Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - הונדה HRV

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הרכבים בסגמנט מעל לא עולים עליה ברוב הדברים, למעט אבזור בטיחות כשהמרווח בפועל של ההונדה לא נופל מהקיה או היונדאי.

הביצועים שלה יותר טובים בוודאות מהמנועי 1.6 של הקוראניות וצריכת הדלק בפועל תהיה חסכונית ב-25% לערך.

בסוגיית האמינות אי אפשר לנבא את העתיד, אבל אני מאמין שהיא תהיה יותר אמינה ממנועי ה-1.6 טורבו של קונצרן psa.

לכל אלה שמזלזלים ברכב אני מזמין להסתכל על רשימת המתנה של כמעט חצי שנה.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רשימת ההמתנה לhrv וג'אז נובעת מכך שאו שהיבואן פחדן ולא רוצה להתחייב על כמות, כי הוא מפחד להתקע עם מלאי. או שהשוק הישראלי לא ממש חשוב להונדה, בגלל שהיא שחקן יחסית חלש בו.

כמסתכלים על מספרי המסירות בפועל, לא מדובר במספרים גבוהים במיוחד ביחס לרכבים אחרים באותן קטגוריות, שמוסרים הרבה יותר ולא צריך לחכות להם כמו למכונית יוקרה בהזמנה מיוחדת.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
הרכב טוב. לפי הביקורות הוא עושה הכל טוב יותר מהמתחרות שלו, אף אחד לא אומר אחרת.

אנחנו רק אומרים שהוא תומחר כמו קטגוריה מעל ושם מול המתחרות בסביבת המחיר שלו הוא כבר לא עסקה טובה ואין לו שום דבר להציע.

למה הוא תומחר כמו קטגוריה מעל? כי זו הונדה, ויבואן הונדה נוהג ככה כבר שנים. הוא יודע שיש לו קהל לקוחות שמוכן לשלם פרמיה.

אתה גם שילמת פרמיה על ה-H בחזית. זה הכל. עשית את זה מתוך בחירה, יש צידוקים להחלטה שלך, אבל יש גם המון הסתייגויות.

זה פחות או יותר מה שאנחנו אומרים ומה שהמבחנים אומרים.

אני רואה שהצלחתי לשכנע אותך קצת שמדובר ברכב ראוי. אין לי בעיה לשלם כמה גרושים על הסמל עם יש הצדקה לכך.

ואין לי בעיה לנהל דיון ענייני, פשוט היו כאן כמה השמצות לא מבוססת

פורסם

Zivk, רשימת המתנה נובעת בעיקר לביקוש ער לרכב בכול העולם. כפי שידוע לי, יש רק מפעל יצור אחד במקסיקו

פורסם

לא מכיר את הרכב, אבל הבוחן בא עם גישה כל כך שלילית מראש, שגם אם ההונדה היתה מסתברת כ-אס קלאס, הוא היה כותב מילים רעות.

פורסם

הרכב נראה חיצונית רע עוד באולם תצוגה.

אין שום סיבה לרכוש אותו שהספורטאג עולה עליו בכל פרמטר.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם (נערך)

למה אתה חושב שכולם צריכים להיות עם טעם כמו שלך? זה אינדוידואלי, לא כך?

מבחינתי עיצוב של HRV הרבה יותר מוצלח מעיצוב של קיא. אבל אני לא כותב שאין שום סיבה לקנות קיא.

אני גם לא נכנס לשרשור של קיא, רק בשביל לכתוב שרכב נראה כמו צעצוע מוגדל של הבן שלי ולכן אין שום סיבה לרכוש אותו.

עריכה אחרונה על ידי ledirf
פורסם
לא מכיר את הרכב, אבל הבוחן בא עם גישה כל כך שלילית מראש, שגם אם ההונדה היתה מסתברת כ-אס קלאס, הוא היה כותב מילים רעות.

גם לי יש הרגשה כזאת, למרות שהבוחן לפחות בחן את הרכב לאומת רוב מגיבים כאן שאפילו לא ראו אותו

פורסם

גם לג'אז עשו כאן מבחן לא מחמיאה. על תסמוך על הסקירה, זה סך הכל דעה של בן אדם, זה מאוד

אינדוידואלי.

