Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכום,

אני רוצה לשפר את הסאונד באוטו, לאחר הרבה חפירות בפורום לא הצלחתי להגיע להחלטה לכן מבקש את עזרתכם. קודם כל מצב נתון:

רכב – איביזה 2013 5 דלתות

HU – Alpine UTE-92BT

http://www.alpine.co.uk/p/Products/digital-media-receiver-4660/ute-92bt

רמקולים – קומפוננט מקורי מקדימה

סגנון מוזיקה – רוק מכל מיני סוגים

מעוניין כרגע להוסיף סאב קומפקטי, משהו בגודל 8-10 אינטש עם מגבר מונו בתקציב של 1000 ש"ח לא כולל התקנה. אפשר גם יד שנייה.

מה אתם אומרים, יש חיה כזאת? המלצות/הצעות?

:?

תודה מראש

פורסם

עדיף לא לשקול מוצרים של חברת הדמיקולו בוס.

מה גם שהסאב המדובר מאוד לא נציל ביחס ל-JBL (וגם באופן כללי) ותדר Fs גם לא מזהיר.

אולי גם המורל פרימו 804 יתאים לך.

אגב, למרות שאולי לא מדובר באופציה האידיאלית עבור הגברת סאבוופר, יהיה לך כנראה יותר קל למצוא מגבר 4 ערוצים כיד שניה לפחות במסגרת התקציב ולהשתמש בזוג ערוצים שלו בגישור עבור הסאב. כך גם תוכל בעתיד להגביר סט קומפוננט עתידי שיחליף את המקור.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מנסה עוד פעם לקבל חוות דעת של אנשים בעלי ידע וניסיון בסאבים :)

שלושה מתחרים לתפקיד סאב SQ קומפאקטי וזול, קשה אבל אולי אפשרי, בהרבה מאוד אתרים/פורומים ראיתי תגובות מאוד טובות מבחינת איכות מול מחיר על שני הסאבים האלה:

http://www.manualslib.com/manual/79270/Jbl-Gto-804-8.html

http://assets.sonicelectronix.com/manuals/infinity/860w.pdf

האם למישהו יש ניסיון איתם?

מצאתי עוד אופציה אצל exsound:

http://www.audio-system.de/dokumente/bda_hx_08_sq_komplett.pdf

שלושת הסאבים דומים במחיר 400-500ש"ח

תודה מראש לעונים

פורסם

האודיו סיסטם מאוד לא נציל ביחס לשנים האחרים (86dB לעומת 91dB, שלושתם עם מדידה ב-2.83V) ולכן כנראה שהייתי מוריד אותו, למרות שאולי הוא אחלה.

ה-JBL והאינפיניטי נראים דומים להפליא (בעצם זה לא מפליא, כי שניהם מאותו קונצרן, הרמן קרדון).

ואני לא בקיא לחלוטין לעמוד על ההבדלים הקטנים ביניהם ומה עדיף כתוצר של זה.

נסה לענין את אדי (lanosforce) ודיוויד (ReZ0) בשרשור, או שאולי חברים אחרים ידעו לענות יותר טוב.

וגם, על איזו הגברה הוחלט בסופו של דבר?

פורסם (נערך)

תודה רבה על התשובה,

אני באמת חכיתי לתשובה של אדי lanosforce, אבל בינתיים הוא לא מגיב.

לגבי הגברה, יש מישהו בפורום שמוכר את המגבר הזה JBL GTO3501, ב-400ש"ח, מה אתה אומר עליו?

עריכה אחרונה על ידי Mike25
פורסם

שלח להם הודעה פרטית עם לינק לשרשור ובקשה יפה לתגובה שלהם :wink:

למרות שמדובר במגבר לא צעיר, נראה לי שזו אפשרות סבבה בסה"כ והמחיר הוא כנראה בערך שליש מכשהיה חדש.

