטות שלי כרגע היא בין C1 רובוטית ל C1 אוטומטית. חרשתי את הרשת לאורכה ולרוכבה וקראתי אינספור ביקורות. נראה שהסיטרואן הכי מתאימה לדרישות. נותרו שני עניינים:

1. לדעת ממקור ראשון מה ההבדל בצריכת הדלק בית גיר אוטומטי לרובוטי.

2. לשכור רכב ליום-יומיים להרגיש איך הרובוטי הזה מתנהג.

את התשובה לשאלה הראשונה אני עדיין מחפש...

פורסם

אתה מדבר על משומש, נכון?

גם אני לא מת על צ׳מפיון, אבל אין לך שום התעסקות איתם- תטפל במוסכים לא מורשי יבואן אבל טובים ממורשה, למשל מוסך רון בתל אביב. תלונה אחת לא שמעתי עליהם.

אני לא חושב שיש C1 עם גיר אוטומטי ״פלנטרי״, האוטומטית היחידה בהיצע היא תיבה רובוטית חד מצמדית בעלת חמישה הילוכים (בנוסף לידנית עם אותו מס׳ הילוכים), גם בדור הקודם וגם בנוכחי (בבסיסן, זה אותו יחידת הנעה, גם בדור הקודם וגם כחדשות).

פורסם

יש עוד אופציה: ללכת על רכב עם גיר רציף כמו ניסאן מיקרה או מיצובישי ספייסטאר.

הרכבים האלה מאוד חסכוניים בעיקר בנסיעות בינעירוניות, ולא שמעתי על בעיות מיוחדות עם הגיר הזה

פורסם
אתה מדבר על משומש, נכון?

גם אני לא מת על צ׳מפיון, אבל אין לך שום התעסקות איתם- תטפל במוסכים לא מורשי יבואן אבל טובים ממורשה, למשל מוסך רון בתל אביב. תלונה אחת לא שמעתי עליהם.

אני לא חושב שיש C1 עם גיר אוטומטי ״פלנטרי״, האוטומטית היחידה בהיצע היא תיבה רובוטית חד מצמדית בעלת חמישה הילוכים (בנוסף לידנית עם אותו מס׳ הילוכים), גם בדור הקודם וגם בנוכחי (בבסיסן, זה אותו יחידת הנעה, גם בדור הקודם וגם כחדשות).

עדיין, גם במשומש צריכים חלפים מקוריים. לרוב זה מגיע ממחסני היבואן. את רון אני מכיר ואפילו טיפלתי בגולף שהיתה ברשותי בעבר אצלו במשך שנים.

בכל זאת, יש אופציות טובות בלי להתעסק עם צ'מפיון. אז למה?

דבר שני, רכב לא נפוץ -במקרה של תקלה משמעותית (גיר, מנוע, אלטרנטור,מדחס,תאונה וכו') יהיה קשה למצוא חלפים בפירוקיות למינהן. עוד סיבה למצוא רכב יותר מיינסטרים. אם היה מדובר על רכב אקזוטי, מיילא... אבל זה לא המצב.

• תוכן חדש...