Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מונו של חברת סאונדסטרים דגם STL600.1, המגבר מוציא בשתי אום 600RMS, השאלה שלי האם לקנות שני סאבים של 300RMS כל אחד או סאב אחד של 600RMS?

הסאבים שחשבתי עליהם הם:JBL GTO1202D של 300RMS X2

או: Cerwin Vega V-MAX12.2 של 600RMS X1

מה אתם ממליצים, והאם יש לכם הצעות נוספות ממה שחשבתי?

בסופו של יום כולם זורקים ז#ן על כולם בכביש. רק שהז#ן של האוטובוס גדול יותר.
פורסם

ממליץ לך לא לבחור סאבים לפי כמהrms הם מסוגלים לספוג.

באופן אישי לא הייתי הולך על אף אחת מהאופציות.

למונו הזה הייתי משדך סאב בודד , אין טעם בשני סאבים מסדרות פתיחה שלא ייתנו שום איכות. מה התקציב ומה התוצאה שאתה רוצה להשיג? מה סוג המוזיקה?

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

המוזיקה שאני שומע היא פופ והיפופ, לגבי תקציב אני מוכן לשלם עד 1000 שקל כולל תיבה אבל אני רוצה משהו שינצל את כל הכח של המונו.

אני לא מבין באיכויות וחברות זה למה אני פה אשמח להמלצות והסברים.

פורסם

כדי לנצל את כל הכוח שהמגבר יכול לספק אתה צריך סאב שמתחבר ב2 אוהם סופי, הכי נפוץ זה סאב עם שני סלילים של 4 אוהם.

1000 שקל הוא תקציב טוב סה"כ, אם תלך על משומשים בכלל תוכל להגיע לסאב ברמה גבוהה. פתוח גם ליד 2?

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

פורסם

פתוח ליד 2 רק שפעם אחת מכרו לי סאב דפוק ולא ידעתי אז מפחד ליפול שוב, ולמה בסכום כזה אני צריך לקנות מיד שניה ולא להביא משהו טוב חדש?

מה אתם אומרים על חברת אלפיין? חברת נקמיצי?

ודבר שלישי כולם אומרים לא לנגוע בסאבים של פיונר ואני לא מבין למה הרי הם מוציאם 400RMS שזה יפה לא?

קיצור אשמח שתסבירו לי דבר או שניים איך מסתכלים על סאב?

פורסם

אתה מסתכל על הrms, שזהו נתון של עוצמה(כמה וואט הסאב מסוגל לקבל), יש מספר פרמטרים שקובעים את האיכות של הרמקול כגון רגישות, תחום תדרים וכו'.

אם תסתכל על וואטים יש סיכוי שתיפול בבחירת הסאב.

יש משמעות גדולה גם לתיבה שבה הסאב יותקן, אם זה עם פורט/אטומה ..

יש גם משמעות לגודל של הסאב, 12 יירד יותר נמוך בצלילים, 10 יורד פחות נמוך אך מעט יותר זריז ..

מוזמן לבוא להתרשם מסאב 10 של מורל פרימו אם אתה מתעניין.

[CENTER][B][COLOR=#ff0000]HU:[/COLOR][/B] DEH 80PRS [B][COLOR=#ff0000]Front Stage:[/COLOR][/B] Morel Elate 603 [B][COLOR=#ff0000]Subwoofer:[/COLOR][/B] Morel Primo 10 [B][COLOR=#ff0000]Amplifier:[/COLOR][/B] Leviathan II[/CENTER]

פורסם

וואטים לא קובע עוצמה, הוא מייצג הספק שהרמקול מסוגל לספוג.

עוצמה נקבעת על ידי הספק, רגישות, פרמטרים של T/S שבאים יד ביד בנפח התיבה, תדר תהודה / הQ. ובנוסף על כל זה - החלל בו הוא מנגן.

