Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רגע לפני רכישה באי ביי!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שהשתכנעתי שאיביי אתר אמין, הגיע השאלה החשובה ביותר לדעתי: אחרי שהוצאתי את המוצר במחיר חלום, בכמה כרוך התשלום מסביב? האם שווה לרכוש את המכשיר עכשיו?

לפי מה שהבנתי יש את תשלום המשלוח ואת תשלום המכס, תשלום המשלוח הוא גג 40 דולר לאזורנו,

האם יש אפשרות כמו שרבים אמרו שאני לא יצטרך לשלם במכס (אפשרות אחת זה לבקש מהמוכר שירשום מחיר שונה על האריזה) ונגיד והמוכר ברזלן לא קטן כמה הנזק של התשלום במעבר במכס?

הפריט: נגן MP3 ריו ניטרס גיג'ה וחצי, 85 דולר מחיר רכישה ו30 דולר מחיר משלוח

פורסם

קודם כל - אי ביי הוא אולי אתר אמין, אבל אתה לא קונה דבר מהאתר - אתה קונה ממוכרים פרטיים ולכל אחד מהם רמת אמינות שונה - בדוק את הדירוג והפידבק של המוכר לפני שאתה מבצע ממנו רכישה כלשהיא.

דבר שני, קרא את כל הפירוט סביב המוצר ותגלה את העלויות הנלוות (כמו דמי טיפול, משלוח וכו') - שלא תגלה בזמן מעמד התשלום שאתה צריך להוסיף X דולרים שלא ידעת עליהם.

ביצעת סקר שוק? המחיר הסופי של המוצר מעט גבוה מדי לטעמי - בדקת כמה הוא עולה בארץ?

לגבי מכס - עניין של מזל כנראה: הבוקר (!) אספתי מסניף הדואר הקרוב למקום מגוריי, MP3 שרכשתי באי-ביי (אבל "רק" 256MB), מבלי לשלם ולו שקל אחד כמכס.

ועכשיו....כל השאכול כולו יועבר אחר כבוד לפורום אוף טופיק (נשאר קישור בפורום האופנועים רק בגלל שהרכישה באי-ביי הפכה להיות חלק מאורח חייו של האופנוען הגולש :-D )

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

"ביצעת סקר שוק? המחיר הסופי של המוצר מעט גבוה מדי לטעמי - בדקת כמה הוא עולה בארץ?"

המחיר בארץ לדגם הזה נע בין 1100 באתרי אינטרנט לבין 1400 בטאוור רקורדס וחנויות דומות

90 דולר + 30דולר משלוח = 120 דולר =564 שקל

חצי מחיר!! לעומת הארץ,

עכשיו הבעיה זה תשלום המכס:

נכנסתי לאתר מסויים בארץ מטעם הממשלה שמעמיד לרשות הציבור מחשבון מס לייבוא אישי, המס על הנגנים עומד על 35 אחוז מערך המוצר, טעיתי, הבעיה האמיתית היא עכשיו, אנשי המכס מחשבים את המס לפי ערך המוצר בארץ ולא נראה לי שמעניין אותם שהבאת את המוצר במחיר מצחיק,

כרובי: לגבי הנגן שקנית, האם הוא עלה פחות מ 50 דולר(כי פחות מזה אין מס) ואם הוא עלה יותר האם יש אפשרות לבקש מהשולח שיירשום על החבילה מחיר פחות ממה שנרכש?

בקיצור.... הבעיה היחידה זה תשלום של המכס, ואם יש אפשרות לא לשלם, אנא ממי שיודע שיואיל כמה דקות לסדר פה את העניינים בנושא

פורסם

במידה ועצרו את המכשיר במכס אאתה הולך לשם תיקח איתך קבלה של המוצר (ששלחו באי מייל) או תבקש מהמוכר שישים קבלה בקופסא שהוא שולח....

