Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמת פילם מומלצת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סוף סוף אתה מתחיל לדבר בהיגיון :)

18-135 יעשה את העבודה בשבילך בתור התחלה. 750 בחירה טובה.

אז זהו, פה הקאץ' - יש לי תקציב ל-700D + 18-135 או 750D+18-55.

הקיט של ה-700D עם העדשה המדוברת עולה 2900, והקיט של ה-750 עם עדשת קיט גם עולה 2900... מה עושים? :-)

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחיל עם עדשת הקיט. אל תרוץ מהר מידי.

אל תשכח שהחיישן הוא קרופ ועדשת 55 מילימטר הופכת ל80. סביר למדי להתחלה.

פורסם
תתחיל עם עדשת הקיט. אל תרוץ מהר מידי.

אל תשכח שהחיישן הוא קרופ ועדשת 55 מילימטר הופכת ל80. סביר למדי להתחלה.

הייתי ממליץ לנסות להגדיל טיפה את התקציב ולנסות לקנות עדשה אחרת, עדשת הקיט מאוד לא איכותית.

אין לי אפשרות להגדיל את התקציב, זה התקציב אחרי מתיחה רצינית.

לא עדיף לקחת פשוט את ה-700D עם 18-135?

פורסם

אני לא יודע לייעץ לך לגבי גוף כי אני לא מכיר אותם,

הגוף קרופ אחרון שהיה לי הוא canon 600d והוא דווקא היה דיי מוצלח.

לעומת זאת, העדשה הראשונה שלי כמובן הייתה עדשת קיט ואני חושב שעדיף להתחיל עם עדשה מעט יותר מתקדמת.

פורסם

אני התחלתי לצלם עם 50mm 1.8 (אמנם ניקון, אבל העיקרון זהה), ויתרתי על עדשת הקיט.

עד היום אני מצלם בעיקר עם פריים, למעט 17-50 2.8.

Sent from my C6833 using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

50ממ על קרופ זה לגמרי לא פרקטי. אם כבר, לניקון יש 30ממ זול יחסית לDX.

במקרה כזה שילוב של D5300 עם 30ממ יעשה יופי של עבודה, אבל זום יהיה צריך לעשות אם הרגליים (מבחינתי זה רק טוב, אבל כל אחד והעדפות שלו, אנשים אוהבים את הזום האופנתי, זה כמו טורבו ברכבים :p).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פרקטי מאוד, וכשלא - מפעילים את הראש והרגליים.

מאז רכשתי גם את ה35 המדוברת, ואולי היא באמת עדיפה למתחיל, אבל אין לי מושג אם לקנון קיימת אחת במחיר שפוי.

Sent from my C6833 using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם (נערך)

מצטרף לדיעה ש 50ממ על קרופ כבר חורג מגבולות הפרקטיקה (מבחינתי זה כבר טלה לכל עניין ודבר), בטח שבמקומות סגורים. אלא אם כן מדובר נטו בפורטרטים של חצי גוף.

23-27 מ"מ בקרופ (35-40 מ"מ ב ff) הינם הגבול העליון מבחינתי.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

חברה סטיתם מהנושא...

ללכת על ה-750D סטוק? לקנות עדשה בהמשך זה אחלה רעיון אבל זה יקרה לפחות עוד שנה וחצי. 3000 שקל הוצאה ראשונית על מצלמה זה כבד, קשה לי להאמין שתוך כמה חודשים אני כבר אוכל לממן עוד עדשה באיזה 1200

פורסם (נערך)

בתקציב שלך אפשר לקנון ניקון D5200+18-105

או קנון 750D + 18+55

או אם תתפשר על הגוף ותלך על קנון 700D שהיא מצלמה נחמדה מאוד בתור התחלה (וגם להמשך), תוכל להוסיף את טמרון 17-50 שהיא עם מפתח צמצם 2.8 (זה מעולה לזום), אתה גם תכנס לגבולות התקציב שלך. עצמית ("עדשה") יותר חשובה מגוף לאיכות התמונה.

