Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ז'יגולי / ג'יגולי = לאדה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים,

הרצתי חיפוש ואכן היה מי שטען ששתי המכוניות חד הן -- אבל אני רוצה לוודא את זה שוב. אני מתרגמת טקסט על צ'צ'ניה שבו מופיעה המכונית Zhiguli. האם אפשר בלב שקט להוסיף הערת שוליים ולטעון שמדובר במכונית המוכרת בארץ בשם לאדה?

ואיך הוגים את השם, ז'יגולי או ג'יגולי?

תודה מראש!

מרב

פורסם
שלום לכל המומחים,

הרצתי חיפוש ואכן היה מי שטען ששתי המכוניות חד הן -- אבל אני רוצה לוודא את זה שוב. אני מתרגמת טקסט על צ'צ'ניה שבו מופיעה המכונית Zhiguli. האם אפשר בלב שקט להוסיף הערת שוליים ולטעון שמדובר במכונית המוכרת בארץ בשם לאדה?

ואיך הוגים את השם, ז'יגולי או ג'יגולי?

תודה מראש!

מרב

ז'יגולי (כך מבטאים את זה) ולאדה הן מכוניות דומות מאד, שתיהן מבוססות על פיאט 124/125.

הכוונה היא ללאדה הקובייתית עם ההנעה האחורית (דגם 6 נדמה לי), לא לסמארה ה "מודרנית" יותר עם הנעה קדמית.

אפשר להוסיף את ההערה בלב שקט.

פורסם

בריה"מ ופיאט חתמו ב 1966 על הסכם שיתוף פעולה במסגרתו ייוצרו מכוניות על בסיס דגמי פיאט בבריה"מ. למפעל היצור קראו VAZ , והוא יצר מכוניות תחת מותגים שונים. "לאדה" ו"ז'יגולי" הם שניים מהמותגים בהם השתמש מפעל VAZ אולם הם אינם בהכרח זהים.

זה כמו היחסים בין GMC safari לבין שברולט Astro - שניהם תוצרת ג'נרל מוטורס ומשותפים בהרבה רכיבים, אך זה לא אותו האוטו.

נמרוד

פורסם

בלבד שקט: כן.

אני לא מאמין שמישהו באמת יתרגז מאי-הדיוק הקטן. אותם המכוניות בדיוק.

ובלועזית זה zhiguli

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

אכן מדובר באותו רכב למעשה.

ברוסית אין את הפונמה ג' (כמו בג'יימס באנגלית), ולכן כותבים ז' או דז' (ותראי זאת גם בתרגומים נושנים לעברית, שבהם מופיעים "דז'ימי" "דז'ון", בהשפעת הרוסית)

לכן יש לכתוב ז'יגולי (ונ"ב - יש גם בירה שנקראת כך)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
ברוסית אין את הפונמה ג' (כמו בג'יימס באנגלית), ולכן כותבים ז' או דז' (ותראי זאת גם בתרגומים נושנים לעברית, שבהם מופיעים "דז'ימי" "דז'ון", בהשפעת הרוסית)

סחתיין עליך, אליבאבא, לא ידעתי שאתה גם בלשן!

ותודה לכולם, עזרתם מאוד.

מרב

פורסם

זה כמו היחסים בין GMC safari לבין שברולט Astro - שניהם תוצרת ג'נרל מוטורס ומשותפים בהרבה רכיבים, אך זה לא אותו האוטו.

נמרוד

דווקא במקרה הנ"ל אלה רכבים זהים עם סמלים אחרים.

• תוכן חדש...