פורסם

אני נותן פה תגובה שהיא על בסיס העדפה אישית ולא מתוך נסיון עם המוצרים:

מבחינת סאב, בהתחשב בסגנונות מוזיקה שאתה שומע - הייתי לוקח את האינפינטי. אני אף פעם לא התחברתי לJBL ובטח שלא אמליץ על סדרת ה GTO הפשוטים שלהם.

האינפינטי זה רמה אחת למעלה - כמו הלקסוס של טויוטה.

לגבי מונו - בהתאם לסאב.

אני ממליץ על התאמת הספקים ואף יותר. אם האינפינטי מוצהר ל 250 וואט ב4 אוהם אז אמליץ על מונו שיכול לספק 300 וואט ב4 אוהם.

אם תוכל למצוא את הסאב בגרסת 2 אוהם - אתה תצליח לחסוך על מונו שכן לא תצטרך משהו מטורף מידי.

האם אפשר להכניס את כל זה לתקציב? אולי.

פורסם

כפי שתום ציין, האודיו סיסטם מאוד לא נציל. ז״א שתצטרך יותר כח להפיק עוצמה.

הפריים 500 של רוקפורד הוא מגבר טוב. אם זה בתקציב שלך - לך על זה.

תחפש אפילו פאנץ׳ 1000 יד שניה.

פורסם

לפי מה שאני מבין 1000 ש"ח זה תקציב כולל?

אז באמת תתחיל מלהוסיף קצת באס למערכת שלך וזה יהיה או לבודד דלתות קדמיות או להוסיף סאב וופר ומונו.

המונו של רוקפורד לדעתי יעשה את העבודה היטב.

לגבי הסאב וופרים - אינפיניטי רפרנס וJBL GTO זו אותה הגברת בשינוי האדרת.

שתי סדרות כניסה מקבילות של קונצרן הרמן תעשיות תחת מותגים שונים - אמריקאים חולים על שיטת העבודה הזו - גם שברולט וGMC בפועל הן תופעה דומה לכך של קונצרן ג'נרל מוטורס.

נצילות של 91 דיבי זה נתון כאן ולמוזיקת רוק מה שבעיקר חשוב לך זה הקיק דראם - לדעתי סאב וופר מהסוג הזה - קוטר קטן, דגש על התדר הגבוה יותר ונצילות גבוה - תהיה בחירה נבונה.

לאחר מכן הייתי מבודד דלתות קדמיות ומוסיף טוויטרים טובים לסט הקדמי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה אדי!

טוויטרים כרגע יש מקוריים, יש עליהם קבל, שוקל להוריד אותו לצורך כיוונון דרך ה-HU.

דלתות בינתיים לא רוצה לפתוח, כולם אומרים שזה מסובך באיביזה בגלל מנגנון חלון שיושב על מעטפת הפלסטיק

1000 ש"ח תקציב למרכיבים

אז ככה, מה שמצאתי בנתיים:

המגבר של רוקפורד יש פה בלוח יד שנייה ב-600 ש"ח

סאב של אינפיניטי חדש ללא קופסא 399 ש"ח

נשאר קופסא (חשבתי לבנות לבד יוצא בערך 200 ש"ח לחומרים)

כבלים להתקנה

התקנה גם חשבתי לעשות לבד

הערכה גסה יביא אותי לעזור 1400 ש"ח

מה דעתכם?

פורסם

בתקציב הזה אני סה"כ בעד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בדוק את נושא הורדת הקבל לטוויטרים שוב .

( הקבל נמצא גם להגנה מפני תדרים נמוכים מידי, היכולים לגרום נזק לטוויטרים, גם במהלך הכיוונים מה HU )

מאחר ולא רשמתה, מאיזה תדרים הטוויטרים שלך מסוגלים לספוג תדרים נמוכים.

כדאי אולי לרדת לקבלים בתחום 5.0-10.0UF - כך חיתוך ההגנה לטוויטר 4 אום יהיה מעל ה 3.500H -

ובפועל גם תדרים של כ 2.000H נכנסים.

ואז להמשיך כיוונים מ ה HU .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...