Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמת פילם מומלצת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז קיבלתי סיבוב ובא לי תחביב חדש.

אני רוצה להתחיל לצלם עם פילם, סתם בתור תחביב.

Double Exposures ותמונות נופים.

מישהו יכול להמליץ לי על מצלמה טובה שתעשה את העבודה תמורת מחיר סביר?

איביי \ אמזון גם מתאים

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

יש כל כך הרבה... איפה להתחיל?

לא כל המצלמות הפשוטות תומכות בחשיפות כפולות (על אותו פריים).

המחירים היום ברצפה ואין שום סיבה לשלם מעל 250 שח על גוף ועדשה תקינים (ברוב המקרים).

יש מודעות ביד2, אבל שם רוב האנשים בסרט שהציוד שווה פי 5.

ויש קבוצות בפייסבוק, שם התמחור דווקא לפעמים יותר שפוי.

באיזו מערכת אתה מצלם היום?

עריכה אחרונה על ידי noogie
פורסם (נערך)

אם אתה רוצה לקבל את חווית הצילום של פעם, בלי כל האלקטרוניקה וללכת הארד קור, אבל עדיין SLR:

קח משהו בסגנון ניקון FE/FM/FE2/F/F2/F3, קנון F-1/F-N

אם כי בהסתייגות כי לF3 ולF-1N יש אלקטרוניקה. F3 מרגישה בנויה פחות איכותי ממצלמות הקודמות. אם אתה שואל אותי, ממצלמות PURE מכניות, הייתי בוחר ניקון F2 (יש לי בקולקצייה F-F5 ודעתי על סמך ניסיון), הבעיה למצוא אחת עם מד אור תקין ומדוייק. או אולי אתה רוצה מצלמת אייקון האגדית ניקון F (אם תמצא אחד שחורה ובמצב טוב, שיחקת אותה).

ממצלמות עם מעט אלקטרוניקה הייתי ממליץ על קנון F-1N ולא ניקון F3, בגלל שהמצלמה פשוט טובה יותר (אם תמצא אחת בגירסא האולימפית יש לך פריט מענין לאוסף).

אם אתה רוצה את החוייה כמו במצלמות הדיגיטליות רק סרט צילום, לך על ניקון F5/F6 או קנון EOS 1V.

על ניקון F4 אני לא ממליץ למרות שהיא גם מצלמה מדהימה בגלל שהיא עשויה פלסטיק ובגלל שיש לה אוטו פוקוס איטי. אם כבר מצלמה אלקטרונית, קח משהו שיתן לך את החוייה המלאה.

ואם אתה רוצה לחסוך, אפשר לקנות בזול ZENIT. כאשר ימאס לך לצלם איתה, תוכל להיעזר במצלמה במהלך שיפוצים בבית אם צריך לשבור קירות :lol:

הבעיה של ZENIT, זמני חשיפה מוגבלים ביותר.

יש גם אחל'ה מצלמות OLYMPUS OM1, PENTAX LX

אם אתה רוצה ללעת בכיוון מעט שונה ובמקום SLR ללכת על מצלמת מד מרחק, יש את מצלמות הלייקה המדהימות מסדרה M. כל מי שמצלם על סרט צילום יבין אותך אם תצלם בלייקה מסדרה הזאת. מדובר על מצלמה אגדית שהיא ממש אייקון בעולם הצילום.

אם אתה רוצה לקבל חוייה די קרובה ללייקה במעט כסף יחסית, לך על מצלמה רוסית ZORKI 4 או FED - זה עולה גרושים באיביי. אני מעריך ב100ש"ח אתה מסתדר. מוכרים גם באתר יד 2.

ואם כבר, אז כבר. למה לא מדיום פורמט? מצלמות בסגנון ממיה RB67 נמכרות בזול יחסית ושום מערכת סרט צילום 35ממ לא יכולה לגרד לה את הגחון מבחינת חדות ואיכות תמונה (אבל בגלל המשקל שלה וזמני חשיפה מוגבלים, היא פחות שימושית מחוץ לסטודיו).

