Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים חברים,

לאחרונה כאשר חיפשתי לדים לפנים האוטו ולפנסים [מאזדה 3] נתקלתי במוצר הזה, בעקרון הוא נראה כמו הDRLים שניתן לפגוש ברכבים של השנתיים האחרונות בערך[ניתן גם להתאים אותו בדומה לרצועות הלדים שאנחנו מכירים, כלומר כל 3 לדים ניתן לחתוך], עכשיו לפי מה שראיתי ההתקנה שלו דורשת פירוק מלא של הפנס,כלומר צריך להגיע לאיזור הפרוג'קטור והריפלקטור,מישהו יכול לעזור לי עם מידע כיצד לפרק את הפנס למרכיביו מבלי לפגוע בו[אם אני לא טועה הפלסטיק השקוף מודבק ע"י דבק שמתגמש עם חום, אשמח למעט יותר פרטים המלצות וכו'[כמובן אם מישהו עשה התקנה כזאת ויוכל לעזור אני מאוד אשמח :) ]

המשך יום מעולה ותודה,

איליה

• אחראי פורום
פורסם

שתי שיטות: הכנסת הפנס לתנור אפיה, ריכוך הסיליקון/RTV או מה ששמו במפעל כדי לחבר את החלק השקוף לבית הפנס.

אני לא מת על השיטה הזו, פשוט כי זה להכניס חומרים רעילים לתנור ביתי וב-100 מעלות חלקם מתחילים "לעבוד".

שיטה שניה שגם עשיתי בעצמי היא חיתוך עם יפנית או סקלפל בעדינות על התפר.

צריך לעבור כמה פעמים בעדינות תו"כ הפרדת החלקים ולא דוך בכוח פעם אחת.

ההדבקה חזרה חייבת להיות מושלמת, אחרת תראה אדים בפנס.

שכבה יפה של סיליקון או RTV, הצמדה מלאה של החלקים, הדבקה עם מסקינגטייפ לאבטחה וככה להשאיר את זה לפחות יום.

עדיף להשאיר עם מכסים פתוחים כדי שכל החומרים יתנדפו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
שתי שיטות: הכנסת הפנס לתנור אפיה, ריכוך הסיליקון/RTV או מה ששמו במפעל כדי לחבר את החלק השקוף לבית הפנס.

אני לא מת על השיטה הזו, פשוט כי זה להכניס חומרים רעילים לתנור ביתי וב-100 מעלות חלקם מתחילים "לעבוד".

שיטה שניה שגם עשיתי בעצמי היא חיתוך עם יפנית או סקלפל בעדינות על התפר.

צריך לעבור כמה פעמים בעדינות תו"כ הפרדת החלקים ולא דוך בכוח פעם אחת.

ההדבקה חזרה חייבת להיות מושלמת, אחרת תראה אדים בפנס.

שכבה יפה של סיליקון או RTV, הצמדה מלאה של החלקים, הדבקה עם מסקינגטייפ לאבטחה וככה להשאיר את זה לפחות יום.

עדיף להשאיר עם מכסים פתוחים כדי שכל החומרים יתנדפו.

לא נשמע קשה מידי[רק שאני אצתרך להשביט את הרכב ליממה בערך,סבלנות ופדנטיות לא חסר:) ],שאלה נוספת בלאוור יכול לזרז את התהליך? כמו כן את הדבק הישן צריך להסיר לחלוטין או שאני אצתרך לבצע את ההדבקה החוזרת בRTV על הדבק הקודם?

מצאתי את הסירטון

, לא נתייחס לזה שהוא עושה אתזה על הריצפה ושורט את הפנס ועובד ביותר מידי אגרסיביות לדעתי, זאת יכולה להיות השיטה בערך?
פורסם (נערך)

עשיתי את זה באוטו הקודם בעזרת פן תעשייתי, כמו של שיער רק שמגיע לטמפרטורה יותר גבוהה.

מחממים את הפנס מסביב איפה שיש דבק בצורה איטית ואחידה למשך דקה-שתיים, בעזרת כפפות עמידות לחום/מגבות ידיים קטנות, מפריד את שתי החלקים, לאחר שאתה מסיים מחזיר אותם חזרה אחד לשני, מחמם שוב, הדבק חוזר להיות דביק שוב ושם דבק להחזיק למשך חצי שעה, והכל מוכן.

לא קשה בכלל, אפילו הפתיע אותי הקלות שהם התפרקו.

שים לב שאתה חייב להוציא את כל הנורות והגומיות מהפנס, כל מה שאפשר לפרק לפני החימום תפרק, אם יש ברגים מאחורה תפרק גם אותם.

בזמנו כשעשיתי את זה הוספתי גם טבעת שנקראת angel eye סביב כל נורה.

אני מצרף תמונה, למרות שזה לא משקף את איך שזה היה נראה במציאות, קח בחשבון שאני השתמשתי בפס לדים רגיל והתוצאה פחות יפה מהפס לדים החדש שיצא (כמו ששמת בקישור).

1.jpg

עריכה אחרונה על ידי dprt

-I'd rather loose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car, is your story, so don't let someone else write the book. -Moog 

פורסם
עשיתי את זה באוטו הקודם בעזרת פן תעשייתי, כמו של שיער רק שמגיע לטמפרטורה יותר גבוהה.

