Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עיצות לאב הטרי, אפשר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל מזל טוב.

העיצה שלי היא לקחת בעירבון מוגבל עיצות של אחרים...

לאנשים יש נטיה ללחוץ על הורים טריים לנהוג כשם שהם נהגו, כי זה גורם להם להרגיש יותר טוב לגבי עצמם (סוג של הטיה פסיכולוגית...)

ככה מי שהניקה תהיה חייבת לשכנע להניק ומי שנתן בקבוק יהיה בטוח שהנקה זה מיותר.

כנ"ל לגבי הרגלי שינה, הרדמה וכו'.

אם זה נכד ראשון, צפו לסבתות מתערבות...

הכי חשוב זה לדעת לבחור את מה שמתאים ולדעת להדוף באדיבות ובנחישות את מה שלא.

אהה וכמובן, לא לשכוח להינות מכל רגע, כי בשנה הראשונה הם גדלים בקצב מסחרר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם בארץ נהוג לאב לקבל חופשה בתשלום? פה בשוויץ חופשת אבהות היא יום אחד, אבל בחברה שאני עובד מקבלים 10 ימים (בנוסף לחמישה שבועות חופש בשנה).

פורסם

קודם כל מזל טוב! שלי בני 8 חודשים והזמן פשוט עף שאתה לא מבין, אני רואה היום תמונות כשהיו קטנים ונשאר פעור פה.

העצות :

- תעבור לעשות קניות גדולות באינטרנט.

אין לך מושג כמה זמן זה חוסך בתורים בסופרים, היום עשיתי "השלמות" ולקח לי שעה באמצע היום.

- חפש סימילאק/מטרנה/טיטולים במבצעים וקנה סטוקים, פעם בחודשיים בערך יש מבצעים והפרשי המחירים משמעותיים.

- אם יש בעית האכלה נסה בקבוק של חברה אחרת, אצלנו אחד משתמש ב AVENT והשני כל הזמן בכה בהאכלות עד שהחלפנו ל MAM (שאגב אני אוהב אותם יותר).

- גזים זה אחד הבעיות, צריכים להיות סבלניים מאוד מאוד, באחד העצות שקראתי כאן נתנו דוגמא איך להשכיב אותה כדי שתרגע, זאת עצה טובה, הבטן נתמכת ומתחממת מהיד.

- סבתות מתערבות.. בהחלט.. אותי זה חירפן שלא מפסיקים להסתובב לי בין הרגליים, אבל אם אתה clueless אז זה עוזר.

מעבר לזה בהצלחה, זה כיף גדול, במיוחד בהמשך כשמתחילים יותר אינטרקציה.

פורסם

רק בשביל לפתור את בעיית הסבתות המתערבות שווה לעשות רילוקיישן לארץ רחוקה :)

ובנימה יותר רצינית, סבתות עלולות קצת "להציק" אבל צריך לזכור שזה ממקום טוב ולכו תדעו, עוד אולי תלמדו משהו על הדרך...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לזכור שיש לכם יותר "כוח" בתור הורים ממה שאתם חושבים

לנסות לא לוותר ולא להישבר מהר, במיוחד בתחום השינה של התינוק

מזל טוב !!

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
קודם כל מזל טוב.

העיצה שלי היא לקחת בעירבון מוגבל עיצות של אחרים...

לאנשים יש נטיה ללחוץ על הורים טריים לנהוג כשם שהם נהגו, כי זה גורם להם להרגיש יותר טוב לגבי עצמם (סוג של הטיה פסיכולוגית...)

ככה מי שהניקה תהיה חייבת לשכנע להניק ומי שנתן בקבוק יהיה בטוח שהנקה זה מיותר.

כנ"ל לגבי הרגלי שינה, הרדמה וכו'.

אם זה נכד ראשון, צפו לסבתות מתערבות...

הכי חשוב זה לדעת לבחור את מה שמתאים ולדעת להדוף באדיבות ובנחישות את מה שלא.

אהה וכמובן, לא לשכוח להינות מכל רגע, כי בשנה הראשונה הם גדלים בקצב מסחרר.

פשוט הוצאת לי את המילים מהאצבעות!