אם אתה רוצה מדיום פורמט בזול, יש קייב 60, היא מרגישה כמו SLR על סטרוידים, יש כאלה שאוהבים. יש כמובן גם קייב 88 שהיא דומה מאוד להסלבלד 500 (העתק וכמובן יש גם את המקור שהוא הרבה יותר יקר הסלבלד עצמה).

עבור חלק ממצלמות פואמט בינוני אפשר למצוא גב דיגיטאלי ובכל להפוך את המצלמה לדיגיטאלית כאשר רוצים. וכאשר בא, פשוט לשים גב עם סרט צילום. תענוג יקר.

אתה צריך להתמקד ולהבין מה אתה רוצה ולפי זה אפשר לבחור מצלמה מתאימה. מצלמה זה כלי.

למשל אם כבר יש לך מערכת ניקון עם עצמיות מסדרה D או ישנות יותר (עם טבעת צמצם), סביר להניח שתוכל להשתמש בהן במצלמת ניקון הישנה.

אם אתה קנוניסט אמיתי (כלומר לא קרופ, סתם סתם, 7D אחל'ה מצלמת קרופ) ורוצה השקעה מינימאלית, קח מצלמת EOS והעצמיות שהן EF יכבדו לך ללא בעיה. EOS 1V מצלמה באמת מדהימה. היאמרגישה כמו סדרה 1D, כי זה אותו גוף (מבחינה אידיאולוגית). אבל אולי אתה לא רוצה מחשב צילום נייד.

ואם דווקא נופים, עדיין מצלמים את זה על פורמט גדול. :p

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם תתעניין בפלטפורמה של ניקון, זרוק לי פה F90x שאמור לתפקד (גוף בלבד). בזמנו השתעשעתי איתו קצת בשילוב 50/1.4 ו Tri-X שחל"ב. התוצאות היו משביעות רצון.

פורסם

תודה על העזרה. אני אכוון אתכם קצת יותר, יש לי תקציב של 300 שח בערך.

אני מחפש מצלמה שתצלם באיכות ופוקוס טובים, לא אכפת לי אם המצלמה משלבת בה קצת אלמנטים דיגיטליים והיא לא נטו מכנית.

העיקר שיהיה פילם ואפשר לבצע חשיפה כפולה.

כן מחפש משהו עמיד ובעל חזות ומשקל ולא איזה משהו פלסטיקי שמרגיש זול.

מבחינת ניסיון, זו מצלמה ראשונה שאני קונה ומעבר לצילום בטלפון לא עשיתי הרבה. חם על התחביב כבר הרבה זמן ונראה לי שפילם זה אחלה מקום להתחיל... וגם אם לא - ספציפית האולד סקול שבזה מאוד מושך אותי.

פורסם

בתקציב כזה מצלמה רוסית כלשהי תיהיה קיט מוכן לשימוש, נניח ZENIT (ותחשוב על אוניברסליות של הכלי הזה אחרי שימאס לך לצלם).

אני מתאר לעצמי שאתה לא הולך לפתח את הסרט לבד, נשארו מקומות בודדים בארץ שעושים את זה איכותי.

וגם, לפי מה שאתה כותב ניראה לי שעדיף לך ללכת על מצלמה דיגיטאלית ולהתמקד יותר בצילום בתור התחלה מאשר תפעול המצלמה.

מצלמת DSLR חובבים למתחילים אפשר לקנות עם עצמית ("עדשה") קיט בפחות מ1000ש"ח עבור משהו כמו קנון 550D או כ2000ש"י לקיט חדשה מחנות עבור הדגם הנוכחי. בתקציב בין לבין אפשר למצוא מצלמה קומפקטית נחמדה שתתן לך איכות טובה יותר מטלפון.

מצילום בטלפון ועד לצילום בטעם של פעם הקפיצה גדולה מידי. תחשוב על זה שאתה לא תראה מיד את התוצאות.

