Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמינות של יפאניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא שיפניות יותר אמינות, אלא שהן סובלות יותר בשקט את ההזנחה. בגלל זה בשנות ה-90 המאוחרות ולאורך שנות ה-2000 הציבור הישראלי; שלא הקפיד לשמור על רכבים או לעשות טיפולים בזמן והחליף חלקים פגומים לא בראשית הבעיה אלא רק כשהרכב נתקע בצד הדרך; אהב את היפניות מאוד וקרא להן אמינות. אגב ממתי מספר הרכבים במוסך זה מדד לאמינות? אם מחר במוסך יונדאי מלא ובמרצדס ריק זה אומר שיונדאי לא אמין? אולי זה אומר שיש יותר יונדאי על הכביש? אולי זה יום אחד ספציפי?

אם תיקחו למשל C4 חדשה ומאזדה 3 חדשה ושימו אותן תחת אותו נהג, שמתייחס אליהן באותה הדרך, אני בספק שהמאזדה תהיה אמינה יותר והצרפתייה כל היום במוסך.

אז כל אחד שסובל מרגשי נחיתות יכול להמשיך להגן על המותגים החביבים עליו. או, שאפשר להיות חכם, לבדוק, להתעניין, לקרוא בפורום מחו"ל, ואז ללמוד מה המחלות של כל רכב והאם כדאי לקנות אחד. בסוף זה לטובתכם.

להגיד באופן גורף שיפניות אמינות יותר זה לא מדויק. חפשו בגוגל "89 הרוגים ב-71 תאונות באחריות" ותראו שם של איזה יצרן עולה [אחסוך לכם את החיפוש: טויוטה].

המשך סופ"ש נעים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
^

"יעני" אתה חי בסטיגמות שמתאימות לרכבים שהיו לפני 20-30 שנים.

בוקר טוב, רנו היום תפסו נתח שוק מכובד מאוד בתחום הוראת הנהיגה והמוניות. גם בחברות הליסינג. הם ביצעו שיפור מהותי באמינות. אני יכול לומר לך שאם רנו היו מציעים הצעת טרייד אין אטרקטיבית על הקליאו שהייתה לי, הייתי קונה קליאו חדשה 0.9T. (כי למכור בשוק החופשי זה קשה, בגלל אנשים עם סטיגמות כמוך)

גם הקליאו שהייתה לי הציגה אמינות טובה מאוד, ללא בעיות חשמל למרות שבוצעו ברכב התקנות מקומיות.

גם המגאן דיזל של ההורים שלי כבר נושקת לגיל שלוש וללא בעיות חשמל או חס וחלילה גיר/מנוע.

לא צריך להשבית ולא שום דבר, כי אין על מה.

ואגב, גם הקוריאניות כבר בכיוון של רובוטיות כפולות מצמד. רק היפניים נשארים מאחור.

מה שתמיד קורה: המכוניות האירופאיות מתקדמות יותר מבחינה טכנולוגית מהמכוניות מהמזרח. הם "אוכלים אותה" עם כל התקלות והבעיות, ואז אחרי כמה שנים אתה רואה את הטכנולוגיה הזאת משתלבת במכוניות במזרח.

שים לב ששום יצרן יפני לא מייבא לארץ מכונית גודשת מהסדרות העממיות. כנ"ל גם קוריאניות (למעט שברולט עם הסוניק).

השאלה היא למה להביא?

מה יותר טוב במנועי טורבו במכוניות משפחתיות?

נסעתי על אוקטביה חדשה מליסינג, להגיד את האמת לא אהבתי בכלל.

פורסם (נערך)

ביצועים וזמינות כוח?

אחרי שנהגתי במשפחתיות 1.6 ואחר כך ניסיתי מנועי טורבו למיניהם (דיזל ובנזין), אין מה להשוות בכלל בסחיבה ובתאוצות הביניים.

תנסה לעלות עליות רציניות עם רכב טורבו דיזל או טורבו בנזין ולאחר מכן עם מנוע 1.6 אטמוספרי, אין סיכוי שלא תרגיש בהבדל.

אסף - מה הקשר בין טנדר לבין רכב משפחתי? מי בא להשוות בכלל?