התשלום של המכס יהיה 35 אחוז מהמחיר שקנית את המוצר בתנאי שיש הבדל של 20% מהעלות של המוצר בארץ.... ז"א אם המוצר עולה בארץ יותר מ20% ממה שקנית אותו אז יחשבו לך 35% לפי המחיר שקנית את המוצר

אם נפלת על מוכס טוב הוא יכול גם לא לבדוק את המחיר של המוצר ופשוט לתת לך את ה35% לפי מה שעלה לך המוצר לפי הקבלה שהבאת להראות לו...

ואולי כמו שכבר אמרו לפניי המוצר בכלל לא ייתקע בארץ....

מה גם תבקש מהמוכר שמתי שהוא שולח שירשום שיש בחבילה משהו אחר כמו בגד משומש או משהו כזה (זה סתם דוגמא) ככה שזה לא יהיה משהו שלוקחים עליו מכס...

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם

חבר שלי קנה טלפון סלולרי באי ביי

וזה הגיע לו בצורת מתנה מארה''ב וכידוע על מתנות לא לוקחים מכס אז אפשר להגיד שהוא נהנה מההפקר

אגב אפשר לישאול מה מכרת באי ביי בשביל נק' הקניה שלך

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

basss - מאיפה אתה מביא את השטויות האלה ? :shock:

דבר ראשון, על מכשירים אלקטרוניים קטנים, ביניהם ווקמנים למיניהם, נגני MP3, מצלמות דיגיטליות וכו' - אין מכס. יש אך ורק מע"מ (17 אחוז).

דבר שני, אין שום קשר בין המחיר שקנית למחיר שוק בארץ..

אם עלות המוצר(ים) בחבילה מעל ל50 דולר, והיא נעצרה במכס, יש לשלם את המכס/מע"מ עבור המכשיר.

NightHummer, דווקא לגבי מכשירי טלפון סלולרים עושים במכס בעיות, וזה לא משנה אם זה מתנה או לא.

מכשירים סלולריים דורשים אישור של משרד התקשורת, ולמעלה מ90 אחוז מהמכשירים נעצרים במכס, לא משנה אם זה מתנה או לא.

אחרי שהם עוצרים את החבילה במכס, אתה מקבל מכתב שאתה צריך אישור של משרד התקשורת להכניס את המכשיר לארץ,

ובנוסף יש לשלם מע"מ + מכס, לפי המחיר RETAIL שמופיע במחירון המכס.

זה לא משנה אם קנית את המכשיר ב30 דולר, אם המחיר RETAIL שמופיע אצלהם הוא 3000 דולר, אתה תשלם את המע"מ + מכס לפי 3000 דולר.

ובכל מקרה - לא כל חבילה עוברת בדיקה קפדנית של המכס.

כיוון שנכנסות לארץ אלפי אם לא עשרות או מאות אלפי חבילות מידי יום, הבדיקה היחידה שעושים לחבילה 100% הוא שיקוף בטחוני.

אתה יכול שישלחו לך חבילה בשווי 63 דולר, ולשלם עליה מכס (ומע"מ), ויכול לקרות מצב של חבילה ב536 יורו - ולא תשלם עליה מכס (ומע"מ).

(המקרה הזה הוא מנסיון)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
basss הבדיקה היחידה שעושים לחבילה 100% הוא שיקוף בטחוני.

גם לא בטוח - אולי לא טוב לכתוב זאת בפורום ציבורי (שגורמים עויינים לא ינסו לנצל זאת), אבל הבדיקה היא לא מלאה ולא לכל החבילות: חבר הביא סעפת פליטה כפולה ומלאה לאופנוע (ז"א: זוג דודי פליטה וכל הצנרת מתחילת המנוע שמקדימה,עד קצה זנב האופנוע) - ולמרות שבשיקוף זה יכול היה להראות בקלות כמו פצצות צינור, החבילה אפילו לא נפתחה.

כמו כן - הדבר מסתדר היטב עם שסיפר לי אחי (ואז לא האמנתי לו), כשעבד ב-UPS וסיפר לי שהחבילות מעל ערך של 50 דולר נבדקות גם הן רנדומלית (הן מבחינת המכס והן מבחינת הבדיקה הבטחונית).

