Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה עם תיבה ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני עומד לרכוש מחר רכב ידני, לאחר עשור של נסיעה על אוטומט אני לא זוכר כלום ויש לי כמה שאלות קצת מפגרות בנושא...

1. האם לחיצה על הגז בעת העברת הילוך (ההילוך שולב והקלאץ מתחיל לעלות) תגרום נזק? להתחיל ללחוץ על הגז רק כאשר הקלאץ' עלה עד הסוף?

2. האם העברה לניוטרל בזמן נסיעה צריכה לבוא לאחר לחיצה על קלאץ, או שאפשר בלי? (לצורך האטה לקראת רמזור אדום לדוגמא)

3. איך אפשר לדעת מה הוא הזמן/הסל"ד האידיאלי להעברת הילוך ברכב ספציפי? (סיאט איביזה 1.6 2010 במקרה שלי)

תודה מראש וסליחה על השאלות קיטבג

עריכה אחרונה על ידי Ruhtra
פורסם (נערך)

1. תלוי בתזמון המדויק. אם תתחיל לפתוח מצערת לקראת סוף שחרור המצמד לא יהיה שום זעזוע ואם כבר תנועת הרכב תהיה חלקה יותר.

2. אפשרי. לא רצוי מאחר ובזמן האטה עדיף להישאר בהילוך, ורצוי שבכל שלב במהלך ההאטה יהיה זה הילוך המאפשר האצה מסוימת. גם בשלב העצירה עצמה לעתים עדיף להישאר בהילוך.

3. עניין של תחושה יותר מהכל. לנהיגה יומיומית פועלים לרוב במהירות המנוע המינימלית שבה הרכב לא רועד. כשצריכים תגובה חדה יותר או פועלים בתנאי עומס, מושכים למהירות מנוע גבוהה יותר, באזור שיא ההספק.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

1. זה לא יגרום נזק. זה אפילו לרוב רצוי. עקרונית כדאי להתאים את הסל"ד של המנוע למהירות שבה הרכב נמצא וההילוך שאליו אתה משלב.

2. אתה צריך ללחוץ על הקלאץ'. כאן יש פוטנציאל נזק מסוים למרות שאתה כנראה לא תוכל להעביר לניוטרל בלי ללחוץ על הקלאץ (או להפעיל אלימות בלתי סבירה)...

3. אין דבר כזה סל"ד אידיאלי... זה תלוי במה שאתה רוצה להשיג. אם אתה מעוניין בחסכון בדלק אז אתה תעביר הילוכים כמה שיותר מהר ובסל"ד נמוך ובלבד שהמנוע "מושך" ולא נחנק. אם אתה רוצה ביצועים אז אתה תשתדל למשוך הילוכים ולהחזיק את המנוע סביב הסל"ד שבו הוא מספק את ההספק המקסימלי שלו (זה נראה כמו מנוע אטמוספרי אז אני מניח שזה באיזור ה5000 עבור המנוע המדובר).

אתה לא צריך להלחץ... זה לא מדע טילים וכל זמן שאתה לא מתפרע ואתה עדין על הקלאץ' אז פוטנציאל הנזק הוא נמוך. תנסה להעביר הילוכים מהר יותר ומהר פחות, עם גז ובלי גז ותלמד איך הרכב מגיב. כמו כל רכב, יש עקומת למידה שיכולה גם לקחת כמה שבועות טובים וזה לא צריך להטריד אותך.

והעיקר תתחדש! וסע בזהירות...

פורסם

מאחר ואני מניח שאתה ניגש מחר לראות את הרכב לראשונה ואם הכל תקין רק אז לבצע רכישה שלו, הייתי ממליץ לגשת למעמד זה עם מישהו/י שרגילים ו/או מרגישים בנוח לנהוג ברכב ידני ושהם אלו שיעשו נסיעת מבחן וכד'.

באם הרכב ירכש (וגם אם לא אבל יש תכנון לרכוש רכב ידני אחר), אמליץ לקחת מספר שעורי רענון בנהיגה על רכב ידני.

פורסם (נערך)

עזרתם לי מאד, תודה רבה לכם

חן ג. - ניסיתי להעביר לניוטרל אצל חבר מבלי ללחוץ על הקלאץ' תחילה וזה עבר לא כ"כ חלק ואפילו עם מעט כוח... לכן אני מבין שלחיצה על הקלאץ' לצורך העברה לניוטרל בזמן נסיעה היא הכרחית כפי שEscre1 אמר.

עריכה אחרונה על ידי Ruhtra
פורסם

תמיד תשתמש בקלאץ', לא משנה לאיזה הילוך אתה מכניס. לגבי תזמוני העברות, זה יבוא עם הזמן כשתלמד להכיר את האוטו.

פורסם

חן פשוט לא הבין את השאלה שלך, אז ענה על משהו אחר.

בכל העברת הילוך, כולל העברה מהילוך לניוטרל, יש ללחוץ על דוושת המצמד.

ממליץ בחום על השרשור שתום צירף [לא הסרטון, הקישור תחתיו :)].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
שלום לכולם,

אני עומד לרכוש מחר רכב ידני, לאחר עשור של נסיעה על אוטומט אני לא זוכר כלום ויש לי כמה שאלות קצת מפגרות בנושא...

1. האם לחיצה על הגז בעת העברת הילוך (ההילוך שולב והקלאץ מתחיל לעלות) תגרום נזק? להתחיל ללחוץ על הגז רק כאשר הקלאץ' עלה עד הסוף?

2. האם העברה לניוטרל בזמן נסיעה צריכה לבוא לאחר לחיצה על קלאץ, או שאפשר בלי? (לצורך האטה לקראת רמזור אדום לדוגמא)

3. איך אפשר לדעת מה הוא הזמן/הסל"ד האידיאלי להעברת הילוך ברכב ספציפי? (סיאט איביזה 1.6 2010 במקרה שלי)

1. לא יגרום נזק רק יהיה רעש מעצבן.

2. תמיד לא משנה מה תעשה , כל נגיעה במוט הילוכים מחייבת רגל שמאל לחוצה.

3. לפי האוזן או המד סל"ד . אני מעביר ב-3000 סל"ד.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

1 ו-2 כבר ענו.

לגבי 3 תלוי איך אתה הולך ללחוץ על הגז אחרי שהעברת הילך:

אם אתה הולך ללחוץ בעדינות, ניתן להעביר הילןך גם בסל"ד נמוך מאוד אבל אם אתה הולך להעיץ באגרסיביות עם רגל כבדה מומלץ למשוך את הסל"ד לגבוה יותר.

2500- 3500 טווח סביר להעברת הילוך.

פורסם
שלום לכולם,

למה שלא תיקח מורה לנהיגה -לפי שאלות אתה הולך לשרוף את קלאץ' או להוריד חזק לו מהחיים..

• תוכן חדש...