Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיוז 100A לכבל 4 גייג זה בסדר גמור.

רק לא ממש נהוג לפצל כבל לאותו שתח חתך. ז"א 4 גייג ל 2 של 4 גייג.

בד"כ 4 מפצלים ל 2 של 8. למרות שזה לא בעייה בכלל. כל עוד שלפני הכבל מוגן עם פיוז מתאים.

אדי, אתה חושב שאתה תרוויח הרה זרם כאשר תקצר את הכבל?

http://www.bcae1.com/wire.htm

לא ממש רוצה להתחיל לחשב את זה. הימור שלי, לא יהיה הבדל עצום!

התנגדות של תיל העשוי מחומר אוהמי ניתנת על ידי הנוסחה:

3d607184d075948077291a7ab445e095.png

כאשר f7f177957cf064a93e9811df8fe65ed1.png היא ההתנגדות הסגולית של החומר, l הוא אורך התיל ו-A הוא שטח החתך שלו בניצב לכיוון הזרם.

ההתנגדות הסגולית היא תכונה אינדיווידואלית לכל חומר, אך היא אינה קבועה, אלא משתנה בהתאם לטמפרטורה.

Безымянный.png

אפשר לראות גם פה, שינוי של מוליכול של כבלים OFC ל 0.3 מטר.

מה שכן, ככל שטמפרטובה של מוליך גבוה יותר, מוליכות שלו יורדת.

לכן לאותו זרם , נגיד של 100 אמפר, אם ניקח כבל 4 גייג או 0. אז בגלל שטח חטך גדול שלו , התנגדות קטנה יותר לאותו אורך.

הוא יוליך טוב יותר וגם יתחמם פחות.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

יש תפיסה מוטעית מאוד של אנשים לגבי ערכי פיוזים ועובי כבל נדרש.

הטבלאות שמדברות על בחירת קוטר כבל כפונקציה של אורך וזרם נדרש להעברה נכתבות בעיקר מהיבט של מפל מתח (בזבוז אנרגיה) על הכבל.

כבל 4 גייג' באורך מטר או 4 מטר יכול להעביר בידיוק אותו זרם ויתחמם בידיוק באותה מידה שהרי פיזור החום הוא פונקציה של שטח הפנים של הכבל(שטח פנים של כבל 4 מטר גדול פי 4 מזה של כבל באורך מטר), מה שישתנה הוא מפל המתח על פני הכבל שיהיה גדול יותר פי 4 ז"א בזבוז האנרגיה בכבל גדל מה שאנחנו מנסים להמנע ממנו. אם תנסו להגיע למגבלה התרמית של כבל סביר להניח שבכבל 4 גייג' (אורך הכבל כלל לא משפיע מבחינה תרמית) לא משנה באיזה אורך אפשר להעביר הרבה יותר מ100 אמפר.

בחירת ערך הפיוז לכבל - פשוט צריך לבחור פיוז שהערך שלו גבוה מערך סה"כ הפיוזים שעל גבי המגברים ונמוך מהזרם המקסימאלי שיכול המצבר לספק, במקרה של קצר המצבר יספק את הזרם המקסימאלי שלו דרך הכבל והפיוז ישרף עוד הרבה לפני שיקרה משהו לכבל.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם
יש תפיסה מוטעית מאוד של אנשים לגבי ערכי פיוזים ועובי כבל נדרש.

הטבלאות שמדברות על בחירת קוטר כבל כפונקציה של אורך וזרם נדרש להעברה נכתבות בעיקר מהיבט של מפל מתח (בזבוז אנרגיה) על הכבל.

כבל 4 גייג' באורך מטר או 4 מטר יכול להעביר בידיוק אותו זרם ויתחמם בידיוק באותה מידה שהרי פיזור החום הוא פונקציה של שטח הפנים של הכבל(שטח פנים של כבל 4 מטר גדול פי 4 מזה של כבל באורך מטר), מה שישתנה הוא מפל המתח על פני הכבל שיהיה גדול יותר פי 4 ז"א בזבוז האנרגיה בכבל גדל מה שאנחנו מנסים להמנע ממנו. אם תנסו להגיע למגבלה התרמית של כבל סביר להניח שבכבל 4 גייג' (אורך הכבל כלל לא משפיע מבחינה תרמית) לא משנה באיזה אורך אפשר להעביר הרבה יותר מ100 אמפר.

בחירת ערך הפיוז לכבל - פשוט צריך לבחור פיוז שהערך שלו גבוה מערך סה"כ הפיוזים שעל גבי המגברים ונמוך מהזרם המקסימאלי שיכול המצבר לספק, במקרה של קצר המצבר יספק את הזרם המקסימאלי שלו דרך הכבל והפיוז ישרף עוד הרבה לפני שיקרה משהו לכבל.

פה כבר יתבלבלתי אז מה אתה חושב שהכי טוב לעשות? בפיצול

:twisted::twisted:
פורסם

למה לא חייב פיוז לשלושת הגדולים?

