Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשי מכירות הם בראש ובראשונה, תתפלאו אני הולך להפתיע אתכם- אנשים!

לטוב ולרע, גם להם יש יום טוב ויום רע, נכון זה לא אמור להשליך על עבודתם, אבל אני הולך להפתיע אתכם שוב תחזיקו חזק- הם בני אדם!

טוב נו אז עברנו את הביש מזל של "נפלנו על אחד שאשתו שלו לא נתנה לו בלילה."

בסופו של יום, אתה רוצה מאזדה\טויוטה\vag, ולא בא לך להתפשר על מותגי לואו קוסט או רכבים פחות מוצלחים ש"רעבים", אז מה אתה מתפלא שלא נותנים לך הנחה? סלח לי על השאלה הבוטה, אבל למה?

יש לך רכב מוכח, שבנה את שמו במהלך השנים, שנמכר בכמויות, שנקרא לזה "שומר על שוק", וכל הבלה בלה בלה שגורם לאנשים לקנות ליסינגומטית, אז למה להם לתת לך הנחה?

תמנה לי סיבה הגיונית אחת.

וכן, תקנה 1000 רכבים, תקבל גם 30 אחוז הנחה, לארוז לך או שאתה אוכל פה?

שיא החוצפה הישראלית.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אף אחד פה לא תקף מוכר שיתן לו הנחה, אל תסחף דני.

אנשים מבקשים הנחות כי מבאס לקנות משהו במחיר X ואדם אחר קנה אותו דבר ב5K פחות.

אני אישית לא אדם שמבקש הנחות ומנהל שיחות נפש עם סוכן המכירות, מבחינתי אני סגור על הרכב והסוכן הוא כמו קופאי, אבל אפשר להבין את החבר'ה האחרים.

לגבי הקטע עם הליסינג, זכותם למכור להם בכמה שהם רוצים, אבל מצחיק שאתה אומר 'מותג איכותי ששומר על השווי שלו' ואז תמצא אותו עוד שנתיים בליסינג בחצי מחיר.

פורסם

גם אני עכשיו בחיפוש אחר רכב חדש , מעניין שחלק גדול ממה שמוזכר כאן, קרה גם לי .

במאזדה הנציג עשה טובה שענה , אדישות של 100%

נציג של קיה -היה מאוד לא מקצועי ,די אדיש והופתע כשהזכרתי אבזור נוסף או מתנה כלשהי כאילו הוא לא מתעסק במכירת מכוניות .

לטובה אפשר לציין נציג של טויוטה שהיה מאוד אדיב ,הפגין ידע וסובלנות מעניין שנציג של אותה החברה בעיר אחרת ,עשה טובה שבכלל ענה לשאלות שלי .

בסקודה הנציג לא התייחס לשאלות שלי ,אותו עניין שהמנוע מודגש והמנוע חזק...

הנציג הכי רציני שהראה ידע ורצון היה בסוזוקי .

הנציג בסובארו היה הכי חברמן , לאחר שיחה של 5 דקות התחיל לספר על הילדות שלו בקנדה :)

הנציג הכי אמיתי היה ביונדאי-איך שהוא יצא לו המשפט- הרכב לא כזה טוב ...עוד מעט מגיע דגם חדש

פורסם

אני חייב להגיב בתור סוכן מכירות (של חבילות נופש, לא של רכבים).

לגבי ההנחות אף אחד לא חייב לתת הנחות, לטעמי זה אפילו מעצבן והסיבה לכך היא שאם אתם הולכים לקנות חולצה אתם מבקשים הנחה? 99% ממכם לא ישקלו את זה.

הניסיון הזה לבקש הנחה הוא הגיוני במגמת צמצום הוצאות אבל אף בעל עסק לא חייב לתת לכם את זה.

לגבי אלמנט השירות אני לא מצפה המון מאדם שמשתכר בסיס+ בונוסים אבל כן סוכנויות הרכבים חייבים לשפר את השירות בסוכנויות ( בטויטה אשקלון קיבלתי יחס מעולה).