ולדוגמה - כך נראה המוצר באי-ביי:

untitled1.jpg

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
basss - מאיפה אתה מביא את השטויות האלה ? :shock:

דבר ראשון, על מכשירים אלקטרוניים קטנים, ביניהם ווקמנים למיניהם, נגני MP3, מצלמות דיגיטליות וכו' - אין מכס. יש אך ורק מע"מ (17 אחוז).

דבר שני, אין שום קשר בין המחיר שקנית למחיר שוק בארץ..

אם עלות המוצר(ים) בחבילה מעל ל50 דולר, והיא נעצרה במכס, יש לשלם את המכס/מע"מ עבור המכשיר.

מה אתה אומר...

קניתי דיסקמן חדש בעלות של 100$ ובסוף הוא נעצר במכס וקיבלתי אליו מכס מטורף והקנייה לא יצא כדאית.

עריכה: לא יודע אם זאת דוגמא טובה אבל בכל זאת.

דודה שלי הביא מחשב שלם (לא נייד) מחו"ל שלה משומוש מהבית בן 1/2 שנה. עצרו אותה במכס אבל לא לקחו ממנה כלום כי המחשב היה משומש ולא חדש.

אולי פה בעניין של קנייה נגן משומש גם עובד המכס בצורה דומה.

פורסם

תודה רבה לכולם! עשיתם לי קצת סדר בראש לגבי המכס

אבל עדיין שאלה אחת לא הובהרה כאן לחלוטין: אם המכשיר נעצר במכס אני ישלם מעמ וכל הנלווים(35 אחוז, אגב, בטוח שזה 35?) לפי המחיר שרכשתי אותו באי ביי או לפי המחיר שיש בחוברות המכס

NightHummerחבר שלי קנה טלפון סלולרי באי ביי

וזה הגיע לו בצורת מתנה מארה''ב וכידוע על מתנות לא לוקחים מכס אז אפשר להגיד שהוא נהנה מההפקר

מה זאת אומרת?

פורסם
מה אתה אומר...

קניתי דיסקמן חדש בעלות של 100$ ובסוף הוא נעצר במכס וקיבלתי אליו מכס מטורף והקנייה לא יצא כדאית.

דודה שלי הביא מחשב שלם (לא נייד) מחו"ל שלה משומוש מהבית בן 1/2 שנה. עצרו אותה במכס אבל לא לקחו ממנה כלום כי המחשב היה משומש ולא חדש.

מחשבים בכל מקרה מחוייבים במע"מ בלבד ולא במס קניה, ייתכן שבגלל שהמחשב משומש - לא רצו להסתבך בקביעת ערכו.

לגבי walkman וכו' - לפני כמה שנים הפסיקו לגבות מס על מוצרי אלקטרוניקה קטנים וקטלגו אותם כ "מוצרים ברי הברחה".

מה שקרה הוא שאנשים הבריחו אותם בקלות ומי שנפגע היו החנויות המקומיות - מי קנה דיסקמן בארץ לפני 4 שנים?

ע"מ לאפשר לחנויות בארץ למכור בוטל מס הקניה ונשאר המע"מ בלבד.

פורסם

מה מה זאת ארמרת

1. אם אתה לא רוצה לענות אז אל תענה זו שאלה אישית ואני לא מחייב אף אחד

2. כדי להשתמש באי ביי תריך לימכור משהו לקבל נק' ואז להשתמש באותם נק' לקניות הבאות

אז זה מה ששאלתי, כי אם לא מכרת כלום בשביל הנק' הנ''ל אז אני אשמח לדעת על החידוש

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
תודה רבה לכולם! עשיתם לי קצת סדר בראש לגבי המכס

אבל עדיין שאלה אחת לא הובהרה כאן לחלוטין: אם המכשיר נעצר במכס אני ישלם מעמ וכל הנלווים(35 אחוז, אגב, בטוח שזה 35?) לפי המחיר שרכשתי אותו באי ביי או לפי המחיר שיש בחוברות המכס

NightHummerחבר שלי קנה טלפון סלולרי באי ביי

מה זאת אומרת?

