Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כך, אז עם איכות המקור אין בעיה.

את ההשפעה של הרמקולים אפשר להזניח משום שיהיה מדובר במצב נתון לאור התקציב.

מה שנותר זה לעמוד על ההבדלים בפועל של טיב התוואי שהמוזיקה תעבור (להלן כל ההמרות למיניהן דיגיטלי-אנלוגי וכו'), מהקובץ ועד לניגון דרך הרמקולים. ואת זה רק צמד האוזניים והחלק האחראי במוח שלך יכולים לעשות.

וכאמור "במקרה הגרוע" פשוט שמים את כל המוזיקה על USB (ולדאוג שיהיה בתקן 2.0 ולא 3.0 למרות התאימות לאחור לכאורה) ומשתמשים ב-BT רק לשיחות.

לגבי הרמקולים. תלוי כמה התקציב מוגבל או כמה מותחים גם אותו. נתתי לך נדמה לי עוד שתי אפשרויות שהייתי שוקל בשרשור הקודם שלך אם מותחים אותו. בהחלט יתכן שיש עוד אפשרויות שלא ראיתי/מכיר. נסה לבקש עוד תגובות למשל מ-Audio King שבדר"כ חולש באפשרויות השונות פר תקציב.

פורסם
אם כך, אז עם איכות המקור אין בעיה.

את ההשפעה של הרמקולים אפשר להזניח משום שיהיה מדובר במצב נתון לאור התקציב.

מה שנותר זה לעמוד על ההבדלים בפועל של טיב התוואי שהמוזיקה תעבור (להלן כל ההמרות למיניהן דיגיטלי-אנלוגי וכו'), מהקובץ ועד לניגון דרך הרמקולים. ואת זה רק צמד האוזניים והחלק האחראי במוח שלך יכולים לעשות.

וכאמור "במקרה הגרוע" פשוט שמים את כל המוזיקה על USB (ולדאוג שיהיה בתקן 2.0 ולא 3.0 למרות התאימות לאחור לכאורה) ומשתמשים ב-BT רק לשיחות.

לגבי הרמקולים. תלוי כמה התקציב מוגבל או כמה מותחים גם אותו. נתתי לך נדמה לי עוד שתי אפשרויות שהייתי שוקל בשרשור הקודם שלך אם מותחים אותו. בהחלט יתכן שיש עוד אפשרויות שלא ראיתי/מכיר. נסה לבקש עוד תגובות למשל מ-Audio King שבדר"כ חולש באפשרויות השונות פר תקציב.

אוקיי לאחר הרבה מחשבה אני חושב שבסופו של דבר אני לא מתכוון לשים סאב בעתיד ואני חושב ש- להשקיע על רמקולים עבור סאב (מתישהו בעתיד) יהיה סתמי וסתם בזבוז. לכן אני חושב שאסתדר גם אם רמקולים עד 350₪, ואפשרי ביותר רדיו דיסק עד 300₪ מסביב עוד אם כל ההוצאות של ההתקנה יצאתי כבר בנזק של מעל ל- 1,000₪.

בינתיים אסתדר לי אם ה- בלוטוס באדי.

שוב פעם אני מאוד מעריך את העצות שלך וכמו שאני רואה אתה היחיד שבאמת עוזר לי בשרשור הזה.

פורסם

אין בעד מה. :-)

לגבי עזרה מאנשים נוספים, פורום אודיו לא פעיל כמו שאר תתי הפורומים וברגע שמישהו עם קצת נסיון מגיב בדר"כ אחרים ירגישו פחות צורך להתערב או שהם סתם יתעצלו. מאחר ואני גם יחסית זמין להגיב בזמן קצר, יוצא שלא תמיד מקבלים תגובות נוספות כי השרשור המשיך הלאה או שהמענה ניתן. קורה.

יש עוד הרבה אנשים טובים וברי ידע בפורום הזה. לפעמים צריך לעודד אותם קצת לצאת מהמערה שלהם :wink:

המשך לעדכן בהתפתחויות מההתקנה עצמה ולאחריה.

פורסם
אין בעד מה. :-)

לגבי עזרה מאנשים נוספים, פורום אודיו לא פעיל כמו שאר תתי הפורומים וברגע שמישהו עם קצת נסיון מגיב בדר"כ אחרים ירגישו פחות צורך להתערב או שהם סתם יתעצלו. מאחר ואני גם יחסית זמין להגיב בזמן קצר, יוצא שלא תמיד מקבלים תגובות נוספות כי השרשור המשיך הלאה או שהמענה ניתן. קורה.

יש עוד הרבה אנשים טובים וברי ידע בפורום הזה. לפעמים צריך לעודד אותם קצת לצאת מהמערה שלהם :wink:

המשך לעדכן בהתפתחויות מההתקנה עצמה ולאחריה.

זה מורגש מאוד :)

-בכל אופן החלטתי שאני קונה את הרמקולים הללו:

מה ההבדל בין שני אלו או שאין הבדל?