מהאלטרנטור למצבר בלא מעט רכבים יש פיוז מובנה על הכבל כמו אצלי ברכב.

אם היצרן היה מספיק חכם לשים פיוז מי אני שאגיד אחרת.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

כנראה שהכבל אריק, יכול להעביר יותר זרם ממה שמערכת החשמל מסוגלת לספק.

אם יצרן הכבל הוא טצרן טוב אז הוא גם אמור לספק נתונים לגבי מעבר הזרם המקסימלי שהכבל יכול לעמוד בו.

קנוקונספטז מצהירים שכבל 4 גייג' שלהם מסוגל לעמוד בכ150 אמפר ועל ערכת ההתקנה של הקולוסוס למשל, הערכה שמותקנת אצלי,

מגיע פיוז של 120 אמפר.

במגבר שלי יש פיוז 100 אמפר אם אני זוכר נכון.

אלטרנטור מקורי 110 אמפר ביחד עם מצבר 62 אמפר שעה על קילווואט הגברה מקסימאלי והעסק מחזיק יפה ללא סימני מצוקה, המידבאסים

פועלים גם בתחום תדרים של סאבוופרים אבל הסאב וופר סהכ צנוע מאוד.

לפותח השרשור כרגע הייתי ממליץ בעיקר על שדרוג שלושת הגדולים ומצבר איכותי אם לא מצבר פריקה עמוקה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
כנראה שהכבל אריק, יכול להעביר יותר זרם ממה שמערכת החשמל מסוגלת לספק.

אם יצרן הכבל הוא טצרן טוב אז הוא גם אמור לספק נתונים לגבי מעבר הזרם המקסימלי שהכבל יכול לעמוד בו.

קנוקונספטז מצהירים שכבל 4 גייג' שלהם מסוגל לעמוד בכ150 אמפר ועל ערכת ההתקנה של הקולוסוס למשל, הערכה שמותקנת אצלי,

מגיע פיוז של 120 אמפר.

במגבר שלי יש פיוז 100 אמפר אם אני זוכר נכון.

אלטרנטור מקורי 110 אמפר ביחד עם מצבר 62 אמפר שעה על קילווואט הגברה מקסימאלי והעסק מחזיק יפה ללא סימני מצוקה, המידבאסים

פועלים גם בתחום תדרים של סאבוופרים אבל הסאב וופר סהכ צנוע מאוד.

לפותח השרשור כרגע הייתי ממליץ בעיקר על שדרוג שלושת הגדולים ומצבר איכותי אם לא מצבר פריקה עמוקה.

יש לי ברכב מצבר של 65 אמפר תגידו יש דרך לבדוק בודאות פעם אחת ולתמיד כמה אמפר האלטרנטור אצלי יכול לספק ?

:twisted::twisted:
פורסם

אדי, ידוע

אבל כלל אצבע, לשים פיוז אחרי כל פיצול.

יורידו לך על זה נקודות בתחרויות אודיו :p

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

חברים יש לכם כמה טעויות בסיסיות, נתחיל בהסבר לגבי מצברים- מצבר 65 אמפר-שעה ולא 65 אמפר, היחידה היא יחידת נפח ולא זרם ז"א מסוגל לספק 65 אמפר למשך שעה ב12 וולט, כמה אמפר הוא מסוגל לספק? הרבה יותר מ65 בטח בסביבות ה300-400. כל פיוז שתשימו על הכבל מתח גם אם הוא 4 גייג' שהערך שלו נמוך מהזרם המקסימאלי של המצבר ישמור על הכבל מספיק טוב במקרה של קצר. בגלל זה כמו שאמרתי קודם ערכו של הפיוז צריך להיות גבוה מערך כל הפיוזים על גבי המגברים ונמוך מזרם המקסימום של המצבר. הפיוזים בעלי ערכים נמוכים יותר באים בעיקר כדי לספק מעין הגנה נוספת או הגנה למגברים ללא הגנה מובנית , לדוגמה אין שום סיבה הגיונית שמגבר של 200rms יצרוך יותר מ30 אמפר ולכן אם תרכיבו פיוז של 30 אמפר הוא ישרף בכל מקרה של תקלה ולא רק במקרה של קצר.

הכבל 4 גייג' שלך אדי מסוגל לקחת משמעותית יותר מ100 אמפר והסיבה שהוא מוצהר ל100 אמפר נובעת בעיקר משיקולים אנרגתיים, שלא נדבר על זה שבמידה שיש קצר זרם הפיק שהוא מסוגל לקחת (עד שישרף הפיוז) יהיה בקלות 300-400 אמפר ולכן אם אנחנו מדברים על לשמור על הכבל בלבד גם פיוז 250 אמפר יעשה את העבודה.

