Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם תרכוש אופנוע עם ABS?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם היית רוכש אופנוע עם מערכת ABS?  

74 הצבעות

1. 1. האם היית רוכש אופנוע עם מערכת ABS?

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא נדבר לרגע על מצב היפותטי: מצב בו כל דגם אפשרי של כל אופנוע, נמכר עם מערכת ABS, ללא תוספת מחיר (בשביל העניין, לא ניתן לבטל את פעולת המערכת).

האם תרכוש אופנוע עם המערכת הנ"ל?

שימו לב ששאר הגולשים יכולים לראות את הצבעתכם.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

תלוי כמובן בסוג האופנוע.

אם הייתי רוכש כיום כבישדורו גדול מסוג הGS או אופנוע ספורט תיור לא הייתי מוותר על ABS.

אם הייתי רוכש אופנוע סופרט או חלילה סופרמוטו אז בוודאי שלא.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

לא רכבתי על אופנוע על ABS אבל בקטנוע שלי כעת מותקנת המערכת המשולבת של הונדה.. ואללה זה כמו לזיין עם שני קונדומים. בטוח בטוח אבל אין טיפה הרגשה.

אם ה-ABS משאירה את הרגש בבלימה ורק תמנע נעילה במצבים מאוד קריטיים אין בעיה, אם היא תשפיע על הרגש בבלימה, שמרו אותה אצלכם.

את נראית לי לחוצה קצת. אני גר קרוב רוצה לקפוץ לחרבן?

פורסם

ה-CBS (שזה ראשי תיבות של Combined Brake System) הוא אכן דבר שצריך להתרגל אליו ונוחות השימוש שלו, בעייתית (במיוחד לרוכבי אופנוע :-) ) ה-ABS לעומתו (Antilock Brake System) לא מורגש במהלך הרכיבה השוטפת - המערכת נכנסת לפעולה רק בבלימות פאניקה כשהיא מזהה שהגלגל הקידמי (בד"כ) אוטוטו נכנס למצב של נעילה - ברכיבה השוטפת, כלל לא תרגיש בפעילותה (לעומת ה-CBS שעובדת כל הזמן ומשלבת בין הבלם הקדמי לאחורי ללא הפסקה ובכל סוג של בלימה).

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
Antilock גבר, לא automatic

:wink:

אבל זה בדיוק מה שרשמתי !

:shock:

סתם סתם - ככה זה שיש אפשרות עריכה להודעות...תוקן! :mm_yeah:

הכרובלוג

מחירון אופנועים

פורסם

לא מעוניין. כשאני רוכב רכיבה אגרסיבית, יש מצבים שלפני פניה אני על הבקסים בעוצמה שהמחשב עלול לזהות כפניקה.. אני בטוח שמערכת כזו תאט לי את מהירות הנסיעה.(אני מדבר על רכיבה ספורטיבית.)

dont drink & drive, just smoke & ride

פורסם
לא מעוניין. כשאני רוכב רכיבה אגרסיבית, יש מצבים שלפני פניה אני על הבקסים בעוצמה שהמחשב עלול לזהות כפניקה.. אני בטוח שמערכת כזו תאט לי את מהירות הנסיעה.(אני מדבר על רכיבה ספורטיבית.)

לא בטוח, הידיעה שאתה יכול לסחוט את הברקס מבלי לנסות לחוש את סף הנעילה יכולה דווקא לקצר את מרחקי הבלימה של לא מעטים.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

בהסבר לשאלה, כתבתי מצב היפוטתי....

נראה שהמצב לא יהיה כזה, בקרוב :

http://www.bullshitdotcom.com/archive/jan-05/news/fg10079-soon-abs-on-each-honda-bike.php

הכרובלוג

מחירון אופנועים

פורסם

למרות שלא נסעתי על אופנוע עם ABS..

עד שיוכח בשבילי אחרת, אין לי שום סוג של אמון במערכת בלימה שמונעת ממני לנעול את הגלגל.

בעליו החדש של HONDA CR 125!!

פורסם

כן, וכמו שהיתרגלתי למשאיות ופחיות עם ABS ככה גם לאופנוע.ולו רק בשביל שלא ינעל לי הגלגל בבלימה על סימון כביש/גשם/שמן/קקי

אינ מאמין שבאופנועים המיועדים לסוג רכיבה שמצריך נעילת גלגל תהיה אופציה לביטול המערכת {מקורית או לא, ועם כל הכבוד להיפותטיות השאלה }, כמו שיש במכוניות ביצועים.

אה - וזה לא נגד בלימת פניקה - אלא נגד נעילת גלגלים, שיכולה להיווצר גם בבלימה מתונה אם בדיוק בלמת על משטח חסר אחיזה.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם

היום בנסיעה שגרתית מנהלתית ברחובות תל-אביב - ממש לאט - מעבר חציה עם הצבע החלקלק ההוא בתוספת קצת בוץ, גרמו להחלקה של האחורי שכמעט זרקה אותי בשכיבה לתוך רחוב ראשי ( למזלי בסוף זה לא קרה).

אז היום הייתי קונה ABS בלי היסוס. מחר אני עלול כמובן לחשוב אחרת.

פורסם

לשטח, ABS לא רלבנטי בעליל.

לכביש - כן, בהחלט. לרוכבים לא תחרותיים, ABS טוב יכול רק לעזור.

נו באמת!

• תוכן חדש...