Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמת פילם מומלצת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיקרון 30ממ על קרופ יתן לך את הזוית הפרקטית ביותר שאפשר לקבל מעצמית אחד שהיא ללא זום.

עבור קנון, אין משהו זול ב30ממ. אבל יש יצרן עצמיות SIGMA, ויש להם מבחר לא רע, תוצרת יפן. זול זה לא יהיה, יש להם 28ממ 1.8 זה כ1500ש"ח. אבל זה עדיין ביחד עם מצלמה בסביבות התקציב שלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בעיקרון 30ממ על קרופ יתן לך את הזוית הפרקטית ביותר שאפשר לקבל מעצמית אחד שהיא ללא זום.

עבור קנון, אין משהו זול ב30ממ. אבל יש יצרן עצמיות SIGMA, ויש להם מבחר לא רע, תוצרת יפן. זול זה לא יהיה, יש להם 28ממ 1.8 זה כ1500ש"ח. אבל זה עדיין ביחד עם מצלמה בסביבות התקציב שלך.

אז באמת נראה שאני מתכוון לקנות עדשת פריים ולא זום. לא רואה בזה צורך כל כך גדול, ומתמונות שראיתי של עדשות זום (18-55/18-105) איכות התמונה לא מספקת אותי בכלל ולכן לא רואה בהן אופציה.

כרגע נראה שאני גם נוטה לכיוון הניקון, הן באמת מפיקות תמונות איכותיות יותר מהדגמים של קנון בטווח הזה של המחירים. ההתלבטות שלי עכשיו היא בין הדגמים הבאים : D5500 + 35mm \ D5300 + 35mm או שאולי בכלל EOS 750/760D + SIGMA 28mm.

הקטע עם ניקון שהם מתהדרים במשקל וגודל קטנים, אבל סתם מפחיד אותי שהיא תרגיש לי כמו צעצוע פלסטיקי ביד וזו לא המטרה שלי. אני רוצה להרגיש מצלמה כבדה ואיכותית ביד. לא מחפש כל כך את הקומפקטיות והגודל הקטן, אחרת הייתי הולך על מירורלס.

מה אתה אומר על השילוב של הסיגמה עם הקנון? חשוב לי חדות גבוהה ככל הניתן, ופשוט תמונות רוויות צבע וחיים.

סעמק, למה ההיצע כל כך גדול? אם היתה איזו מצלמה אחת בתקציב הזה לפחות לא היה על מה לשבור את הראש.... :roll:

פורסם (נערך)

בתקציבים האלו אין מה לצפות למצלמה שתרגיש כבדה. מדובר על מצלמות פולי קרבונט (סוג של פלסטיק חזק) קומפקטיות, וגם העינית היא PENTA MIRROR ולא PENTA PRISM, כלומר חשוכה יותר וקטנה.

אם תלך על מצלמת יד שניה תוכל לקבל את ההרגשה הטובה של מצלמה ממתכת על חשבון של איכות תמונה (חיישן פחות מתקדם).

עם ניקון יש מצב לקבל חדות טובה יותר כי אין ANTI ALIASING FILTER. אבל בתנאים מסויימים יהיה לך MOIRE.

בכוונה נתתי לך את המושגים באנגלית כדי שתוכל לקרוא עליהם.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בתקציבים האלו אין מה לצפות למצלמה שתרגיש כבדה. מדובר על מצלמות פולי קרבונט (סוג של פלסטיק חזק) קומפקטיות, וגם העינית היא PENTA MIRROR ולא PENTA PRISM, כלומר חשוכה יותר וקטנה.

אם תלך על מצלמת יד שניה תוכל לקבל את ההרגשה הטובה של מצלמה ממתכת על חשבון של איכות תמונה (חיישן פחות מתקדם).

עם ניקון יש מצב לקבל חדות טובה יותר כי אין ANTI ALIASING FILTER. אבל בתנאים מסויימים יהיה לך MOIRE.

בכוונה נתתי לך את המושגים באנגלית כדי שתוכל לקרוא עליהם.

חרשתי קצת את האינטרנט והגעתי גם לדגם D7100 של ניקון שהומלץ לי עליו ואומרים שזו מצלמה איכותית ומומלצת. מה אתה אומר על השילוב שלה עם עדשת 35mm? הבנתי גם שהיא מגיעה עם גוף מגנזיום ואיכות התמונה שלה נפלאה.

פורסם

המצלמה טובה והשילוב טוב. זה גוף ליגה אחרת לאומת צעצועי פלסטיק.

פורסם

D7100 תהיה אופציה מצויינת.

