Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 לאחר בדיקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל לפני שתחליף תושבות - האם האוטו רועד בעמידה ? מרעיש או שמא מכון הבדיקה רשם זאת סתם ?

תן למכונאי לבדוק אותן

אני החלפתי תושבת מנוע ימנית מקורית בקצת פחות מ1200 שקל . חלק + עבודה + מע"מ . התחליפיות לא שוות

אבל המדאיג בסיפור כאן הוא שהסוחר "מכיר" את המכון

נהגתי ברכב מהמכון ובחזרה ממנו ולא היו רעידות בעמידה או משהו חריג אחר.

מכון שמורשה להעביר טסט ישחק עם בעיות בשלדה או מנוע?גם אני חשבתי על זה אבל קשה להאמין שהוא יסתכן בשלילת רשיון.

בדיוק אחרי שקיבלתי את תוצאות הבדיקה חשבתי לעלות לפורום אבל עד שהייתם עונים ועד שהייתי מגיב בחזרה זה לא כמו שיחה בלייב.

אם התושבות זה הברגים האלה שנמצאים בשני הצדדים שפותחים את המכסה מנוע אז הבחנתי שחסר שם אחד בצד ימין ובצד שמאל היה. אמרתי למוכר והוא הבטיח לסדר את זה, בעל פה. וזה מה שמדאיג אותי. אם הייתי יודע שיש לזה חשיבות הייתי דורש שיחתום על זה בחוזה.

פורסם

מכל מקרה ניתן ללמוד. להבא אתה כנראה תהיה חכם יותר, ותפעל נכון יותר.

יש כמה דברים שעשית לא נכון.

אין ספק שלא הייתה לך סיבה למהר לשלם מקדמה לאחר הבדיקה.

כנראה שלא היית "מפספס" את הרכב הזה אם היית נפרד מהמוכר לאחר הבדיקה, כדי להתייעץ.

כנראה היה עובר לא מעט זמן עד המתעניין הבא ברכב.

דבר נוסף, תמיד תיקח רכב לבדיקה במקום מטעמך, ומאוד רצוי, שנמצא לא קרוב למגרש הסוחר. אפילו בעיר אחרת :)

אני מצטרף לדעה שאם תחזיק את הרכב הרבה זמן, אז כנראה אין סיבה ממשית לדאגה (בהנחה ובאמת המוכר יתקן את הליקויים שהתחייב לתקן).

לדעתי פשוט תנסה להוציא את המיטב מהמצב הנוכחי.

המוכר בוודאי ישמח להיפטר מהרכב, לכן נסה להוציא מה שאפשר מהעיסקה הזו.

אחריות ל- 6K ק"מ שוות ערך כמעט לכלום. זה בערך 4 חודשים בנסועה ממוצעת. אפשר להוציא גם שנה אחריות.

תנסה אולי גם טיפול על חשבונו :)

בהצלחה.

פורסם (נערך)
מכל מקרה ניתן ללמוד. להבא אתה כנראה תהיה חכם יותר, ותפעל נכון יותר.

יש כמה דברים שעשית לא נכון.

אין ספק שלא הייתה לך סיבה למהר לשלם מקדמה לאחר הבדיקה.

כנראה שלא היית "מפספס" את הרכב הזה אם היית נפרד מהמוכר לאחר הבדיקה, כדי להתייעץ.

כנראה היה עובר לא מעט זמן עד המתעניין הבא ברכב.

דבר נוסף, תמיד תיקח רכב לבדיקה במקום מטעמך, ומאוד רצוי, שנמצא לא קרוב למגרש הסוחר. אפילו בעיר אחרת :)

אני מצטרף לדעה שאם תחזיק את הרכב הרבה זמן, אז כנראה אין סיבה ממשית לדאגה (בהנחה ובאמת המוכר יתקן את הליקויים שהתחייב לתקן).

לדעתי פשוט תנסה להוציא את המיטב מהמצב הנוכחי.

המוכר בוודאי ישמח להיפטר מהרכב, לכן נסה להוציא מה שאפשר מהעיסקה הזו.

אחריות ל- 6K ק"מ שוות ערך כמעט לכלום. זה בערך 4 חודשים בנסועה ממוצעת. אפשר להוציא גם שנה אחריות.

