Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקי עבודה ופיטורין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אתמול פוטרתי מעבודתי כטכנאי חימום מסיבות כלכליות לטענת הבוס.

הוא הזמין אותי לגרג, קנה לי אייס קפה והנחית את המכה. הוא הודיע לי בע"פ שמיום ה' הקרוב לא אמשיך לעבוד אצלו.

הוא טען שהוא מרוצה מעבודתי ואין כל קשר ליחסים אישיים שעלו על שרטון.

האם הוא מחוייב לתת לי הודעה בכתב? מה זמן ההודעה המוקדמת שהוא מחוייב לה? האם יש קשר לפסח הקרב ובא?

תודה על העזרה

אלרואי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

האם אתה עובד במשרה חודשית או שעתית? כמה זמן אתה עובד שם?

באופן כללי אסור לפטר עובד מבלי לזמן אותו לשימוע ולערוך אותו באופן פורמלי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני עובד שם 6 חודשים שמתוכם חודש וחצי הייתי בתאונת עבודה לאחר תאונת דרכים.

אני עובד במשרה מלאה, גלובלי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

החוק מחייב את המעסיק לערוך לך שימוע לפני פיטורין. יש לזמן אותך לשימוע בכתב, לערוך אותו באופן מסודר עם פרוטוקול ולאפשר לך להציג את טענותיך. למיטב ידיעתי גם ההודעה על סיום העבודה חייבת להיות בכתב. כל הפרטים כאן.

חריגה מהחוק עלולה להכניס את המעסיק למצב בו הוא יתבע על ידי העובד ויאלץ לשלם פיצויים על הפגיעה בזכויותיו. אם אתה מתכוון ללכת בדרך הזאת אני ממליץ בחום שתתיעץ עם עורך דין לפני שאתה מתחיל לאיים על המעסיק.

גילוי נאות: אינני משפטן אבל לצערי פיטרתי פעמים רבות כך שלמדתי את החוק.

פורסם

לדעתי, אין טעם לעשות מזבוב פיל.

אתה עובד שם נטו בקושי 4.5 חודשים. ***למיטב ידיעתי*** לא מגיעים לך פיצויים או כל זכות אחרת שהמעסיק הזה יכול למנוע ממך.

עליך לוודא שאתה מקבל מכתב פיטורין במהלך הימים הקרובים עד לסיום עבודתך (ולא לעזוב ללא מכתב).

שימוע או לא שימוע - זה לא מה שיציל אותך עכשיו, אבל אם זה מה שיעשה לך טוב - תקשיב לעצות שנתנו לך כאן קודמיי (תכל'ס, זה לא ישנה שום דבר).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שימוע יעזור לך "לסחוט" עוד כמה ימי עבודה אם זה מה שאתה רוצה.

צריך לתת לך זימון בכתב עם פירוט הסיבות, לתת לך יום - יומיים להתכונן עם תשובות לשימוע, ואחרי יום יומיים מהשימוע לחזור אלייך עם החלטה סופית. אי אפשר לעשות הכל תוך יום כי זה מראה שהשימוע לא היה אמיתי אלא רק לצאת ידי חובה.

פורסם

אם לא היית מספר שנעדרת חודש וחצי הייתי חושב שיש כאן אכן פיטורים בתום לב של המעסיק.

אבל מאחר וכבר ראיתי חברים מפוטרים בגלל שנעדרו עקב מחלה תקופה ארוכה מידי והמעסיק שלהם התעצבן והעיף אותם, אני הייתי חושד שה"סיבות הכלכליות" האלה הם יצירת הדמיון של המעסיק כדי לפטר אותך.

בנוסף אתה גם מתאר יחסים שעלו על שרטון.

בכל מקרה מגיע לך שיתקיים שימוע (שיחה בבית קפה זה ממש לא עונה על הדרישות משימוע), ואם אתה רוצה להלחם על המשרה ולשכנע אותו שישאיר אותך זה המקום.