פורסם

השארנו הודעה בסקודה לפני יומיים עדיין לא חזרו אלינו

יתרה מזאת הייתי במאזדה , התקשרתי לברר בכדי לבצע הזמנה

כנ"ל לא חזרו אלי

מצד שני פורד, פיז'ו , פיאט חוזרים גם חוזרים, לפעמים מציק אך הם עושים את עבודתם

פורסם

אני חושב שלפעמים המוכר חושב שמי שיומד מולו אינו רציני ולכן הוא מחליט לא להשקיע אנרגיה. כמו מוכר בכל חנות ולא משנה מה הוא מוכר.

פורסם

בתור סוכן מכירות בעצמי בתחום הרכב, אני לא אוהב שאנשים רואים בי כ"קופאי" על אף שזה אחלה למשכורת וצריך כמה כאלו בחודש, אני אוהב דיון ויכוח ומיקוח וזה מכירה הרבה יותר מספקת, נכנסתי לתחום מתוך אהבה ולא כי זה מה שהיה, אבל כשהשאלה הראשונה של מישהו היא "כמה הנחה" או "מה אני מקבל עם זה" עולות, היחס כמובן בהתאם.

הנחה? כמה רכבים אתה קונה?

מה אתה מקבל עם זה? אוויר בגלגלים, מים ברדיאטור, אולי אפילו מספיק דלק כדי להגיע לתחנה.

בסוכנות באילת הציעו לך בזול יותר? חביבי האוטובוס לאילת עוד מעט יוצא שלא תפספס.

כמובן שהכל נאמר בגדר הצחוק על מנת להבהיר לבן אדם שהנחה לא תהיה כי אין לו סיבה אמיתית, ואני אגרום לכם להתפלא, אבל כל האלו שקיבלו בסניף אחר הצעה פי עשר יותר טובה משלי (לטענתו) ושהמתחרה שלי מוכר משהו זהה בהרבה פחות ואוטו זה אוטו (לטענתו) בסוף משום מה מוכנים לשלם יותר ולקבל פחות אצלי... מפתיע אה... לא.

פורסם

מוכר שלא רוצה להשקיע, שלא ייכנס לתחום.

מי שחושב שהוא טוב בזיהוי פרצופים (ויודע לזהות מי עומד מולו), שיילך לעבוד בשמירה בחניונים ולא יישב בחדר ממוזג עם כוס קפה ביד.

פורסם (נערך)

הפלצנים. מכיר אותם טוב. מסתובבים להם עם עגלה מפוצצת בשופרסל שלי השכונתי של יקרני הרצח, ואתה שומע אותם ממלמלים - ממממ כמה זול..מממ איזה זול פה..מממ מעניין אם אפשר לבקש כאן העלאה.. ממ..ממ..פלצנים של'תחת או טיפשים בלי הפסקה.

אל תתבלבלו לרגע, בתוך עמכם אתם חיים. מחירי המדף (להוציא רשתות מסויימות וחנויות דיסקאונט מוצהרות), יוצאים מנק' הנחה שתינתן פה הנחה. הלקוח יבקש, הסוחר יידרש, וכולם משחקים את המשחק. האמת, מזמן לא רכשתי רכב חדש (למרות שממש בימים אלה נרקמת לה תוכנית), ונכון שמזמן לא יצא לי לשוחח חולית עם איזה סוכן מכירות מעונב, אבל תתפלאו, הוא אשכרה איש, אשכרה בן אדם. ואני הולך להפתיע אתכם שוב - הוא אשכרה יופתע עד עמקי נשמתו אם לא תבקשו ממנו הנחה. גם הוא, בתוך עמו הוא חי.

וממש שאין לי חשק להיכנס לשאלה הפילוסופית תרבותית (פוליטיקלי מנומסת) האם זה לעניין לבקש הנחה. מבחינתי התשובה הקצרה היא כן - במקום בו נהוג לבקש הנחה, ההנחה מתבקשת.

