Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש טעם להחליף מצבר? (2013)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב שנתון 2013 שלא הוחלף בו עדיין המצבר. (מקורי מהחברה)

כרגע עושה הרושם שהמצבר עדיין תקין אך אין לדעת מתי הוא ימות.

כדאי לשקול החלפת מצבר כבר עכשיו או לחכות לסוף חייו ולהיתקע איפשהו?

פורסם

לא. בשום אופן. זה זרקת לפח.

הכל תקין - סע.

כשיחלש המצב - תחליף. הוא יכול להחזיק עוד כמה שנים.

ברוב המקרים יש סימנים מוקדמים כמו התנעה ארוכה יותר או סיבוב מנוע איטי בהתנעה. הסימנים האלו מאפשרים לך לדעת מתי צריך להחליף מצבר.

די נדיר שהוא מפסיק להניע וזהו.

פורסם

אם אתה חושש ובצדק בגלל גיל המצבר, אתה יכול לבדוק את המצבר במוסך שיש לו בודק מצברים אלקטרוני, שמציג גרף של אורך החיים של המצבר (SOH) ולפי זה תשקול האם כדאי או לכדאי להחליף מצבר.

פורסם

יכול להגיד לך שההתלבטות שלי הייתה גם ככה. ראיתי שהמצבר עבר את גיל שלוש ולא רציתי להיתקע.

בסוף מאילוצים החלטתי להישאר איתו עד הסוף המר, יומיים-שלושה בודדים לפני המוות שלו כבר הרגשתי סטרטרים עצלים ועייפים אך הרכב הניע. הגעתי למקום כלשהו, כיביתי את הרכב והשארתי אותו כמה זמן בסוויץ' וזהו, הלך.

בדיעבד, אני שמח שלא החלפתי כמה חודשים לפני שרציתי. כמו שאמרו פה, למצבר חלש \גוסס יש סימנים בסופו של דבר.

פורסם
יכול להגיד לך שההתלבטות שלי הייתה גם ככה. ראיתי שהמצבר עבר את גיל שלוש ולא רציתי להיתקע.

בסוף מאילוצים החלטתי להישאר איתו עד הסוף המר, יומיים-שלושה בודדים לפני המוות שלו כבר הרגשתי סטרטרים עצלים ועייפים אך הרכב הניע. הגעתי למקום כלשהו, כיביתי את הרכב והשארתי אותו כמה זמן בסוויץ' וזהו, הלך.

בדיעבד, אני שמח שלא החלפתי כמה חודשים לפני שרציתי. כמו שאמרו פה, למצבר חלש \גוסס יש סימנים בסופו של דבר.

לא נכון כי למצבר לא תמיד יש סימנים מקדימים כי הוא עומד להגמר ולכן להקדים תחזוקה זאת גישה נכונה ואת הדרך הנכונה גם הצעתי.

פורסם

איך, לא דניאל? לא מעט אנשים מתלוננים על התנעה קשה\סטרטר איטי\נזילת אלקטרוליט שכנראה מחייבת החלפה וכו'.

יש פעמים שכן ויש פעמים שלא. במקרה שלי כמו שאמרתי היה סטרטר מאוד עייף ואיטי כך שתיארתי לעצמי שהזמן מגיע.

פורסם

אחד מתוך כמה מצברים (נגיד אחד מתוך 7 או 10) מפסיק לעבוד בלי סימנים מוקדמים.

לא יודע בדיוק למה זה קורה, אולי שבר פנימי בלוחות.

פורסם (נערך)

היה לי מצבר באופנוע שהיה מניע חזק מאוד, יום אחד פשוט מת, לא היה מסוגל לדחוף 1 אמפר.

אגב בוקי, גם אני בהתחלה חשבתי שזה שבר\קצר ואכן זו תופעה די נפוצה שתא מסויים מתחיל לקצר. במקרה הזה פתחתי את המצבר (מצבר ללא טיפול עאלק) הוספתי מעט מים, טענתי אותו 24 שעות במטען מצברים והמצבר נתן עבודה עוד שלושה חודשים עד שמת סופית.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
אחד מתוך כמה מצברים (נגיד אחד מתוך 7 או 10) מפסיק לעבוד בלי סימנים מוקדמים.

לא יודע בדיוק למה זה קורה, אולי שבר פנימי בלוחות.

בדיוק הפוך לדעתי.

פורסם

זכורים לי רק מקרים בודדים כאלה מתוך כמה עשרות מצברים שהחלפתי במכוניות שלי ושל המשפחה.

אם יש לך סטטיסטיקה אחרת וקבוצת ביקורת גדולה יותר, אין בעיה, מקובל [emoji3]

פורסם
לא נכון כי למצבר לא תמיד יש סימנים מקדימים כי הוא עומד להגמר ולכן להקדים תחזוקה זאת גישה נכונה

לא מסכים אתך. יצרני הרכבים לא ממליצים להחליף מצבר כל X שנים כי "לא תמיד יש סימנים מקדימים". הם ממליצים להחליף מצבר כאשר ישנם סימנים. מכל חלקי הרכב הם ממליצים רק על החלפה קבועה של פילטרים, נוזלים ופלאגים. לפי הגישה שלך צריך להחליף עוד חלקים ברכב כמו טרמוסטט וחיישנים לדוגמה כי "לא תמיד יש סימנים מקדימים" וזה לא יגמר.

פורסם (נערך)

אם יש ספק אחרי בדיקה אז אין ספק. כמובן, אם יש מחשבות למכור את הרכב אז כמובן שאפשר לשקול משיכת זמן עם המצבר. בגדול כל התיחסות לכדאיות דחיית ההחלפה של המצבר צריכה להיות מחושבת לדוגמא על בסיס שימוש של 3 שנים. בחישוב קל נקבל שכל חודש דחיה ברכישת מצבר תדחה הוצאה יחסית של עלות המצבר. לדוגמא עלות מצבר סך 550 שח, לחלק ל 36 חודשים = 15 שח לחודש.

אין מצב שמישהו יחשוב שכדאי להסתכן ולהסתבך (תמיד שממהרים) עם רכב לא מניע מול פרמיה של 15 שח לחודש.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם
לא מסכים אתך. יצרני הרכבים לא ממליצים להחליף מצבר כל X שנים כי "לא תמיד יש סימנים מקדימים". הם ממליצים להחליף מצבר כאשר ישנם סימנים. מכל חלקי הרכב הם ממליצים רק על החלפה קבועה של פילטרים, נוזלים ופלאגים. לפי הגישה שלך צריך להחליף עוד חלקים ברכב כמו טרמוסטט וחיישנים לדוגמה כי "לא תמיד יש סימנים מקדימים" וזה לא יגמר.

לא הבנת את העניין כלל. קרא שוב.

• תוכן חדש...