פורסם

גם אני חושב שבמצב כזה אין מה להלחם יותר מדי. רוב הסיכויים שהפיטורים יבוצעו כך או כך, מקסימום תוציא מהמעסיק עוד כמה שקלים.

אם תחליט לעשות זאת החוק לצידך.

פורסם
גם אני חושב שבמצב כזה אין מה להלחם יותר מדי. רוב הסיכויים שהפיטורים יבוצעו כך או כך, מקסימום תוציא מהמעסיק עוד כמה שקלים.

אם תחליט לעשות זאת החוק לצידך.

רק לידיעה - ה "כמה שקלים" יכולים לנוע בסביבות משכורת אחת ל - 3 משכורות, בגלל תקופת העבודה הקצרה.

בית המשפט לעבודה רואה בחומרה פיטורים שלא בתום לב בין הייתר בגלל הנזק הכלכלי שנגרם לעובד דהיינו - תקופת אבטלה של לפחות מספר חודשים בהן לא תהייה לו הכנסה.

פורסם

במקרים בודדים פסק בית המשפט פיצוי של משכורת אחת ויותר על פיטורים לא מוצדקים, וגם זה כשהפיטורים הם של אנשים שעבדו תקופה ממושכת והפיטורים "צועקים" חוסר תום לב והליך למראית עין בלבד.

אני הייתי דבק ב"למשוך" עוד כמה ימים אם זה חשוב לך. אין חוק שאסור לפטר אנשים. אז נכון שצריך שימוע וצריך סיבה, אבל במקרה שלך כנראה שהפיטורין יצאו לפועל.

פורסם

כמה עובדים אצל המעסיק?

המעביד חייב לתת לך הודעה מוקדמת בכתב , וגם מכתב הפסקת עבודה.

http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%94%D7%95%D7%93%D7%A2%D7%94_%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%AA_%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%90%D7%95_%D7%94%D7%AA%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%AA

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ע"פ חוק מגיע לך יום אחד של הודעה מוקדמת בנוסף לשימוע. (עד 6 חודשי עבודה = יום 1)

בקיצור... אם נורא תרצה, כנראה שתוכל למשוך עוד שבוע עבודה

פורסם (נערך)
במקרים בודדים פסק בית המשפט פיצוי של משכורת אחת ויותר על פיטורים לא מוצדקים, וגם זה כשהפיטורים הם של אנשים שעבדו תקופה ממושכת והפיטורים "צועקים" חוסר תום לב והליך למראית עין בלבד.

אני הייתי דבק ב"למשוך" עוד כמה ימים אם זה חשוב לך. אין חוק שאסור לפטר אנשים. אז נכון שצריך שימוע וצריך סיבה, אבל במקרה שלך כנראה שהפיטורין יצאו לפועל.

זה לא נכון,

אני הייתי בסרט דומה רק שפוטרתי אחרי 10 חודשים ושני עורכי דין שונים בדקו עבורי את הפסיקות ושניהם הגיעו למסקנה שסכום סביר לתביעה הוא סביבות 3 חודשי שכר וזו הייתה הערכה מאד מאד שמרנית.

היו תביעות של עובדים שפוטרו אחרי מספר שנים בחוסר תום לב ונפסקו להם מאות אלפי שקלים.

במקרה שלי התביעה נגמרה בפשרה של משכורת אחת + תשלום השכר לעורך הדין.

אין חוק שאוסר לפטר אבל יש פסיקה שאומרת שאסור לפטר שלא בתום לב, ואם מעסיק נוהג בצורה לא ראוייה הוא צריך לפצות על הנזקים שהוא גורם.

אני לא אומר שבכל מקרה כדאי לתבוע, אבל לפחות כדאי להבין קצת מה קורה בתביעות כאלה ומה הסכומים שנפסקים.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

יאללה תיכנס בו בכל הכוח עם סוללת עורכי דין, איך החצוף מעז!? 4.5 חודשים, שחרר, חביבי. אז תקבל עוד שקל, עוד שבוע, כבוד אבוד, תחושת עליונות וגו'...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ג'וינט ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...