1. http://alexsander.co.il/product.aspx?p_id=14674

2. http://alexsander.co.il/product.aspx?p_id=15493

האם זו בחירה סבירה?

ורדיו דיסק

1. http://alexsander.co.il/product.aspx?p_id=17193

2. http://alexsander.co.il/product.aspx?p_id=16379

האם יש הבדל?

אם אתה אומר לי שכן, ואתה ממליץ אז אני מסיים את הרכישה סוף סוף :-)!

פורסם

רמקולים - לא זיהיתי הבדל למעט שוק שיווק שונה.

במסגרת התקציב שלך לא רואה עוד הרבה אפשרויות אבל אל תציב רף גבוה מדי לציפיות.

גם לא יודע אם הם משמעותית טובים יותר מדגם 6965 שזול ב-70 ש"ח ואולי יספיקו עבורך.

הצעתי לקבל חוות דעת ממשתמשים נוספים, גם אם זה אומר בה"פ.

ר"ד - 175 דגם של שנה אחת קדימה, הבדלים זניחים אם קיימים (בדר"כ מתמצה בתמיכה ביותר טלפונים בחיבור ישיר ואולי איזה עידכון ויזואלי).

יש כבר 185, אבל לא יודע אם נמכר בחנויות השונות ובאיזה מחיר.

פורסם
רמקולים - לא זיהיתי הבדל למעט שוק שיווק שונה.

במסגרת התקציב שלך לא רואה עוד הרבה אפשרויות אבל אל תציב רף גבוה מדי לציפיות.

גם לא יודע אם הם משמעותית טובים יותר מדגם 6965 שזול ב-70 ש"ח ואולי יספיקו עבורך.

הצעתי לקבל חוות דעת ממשתמשים נוספים, גם אם זה אומר בה"פ.

ר"ד - 175 דגם של שנה אחת קדימה, הבדלים זניחים אם קיימים (בדר"כ מתמצה בתמיכה ביותר טלפונים בחיבור ישיר ואולי איזה עידכון ויזואלי).

יש כבר 185, אבל לא יודע אם נמכר בחנויות השונות ובאיזה מחיר.

אוקיי אז כפי שייעצת לי,

עשיתי רכישה של דגם TSA6865S

ורדיו דיסק X175UI.

אני רוצה להודות לך רבות עבור העזרה שלך, עזרת לי מאוד!

וללאו אתה לא הייתי רוכש רמקולים או רדיו דיסק אי פעם :).

אעדכן בהמשך!

פורסם
תודה לי אחרי שתתקין הכל ותקבל תוצאה לשביעות רצונך.

אחרת זה יהפוך לקללות מהר מאוד. :lol:

היום התקנתי הכל, לאחר שהייתי בכמה מקומות וקיבלתי הצעות מחיר מוגזמות.. 700+ הלכתי על הכי נמוך, יצא כ- 500₪ כולל התקנה + מסגרת.

אני מאוד אוהב איך שיצא הכל, הסאונד ברמה גבוהה, האיכות של הרמקולים היא מצויינת! אפילו הופתעתי לא חשבתי שבמחיר כזה מצחיק הרמקולים יצליחו להפיק צליל כל כך חד ונקי, בקיצור אני מאושר עד הגג! וברצוני להודות לך מאוד על העזרה והזמן שהקדשת עבורי, המון תודות!

אשמח אם תוכל לעזור לי ״לכוון״ את ההגדרות של ה- ר״ד, שיחקתי בהם קצת אך אני לא כזה מבין מה כדאי לשנות ומה לא לגעת... לפי דעתי בלגנתי שם הכל :-)

פורסם

אחלה, עכשיו אני יכול להיות רגוע. :wink:

לגבי כיוונים, בסה"כ אין יותר מדי במכשיר המדובר.

אם מסתכלים על חוברת ההוראות, בעמ' 13:

EQ - אפשר ללכת על פריסטים קבועים, או ליצור סט-אפ Custom לפי איך שנשמע לך.

Loudness - ממליץ להשאיר כבוי או לכל היותר על LOW. מעבר לזה עשוי להיווצר עיוותים בסאונד בווליום גבוה. עדיף לנסות לטפל בנקודות בעיתיות עם ה-EQ.

Bass Boost - לא יודע אם רלוונטי ללא סאב. גם איתו לא הייתי משחק יותר מדי.

HPF - חיתוך תחתון לרמקולים שלך. כתלות בכמה נמוך הם מסוגלים לרדת ואיך שזה נשמע. 100 ומטה. ככל שתרד יותר, יהיה כנראה עדיף לשים סלופ תלול יותר (24).

אבל בשורה התחתונה, מה שנשמע לך הכי טוב.

אם יש ההגדרות נוספות שאתה לא יודע מה המשמעות שלהן, שאל נא.