אם היה רכב מושלם, כולם היו קונים רק אותו

תעשה נסיעת מבחן ועז תחליט

פורסם

א. אני מסכים עם מה שנאמר, אין תחליף לנסיעת מבחן. ציפיותיו של האחד הן לא ציפיותיו של האחר. דברים שלבוחן הרכב לא הפריעו, אולי לך כן יפריעו וזה יכריע את הכף.

ב. ידידי lediff, אני לא יודע מהם האינטרסים של בעלי האתר, אך כחבר בו כבר 13 שנים, אני משוכנע שהסקירה היא אובייקטיבית לחלוטין, whether you like it or not. (להבדיל מאתרים אחרים שציינת בשרשור ה-זה, שם אני מסכים איתך לגמרי לגבי אובייקטיביות הבוחנים והאינטרסים העומדים מאחורי המבחן)

פורסם (נערך)

TurboMan.

מה זה סקירה

אובייקטיבית? הבוחן קבע שנוחות הנסיעה לא טובה ואני אומר שהיא טובה. מי צודק?

אין לי בעיה עם הבוחן, זכותו להביא כל דעה, אבל גם tepic כתב שיש רושם שהבוחן הגזים בדברים שליליים והצניע דברים חיוביים בסקירה

למה קיה ספורטאז' מקבל כאן סקירה אוהדת? למה רוב המגיבים כאן מהללים את קיה ?

בגלל שהוא רכב מושלם, סטאנדרט תעשיית הרכב ? נוסע כמו פררי, לא מתקלקל ובקושי שותה דלק?

עריכה אחרונה על ידי ledirf
פורסם (נערך)

מבחן אובייקטיבי זה כאשר אף גורם לא משפיע על רשמיו של הבוחן.

לטענתך נוחות הנסיעה טובה, לטענתו לא. אני מאמין שההשוואה שלו היא המתחרות בקטגוריה (אנחנו לא מדברים כאן על כתב רכב בימיו הראשונים).

הוא, להבדיל ממך, לא רכש את הרכב ממיטב כספו, לכן הגיוני שאתה רוצה להצדיק את הרכישה ולהציג שרכשת את ה-BVFM CAR, גם אם זה לא כך.

(כך זה נראה מהצד, כקורא נייטרלי, שאין לו שום כוונה לרכוש רכב כזה)

עריכה:

אני מאמין שקיה ספורטאז' מקבלת כאן סקירה אוהדת בגלל מערכות הבטיחות המתקדמות שמגיעות כסטנדרט ברכב שעולה בדומה לHRV. (חוזר שוב למושג Value For Money)

עריכה אחרונה על ידי TurboMan
פורסם (נערך)

נוחות היא אכן עניין סובייקטיבי, אבל האתר הזה תמיד היה מקצועי, ואני נוטה לחשוב שגם הבוחנים מקצועיים ונסעו על יותר רכבים ממך וממני, כולל באותו הסגמנט, לכן יש להם יותר רכבים להשוואה. אתה אומר שהרכב נוח, נוח ביחס למה? איפה אתה ממקם אותו על הסקאלה של נוחות? כנראה שלבוחן יש סקאלה אחרת והוא יתן לרכב את הטייטל "נוח" רק אם הרכב באמת מצדיק את זה.

המבחן פה לא שונה בהרבה מהמבחנים באתרים האחרים בשורה התחתונה שלו. אתה אומר שפה הסתירו את היתרונות, לדעתי דווקא שם החביאו את החסרונות.

רכבים (Volvo) של אותו יבואן זכו כאן לתשבוחות חמות כולל על התמחור, לא חושב שיש כאן אינטרסים.

לאחר מעבר נוסף על מבחנים באתרים אחרים שלטעמי מוטים הרבה יותר נראה כי לא באמת קראת אותם כי המסקנות שלהם כמעט זהות.

