Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם תדירות הטיפולים שמומלצת ע"י יבואן היא תורה מסיני? לדוגא: יבואן ממליץ על טיפול כל שנה, או 2000 ק"מ . שני כלי רכב זהים, אחד עושה 5000 ק"מ בשנה, השני עושה 20000 ק"מ בשנה. האם שני כל הרכב יזכו לאותו טיפול? ובקצב הזה, בשנה הרביעית, איזה טיפול יקבלו?

שמח לשמוע דעות מקצועיות וכנות, ולא דעות לפי הספר.

תודה, אקאקיה

פורסם

אכן אותו טיפול, אולם הרכב השני יעבור טיפולים גדולים ויקרים בתדירות גבוהה יותר.

הרכב השני גם יצבור יותר בלאי כמו בלמים וצמיגים או אפילו תאורטית החלפת בולמים.

כמו כן הרכב הראשון שנוסע מעט יהיה "שווה יותר" בסוף התקופה במעמד המכירה.

אני לא מאמין בטיפול כל 20K או 30K ק"מ ברכב הפרטי שלי ומקדים ל-10K או 15K.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

תודה למיקי, אבל אני עדיין מתקשה להבין את ההיגיון של ספרי הרכב.

באמריקה הולכים רק לפי קילומטראז,זה הגיוני, ולמה? כי חיי אדם נמדדים בשנים, וחיי רכב בקילומטראז, ומה שיש לנו בספר הרכב זה שעטנז של שתי תוחלות חיים (אנושית ומיכנית).

אז אני שאל שוב, האם מבחינה מקצועית טהורה יש הצדקה ללכת לפני תקופת זמן או לפי נסועה בפועל?

אודה לעוד תגובות, ותודה מראש, כמובן.

פורסם

ספרי רכב/הנחיות יצרן-יבואן מגדירים מועדי בדיקה או החלפה לכל חלף או נוזל ע"פ פרק זמן, מס' ק"מ בשירות או שילוב של שניהם.

כך לדוגמה יוחלף שמן מנוע בכל שנה או 20K ק"מ לפי המוקדם מביניהם, משום ששמן מאבד מתכונותיו גם לאורך זמן (התחמצנות וכד') וגם לאחר תקופת עבודה בפועל או קילומטרז (ספיחת לכלוך, איבוד תכונות וכו').

אבל מצתים למשל יוחלפו בדר"כ רק לאחר מס' ק"מ מסוים משום שהזמן אינו משחק תפקיד של ממש בשחיקתם.

וכן הלאה.

פורסם (נערך)

אין דבר כזה "באמריקה". ספר הרכב הישראלי מתורגם אחד לאחד מהלועזי.

עוד לא ראיתי טיפולים שהולכים רק לפי ק"מ.

יש משתנים אחרים כמו שמן למשל שמתחמצן עם הזמן, לכן מטפלים כל שנה או 15K.

מסכים שיש דברים שניתן להפעיל שיקול דעת לגביהם, כמו למשל בפיאט בראבו - היצרן אומר להחליף כל 30K פלאגים מסוג אירידיום. מוגזם לחלוטין. ניתן למשוך פי 2 לפחות.

עריכה: תום הקדים אותי.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

אבל מצתים למשל יוחלפו בדר"כ רק לאחר מס' ק"מ מסוים משום שהזמן אינו משחק תפקיד של ממש בשחיקתם.

וכן הלאה.

זה לא מדוייק. אחת הסיבות להצבת התנאי "או שנה לפי המוקדם מבין השניים" היא המחשבה שרכב שלא מגיע למרחק הממומלץ בין טיפולים עושה הרבה נסיעות קצרות, כלומר יש הרבה שעות עבודה של המנוע אבל מעט קילומטרז'. במצב כזה הבלאי לפלאגים אף גדול יותר מרכב שעושה נסיעות ארוכות וקילומטרז' גבוה יותר. זה תופס אגב גם לפילטר האוויר והמזגן שגם הם לא מתיישנים עם הזמן.

ניתן להגדיל את תדירות החלפת הפלאגים, פילטר האוויר והמזגן כאשר מאפייני הנסועה כוללים שילוב של נסיעות ארוכות פעם ב- ובמשך הזמן הרכב עומד בחנייה או נמצא בשימוש מועט.

מצד שני בשביל חיסכון של כמה עשרות שקלים בשנה זה נשמע לי זניח ויבטיח (או יפחית את הסיכוי לכשל) תפקוד תקין של מכלולי הרכב החיוניים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה דווקא מדוייק, אצל הרבה יצרנים המצתים יוחלפו על פי מרחק הנסיעה בלבד ללא התחשבות בזמן.

בכלל ההסבר של TOM_22 מדויק, אלמנטים שונים של הטיפול הם בעלי תדירות החלפה או בדיקה לפי זמן או מרחק הנסיעה.

למשל נוזל בלמים שהיצרן הגדיר להחליף כל שנתיים או 30,000 ק"מ לרכב שעושה טיפול כל שנה או 30,000

אם הרכב נוסע רק 5,000 ק"מ בשנה אז יחליף נוזל בלמים בשנה השנייה (בטיפול השני) ואם ונוסע 30,000 בשנה אז יחליף נוזל בלמים בשנה הראשונה (בטיפול הראשון).

פורסם

למען האמת, אני רחוק מלהשתכנע. לדוגמא, שמן מנוע סינטתי, נחליף אחרי 5,6,7 אלפים, רק מפני שעברה שנה? זה שמן סינטתי, הוא לא מתחמצן!,

ועוד : אדם מביא את רכבו למוסך, המוסכניק פותח את ספר הרכב ועושה את כל הפעולות שנרשמו שם לצורך הטיפול הנוכחי. אז איפה שיקול הדעת ביחס למכלולים שלא צריך כל כך לטפל בהם בנסועה נמוכה? שיקול הדעת מסור כולו מכונאי, והוא יבצע הכל, בין אם צריך ולא צריך, לא כן?