תנסה אולי גם טיפול על חשבונו :)

בהצלחה.

תודה רבה.

אם הרכב לא רועד או עושה רעש לא צריך להחליף תושבות?

ואיך אני יכול לוודא שהן תקינות איך תושבת נראית?

עריכה אחרונה על ידי Mor Haham
פורסם

שמע לפי מה שסיפרת עד עכשיו, אם אני אתה, משאיר את ה-3000 אצל הסוחר והופך את הכסף הזה לדמי לימוד לאיך בדיוק אבל בדיוק לא קונים רכב. גם סוחר, גם מכון בדיקה שלו ועדיין תוצאת בדיקה גבולית, זה מריח כמו נבלה וחבל לבזבז עליה יותר מהקנס הטיפשי שכבר שילמת.

פורסם

אני עם iDaNm יש כאן יותר מדי דברים שמריחים לא טוב.

אני הייתי מנסה לצאת מהעסקה הזאת בכל מחיר.

מה גם שקשה לי להאמין שאין איזושהי דרך שבה תוכל לקבל את המקדמה.

ניסית לדבר עם הסוחר ולהגיד לו שאתה מעוניין לבטל ולשמוע את דעתו?

אני חושב שבמקרה הזה אתה צריך להפוך קצת ללקוח קשה ואם אין ברירה ״לאיים״ על הסוחר בתביעה עך הסתרת פגמים באם לא יחזיר את המקדמה

פורסם
שמע לפי מה שסיפרת עד עכשיו, אם אני אתה, משאיר את ה-3000 אצל הסוחר והופך את הכסף הזה לדמי לימוד לאיך בדיוק אבל בדיוק לא קונים רכב. גם סוחר, גם מכון בדיקה שלו ועדיין תוצאת בדיקה גבולית, זה מריח כמו נבלה וחבל לבזבז עליה יותר מהקנס הטיפשי שכבר שילמת.

כואב בלב על ה3000..וחלק אמרו לקנות אם אני מתכוון להחזיק אותו הרבה זמן אז ההצעה שלך מבלבלת אותי עוד יותר.

אני גם אומר שהוא התחייב להעביר את הרכב טסט עוד שלושה חודשים אז מה האינטרס שלו שהמנוע יהרס

פורסם (נערך)

רק לחדד, יכול להיות שהתנסחתי לא טוב.

אני בהחלט מסכים איתך ש3000 לא בא ברגל ולא ייעצתי לך לזוק אותם לפח.

כן ייעצתי לך

להילחם על מנת לביטול עסקה ולהחזרת המקדמה

אתה כמובן יכול לקנות אבל אז תישאר תמיד עם התחושה שהרכב לא טוב ושנדפקת..

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם

בכלכלה קרה קל להגיע לחישוב פשוט שכרגע הנזק עומד על 3000 שקל, האם אתה מעוניין להגדיל את הנזק בכך שתיקח רכב עם המון סימני שאלה שרק עלויות התיקון הראשונות שוות לא מעט כסף, תוסיף לזה נזקים חבויים ואף אולי תאונה קשה מוסתרת והנה קיבלת נזק מצטבר שלדעתי יפגע בך כלכלית הרבה יותר "מרק" 3000 שקל. שמע הלכת לקנות רכב בלי כלים מתאימים כמעט נתפסת עם המכנסיים למטה ובדיוק ברגע האחרון "נזכרת" להתייעץ וקיבלת פתאום מידע יעיל לסינון כלי רכב, הטעות שלך שווה ניסיון והמידע כאן בפורום זה ניסיון של עוד מאות בעלי רכבים ובעזרת הניסיון הצבור הזה אתה יכול לצלוח את שוק קניית הרכב מבלי להיפגע יותר מדי. עשה לך ולמשפחתך טובה ואל תמשיך לצעוד לאש רק בגלל שכבר עשית כמה צעדים לכיוון.

פורסם

לבחור שמעליי (עידן?), אני מאוד אוהב את התגובה שלך. אבל הבחור מה שנקרא, ב tilt... :)

מצד אחד, אני מבין אותו, ולכן אני חושב שאם הוא לא קונה את הרכב במטרה למכור אותו מהר, זה הרע במיעוטו.