פורסם
אחלה, עכשיו אני יכול להיות רגוע. :wink:

לגבי כיוונים, בסה"כ אין יותר מדי במכשיר המדובר.

אם מסתכלים על חוברת ההוראות, בעמ' 13:

EQ - אפשר ללכת על פריסטים קבועים, או ליצור סט-אפ Custom לפי איך שנשמע לך.

Loudness - ממליץ להשאיר כבוי או לכל היותר על LOW. מעבר לזה עשוי להיווצר עיוותים בסאונד בווליום גבוה. עדיף לנסות לטפל בנקודות בעיתיות עם ה-EQ.

Bass Boost - לא יודע אם רלוונטי ללא סאב. גם איתו לא הייתי משחק יותר מדי.

HPF - חיתוך תחתון לרמקולים שלך. כתלות בכמה נמוך הם מסוגלים לרדת ואיך שזה נשמע. 100 ומטה. ככל שתרד יותר, יהיה כנראה עדיף לשים סלופ תלול יותר (24).

אבל בשורה התחתונה, מה שנשמע לך הכי טוב.

אם יש ההגדרות נוספות שאתה לא יודע מה המשמעות שלהן, שאל נא.

עשיתי בדיוק מה שאמרת לי,

באס עשיתי על 2 (נשמע דווקא טוב).

לאונדנס - OFF.

ב- EQ עשיתי על Vocal היה נשמע לי הכי סביר מבין כולם.

HPF לא כל כך הבנתי את זה ומה זה עושה כי יש שם גם HZ + ו - (השארתי בינתיים על 0)

- אלא אם כן תמליץ לי על כמה לשים אני אשמח :-).

- מה זה סלופ? (הצצתי בחוברת לא כל כך הבנתי את המשמעות).

פורסם

לתשובה מקיפה, ראה הודעה #12 בשרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?553540

בקצרה -

HPF (או High Pass Filter) כשמו, מאפשר מעבר רק של תדרים גבוהים מהמוגדר או לחילופין מונע מעבר של תדרים נמוכים מהמוגדר.

Slope או מתלול בעברית, קובע כמה "חזק" יהיה הפילטר הנ"ל. הנקודה של ה-HPF שנקבעת אינה מבטלת לחלוטין כל תדר מתחתיה, אלא מחילה הנחתה מדורגת לאותם תדרים (ראה תמונה בשרשור של אדי).

לענינך -

ב-0 אתה מתכוון שפשוט כיבית את הפונקציה (Off)?

כמו שכתבתי, אתה יכול לנסות ולבדוק מה נשמע לך הכי טוב. ככל שתעלה בתדר (הרצים - Hz) יהיה לך פחות באס. ולכן המלצתי על 100 ומטה. בעיקר כשאין לך סאב להשלים את התמונה. כנ"ל לגבי הסלופ, 24 או 12, מה שנשמע לך יותר טוב. נזק אתה לא תעשה עם זה.

אגב, בדוק שאתה לא מתבלבל עם הקרוס עבור הסאבוופר (Sub.W Ctrl), במידה והפונקציה פעילה אצלך.

כאן אגב, מדובר בפילטר מסוג LPF (או Low Pass Filter). ההפך מהנ"ל.

פורסם
לתשובה מקיפה, ראה הודעה #12 בשרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?553540

בקצרה -

HPF (או High Pass Filter) כשמו, מאפשר מעבר רק של תדרים גבוהים מהמוגדר או לחילופין מונע מעבר של תדרים נמוכים מהמוגדר.

Slope או מתלול בעברית, קובע כמה "חזק" יהיה הפילטר הנ"ל. הנקודה של ה-HPF שנקבעת אינה מבטלת לחלוטין כל תדר מתחתיה, אלא מחילה הנחתה מדורגת לאותם תדרים (ראה תמונה בשרשור של אדי).

לענינך -

ב-0 אתה מתכוון שפשוט כיבית את הפונקציה (Off)?

כמו שכתבתי, אתה יכול לנסות ולבדוק מה נשמע לך הכי טוב. ככל שתעלה בתדר (הרצים - Hz) יהיה לך פחות באס. ולכן המלצתי על 100 ומטה. בעיקר כשאין לך סאב להשלים את התמונה. כנ"ל לגבי הסלופ, 24 או 12, מה שנשמע לך יותר טוב. נזק אתה לא תעשה עם זה.

אגב, בדוק שאתה לא מתבלבל עם הקרוס עבור הסאבוופר (Sub.W Ctrl), במידה והפונקציה פעילה אצלך.

כאן אגב, מדובר בפילטר מסוג LPF (או Low Pass Filter). ההפך מהנ"ל.

קראתי, הבנתי פחות או יותר :-)

אני חושב שמצאתי את הנקודה שאני אוהב, ועכשיו זה נשמע מצויין.

רוצה להודות לך עבור העזרה, תודה רבה לך!

בהמשך אם יהיו לי שאלות אני יודע למי לפנות :-)!

• תוכן חדש...