אבל האם באמת המכונית צריכה את זה?

בגלל זה ביקשתי תשובה מהותית, לא "פורמלית". בואו נצא מתוך הנחה שלא היו "ספרי רכב"...איך הייתם נוהגים?

לא לזלזל, חומר למחשבה, בארה"ב דנו בעניין הזה ארוכות.

פורסם

ממה לא השתכנעת? ברגע שהוא נמזג מהמיכל גם שמן סינטטי מתחמצן ומאבד מתכונותיו.

שוב, יש לשמור על שגרת הטיפולים גם אם לא הגעת ל10-15-20K ק"מ שקבע יצרן הרכב, לכן הטיפולים מוגבלים גם בפרק זמן ולא רק קילומטרז'.

וכן, כאשר רכב נכנס למוסך עושים בו את הטיפול "לפי הספר". מכונאי טוב יכול לאבחן את מצב הפלאגים או פילטר האוויר ולקבוע אם הם צריכים החלפה או שניתן לדחות אותה, אבל אין לו שום אינטרס לעשות את זה, הן מבחינת מדיניות המוסך / היבואן, הרווח למוסך ובעיקר לקיחת האחריות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בשבילי ספר הרכב הוא קדוש בשביל הרכב, כמו שאני רואה שהתלמוד והגמרא קדושים לאנשים דתים. כי בשני הספרים מי שכתב הם אנשים חכמים שחשבו רבות על הרכב (או על דת במקרה של תלמוד וגמרא), ומי שכתב זה אדם אנושי.

האנשים שכותבים את ספר הרכב הם לא פקידי מס, הם המהנדסי הרכב. אמנם אני מאמין שיש הבדלים בין תיאוריה למעשי (ממה שכתוב בספר לעומת מה שקורה בשטח), אבל הוא מינורי לעומת למשוך את הטיפולים בשביל לחסוך.

פורסם

אם נסעת 5 אלפים ק"מ מתחת לטמפרטורת העבודה המומלצת שלו בטח לא עשית טוב לשמן בזה שכל הפיח מהבערה הלא מלאה נכנס לתוכו והוא מתלכלך. אם אתה רוצה לחסוך אתה יכול לקנות שמן זול יותר ולהחליף בתדירות הזו ואגב בלא מעט מוסכים זה בדיוק מה שעושים דה פקטו.

כל הרעיון של "אם לא היו ספרי רכב" מיותר. נגיד שאין הוראות, אז נצטרך לנסות בכמה רכבים זהים, לעשות שקלולים סטטיסטיים ואז להגיע להמלצה שהיא פשרה שמתחשבת גם במרחק וגם בזמן. רגע, זה בדיוק מה שעושה היצרן כשהוא כותב הנחיות טיפול בספר הרכב...

פורסם

הי חברים, אני מעריך את תשובותיכם.

לפני 15 שנה רכשתי רכב יפאני, ולאחר הטיפול הראשון החלטתי לטפל בו אחת ל18 חודש. לאחר שבע וחצי שנים ואפס תקלות (אולי נורית) הרכב נמכר, הבדיקה העלתה כי הרכב במצב טוב מאוד.

רכשתי שוב רכב יפאני אחר, ושוב חזרתי על ההליך דלעיל, וכעבר 7.5 שנים - ואפס תקלות - שוב נמכר הרכב אחר בדיקה מצוינת.

אז הניסיון אומר את דברו, נכון? מכאן הספקות שלי.

לאסףאסף - אין דבר כזה באמריקה - ובכן, חבר, זה לא מדויק,

לאיתמר - אין לו שם אינטרס וגו" - נכון מאוד, לא הייתי יכול לבטא את זה טוב יותר.

והספיקות נותרו בעינן:)) שבוע טוב.

פורסם

מה היה סגנון הנסועה שלך?

פורסם
למען האמת, אני רחוק מלהשתכנע. לדוגמא, שמן מנוע סינטתי, נחליף אחרי 5,6,7 אלפים, רק מפני שעברה שנה? זה שמן סינטתי, הוא לא מתחמצן!,

ועוד : אדם מביא את רכבו למוסך, המוסכניק פותח את ספר הרכב ועושה את כל הפעולות שנרשמו שם לצורך הטיפול הנוכחי. אז איפה שיקול הדעת ביחס למכלולים שלא צריך כל כך לטפל בהם בנסועה נמוכה? שיקול הדעת מסור כולו מכונאי, והוא יבצע הכל, בין אם צריך ולא צריך, לא כן?

אבל האם באמת המכונית צריכה את זה?

בגלל זה ביקשתי תשובה מהותית, לא "פורמלית". בואו נצא מתוך הנחה שלא היו "ספרי רכב"...איך הייתם נוהגים?

לא לזלזל, חומר למחשבה, בארה"ב דנו בעניין הזה ארוכות.

בגדול לא אמור להיות שום שיקול דעת ומי שרוצה לשמור על רכבו תקין לאורך זמן צריך לפעול לפי הנחיות של מי שיצר את המכונה ובדק את יכולת השרידותה שלה.

כל השאר זה קשקשת היפותטית ברמת האילו לסבתא היו גלגלים.

המקום היחידי שאולי אפשר להשאיר לשיקול דעת זה חלקים שאפשר לבדוק ולשפוט את תקינותם לפי מבט וזה המסנן אויר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...