חשיפה כפולה זה פיצ'ר נדיר בימינו, היום בעידן הפוטושופ זה די מיותר. היה את זה רק במצלמות מתקדמות יחסית, כמו ניקון F3 למשל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עדיף לעוף רחוק מאשר לתת עיצת אחיתופל.

אתה שולח את הבחור לחפש מצלמה ביד 2 בלי שהוא יודע מה הוא צריך ובלי שהוא יכול לבדוק את התקינות?

כיצד הגעת למסכנה איזו מצלמה בדיוק הוא רוצה? אולי הוא בכלל לא רוצה SLR.

פורסם

המקום היחידי ששווה לשלם לו עבור פיתוח זה פנדה. מקצוענים אולדסקול שמכירים גם את ההווה.

לגבי מצלמה - רחרח מסביב, כמעט לכל הורה/דוד/שכן יש בבויעדם איזה משהו זרוק. המלצה אישית שלי - אם כבר אז כבר. לך על מצלמה ישנה יותר, בלי דיגיטלי ובלי פוקוס אוטומטי. זה הרבה יותר כיף. ורפלקס כמובן, עזוב אותך כרגע מריינג׳פיינדר או קומפקטיות (טפו).

ייתכן שיש לי אולימפוס כלשהי במחסן שאני לא צריך, אם אמצא והיא תקינה - מוזמן לקחת (מהפנטקסים, המינולטה, הניקון, הקנון, היאשיקה והקודאק אין מצב שאני נפטר...).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אתם מדברים איתי סינית... :oops:

אני סה"כ רוצה מצלמה נחמדה עם פילם שיהיה אפשר להשתעשע איתה ולצלם עם חשיפה כפולה.

לא מחפש משהו מיוחד מדי, רק מצלמה שתצלם באיכות טובה, פוקוס טוב וחשיפה כפולה.

אשמח אם תכוונו אותי יותר ספציפית כי אני לא מבין גדול במצלמות.

אני לא שולל DSLR בכלל. זה לגמרי ברשימה שלי והולך לקרות בחצי שנה הקרובה, פשוט כרגע אין לי את התקציב

ובא לי סתם לשחק קצת עם מצלמה בלי להוציא יותר מדי כסף.

פורסם

שמע, עולם הפילם, בעיקר בגלל חוסר המשוב לאחר צילום - ידרוש ממך התערבות והבנה עמוקה יותר במושגי הצילום ובמצלמות. שלא לדבר על המלצתי - תתחיל לקרוא קצת.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אתה.... יודע שאפשר לעשות חשיפות כפולות גם בדיגיטלי, נכון? בתוך המצלמה, לא בפוטושופ.

אתה מבין בצילום? מבחינה טכנית? כי לצלם עם פילם, בלי לראות את התוצאות, דורשת ממך לדעת בדיוק איזה צמצם ומהירות תריס אתה צריך בשביל לקבל את החשיפה הנכונה. במיוחד על מצלמה מכאנית בלי שום פידבק לגבי האם הערכים שבחרת הם נכונים.

יסלחו לי הטהרנים, אבל צילום דיגיטלי זה פשוט יותר טוב. זה משאיר לך יותר זמן לבנות את הקומפוזיציה, מאפשר לך לתקן את התמונה (במחינת קומפוזיציה או טכנית) אם היא לא יצאה כמו שרצית, מאפשר לך גמישות הרבה יותר גבוהה לאחר המעשה להגיע לתוצאה ש*אתה* רצית. וזה לפני שבכלל דיברנו על כל האובייסטים, שאפשר לראות את התמונה, למחוק תמונות במקום, ולא צריך פילם.

לצלם עם פילם זה "יותר מאתגר/מסעיר"? אחלה, גם לדוג תנינים עם חוט דנטלי. אני עדיין לא רואה אנשים עושים את זה. כי זה טיפשי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...