יש בדיחה שאומרת שישראלי לא יכול לעשות סקס ברחוב, מפני שאז החבר שלו יבוא לתת לו עצות. ככל שזה נוגע לתינוקות, לצערנו זאת לא בדיחה: אנשים שעד לפני רגע היו זרים גמורים או כאלה שאתה/אשתך לכל היותר הנדתם להם בראשכם לשלום, באים ונותנים לכם הוראות כיצד להתנהל עם התינוקת. התופעה הזאת בולטת בעיקר אצל אנשים מבוגרים, אבל לחלוטין אינה רק נחלתם. אני מציע לך להדוף את האנשים הללו בנחישות וברגישות, ובמקרה שהם דוחפים את האף שלהם בצורה יותר גסה ("מה?!?!?! את לא מניקה?!?!!?!!!") אז לוותר על הרגישות. אל תתנו לאף אחד להיכנס לכם לתחתונים (או לחזייה, במקרה של אשתך). גידול התינוקת היא בראש ובראשונה המשימה שלכם. אתם תחליטו על הדרך הנכונה, אתם תעצבו אותה בדמותכם ואתם תחליטו האם אתם זקוקים לייעוץ, וממי.

כידוע, בטבע דינו של וואקום להתמלא, ואם תשאירו את דלתכם פתוחה בפני כל אותן נשמות טובות, הולכים להיות לכם חיים קשים. מאוד קשים.

וכמובן, תנשום, תחייך ותתרגל לרעיון שזכית בנסיכה. גם אם זה יקח לך תקופה מסויימת, זה יבוא. אתה פתאום תמצא את עצמך סופר את הזמן עד שתראה אותה, פחות מתבעס מזה שיש לך פחות זמן לתחביבים שלך ובאופן כללי גם עושה שטויות של ילדים ומבסוט מזה. אמן שהילדה תהיה בריאה ותזכו להגיע לחופתה.

אלעד, אבא כבר שנה ו-11.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קודם כל מזל טוב. שלי בן 5 וחצי חודשים וכל פעם שאני פותח את הגלריה אני מתפלא איך הוא השתנה, ככה שתנצל כל רגע ותהנה ממנו. לגבי השינה אתה לא מבין עוד כמה זה חסר פתאום. כולם יגידו לך לישון לישון.. אבל מאיפה תמצא את הזמן לזה אלוהים יודע. שתי הגרושים שלי.. 1 - אל תקנה מוצרים חדשים לילדה על דעת עצמך. הרבה פעמים האישה תכעס עליך ותגיד שזה לא טוב.

2- חיתולים ותמ'ל עדיף לקנות יותר מחבליה כשיש מבצע. אבל גם לשים לב לתקופות שלא תתקע עם סתם חבילות

3- תקל על האישה, תגדיל ראש ותשאל שאלות. אין להם ראש עכשוו לדאוג למיליון דברים.

4- אם שולחים אותך לקניות תנסה לשאול לפני על כל דבר שעולה לך בראש.. אוב הסיכויים שניא תשכח משהו ותצטרך להשלים את הקניה.

נ.ב מזל טוב הפכת לשליח!

איילי לגבי הגרייפ ווטר הבנתי שיש בזה אלכוהול וסימיקול הוא היחיד שמאושר על ידי משרד הבריאות.

פורסם (נערך)

קודם כל מזל טוב אבאל'ה וברוך הבא לעולם חוסר השינה.

יש לי כמה טיפים בלתי שגרתיים בשבילך.

1. מילה אחת יש לי בשבילך-Windi.

אם אתה רוצה לראות מה זה, לחץ על הWindi. יפתח לך לינק.

אני לא יכול להדגיש את זה מספיק.

מה זה windi? זה המושיע שלך במקרה שהתינוק חוטף התקפת גזים או שיש לו עצירות. המושיע הזה לא נמכר כאן בארץ וצריך להזמין אותו באיביי/אמזון.

windi זה בעצם מקל שאתה מחדיר לאתה-יודע-איפה (לפני זה אתה טובל אותו בשמן תינוקות! לא להחדיר ללא שימון, ובעדינות! לא לדחוף את זה כאילו אתה מנקה ארובות..) כאשר לתינוק יש גזים או עצירות. בעיקרון זה לשימוש חד פעמי אבל בינינו-אפשר להשרות אותם בכוס מים רותחים ולאחר מכן להרתיח, והוא כמו חדש (עד שהפלסטיק נהיה רך ואז עוברים למקל אחר). פה הרופאים לא מכירים את זה (ואם הם יכירו הם יתפלצו) אבל בחו"ל הורים לא זזים בלי זה.