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא יודע, נהגתי על כל מיני מנועי טורבו דיזל ובנזין (HDI, DCI, TDI, TSI וTCE) ובאף אחד מהם לא הרגשתי חוסר כוח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אין שום בעיה של הכוח עצמו, הבעיה היא שהוא מגיע בדיליי דיי מורגש

עושה רושם שמצב S בגיר מביא את הכוח קצת יותר מוקדם, אבל אולי זה רק תחושה

פורסם
זה לא שיפניות יותר אמינות, אלא שהן סובלות יותר בשקט את ההזנחה. בגלל זה בשנות ה-90 המאוחרות ולאורך שנות ה-2000 הציבור הישראלי; שלא הקפיד לשמור על רכבים או לעשות טיפולים בזמן והחליף חלקים פגומים לא בראשית הבעיה אלא רק כשהרכב נתקע בצד הדרך; אהב את היפניות מאוד וקרא להן אמינות. אגב ממתי מספר הרכבים במוסך זה מדד לאמינות? אם מחר במוסך יונדאי מלא ובמרצדס ריק זה אומר שיונדאי לא אמין? אולי זה אומר שיש יותר יונדאי על הכביש? אולי זה יום אחד ספציפי?

אם תיקחו למשל C4 חדשה ומאזדה 3 חדשה ושימו אותן תחת אותו נהג, שמתייחס אליהן באותה הדרך, אני בספק שהמאזדה תהיה אמינה יותר והצרפתייה כל היום במוסך.

אז כל אחד שסובל מרגשי נחיתות יכול להמשיך להגן על המותגים החביבים עליו. או, שאפשר להיות חכם, לבדוק, להתעניין, לקרוא בפורום מחו"ל, ואז ללמוד מה המחלות של כל רכב והאם כדאי לקנות אחד. בסוף זה לטובתכם.

להגיד באופן גורף שיפניות אמינות יותר זה לא מדויק. חפשו בגוגל "89 הרוגים ב-71 תאונות באחריות" ותראו שם של איזה יצרן עולה [אחסוך לכם את החיפוש: טויוטה].

המשך סופ"ש נעים.

אתן לך דוגמא על אמינות מה c4 שקניתי לפני חודש עם היסטוריית טיפולים מלאה מהמוסך המרכזי:

ק״מ 18k הרכב הגיע בגרירה למוסך עקב יוניט ברקס תקול.

33 אלף, שוב גרירה עקב ״אכב לא סוחב״ - עודכן תוכנה

66 אלף, נורת גיר נדלקה - הוחלף שסתומים בבלוק

90 - לא מניע בגלל אלטרנטור

100 - שוב אלטרנטור

הרכב בהחלט לא הוזנח, ועדיין בילה במוסך המון יחסית לרכב חדש

אני לא חושב שהיית נתקל באותם הבעיות בקורולה חדשה.

היו לי 3 קורולות עם היסטוריית טיפולים מלאה ואף אחת מהם לא נכנסה למוסך בתדירות כזו.

אז נכון ש 4 רכבים זה לא מדגם מייצג להסתברות , אבל עדיין...

פורסם

ל-71 טויוטות נתקעה דוושת התאוצה וכתוצאה מכך 81 אנשים נהרגו.

לסיטרואן זה לא קרה מעולם.

אני יודע ש71 זה לא מדגם מייצג, אבל עדיין...

אל תיפגע, אבל לא לך, ולא שום אדם ספציפי לא יכול להיות מדגם מייצג, בטח לא של הגדרה רחבה כמו "מכוניות יפניות".

לבת דודתי הייתה C4 יותר מ-5 שנים, רק טיפולים. מאזדה 2, 2 תיקונים שאני הייתי איתה זה בעיה במיזוג ונורת מנוע שנדלקה בגלל בעיה במערכת החשמל.

אז שוב, יש דוגמאות לפה ולשם.

מה אני אומר?

ליפול לסטיגמה זה להיות בהפסד. למה? אם ביררת וראית שיש הרבה מקרים [כמו עם ה-DSG] אז אל תקנה, הגיוני ומובן.

אבל, להיות דוגמתי לגבי שטויות שסבא שלי היה אומר זה פשוט הפסד שלך. לא של אף יצרן אירופאי. כשאתה פוסל רכב בגלל ארץ סטיגמה אתה מצמצם את אפשרויות הקנייה של עצמך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יגואר אני יכול לתת לך רשימת תקלות יותר מעצבנת שהייתה בקורולה "האמינה" של ההורים שלי. (גם אם אני עוזב לרגע את הגיר הרובוטי)

וגם במקרה הנ"ל "הרכב בהחלט לא הוזנח, ועדיין בילה במוסך המון יחסית לרכב חדש". זה בדיוק התיאור של הטויוטה.

