Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יכול לרכוש את אחד מהאול ראונדרים, שאולי אינם ספורטיבים במיוחד בהגדרתם,

אבל יעניקו ביצועים טובים בסה"כ - דנלופ בלוריספונס.

או לנסות את הצמיגים שבהגדרתם מעט יותר ספורטיביים כמו ה-T1R (יש כאלו שאוהבים אותו וכאלו שממש לא)

אני לא יודע מה הייתה הכוונה המקורית של דנלופ\גודייר עם הדנלופ ספורט בלוריספונס, אבל לפי המבחנים הם מסתמנים כצמיגים מעולים.

אוטו-אקספרס מדדו להם זמנים טובים יותר ומרחקי בלימה קצרים יותר ביבש (על-פני חמש מדידות עם חמישה סטים כ"א) מאשר:

גודייר F1 אסימטריק 2, מישלין PS3, פירלי Pzero, הנקוק K117, טויו T1 ספורט, יוקו Advan ספורט ופאלקן FK453.

קשה להתווכח עם סטופר וסרט מדידה.

פורסם

אני מסכים בגדול.

יש המון ביקורות חיוביות על שלושת הצמיגים שציינתי.

יש גם התייחסות חיובית מאוד של חבר הפורום misterb בהשוואה לטויו T1 Sport למשל.

אבל, כן הייתי מסתייג מעט מאותם מבחנים אובייקטיבים לכאורה.

כבר ראיתי בעבר פירוט של צמיגים שהשתתפו במבחן ופתאום יש הבדל בקוד עומס או קוד מהירות של הדגם שהם קיבלו למבחן בהשוואה לאחרים.

גם אין אחידות מושלמת לרוחב מבחנים שונים ולצד מבחן כזה כפי שתיארת יש מבחן אחר שבו הבלוריספונס מקבלים ציון כולל נמוך יותר מצמיגים ירוקים נטו, או שאפילו מרחקי הבלימה מעט פחות טובים מאשר צמיגים פחות ביצועיסטים בהגדרה.

גם העובדה שהמבחנים אינם מתבצעים תמיד עם מידת צמיג זהה לזו שאתה מחפש, אינה מייצגת השוואה בטוחה כלפי האפשרויות שכן קיימות במידה המבוקשת.

תוסיף לזה גם שינויים שמתבצעים לעיתים לדגם מסוים במהלך תקופת היצור שלו, ובכלל נהיה בלאגן.

פורסם
יש מבחן אחר שבו הבלוריספונס מקבלים ציון כולל נמוך יותר מצמיגים ירוקים נטו,

או שאפילו מרחקי הבלימה מעט פחות טובים מאשר צמיגים פחות ביצועיסטים בהגדרה.

לינק?

כבר ראיתי בעבר פירוט של צמיגים שהשתתפו במבחן ופתאום יש הבדל בקוד עומס או קוד מהירות של הדגם שהם קיבלו למבחן בהשוואה לאחרים.

כי לפעמים אלו האופציות הקרובות ביותר שהיצרנים מייצרים.

אבל, כן הייתי מסתייג מעט מאותם מבחנים אובייקטיבים לכאורה.

העובדה שהמבחנים אינם מתבצעים תמיד עם מידת צמיג זהה לזו שאתה מחפש, אינה מייצגת השוואה בטוחה כלפי האפשרויות שכן קיימות במידה המבוקשת.

תוסיף לזה גם שינויים שמתבצעים לעיתים לדגם מסוים במהלך תקופת היצור שלו, ובכלל נהיה בלאגן.

את ההסתייגויות האלה אפשר להצמיד לכל המלצת צמיגים אי-פעם.

פורסם

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Dunlop/Sport-BluResponse.htm

לך ללשונית All Tests.

אני בהחלט מקבל את תגובותיך לאלו שלי. ואני ממש לא אומר שאין למבחנים האלו ערך כלל. הם בהחלט מהווים ערך מוסף להחלטה במה לבחור.

לכן מדי פעם כשהדבר עולה (התייחסות לביקורות נהגים ומבחנים ברשת), אני מדגיש לקחת את הדברים בערבון מוגבל ולנסות למצוא כאלו שבוצעו לאחרונה במידה זהה או קרובה ורצוי גם ברכב דומה או זהה.

פורסם

תם, אני מכיר את Tyre Reviews.

לא מצאתי מבחן בו התוצאות ביבש (מרחקי בלימה והתנהגות\זמנים במסלול) היו נמוכות משל צמיגים ירוקים.

פורסם

תראה, לא אמרתי שמדובר בענין גורף או דרמטי, ואם מסתכלים על הסאב-טקסט עדין מדובר בצמיג טוב, יחד עם נוספים כמוהו.

ציון כולל נמוך יותר מהנקוק K425, ממישלין אנרג'י פלוס (נראה כי בעיקר על סעיף שחיקה) וגם הפירלי P1 ממוקם מקום מעליו. יחד עם זאת לא ברור לי בדיוק צורת הניקוד שלהם (ולא התעמקתי בענין, מניח שענין משקל לכל קטגוריה), כי לדוגמה הוורדשטיין קיבל ציון כללי נמוך יותר אבל ממוקם גבוה יותר.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-Auto-Bild-Top-18-Summer-Tyre-Test.htm

פירלי P1 עוצר יותר טוב ממנו ברטוב. יש שם אפילו צמיג סיני, נאנקאנג שעוצר מעט יותר טוב ביבש, אבל משלם מחיר כבד ברטוב.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-Market-Overview-Braking-Test.htm

שוב הפסד בנקודות למישלין אנרג'י פלוס, כנראה על ענין השחיקה:

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2013-European-Summer-Touring-Tyre-Test.htm

ופה ושם באופן כללי ניתן לראות צמיגים אחרים שאתה לא מצפה מהם לגדולות שמצליחים לעמוד קרוב מאוד לתוצאות של השמות הגדולים.

פורסם

הציון הכללי לא חשוב. יש הרבה פרמטרים (שחיקה, ביצועים ברטוב, עלויות, רעש) שפחות מעניינים במבחנים האלה.

בשורה התחתונה, הדאנלופ הציגו זמנים טובים יותר משאר הצמיגים המעולים שמניתי, במסלול יבש, 5x.

במבחנים של אוטו-אקספרס אין מקום רק לתחושות.

ד"א - Nankang זו חברת הצמיגים הטאיוואנית הוותיקה בעולם, יותר מפדרל ומקסיס.

פורסם

אז בעקבות המלצת הפורום הורכבו TOYO BRD תמורת 1500 שקל בפנצריית רפי בבאר שבע

צמיגים מעולים. אחיזה יפה ושקטים .

תודה לכולם.

פורסם

תתחדש. תן קצת זמן לצמיגים לפני שאתה שופט אותם וסע בזהירות בכמה מאות ק"מ הראשונים.

למה לא רכשת ישירות דרך טיירקלאב?

היה יוצא לך 1361 ש"ח כולל הכל ויש להם צמיגיה שהם עובדים איתה בב"ש.

• תוכן חדש...