זה פשוט הופך את התינוק שלכם למאושר ולכם ייתן לילה שקט. אני יודע שלהחדיר חוטר לתחת של התינוקת שלך זה נשמע מפחיד לאללה, אבל ההקלה (שתראה על הפנים שלה אחרי שכל הגזים והקקה השתחררו) שווה את הכל.

2. קח לעצמך כמה ימים חופש ובקש מחמותך/אמא שלך שיגיעו, ויבשלו לאישתך אוכל מזין. היא חייבת אוכל מזין אחרי הלידה על מנת לחזור לאיתנה. לא מדבר על סטייקים אלא על מרקים עשירים, פירה, אורז, כל דבר שמשביע ולא כרוך ביותר מדי עיכול או עצירות בשבילה.

3. אם היא מניקה-אסור (!!) שתאכל כרוב או מאכלים שיכולים לגרום לגזים. זה עובר ישירות לחלב האם וגורם להתקפות גזים רציניות.

4. סימיקול-אכן מומלץ, גרייפווטר הרבה פחות.

5. תמיד להשתדל שאחרי האכלה התינוק יוצא גרעפס. אחרת הם פולטים את זה החוצה ואם הם פולטים זה חמוץ להם ובד"כ הם מתחילים לצרוח כי זה לא נעים.

6. מים אחרי כמה חודשים. מה זאת אומרת? ב"טיפשת חלב" יגידו לך שאסור לתת מים מתחת לגיל חצי שנה כי זה מדלל להם את המלחים בגוף. מניסיון אישי-התינוק שלנו נולד בסוף אפריל והיה חם, ובגיל 3 חודשים נתנו לו מים בכפית לשתות אחרי שהוא לא רצה לשתות את המטרנה שלו כי היה לו חם מדי. לאט לאט הגדלנו את המינון. אם אתם מאכילים אותה באופן סדיר, אין שום סיבה שמגיל 3 חודשים לא תתנו לה טיפה מים לדעתי. מכיוון שחורף, אולי היא לא תרצה לשתות בכלל אבל לפעמים פשוט יבש להם בגרון והתמ"ל או חלב האם פשוט צורבים להם יותר בגלל שהגרון יבש.

7. אומגה-3. במיוחד אם אשתך מניקה. למה? יש חומצה ששמה הוא DHA. החומצה הזו אחראית על התפתחות העיניים, ההתפתחות הנוירולוגית והמוחית (המוח דורש כמות גדולה של DHA בזמן הגדילה של התינוק) וחושדים שיש לה קשר למניעת הפרעות קשב וריכוז וטוענים שהיא גם נוגדת דכאון טובה לאישה. תזמין לך מvitacost או Iherb אומגה 3 עשירה בDHA (אני ממליץ על mega DHA של jarrow formulas כי יש להם את הריכוז בין הגבוהים שראיתי). לאישתי נתתי בתקופת ההריון וחצי שנה אחריה אומגה-3. אני בעצמי לוקח אותה באופן יומיומי.

8. קנה מחמם בקבוקים במידה ואתה מאכיל בתמ"ל. שמתי לב שתינוקות אוכלים יותר טוב (ונרדמים יותר מהר) כאשר התמ"ל חמים ולא בטמפרטורת החדר.

9. בהצלחה, ותהנה. ילדים זה שמחה, גם כשהם מושכים בזנב של החתול או שוברים לך את הטלפון החדש שקנית :wink:

מתן, אבא כבר 9 חודשים.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

הרוב מדברים פה על חסך בשינה. אני אבא לשניים, אחד בן 4 וחצי, ואחת בת 9 חודשים.

ישנים בלילה כמו בולי עץ.

לאורך השנים לא הרגשתי / מרגיש חוסר בשינה. (מצד שני, אף פעם לא הייתי מאלו שישנים המון, מצד שלישי אולי אני פשוט מזדקן)

סהכ מדובר על חוויה מדהימה לגדל ילדים, אתה מגלה על עצמך המון דברים בדרך.

יחד עם זאת החיים לא מתהפכים, והשמיים לא נופלים.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

איילי לגבי הגרייפ ווטר הבנתי שיש בזה אלכוהול וסימיקול הוא היחיד שמאושר על ידי משרד הבריאות.

ידידי אתה טועה

הגרייפווטר אינו מכיל אלכוהול בשום צורה.

הגרייפווטר הוא תכשיר הומאופתי ללא מרשם רופא.