תאמין לי שאני מתעסק כבר הרבה זמן עם ייבוא של חלקים לרכב מחו"ל (בעיקר גרמניה, אנגליה וארה"ב). הטעות הכי נפוצה היא לרשום כתור "מתנה", אז המוכסים ישר בודקים את החבילה לעומק.

בקשר למכשירים סלולריים, יש לכל מכשיר סלולרי מחירון מדויק, כאשר פותחים את החבילה ומזהים את סוג המכשיר אז מחייבים אותך באחוזי המכס לפי המחירון. לפני כמה חודשים בדקתי את העניין במכס לגבי ייבוא של מכשירים סלולריים שעברו תיקון (הם נמכרים בארה"ב ממש בגרושים), לפי מה שאני זוכר הם מוכנים להוריד כ-10% מהמחירון למכשירים שאתה מציג קבלה שקנית אותם בפחות ממחיר המחירון שנמצא במכס גם אם מדובר במכשירים מתוקנים.

אני ממליץ לך לעשות חיפוש בפורום לפי המילה איביי, היו הרבה שרשורים מעניינים עם הרבה אינפורמציה. אתה צריך להבין שכבר ממש נמאס לחזור על אותו הסבר ארוך ומפורט כל חודש. אחרי שתקרא את כל השרשורים, אם יהיה לך עוד שאלות שלא מצאת להם תשובות אז אתה מוזמן לשאול אותם כאן.

לסיכום, אני מסכים עם Discover (וכבר רשמתי את זה פעם) לא תמיד בודקים את כל החבילות וכבר קרה לי שלא שלמתי מכס על חבילות מעל 100 דולר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מה מה זאת ארמרת

1. אם אתה לא רוצה לענות אז אל תענה זו שאלה אישית ואני לא מחייב אף אחד

2. כדי להשתמש באי ביי תריך לימכור משהו לקבל נק' ואז להשתמש באותם נק' לקניות הבאות

לא יודע אם 1 היה מופנה אליי, כי לא מצאתי איזה שאלה שאלת אותי ואיפה רשמתי שאני לא רוצה לענות לך עליה

דבר 2, אני יישמח לדעת גם על החידוש - אני צריך למכור משהו קודם בשביל הזכות לרכוש מוצרים באתר?? כי לי אף אחד לא העלה את המידע הזה

פורסם
מה אתה אומר...

אני לא יודע מה היה לך..

אני אומר לך מה קבוע בחוק, מנסיון של עשרות חבילות בשנה האחרונה.

על מוצרי חשמל קטנים - אין מכס. בדיוק כמו שגיל (gibsonlp) אמר..

כבר כמה שנים שאין מכס על מוצרים כאלה - אלה אך ורק מע"מ בסך 17 אחוז.

בנוסף, ממש לא הבנתי איך הגעת למסקנה הדבילית הזאת של 35 אחוז מעל למחיר השוק בארץ וכל השטות הזאת...

דוד שלי בא לארץ מארה"ב עם מחשב נייד לפני שלושה חודשים בערך, הוא עבר במסלול הירוק, ראה אותו פקיד המכס עם המחשב, שהיה מחשב חדש, בתוך הקופסא מקרטון, ואפילו לא התייחס אליו...

פורסם

מאיפה הקרצת את השטות הזו ? :shock:

יש עשרות אלפי אנשים באיביי שקנו דברים ולא מכרו שום דבר..

אישית, היו לי למעלה מ30 קניות לפני שמכרתי משהו באיביי..

אין שום דבר כזה של נקודות בEBAY בשביל שתהיה רשאי לקנות דברים..

זאת השטות הכי גדולה בנוגע לEBAY ששמעתי אי פעם.. ושמעתי הרבה שטויות על EBAY..

• תוכן חדש...