דוגמאות:

Ynet

"

כיול המתלים ברכב המבחן התגלתה כנוקשה למדי. עובדה זו התבטאה בנסיעה עירונית, אך גם מחוץ לעיר, עם נסיעה קופצנית ומעייפת. מושב הנהג לא מציע תמיכה מספקת לגב והבליטה בחלקו התחתון, שאינה ניתנת לכיוון, גדולה מהרצוי.בידוד רעשי הרוח והצמיגים סביר ביחס לקטגוריה, ובידוד רעשי המנוע טוב בשיוט רגוע. אך בהאצה מהמקום ובעת עקיפה למשל, משגרת תיבת ההילוכים הרציפה את המנוע לסל"ד גבוה יחסית, ומייצרת בכך רעש מונוטוני מיותר."

walla

"בהונדה מתגאים במנוע ה-VTEC החדש שלהם בנפח 1.5 ליטר שמפיק 130 כ"ס ב-6,600 סל"ד ומומנט של 15.8 קג"מ ב-4,600 סל"ד. בפועל המנוע אינו מרגיש חזק במיוחד. זה לא שהוא עצל, כמו שהוא לא מרגיש עם 130 סוסים. הוא גם משודך לתיבת הילוכים אוטומטית רציפה עם אפשרות ידנית לשבעה יחסי העברה קבועים. התיבה סך-הכל מתפקדת היטב ומציעה גם אופציות 'ספורט' לשמירה על קצב נכון בכבישים מפותלים...

יכן ש-HR-V מחזיר לעצמו מעט נקודות זה בנוחות הנסיעה. במהירות עירונית הוא מצליח לסנן שיבושים קטנים אם כי שיבושים חדים מצליחים לחדור לתא הנוסעים. כשהמהירות עולה נוחות הנסיעה משתפרת כך שבסך הכל מתקבלת נוחות סבירה +, וזה כשמדובר בחישוקי 17 אינץ'. אלינו יגיעו חישוקי 16 אינץ' (לפחות ברמת הגימור הבסיסית), כך שנוחות הנסיעה עוד צפויה להשתפר."

אוטו

"למרות המוניטין הידוע של הונדה בתחום מנועי הבנזין ונתוני פתיחה טובים - מנוע 1.5 ליטר, הזרקה ישירה, 130 כ"ס – כאן נמצא עקב אכילס של הרכב. המנוע והתיבה הרציפה (שכוילה במיוחד לאירופה), יוצרים תחושה מאומצת ורועשת בכל האצה, ועם זאת נוצרת תחושה שלרכב חסר כוח. התחושה הזו מורגשת למרות שנתון ההאצה ל-100 קמ"ש, 10.8 שניות, סביר. המנוע דורש יותר מדי פעמים תנועה במצערת מלאה וגם אז התוצאה לא תמיד מספקת. בעידן מנועי הטורבו, בעלי זמינות הכוח הגדולה, חיסרון זה בולט...

על הכבישים הפורטוגליים הציע הרכב נוחות נסיעה סבירה, בייחוד על שיבושים קטנים. הכיול הרך שלו מתאים להם היטב, אך מסתדר קצת פחות טוב עם הפרעות גדולות יותר. בידוד רעשי הכביש אינו מבריק. "

נכון חלק מהמבחנים לא היו בארץ, אבל עדיין ניתן לקבל תחושה שהביקורת פה לא מנותקת כלל וכלל.

המבחן של Ynet שלהבנתי נעשה כאן בארץ, כך שהוא הכי דומה למבחן כאן באתר, ויש לתת לו משקל גדול ביחס לאחרים. הוא גם עם מסקנות הכי דומות למסקנות של הבוחן כאן באתר.

*תהנה מהרכב אם אתה מרוצה זה הכי חשוב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לצערכם, מערכת cars-porum מחקה הפניה שלי

לקישור מבחן לרכב שביצע אתמול אחד מאתרי הרכב בישראל.

לא מובן לי מדוע הפנייה לאתר הספציפי "נוגדת את כללי הפורום".

מאחר והפניות שלי למבחני רכב באתרים מסויימים לא נמחקים.

• תוכן חדש...