אדרבא סימיקול היא תרופא לכל עניין ודבר אני לא אתן תרופא לתינוק בן יומו.

אגב הרשת מלאה בהשמצות הדדיות על התכשירים.

פורסם

גרייפווטר מכיל אניס, שממנו מייצרים גם עראק ואוזו אם איני טועה. זה חלק מהצמח עצמו.

נתתי לתינוק שלי גרייפווטר במשך כמעט שבוע, לא הזיז לו בשיט. סימיקול עשה את העבודה.

פורסם (נערך)

7. אומגה-3. במיוחד אם אשתך מניקה. למה? יש חומצה ששמה הוא DHA. החומצה הזו אחראית על התפתחות העיניים, ההתפתחות הנוירולוגית והמוחית (המוח דורש כמות גדולה של DHA בזמן הגדילה של התינוק) וחושדים שיש לה קשר למניעת הפרעות קשב וריכוז וטוענים שהיא גם נוגדת דכאון טובה לאישה. תזמין לך מvitacost או Iherb אומגה 3 עשירה בDHA (אני ממליץ על mega DHA של jarrow formulas כי יש להם את הריכוז בין הגבוהים שראיתי). לאישתי נתתי בתקופת ההריון וחצי שנה אחריה אומגה-3. אני בעצמי לוקח אותה באופן יומיומי.:wink:

נכון מאוד לכל אדם, ואני מוסיף:

ל-DHA יש השפעה משמעותית על השעון הצירקדי שלנו, שלו יש השפעה על כל התהליכים בגוף שלך. חשוב חשוב חשוב.

בנוסף, אגע בנגיעה, אבל התזונה המערבית שלנו יוצרת מצב לא טוב ביחסים בין אומגה 3 לאומגה 6 בגופנו. לכן, כדאי לאזן את המצב ולתסף DHA.

אבל, 99% מהתוספים בשוק - כמו אלו שאתה מוצא בטבע וסופר פארם - לא מכילים מספיק DHA בשביל ספיגה ממשית ואלו שכן מכילים אותו בצורתו הבסיסית אשר אינה מאפשרת ספיגה מקסימלית. זה משתנה מאדם לאדם, אבל באופן כללי הספיגה היא מאוד נמוכה.

מה עושים?

למזלנו אנחנו חיים עם המוח היהודי, ויש חברה ישראלית שהצליחה להפיק את ה-DHA בכמות מקסימלית ובצורתו היעילה ביותר לספיגה כשהחומצה במצב SN-2. קוראים לזה אקסום 3. אני מכיר את המוצר ממחקר שקראתי באנגלית ודיברו שם בפורום על איזה מוצר ישראלי מעולה שמומלץ כתוסף. חיפשתי ומצאתי.

אני אומר מראש שלהפיק את החומצה הזו ברמה כזו עולה המון כסף ולכן התוסף יקר, אבל אחוז הספיגה שם אסטרונומי ומתעלה על כל מוצר אחר שיש בשוק. בנוסף, אני מקפיד על תזונה שמכילה המון פירות ים ודגים [הכי טוב מולים, סלמון, טונה אדומה, סרדינים, כבד דג קוד למי שמסוגל לאכול את זה וכו'...] שזה תמיד מומלץ.

בכל אופן, הנה קישור לאתר החברה:

http://axom3.com/

בחנויות זה מותמחר באופן פסיכוטי ובגלל זה צירפת לך את האתר.

תמיד אפשר לבקש קופן במייל והם נותנים מבצעים של חבילת 60 כמוסות שעולה באזור ה150 ש"ח, לפעמים גם פחות.

אם אתה מזמין 2 חבילות יש לך משלוח עד דלת הבית בחינם. לי מגיע אחרי יום אחד אבל אני גר קרוב למפעל. בכל מצב זה מגיע תוך 3 ימים.

אני מזמין תמיד 2 חבילות [שזה 120 כמוסות] ויוצא לי מקסימום 300 ש"ח כולל שליח עד הבית. כשיש מבצע טוב אז אפילו 260/280.

אל תקנה בחנות! תזמין מהם.

ממליץ בחום.

נ.ב. יש להם גם סירופ לתינוקות בטעם דבש.

נ.ב. 2 - אין לכמוסה שום טעם, והיא לא משאירה ריח או משהו.

נ.ב. 3 - מזל טוב!!!

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...