Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג או רכב פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני זקוק לעזרתכם בלקבל החלטה ליסינג או רכב פרטי.

קצת רקע

עד עכשיו היה ברשותנו רכב ליסינג ללא הגבלות דלק וקילומטרז'. ברכב הזה היה נוסע בין 35 ל40 אלף בשנה.

ורכב שני היה משמש לנסיעות יותר קצרות והיה עושה בסביבות 12-15 אלף בשנה.

אני מחליף עבודה כרגע. במקום עבודה החדש ישנם הגבלות בתנאי הליסינג. 2000 ₪ דלק בחודש ו25 אלף בשנה. (הבנתי שישנה אפשרות לבקש להגדיל את זה, אבל זה בכפוף לאישור)

הפאר בין בנטו בין עם לקחת רכב או לא הוא 3000 ₪

ועכשיו לשאלה מה יותר ישתלם לנו לקחת רכב ליסינג. או לקנות רכב חסכוני (היברידי או דיזל או גז)

כאשר אני יוצא מנקודת הנחה שלרכישת רכב אצטרך לקחת מימון חלקי לפחות.

תודה מראש

פורסם

אם הבנתי נכון, אתה מקבל 2000 שקלים בחודש על דלק, כלומר, הרכב "עולה" לך רק עוד 1000 שקלים בנטו.

אם כך, ברור שעדיף לך ליסינג, לא תמצא שום רכב שעלותו הכוללת תהיה 1000 שקלים לחודש.

אם היית נוסע מאוד מעט אז היה מה להתלבט, אבל עם 35 אלף לשנה - רק ליסינג.

פורסם

מהכירותי את הליסינג : בדרך כלל שכרך מופחת ב-X , יש אובדן הפרשות סוציאליות על - X

וגם תשלום למס הכנסה של הכנסה נזקפת בסך 2.48% משווי הרכב במחירון הרשמי

להבנתי - כל זאת מסתכם ב-3000 שקל .

המשתמש מוגבל ב 2000 שקל לחודש דלק ו 25000 בשנה אבל הפרש השכר הוא עדיין 3000 , לא 1000

פורסם

תראה זו התלבטות רצינית שאני חייב להודות שהנטייה שלי היא לא לליסינג ואני אסביר.

מצד אחד יש את היתרון והשקט הנפשי והכלכלי בלהחזיק רכב בליסינג.

אם זה בהוצאות דלק, טיפולים, ביטוח וכו׳

אבל מצד שני זה לשלם כל חודש מהמשכורת שלך 3000₪ לרכב שבסוף הוא לא שלך ולא נשאר אצלך. וזה קצת צורם כי זה מזכיר מאד כאילו השכרת את הרכב לכל התקופה.

מצד שני תוכל לרכוש רכב לשלם אני מאמין איזה אלפייה בחודש ולעמוד בכל הוצאות הדלק והתחזוקה.

אבל וזה אבל גדול.. כאן התשלום מסתיים ובליסינג לא! ואתה נשאר עם רכב ביד ואופציה לסחירות חופשית.

עכשיו נכון שאתה צריך לשלם ביטוח ודלק וטיפולים אבל לרכב חדש או יד שנייה משנתון גבוה לא אמורים להיות הוצאות טיפול גבוהות.

תעשה את החישוב כמה תצטרך להוציא על רכב משלך ואז תשווה.

אם אתה שואל אותי כסיכום זה ללכת על רכב משלך ולא בליסינג

פורסם

בכל מקרה כדי לקבל החלטה אתה צריך לשבת עם חשבת שכר ולקבל מספרים מדוייקים, כמה יעלה לך הליסינג על כל מרכיביו.

בגדול נכון להיום הקוו עובר באיזור 30K קילומטר בשנה. אם אתה נוסע יותר (ולא מוסיף אגורה) אז הליסינג בדר"כ משתלם יותר לעומת רכב פרטי דומה (חדש).

• תוכן חדש...