מצד שני, אני גם בהחלט נוטה להצדיק את העצות שאומרות להתרחק. במבחן הזמן, ה- 3000 ש"ח האלה הם זניחים מאוד.

בסופו של דבר אין אמת אחת. אין פה נכון או לא נכון.

לאדם אחד פתרון א' טוב יותר, בעוד שלאדם אחר, פתרון ב' יכול להיות טוב יותר, באותו רגע נתון.

אני עדיין חושב שאם אין אפשרות לצאת מהעסקה ללא קנס, והמוכר התחייב לתקן את הליקויים, אז זה בסדר.

זה לא שהרכב במצב בטיחותי לא תקין (עד כמה שידוע), ובואו נודה באמת- זו מאזדה 3. מה כבר יכול לקרות מהבחינה המכאנית :roflmao:

לדעתי סדר הפעולות הנכון ביותר הוא קודם כל לנסות לגשש מול המוכר לגבי ביטול העסקה, בלי שום "קנס".

לא הלך? אין עילה לזה? לנסות להוריד אותו עוד במחיר, כמובן בלי פשרה על הדברים שהתחייב לסדר.

אני מאמין שאם הוא מציע את המאזדה הזו למכירה ב- 32K, הוא קנה אותה אולי ב- 22-24K, ויש לו עוד מקום למשחק.

פות"ש- מעבר לכל מה שנכתב בדפים האלה, הכי חשוב שתלמד מהמקרה הזה, ותשליך אותו גם על תחומים נוספים.

אם אין לך ידע בתחום מסוים, תתייעץ לפני שאתה עושה מהלך כלשהו.

פורסם
לבחור שמעליי (עידן?), אני מאוד אוהב את התגובה שלך. אבל הבחור מה שנקרא, ב tilt... :)

מצד אחד, אני מבין אותו, ולכן אני חושב שאם הוא לא קונה את הרכב במטרה למכור אותו מהר, זה הרע במיעוטו.

מצד שני, אני גם בהחלט נוטה להצדיק את העצות שאומרות להתרחק. במבחן הזמן, ה- 3000 ש"ח האלה הם זניחים מאוד.

בסופו של דבר אין אמת אחת. אין פה נכון או לא נכון.

לאדם אחד פתרון א' טוב יותר, בעוד שלאדם אחר, פתרון ב' יכול להיות טוב יותר, באותו רגע נתון.

אני עדיין חושב שאם אין אפשרות לצאת מהעסקה ללא קנס, והמוכר התחייב לתקן את הליקויים, אז זה בסדר.

זה לא שהרכב במצב בטיחותי לא תקין (עד כמה שידוע), ובואו נודה באמת- זו מאזדה 3. מה כבר יכול לקרות מהבחינה המכאנית :roflmao:

לדעתי סדר הפעולות הנכון ביותר הוא קודם כל לנסות לגשש מול המוכר לגבי ביטול העסקה, בלי שום "קנס".

לא הלך? אין עילה לזה? לנסות להוריד אותו עוד במחיר, כמובן בלי פשרה על הדברים שהתחייב לסדר.

אני מאמין שאם הוא מציע את המאזדה הזו למכירה ב- 32K, הוא קנה אותה אולי ב- 22-24K, ויש לו עוד מקום למשחק.

פות"ש- מעבר לכל מה שנכתב בדפים האלה, הכי חשוב שתלמד מהמקרה הזה, ותשליך אותו גם על תחומים נוספים.

אם אין לך ידע בתחום מסוים, תתייעץ לפני שאתה עושה מהלך כלשהו.

מחר אני נפגש עם הסוחר, הוא התקשר ואמר שהרכב מוכן.

אני אקח את הרכב כמובן למכון לבדיקה חוזרת עם האחריות.

לגבי המחיר אין לי איך לשחק עם זה, כי יש כבר חוזה זה לא היה סיכום בעל פה. הקנס גם נכתב בחוזה ככה שקשה לי לראות איך אני יכול לצאת מזה.

אני בהחלט יכול ללמוד מזה לקניית הרכב הבאה. כרגע זה נראה לי מאוחר מדיי לבטל את העסקה במיוחד שאין בעיה בטיחותית ברכב והכל כבר נחתם בחוזה.

תודה רבה לכל מי שעזר אני אקווה לטוב ואעדכן אתכם.

• תוכן חדש...