לא, זה לא תיאור של VAGית, לא של פיאט, לא של רנו, פג'ו או סיטרואן. של טויוטה יפנית חדשה שהוריי רכשו מהסוכנות.

פורסם (נערך)

shoot.

רכב אחד זה גם לא מייצג,ועל מה שאתה תגיד אני יכול להגיד ההפך עם הרכב של אבי.

בכל אופן עבדתי אצל חשמלאי רכב ופעם אחת(!) בודדת הגיעה אלינו טויוטה קורולה 97 עם זליגת זרם.

אבל מה שכן יצאתי ממנו עם ידע נרחב ביותר על צרפתיות במיוחד על פיג'ו.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ArikC

מושב נהג היה נופל כל הזמן (אחרי כשנה עם הרכב), הוחלף פעמיים. (כי אחרי כמה חודשים המשיך ליפול שוב)

משאבת מים התחילה לנזול אחרי כשנה.

ברקסים הוחלפו אחרי 20 אלף ק"מ, ובכל רכב אחר ההורים שלי החליפו ברקסים רק בסביבות 40 אלף ק"מ. סגנון הנהיגה לא השתנתה וכך גם אופי הנהיגה והנסיעות לא. (זה קרה לעוד אנשים שאני מכיר עם קורולה כזאת)

רדיו דיסק מקורי התקלקל פעם אחת.

גיר רובוטי התחרפן בגלל קודן. :shock: (זה מה שאמרו במוסך)

קרוזר - אתה בעצמך יודע בתור בעלים של קרוז מה הכוח שיש לעמשיראל בסטיגמות, אתה אמור להבין את זה היטב. :roll:

פורסם

הלוואי והיתה לי גם קרוז :D

אני בעלים של קורולה רובוטית 2008 יד3 כבר 4 שנים, עם 158 אלף ק''מ שהייתה שייכת לליסינג ביד הראשונה עד 100 אלף ק''מ ואז נמכרה לבן אדם שעשה רק 10 אלף ק''מ ומכר לי אותה, וזאת הקניה הכי טובה שהייתה לי בחיים, אמינות למופת , עושה 1ל15 בכיף גדול, שום דבר ברכב לא מקרקש או נאכל מהשמש, פשוט רכב שלא עוצר כי ככה טויוטה בונים רכבים.. גם ההתעללות של טופ גיר לא עצרה את ההיילקס.

12596855_1137066722984862_1968466476_o.jpg?oh=f5cd9eb24239a2493e940a6abf7b91df&oe=56ADDFB5&__gda__=1454216850_fbb83eb9a436343ab2532c9140142abf

פורסם
ArikC

מושב נהג היה נופל כל הזמן (אחרי כשנה עם הרכב), הוחלף פעמיים. (כי אחרי כמה חודשים המשיך ליפול שוב)

משאבת מים התחילה לנזול אחרי כשנה.

ברקסים הוחלפו אחרי 20 אלף ק"מ, ובכל רכב אחר ההורים שלי החליפו ברקסים רק בסביבות 40 אלף ק"מ. סגנון הנהיגה לא השתנתה וכך גם אופי הנהיגה והנסיעות לא. (זה קרה לעוד אנשים שאני מכיר עם קורולה כזאת)

רדיו דיסק מקורי התקלקל פעם אחת.

גיר רובוטי התחרפן בגלל קודן. :shock: (זה מה שאמרו במוסך)

קרוזר - אתה בעצמך יודע בתור בעלים של קרוז מה הכוח שיש לעמשיראל בסטיגמות, אתה אמור להבין את זה היטב. :roll:

כמו שאמרתי מקודם.

רכבי לימון יש בכל יצרן.

לא יודע מה היה לך עם הכסא נהג לא בדיוק הבנתי על מה מדובר.

משאבת מים שהחלה לנזול אחרי שנה זה לא תקין אבל שוב זו לא תקלה ידוע.

ברקסים זו ממש לא תקלה,זה יכול לנבוע מצורת נהיגה,זה שברכבים אחרים הוחלפו אחרי 40K זה לא אומר חצי דבר.

ובהחלט גיר רובוטי יכול להתחרפן מקודן במידה והתעלקו על החיווט שלו,שוב לא תקלה אלא טעות של מתקין בארץ.

רדיו דיסק שהולך זה לא דבר חדש בשום יצרן,זה קורה במזדה,בפיג'ו בסיטרואן וברנו ובפורד ובטויוטה,כפי שאתה מבין זה לא יחודי ליצרן אחד.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...