אני התחלתי לצלם עם D7000 שאליה היו מחוברות 35MM 1.8 ו-18-200. אני אוהב זומים, אז ה-35 כמעט ולא הייתה מחוברת למצלמה, אבל כשהיא כן הייתה היא הוציא תמונות מצויינות. מה שכן אבל, הייתי מחבר אליה בהמשך (או לא בהמשך) גם 50MM 1.8. הן עולות גרושים (750 ש"ח חדשה או 300-400 משומשת) ויתנו לך עוד קצת "זום" (לא טווח זום, אלא פשוט העדשה עצמה יותר ארוכה) על המצלמה ועומק שדה יותר רדוד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
D7100 תהיה אופציה מצויינת.

אני התחלתי לצלם עם D7000 שאליה היו מחוברות 35MM 1.8 ו-18-200. אני אוהב זומים, אז ה-35 כמעט ולא הייתה מחוברת למצלמה, אבל כשהיא כן הייתה היא הוציא תמונות מצויינות. מה שכן אבל, הייתי מחבר אליה בהמשך (או לא בהמשך) גם 50MM 1.8. הן עולות גרושים (750 ש"ח חדשה או 300-400 משומשת) ויתנו לך עוד קצת "זום" (לא טווח זום, אלא פשוט העדשה עצמה יותר ארוכה) על המצלמה ועומק שדה יותר רדוד.

המצלמה טובה והשילוב טוב. זה גוף ליגה אחרת לאומת צעצועי פלסטיק.

טוב. אז אחרי מעט זמן של הרהור האם אני באמת מתכוון להוציא כרגע 4K ש"ח על זה - הגעתי למסקנה. יכול להיות שזה יהיה נכון להוציא סכום כזה, אבל בהמשך. בכל מקרה, שקלתי אופציות אחרות ואפשרות הגיונית היא יד שניה.

אז חיפשתי קצת והגעתי לבחור שמוכר D90 עם עדשת קיט 18-55 במצב חדש. עכשיו ברור לי שזה לא חוד החנית, לא קרוב אפילו... אבל נראה לי שזו מצלמה נחמדה ואני מאמין שאני אוכל לארגן אותה תמורת 1000 ש"ח. התכנון בתכל'ס זה נטו לשחק עם המצלמה וללמוד אותה קצת, ובהמשך - כשאני ארגיש שמיציתי אותה, למכור תמורת כמה מאות שקלים ולשדרג את הציוד.

מה דעתכם? D90 יכולה להיות אופציה טובה או שכדאי לשקול משהו אחר?

עוד אופציה, שהיא קצת יקרה אבל תחזיק לטווח ארוך מאוד - היא D5300. מצאתי ביד 2 גוף בלבד תמורת 1200 (מניח שיתגמש ל-1000) ובנוסף לקנות עדשת 35mm חדשה. הגוף ימכר בסופו של דבר אם אני אחליט להמשיך בתחביב אך העדשה המעולה של ניקון תישאר איתי גם לגוף הבא. כל הסיפור יסתכם סביב ה-2000 ש"ח... מה אומרים?

עריכה אחרונה על ידי Mr.Z
פורסם

D90 טובה כדי ללמוד. את ההפרש מהתקציב ממליץ להשקיע בקורס צילום איכותי.

או לפחות, לקנות ספר יסודות הצילום וללמוד לבד.

מצלמה זה לא העיקר, אלא הצלם.

פורסם
D90 טובה כדי ללמוד. את ההפרש מהתקציב ממליץ להשקיע בקורס צילום איכותי.

או לפחות, לקנות ספר יסודות הצילום וללמוד לבד.

מצלמה זה לא העיקר, אלא הצלם.

ואם ללכת לטווח הרחוק יותר? לשלם קצת יותר, לקבל גוף D5300/5200 עם עדשת 35mm ניקון (חדשה, בנפרד) זה יסתכם לי בכ-2000 ש"ח. את הגוף אני אמכור בהמשך ואוכל להשאיר את העדשה.

פורסם

אם אתה רוצה מצלמה חדשה, D5300 מעולה בתור מצלמת כניסה. אם כי בודי פלסטיק קטן ירגיש מעט כמו צעצוע (אם זה חשוב לך), אבל יש לה חיישן מעולה ופלט מעולה.

פורסם

תמיהה - אם אינך צלם במקצועך, מדוע למכור את ה5300 בעתיד?

הd40 שלי מקומה במוזיאון ועדיין מצלמת טוב. החיישנים המודרניים טובים בהרבה ואני לא רואה מה חסר ממש במצלמה כמו 5300. היא יכולה לשרת אותך לא מעט שנים.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...