אבל תאכל'ס, מבחינת איכות נטו, אם תקח את ניקון + עצמית 30ממ תקבל את האיכות הטובה ביותר מכל זום שתוכל לרכוש במחיר דומה. מבחינת חדות, צבעים ופרטים בתמונה ההבדל תהומי. זומים איכותיים עולים יקר. אבל, זום עם הרגלים :D

בדגמים של מצלמות כניסה, ניקון משקעים יותר מקנון. יש גם קנון SL1 שהיא זולה יותר וגם אחל'ה מצלמה להתחלה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בתקציב שלך אפשר לקנון ניקון D5200+18-105

או קנון 750D + 18+55

או אם תתפשר על הגוף ותלך על קנון 700D שהיא מצלמה נחמדה מאוד בתור התחלה (וגם להמשך), תוכל להוסיף את טמרון 17-50 שהיא עם מפתח צמצם 2.8 (זה מעולה לזום), אתה גם תכנס לגבולות התקציב שלך. עצמית ("עדשה") יותר חשובה מגוף לאיכות התמונה.

אבל תאכל'ס, מבחינת איכות נטו, אם תקח את ניקון + עצמית 30ממ תקבל את האיכות הטובה ביותר מכל זום שתוכל לרכוש במחיר דומה. מבחינת חדות, צבעים ופרטים בתמונה ההבדל תהומי. זומים איכותיים עולים יקר. אבל, זום עם הרגלים :D

בדגמים של מצלמות כניסה, ניקון משקעים יותר מקנון. יש גם קנון SL1 שהיא זולה יותר וגם אחל'ה מצלמה להתחלה.

אתה מתכוון שאקח ניקון D5200 + עדשת 30 מ"מ ידנית? או D5300 עם 30 מ"מ?

ובאופן כללי... אם נשים רגע איכות בצד וכו' וכו'. כמה זה פרקטי בתור מישהו שרק נכנס לעולם הצילום להתחיל עם עדשה ידנית?

פורסם

כן, אבל זה לא עצמית ידנית. היא עם אוטופוקוס כמו כל עצמית מתקדמת רגילה. אין לה זום, זה הכל, אתה לא יכול בעזרתה "להגדיל" אוביקטים, צריך להתקרב ברגל.

כאשר אני התחלתי לצלם לפני כ20 שנה, התחלתי עם עצמית 58ממ ומצלמה ידנית. לא רואה שום בעיה פרקטית להכנס עם עצמית פריים (לא זום) לעולם הצילום, אבל אתה צריך להבין את המגבלה הזאת שלא תקבל את מה שהזום נותן לך.

פורסם (נערך)
כן, אבל זה לא עצמית ידנית. היא עם אוטופוקוס כמו כל עצמית מתקדמת רגילה. אין לה זום, זה הכל, אתה לא יכול בעזרתה "להגדיל" אוביקטים, צריך להתקרב ברגל.

כאשר אני התחלתי לצלם לפני כ20 שנה, התחלתי עם עצמית 58ממ ומצלמה ידנית. לא רואה שום בעיה פרקטית להכנס עם עצמית פריים (לא זום) לעולם הצילום, אבל אתה צריך להבין את המגבלה הזאת שלא תקבל את מה שהזום נותן לך.

מבין מה שאתה אומר. אני מנסה לחשוב, כמה בעייתי כבר יכול להיות מחסור בזום...

אם נאמר ואני מעדיף ללכת עם קנון בכל זאת, מה האפשרויות שלי לשילוב של גוף + עדשה 30ממ ?

עריכה אחרונה על ידי Mr.Z
פורסם

אני יכול להמליץ לך על עדשה מצויינת להתחיל איתה,

אמנם תצטרך להתפשר ולרכוש אותה יד שנייה.

טמרון 28-75 2.8. תענה לך על טווח יחסית רחב של צילום, החל מזווית רחבה (כמה שניתן) ועד זום יחסית נחמד.

בנוסף צמצם 2.8 ואופטיקה יחסית טובה.

כחדשה עלתה לי לפני 4 שנים בערך כ2800 אאל"ט, מאמין שכיום כיד שנייה היא תימכר בסביבות 1300-1400 ש"ח (לא בדקתי בלוחות, השערה בלבד).

• תוכן חדש...