אם חבר שלנו מחפש עוצמה, שילך על זוג סאבים בתיבה פורטד. משהו בסגנון זוג רוקפורד P1 או P2 יעשו לו המון שמח בתיבה הנכונה.

פורסם

מזה פרמטרים של T/S? ותדר תהודה Q?

לגבי הרגישות הסביר לי פעם מישהו שככל שהרגישות גבוהה יותר אז יהיה לי יותר ווליום ולמיטב ידיעתי 93DB זה יחסית יפה לא?

ולגבי התחום תדרים אני לא יודע כמה זה נחשב תחום שהוא טוב לסאב, אז תנו לי דוגמאות.

יש שירים ששמעתי במערכת שיש סאב שלא מצליח לנגן את הבאס של השיר בווליום גבוהה כי זה באס ממש נמוך.

ולגביי הרוקפורד P1 זה לא סאב של 150RMS? מה זה יתן לי?

תודה על התשובות ערב טוב.

פורסם
פתוח ליד 2 רק שפעם אחת מכרו לי סאב דפוק ולא ידעתי אז מפחד ליפול שוב, ולמה בסכום כזה אני צריך לקנות מיד שניה ולא להביא משהו טוב חדש?

מה אתם אומרים על חברת אלפיין? חברת נקמיצי?

ודבר שלישי כולם אומרים לא לנגוע בסאבים של פיונר ואני לא מבין למה הרי הם מוציאם 400RMS שזה יפה לא?

קיצור אשמח שתסבירו לי דבר או שניים איך מסתכלים על סאב?

אם מכרו לך סאב דפוק זה אומר שעדיף שתקנה מאנשים אמינים ושתדאג לשמוע את הסאב עובד לפני הקניה.

למה אתה צריך יד 2? אתה לא צריך פשוט אם תלך על עד שניה תוכל לקנות סאב ברמה גבוהה יותר בסכום שאתה מעוניין להשקיע.

אם המטרה היא לקבל נטו רעש מסכים ב100% עם rezo מזוג סאבים פשוטים תקבל הרבה כוח, רני אישית ממליץ על סאב בודד איכותי יותר, תקבל קצת פחות כוח אבל האיכות תהיה טובה פי כמה.

בקיצור תחליט מה חשוב לך יותר, עצמה? איכות? יהיה יותר קל לכוון אותך.

פורסם

רוב האנשים שאני מכיר - הולכים על דאבל סאב מכל הסיבות הלא נכונות.

גם רוב האנשים שאני מכיר שהולכים על דאבל סאב בטוחים שהקוטר הכולל שהם יקבלו יהיה סכימה של שתי הממברנות וזה ממש לא נכון.

סאב וופר 10 אינש ביחד עם עוד סאב וופר אינטש זה לא שווה ערך לסאב וופר 20 אינטש :-) לדוגמא.

אז למה ללכת על דאבל סאב?

הולכים על דאבל סאב בד"כ כאשר אתה מכוון לקוטר מסויים אבל ההספק הכולל שמערכת הבאס (סאב+תיבה) מייצרים איננו גדול מספיק ולמגבר ולמערכת החשמל יש יכולת לספק עוד צרכן זהה.

הולכים על דאבל סאב כאשר רוצים להשאר בקטגוריה מסויימת של SPL לעומת קוטר אבל לשנות קטגוריה במספר הסאב וופרים.

הולכים על דאבל סאב כאשר מבנה תא המטען או החלל בו הסאב ימוקם לא יאפשר מסיבה זו או אחרת - לא משנה מה השיקול - תיבה של סאב בודד גדול יותר.

הולכים על דאבל סאב - ממש כי יש לך פיקסציה בלתי מוסברת על שני עיגולים גדולים (נמנע מלרשום משהו מאוד שוביניסטי).

או - כי פשוט מתחשק לך, אז תודה בזה :-P

זה בסדר - מותר לך גם לאמר שאתה פשוט רוצה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...