מחממים את הפנס מסביב איפה שיש דבק בצורה איטית ואחידה למשך דקה-שתיים, בעזרת כפפות עמידות לחום/מגבות ידיים קטנות, מפריד את שתי החלקים, לאחר שאתה מסיים מחזיר אותם חזרה אחד לשני, מחמם שוב, הדבק חוזר להיות דביק שוב ושם דבק להחזיק למשך חצי שעה, והכל מוכן.

לא קשה בכלל, אפילו הפתיע אותי הקלות שהם התפרקו.

שים לב שאתה חייב להוציא את כל הנורות והגומיות מהפנס, כל מה שאפשר לפרק לפני החימום תפרק, אם יש ברגים מאחורה תפרק גם אותם.

בזמנו כשעשיתי את זה הוספתי גם טבעת שנקראת angel eye סביב כל נורה.

אני מצרף תמונה, למרות שזה לא משקף את איך שזה היה נראה במציאות, קח בחשבון שאני השתמשתי בפס לדים רגיל והתוצאה פחות יפה מהפס לדים החדש שיצא (כמו ששמת בקישור).

[ATTACH=CONFIG]451145[/ATTACH]

נראה טוב :) נקווה שהפירוק ש הפנס של המאזדה יהיה גם קל[אם לא לוקחים בחשבון שאני צריך להוריד את הטמבון הקידמי כדי לפרק את הפנס :\]

סע לכפר הקרוב. הם אלופים בלתקוע לדים לא קשורים לתוך הבנסים שלהם.

לדעתי זה מכוער ונותן מראה זול.

נראה זול? זה כמו שתגיד שהDRL שיש לך בלאון או בסיוויק החדשה נראים זולים?!

• אחראי פורום
פורסם
אפיה של הפנס לא מזיקה לחלקי הפלסטיק השקופים? הם לא יהפכו ללבנים?

פוליקרבונט עמיד בטמפ' גבוהה משמעותית מ-100 או מכמה עשרות שמספיקות לרכך את הדבק.

מה שמלבין אותם זה עמידות נמוכה מול UV.

לא נשמע קשה מידי[רק שאני אצתרך להשביט את הרכב ליממה בערך,סבלנות ופדנטיות לא חסר:) ],שאלה נוספת בלאוור יכול לזרז את התהליך? כמו כן את הדבק הישן צריך להסיר לחלוטין או שאני אצתרך לבצע את ההדבקה החוזרת בRTV על הדבק הקודם?

מצאתי את הסירטון

, לא נתייחס לזה שהוא עושה אתזה על הריצפה ושורט את הפנס ועובד ביותר מידי אגרסיביות לדעתי, זאת יכולה להיות השיטה בערך?

אתה יכול לחפש פרוייקט על היוזר שלי, תיעדתי עבודה זהה (למעט הלדים).

אתה חייב להסיר לחלוטין את הדבק הישן, גם מהחריץ של בית הפנס. הכל הכל.

זה לא כ"כ קשה כי החומר מושך לבד את רובו החוצה אבל אתה יכול להשתמש גם במסירי סיליקון.

עם פן זה בעצם אותו דבר כמו תנור בלי הסכנה לחלל את התנור...צריך להיזהר לא לחמם יותר מדי ולא לעמוד יותר מדי על אותה נקודה.

יש לי למשל פן תעשייתי של לייסטר שיכול בקלות לעוות את הפנס.

פורסם (נערך)

כל עוד זה לא נראה תוצרת מפעל (כמו חלק מקורי מהרכב) זה נראה זול.

אני בספק שתצליח לקבל את האפקט.

אם יש ידיים טובות רצון וסבלנות אפשר להגיע לתוצאות יפות[הכי חשוב לא להגזים]

בדומה

[למרות שזה חלופי עם אחד מובנה] או
.

זה לא כ"כ קשה כי החומר מושך לבד את רובו החוצה אבל אתה יכול להשתמש גם במסירי סיליקון.

עם פן זה בעצם אותו דבר כמו תנור בלי הסכנה לחלל את התנור...צריך להיזהר לא לחמם יותר מדי ולא לעמוד יותר מדי על אותה נקודה.

יש לי אפשרות להביא בלאוור מהעבודה[ניתן לכוון ידנית מעלות וכו] אני יכול לשים אותו על 100 מעלות ואפילו להכין כלי יעודי מנחושת שיהיה ניתן להשחיל בין החיבורים ולמשוך את הפלסטיקה השקופה החוצה בלי לעווט\לעקם את הפלסטיק.

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

פנסי רכב לא עשויים מפוליקרבונט

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• אחראי פורום
פורסם

זה יכול להיות מגוון של סיבות. מכה חזקה בנקודה חלשה, חומר לא איכותי או מעורבב עם חומר שביר יותר, חומר עייף.

גם פגושים שהם גם חזקים וגם בעלי גמישות מסויימת (PC+ABS) נשברים לעיתים. חומרים נכנעים, גם החזקים ביותר.

פורסם

טוב בוצע הזמנה של המוצר[נקווה שיגיע תוך שבועיים-3],את הפירוק אני כניראה אבצע עם בלאוור[מכוון ל100-120 מעלות], אני גם יאלתר כלי[לא מברג שטוח שנראה שדיי פוצע את הפנס] כמובן הדבק הישן ינוקה ויוחלף לRTV

• תוכן חדש...