Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני כל טיפול קונה גריקן שמן של Castrol Magnatec (מן הסתם טווחים ארוכים) ותמיד נשאר בסביבות הליטר - ליטר וחצי, ויש לי כבר 3 גריקנים, שבתאכלס התכולה שנותרה לי יכולה למלא גריקן שיהיה בכמות של חדש.

האם בטיפול הבא אני יכול לקחת את התכולה שנשארה מכל הגריקנים ולטפל? או שמא לאחר שפתחתי את הגריקן חיי השמן מוגבלים לזמן מסויים.

JL Audio

פורסם

אם המיכל היה סגור ומאוחסן בתנאים נוחים (צל, טמפ' סבירה) - לא רואה שום סיבה לא להשתמש בשמן. תן למיכלים ניעור טוב לפני המזיגה למנוע.

אגב, רוב יצרני השמנים לא מציינים תאריך פג תוקף. נהוג לטעון שאורך חיי מדף של שמן הוא 5 שנים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היה מאוחסן בחדרי, בארון, כפי שציינת צל וטמפ סבירה (ביותר!).

אם כך אמלא את הכל למיכל אחד ואשתמש בטיפול הבא, תודה רבה!!

-מצטרף לשאלה של מרק

JL Audio

פורסם

יש יצרנים הממליצים על זה. למשל ב FAQ של VALVOLINE. לטענתם זה קשור לכל מיני תוספים ששוקעים בשמן. יצא לי גם לראות שכבת משקעים בבקבוקים שלא נוערו לפני המזיגה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
יש יצרנים הממליצים על זה. למשל ב FAQ של VALVOLINE. לטענתם זה קשור לכל מיני תוספים ששוקעים בשמן. יצא לי גם לראות שכבת משקעים בבקבוקים שלא ניערו לפני המזיגה.

אתה מתכון לחלקיקים כאלו ? כי באמת שאני ממלא שמן (הרכב צורך כל כמה אלפי ק"מ כיאה לקורולות) אני שם לב שיש חלקיקים קטנים כאלו כמו בועות. אף פעם לא ניערתי. ייתכן שזה מסוכן?

פורסם
יש יצרנים הממליצים על זה. למשל ב FAQ של VALVOLINE. לטענתם זה קשור לכל מיני תוספים ששוקעים בשמן. יצא לי גם לראות שכבת משקעים בבקבוקים שלא נוערו לפני המזיגה.

אתה צופה יותר מידי בסרטים ביוטיוב :oops:. אני זוכר את הסירטון עם הזוג מחברת VALVOLINE אשר מרכיבים משקפי מגן והמון פוסטרים של חברת VALVOLINE אשר ממליצים על ניעור של המיכל לפני השימוש. לדעתי אין שום בסיס לדברים שנאמרו על-ידם.

סתם גימיק.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אולי דוגמא לא קשורה אבל עדיף לשאול ולדעת.

מניח שלפחות פעם בחייך שתית שקית שוקו.

אני מניח ששמת לב שאם לא ניהרת\שיקשקת אותה יש לך גרגירים בסוף השקית.

האם לא כך גם עם השמן?

רק במקום שוקולית יש אזשהו חומר אחר?

גם למה ש - VALVOLINE ישקרו?

הרי הם לא מרוויחים על זה.

רועי

פורסם

על המיכל נוזל ממסרה אוטומטית של elf ישנה המלצה ברורה לנער לפני שימוש.

היו פעמים ששכחתי לנער ובברור בסוף המילוי נשארו במיכל שאריות גרגרים שמזכירים קצת חתיכות אטם סיליקון מגורד..

לדעתי מרק פזיז מידי לבטל את ההמלצה הזו על הסף. אין ליצרן שום רווח ותועלת מלהמליץ זאת ״בתור גימיק״

יום טוב גם לך

פורסם

אני לא הייתי מערבב ליטר שמן שפתחת לפני שלוש שנים לשימוש שוטף. לצורך פלאש אין בעיה, אפילו ללא חומר מיוחד לפלאש. אין צריכת שמן בכלל בין טיפול לטיפול?

אתה יכול להשתמש בשמן מאותה שנה לחדש את השמן שבשימוש באמצע התקופה.

פורסם
מרק, אולי דוגמא לא קשורה אבל עדיף לשאול ולדעת. - :-)

מניח שלפחות פעם בחייך שתית שקית שוקו.

אני מניח ששמת לב שאם לא ניהרת\שיקשקת אותה יש לך גרגירים בסוף השקית.

האם לא כך גם עם השמן?

רק במקום שוקולית יש אזשהו חומר אחר?

גם למה ש - VALVOLINE ישקרו?

הרי הם לא מרוויחים על זה.

הדוגמא של השוקו לא רלוונטית בכלל.

בדקתי עכשיו שמן קנולה מובחר לטיגון שעומד כמה שנים בארון ולא ראיתי שום משקעים בתחתית הבקבוק והשמן נראה זך. אתה צודק שמן קנולה הוא ללא תוספים אשר שוקעים לכן גם הדוגמא הזו לא רלוונטית.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני לא הייתי מערבב ליטר שמן שפתחת לפני שלוש שנים לשימוש שוטף. לצורך פלאש אין בעיה, אפילו ללא חומר מיוחד לפלאש. אין צריכת שמן בכלל בין טיפול לטיפול?

אתה יכול להשתמש בשמן מאותה שנה לחדש את השמן שבשימוש באמצע התקופה.

השמן שאני מדבר עליו לא בן 3 שנים-

אחד נקנה ב24.6.14

אחר ב5.11.15

השלישי ב6.4.16

JL Audio

• תוכן חדש...