Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך להתחיל לחסוך לדירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

קצת רקע- אנחנו זוג צעיר שהתחתן לפני חודשיים וברצוננו להתחיל לחסוך לדירה (המירוץ למשכנתא).

הסכום שיופרש כל חודש הוא סביבות 6000 שח, סכום התחלתי סביב 50-60.

באיזה אפיק כדאי לשים את הכסף כדי שיצבור קצת ריבית ולא יילך לאיבוד?

חשבתי על הקופת גמל החדשה, אך עדיין לא מצאתי יותר מדיי פרטים.

תקופת החסכון היא בערך שנתיים.

תודה

פורסם

תעשה לעצמך טובה, אל תכניס לשום אפיק, אלא תפתח חשבון בנק משותף חדש ופשוט תפריש את הכספים לשם עד שתוכל להשתמש בהם.

תוכניות חסכון בדר"כ עם הגבלות, אפשר להוציא רק ב.... עם קנסות כאלו וכאלו, ושאר שטויות שאתה לא צריך.

והריבית שתרוויח בטלה ב 60.

פורסם

מה לגבי הימור על מט"ח ?

אני קורא לזה הימור כי תכלס אין לאף אחד (אם הוא לא נגיד הבנק...) דרך לחזות מה יקרה עם שערי המטבעות.

השאלה איך מבצעים את זה בפועל.

כי ברכישת מט"ח פרופר יש הפסדים על שערי המרה ועמלות.

פורסם

לדעתי כספים שמיועדים לדירה אינם כספים עליהם לוקחים סיכונים.

על כל אדם שמרוויח ומספר על זה יש עוד 100 שהפסידו ולא מספרים, ולכן אין להתפתות לסיפורי הצלחה והבטחות על הקרח.

חוסכים לאט לאט, עד שיוצרים את ההון שאיתו אפשר להתקדם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כדאי אולי שתתייעץ עם יועץ משכנתאות על הרעיון הבא:

סכום של 6000 ש"ח בחודש שאתה מסוגל להפריש שווה להחזר משכנתא של כ 1,000,000 לפחות בתנאים של היום . השאלה ,באיזה סכום אתה רוצה לקנות ומה המכסימום שאתה יכול להביא מההון העצמי.

אם נניח שאתה גר היום בשכירות אתה יכול לצרף את הסכום הזה ל6000 ש"ח שיש לך ואתה יכול להגדיל את המשכנתא ובכך להגדיל את סכום הרכישה.

היום יש אפשרות לקבל משכנתא של עד 70% בבנק רגיל ועוד במשכנתא חוץ בנקאית.

הסכנה היחידה היא שאתה צריך לדעת שיש לך בטחון כלכלי שהמצב שלך היום לא יורע בעתיד.

תתייעץ עם מומחה אובייקטיבי ותראה מה דעתו.

פורסם

א. כפי שאמרו קודמי, אין לך יותר מדי אופציות להשקעה שיניבו סכום משמעותי בלי סיכון.

ב. כל הכבוד שאתם מצליחים לחסוך 6000 בחודש.

ג. בחישוב מהיר, בעוד שנתיים תגיעו ל200,000 כולל הסכום שכבר יש לכם.

לא ממש הון עצמי לדירה, אבל יותר טוב מרוב הצעירים היום. אם תמצא איזה מחיר למשתכן ב700, זה עלול להספיק.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שים נזיל בחשבון בנק נפרד ואל תהמר על הכסף.

200K אחרי שנתיים כבר מאפשר להתחיל לברר על משכנתא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה על התשובות המהירות.

השקעה במטח אני לא חושב שזה נכון מבחינת סיכונים.

כרגע העניין של משכנתא של מיליון שקל הוא לא בר ביצוע מכיוון שאני עובד בחצי משרה (סטודנט), והביטחון וההשתעבדות למשכנתא זה טעות. מה גם שאנחנו גרים אצל ההורים אז זה בכלל טעות להתחייב מעכשיו.

ברור לי שאין יותר מדיי אפשרויות לחיסכון עם סיכון מינמלי. בגלל זה אני שואל היכן כדאי לשמור את הכסף.

תודה

פורסם

יש עוד מספיק סיבות מדוע משכנתא של 1M עבור החזר של 6K זה לא בדיוק שיא הכיף, חבל שאנשים לא יודעים להבדיל בין ה'יכול' לבין ה'רצוי' או 'כדאי', במיוחד ובמיוחד כאשר הפרמטרים האישיים של מבקש הייעוץ בכלל לא ידועים (מצב משפחתי, השכלה, מגורים נוכחיים, דרישות מהבית וכו' וכו' וכו').

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מצטרף לפותח השרשור בשאלה קטנה ,

דירה בעלות של 1,350.000 שח

הון עצמי 300,000 שח

מה יהיה סכום החזר חודשי ? והאם נכון הכלל שעל כל 300,000שח שלוקחים זה 1,000 שח בהחזר

?

פורסם
יש עוד מספיק סיבות מדוע משכנתא של 1M עבור החזר של 6K זה לא בדיוק שיא הכיף, חבל שאנשים לא יודעים להבדיל בין ה'יכול' לבין ה'רצוי' או 'כדאי', במיוחד ובמיוחד כאשר הפרמטרים האישיים של מבקש הייעוץ בכלל לא ידועים (מצב משפחתי, השכלה, מגורים נוכחיים, דרישות מהבית וכו' וכו' וכו').

אין נוסחא נכונה או לא נכונה. אין דין אדם עם קרנות השתלמות נזילות, קביעות ומשכורת של 40K לאדם שחי מהיד לפה עם הכנסה לא יציבה של 6K בחודש.

ככלל אצבע, תדאג לקחת התחייבויות כאלה שתוכל לשרוד גם קטסטרופה זמנית (אבטלה, מחלה, הוצאה גדולה לא צפויה וכו').

פורסם

זה נשמע לי כמו חזרה על מהות הדברים שאמרתי, כך שציטוט ההודעה שלי קצת תמוה

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הציטוט הוא כי המשפט "יש עוד מספיק סיבות מדוע משכנתא של 1M עבור החזר של 6K זה לא בדיוק שיא הכיף" ממש לא נכון עבור כל אחד. יש אנשים שבשבילם גם 3K החזר הם אסון ויש כאלה שבשבילם החזר של 15K זה כלום.

פורסם

אתה לא חושב שזה 'קצת' להוציא דברים מההקשר? במיוחד לאור הסיפא של ההודעה שם אני רושם את אותם הדברים, בניסוח אחר...?

אני אומר שלייעץ לאדם שאין לך שום פרט עליו לקחת משכנתא ע"ס X כסף רק ע"ס הנתון שהוא חוסך כרגע Y כסף זה לא לעניין, ואתה לוקח חלק אחד מהמשפט ומציג את זה כאילו אני אומר דבר אחר לחלוטין.

• תוכן חדש...