אז לפעמים אפשר יותר, לפעמים אפשר פחות, לפעמים יעתרו במקום, לפעמים בפעם השניה, לפעמים ברביעית, (צ'מע, רק בשבילך..נשבע לך אני מפסיד כאן..בלביית שלי יהרוג אותי..אתה מבטיח לי שאתה לא מספר לאף אחד.. תראה אני עושה פה משהו שאסור לי..זה רק כי מחר חג/שבת/סבתא שלי מעפולה). לפעמים הם אפילו יחזרו בטלפון, ולפעמים כלום. נאדה.

אתם מצידכם היו אדיבים, הראו רצינות, העלו לאויר הצעות מתחרות, ותשאירו טלפון. יש סיכוי שאתם אשכרה תופתעו (פעם שלישית צרחות יהיו פה).

וגם אם לא, לא נורא (מקסימום יגידו לא..לפחות לא יגידו שלא ניסיתם..לא תנסו - איך תדעו?..וירושלים של זהב).

אה.. ותתעלמו בבקשה מפיסקת הפלצנים. היא לא ממש קשורה, לא ממש יודע למה רשמתי אותה.. כנראה עייפות.. או סתם תסכול.

יניב

עריכה אחרונה על ידי billyboy

"היכולת לצטט, הינה תחליף סביר לחוכמה" (ויליאם סומרסט מוהם)

פורסם

תגובות מעניינות. תודה לכולם!

בקשר להנחה, אני לא חושב שזה עניין של ״לדרוש״. זה עניין של אם אני קונה אוטו של 170 אל״ש, אז אני בטוח שיש להם ממה להוריד ועדיין להרוויח יפה, אז אם הם מעוניינים למכור, הם יתגמשו קצת. או לחילופין, אם הם יכולים לעשות הנחה לחברי ״חבר״, הם יכולים לעשות גם לי שאני לא חבר.

מצד שני, אם הם בטוחים שהמלאים שלהם ייגמרו גם בלי הנחות - סבבה. באמת אין להם שום סיבה לתת הנחה, אבל אני גם לא חייב לקנות.

מה שעולה כאן מהדיון מבחינתי זה שכדאי לחכות קצת (ממילא אני לא לחוץ) ולראות אם עולה משהו טוב משומש. מישהו יודע לאן נעלם הסוכן החכם של יד2? פתאום לא מוצא אותו

פורסם

אם ישוו ללקוח פרטי את מחירי המבצע של "חבר" או מחירי הליסינג, וואלה הם יכולים, וואלה הם עדיין ירויחו! הרויחו אותך כלקוח, והפסידו את כל הגופים הגדולים שתכלס שווים להם הרבה יותר ממך בחודש. סורי זאת האמת, נכון שאמא אמרה לך שאתה הדבר הכי חשוב בעולם ושסנטה קלאוס/אליהו הנביא קיים, אבל לא כך הדבר.

וכן, במוצר שעולה מאות אלפי שקלים הרווח הוא גדול ואפשר לעשות לך הנחה ואפילו אחת יפה, בלי לריב עם חבר או עם חברות הליסינג, השאלה האמיתית היא על איזה סוכן מכירות נפלת, ואיך ביקשת את ההנחה?

ביקשת בתחילת השיחה? ביי.

ביקשת לאחר שהבעת עניין ברכב והקדשת מזמנך, בבקשה ידידי מוכן להגיע למיקוח על מחיר.

נכון, ייתכנו מצבים שהבן אדם ראה את האוטו אצל מכר, היה לו כזה בעבר או כל דבר אחר אפשרי, והוא נטו בא אליי לרכוש את הרכב בלי צורך בדיבורי סרק והוכחת רצינות כלשהי, אבל תאמין לי שגם את אלו ניתן לזהות גם בלי לעבור הכשרה בשב"כ או בא.א אבטחה ושירותי ניקיון.

תנו כבוד למקצוע, קבלו כבוד בחזרה.

(כן כן... בכל תחום יש את החאר** שמוציאים לו שם רע)

פורסם

יש סיבות אפשריות אחרות למה אצל הרבה יבואנים מקבלים יחס עלוב בתור קונה פרטי.