לגבי פיוזים על שלושת הגדולים זה קצת בעייתי... נאמר שרוצים להגן מפני קצר בכבל שמחבר בין האלטרנטור לפלוס של המצבר, במערכות עם הספקים גבוהים לא מעט פעמים אנו מגיעים לצריכה שמנצלת כ100 ממה שיכול לספק האלטרנטור(אנו מזהים זאת כשהמתח נופל למתחת ל12.5 וולט בערך), אז מה תרכיבו? פיוז של 100 אמפר לאלטרנטור של 100 אמפר? או שהוא ישרף בכל פעם שהאלטרנטור יספק את מלא הזרם שהוא יכול או שבמידה שהאלטרנטור לא באמת מסוגל לתת 100 אמפר במקרה של ניתוק הכבל מהמצבר ומגע עם הגוף הפיוז פשוט לא יישרף. לכן אם כבר פיוז ערכו יהיה גבוה יותר ממה שיכול האלטרנטור לספק ונמוך ממה שיכול המצבר לספק, זאת אומר שפיוז כזה יגן במקרה של ניתוק הכבל מהאלטרנטור ומגע עם הגוף או חשיפת הבידוד של הכבל באמצע ומגע עם הגוף.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

פורסם

המשך הסבר וחפירות, קודם פשוט לא היה לי כוח להמשיך לכתוב.

כדי להבין את השיקול האנרגטי של בחירת כבל צריך להבין כמה דברים בסיסיים- במערכת של 12וולט כדי לייצר זרם של 200 אמפר ההתנגדות הכללית של המעגל (המגבר והכבל ביחד) צריכה להיות 12 לחלק ל200 שזה 0.06 אוהם , מפל המתח על גבי הכבל יהיה היחס בין ההתנגדות שלו לסה"כ ההתנגדות בקו (0.06 אוהם 0) כמובן שאנו מעדיפים שכמה שפחות מתח ייפול על הכבל שכן מדובר באנרגיה שהולכת לפח . התנגדות הכבל פורפורציונלית באופן ישיר לאורכו ולשטח החתך שלו, ז"א שאם ניקח כבל באורך מטר ובקוטר מסויים וכבל באורך 4 מטר בעל שטח חתך גדול פי 4 ההתנגדות של שניהם תהיה זהה. מבחינת יצרן הכבל על הכבל צריך ליפול אחוז מקסימאלי כלשהו של המתח מעבר לכך מומלץ להשתמש בכבל עבה יותר, אבל אין מדובר כאן בגבול הזרם מבחינה תרמית של המוליך שהוא גבוה הרבה יותר.

פורסם

אסיף, תודה על ההסבר המפורט זה אכן לגזור ולשמור.

אני בחרתי בכבל שציינתי בגלל שהמגבר שהוא מחובר עליו עלול לדרוש קצת מעבר למה שכבל סטנדרטי עלול להיות מסוגל לספק אבל לא רציתי לעלות בחתך העובי של הכבל.

בזמנו עשיתי באוונסיס שדרוג שלשות הגדולים בכדי להמנע מאפשרות של לולאת הארכה לאזור תא המנוע, רציתי לאפשר מסלול זרימה טוב יותר למנוע ולאלטרנטור, השתמשתי בחיווט 4 גייג' סטנדרטי ואז באמת שמתי פיוז ואם אני זוכר נכון הערך שלו בכלל היה 60 אמפר, כשמכרתי את הרכב בדקתי אותו והוא היה שלם ותקין לחלוטין.

למעט טרקים עם באס מתמשך, כל עוד אין סאב וופר שמייצר כזו דרישה אני בספק אם אנחנו בכלל מדגדגים את ההספקים שאנחנו מדברים עליהם כאן.

תקן אותי שוב אם אני טועה אבל זרמים באזור ה300 אמפר היחידיים שאמורים להיות צפויים ממצבר יהיו בזמן התנעה, לא מדבר כרגע על קצר, תקלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גם כבל נחות יותר היה עושה את העבודה מבחינה תרמית, ז"א לא היה מתחמם ברמה שהבידוד היה נמס או נשרף. מבחינה אנרגטית כבל נחות יותר היה שורף אחוז גבוה יותר מהאנרגיה (ככל שהזרם בקו עולה גם שריפת האנרגיה בכבל גדלה).

זה שלא נשרף לך פיוז 60 אמפר בשלושת הגדולים יכול לנבוע מכך שלא ניתקת את הכבל המקורי של הרכב ובעצם סללת כבל נוסף במקביל, ביחד לא הייתה בעיה לשני הכבלים בעיה להעביר מעל 60 אמפר.

לגבי זרמים גבוהים - הכל תלוי מערכת , אצלי אני יכול להגיד לך שמדדתי 200 אמפר בכבל שמוביל למונו בלבד.

פורסם

נכון אסיף - ממש לא היתה לי כוונה לנתק את הכבלים המקוריים של הרכב אלא להוסיף עוד מסלול מתח עם עדיפות גבוהה יותר בין המצבר, מנוע, אלטרנטור.

עדיין - בכדי לוודא כי הכבל לא יעביר חס וחלילה כמות זרם מעבר למה שהוא יכול לשאת תרמית - הגדרה נכונה, שמתי לו פיוז.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...