אצל כמה יבואנים, יותר ממחצית המכירות הן לליסינג. בכמה דגמים, יותר מ-90% מהמכירות הן לליסינג. אצל אלו אין מה להתאמץ כשמגיע לקוח פרטי. הם ימכרו ללקוח שבוי, כזה שלא שואל שאלות קשות או מבקש הנחות. את האחרים הם ינפנפו.

ומה לגבי יבואנים או דגמים שנמכרים רק אצל הלקוח הפרטי? שם יש ככל הנראה גורמים אחרים שמשפיעים. בין אם סוכני מכירות גרועים, תמריץ עלוב לסוכני המכירות על מכירה, הכוונה מלמעלה של הבוס או סתם טיפשות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סרוניס, איש מכירות (הבורג הקטן במערכת) רוצה למכור ורוצה למכור הרבה, הוא לא רואה שקל ממה שהחברה מרוויחה בעסקאות ליסינג, זה לא חלק מהחשיבה שלו, צאו מהראש הזה.

לא, המנהל לא בא ואומר לסוכנים, קחו יום חופש סגרנו עסקה עם שלמה סיקסט.

הבורג הקטן עדיין רוצה למכור והרבה, התמריצים בין אם נמוכים או גבוהים עדיין חשובים לבורג הקטן, אני פשוט חושב שהם עדיין בני אדם שלא קיבלו בלילה מהאישה או כל סיבה אחרת בסגנון.

סיבה אחרת היא שהיבואן לא משקיע בסוכני מכירות בעלי ניסיון או בעלי "רעב" או בעלי אהבה לתחום (לא מכיר מישהו שמחפש עבודה בתחום שיתלהב לעבוד בסובארו/מאזדה/טויוטה) פועל יוצא מכך שאתה מקבל איש מכירות עייף שבור מהחיים שמחפש בידיוק את העסקאות הקלות מסוג האלה שתיארו פה "האיש מכירות עבורי הוא קופאי", כזה סוכן מכירות שלא ירדוף אחרי לקוח כי מבחינתו המוצר שלו יימכר בקלות למישהו אחר. כסף קל מה שנקרא, בכל זאת אנחנו בישראל.

בקיצור, זה המצב, ולמען האמת? אני לא מצפה גם מסוכן מכירות של ליסנגומטית להיות איזה מישהו שאזכור, מישהו שחי את העבודה שלו, ואני לגמרי לא מבין על מה מדובר בפוסט הזה...

אם היית הולך לרכוש רכב יוקרה, רכב ספורט, והיית נתקל בשירות לקוחות גרוע, ניחא. אבל שמדובר ברכב משעמם ואתה בעצם יודע מה אתה רוצה? קחו את כספי ועזבו אותי לנפשי עם הרכב המשעמם שלי.

פורסם

סיפור אישי:

בעבר שקלתי לרכוש רכב. מהניילונים, שוטתתי בין האולמות והרגשתי שכולם עושים לי טובה שאני נושם להם את המזגן, אני בשלי ממשיך להשוות..., אשתי רצתה גם לבוא לראות, ומהרגע שהגענו ביחד פתאום כל האנשי מכירות מלקקים אותנו כאילו אנחנו עומדים לקנות 2 מכוניות לכל אחד...

המסקנה היא שגם אנחנו כלקוחות משווקים את עצמנו והנציגים ירדפו לא אחרי מי שבא ראשון אלא אחרי מי שכנראה ייצא ראשון ועם רכב...

ככה זה.

Sent from my U7 using Tapatalk

פורסם

דיג'יי דני,

ברור שאיש המכירות לא רואה שקל ממה שהחברה מרוויחה בעסקאות ליסינג. לכן הוא יודע שמכוניות שרצות חזק בליסינג לא יימכרו ללקוחות פרטיים ממילא ואין טעם להתאמץ.

זה או זה, או שפשוט חלק משמעותי מאוד מאנשי המכירות הם עובדים גרועים. כי עובדה היא שלא מדובר במשהו זניח - המון חברי פורום מתלוננים לאורך השנים על אנשי המכירות בתחום הרכב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...