Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קודם כל אני לא מבין כלום במערכות אודיו ומולטימדיה לרכב , אז אם אפשר קצת הסבר לכל פתרון שאתם נותנים :)

לפני שלושה ימים בערך שמעתי מוזיקה לא על ווליום גבוה והרמקולים הקדמיים + הסאב הפסיקו לעבוד,

הרמקולים האחוריים לא מחוברים למגבר אז שומעים רק דרכם,

בדרך כלל זה היה קורה לי פעם בכמה חודשיים שהמגבר היה מתחמם מפסיק לעבוד ואחרי 15 דקות בערך חוזר לעבוד,

חשבתי שגם עכשיו זה הבעיה אבל מאז המגבר לא חזר לעבוד,

פתחתי את המכסה מנוע וראיתי את הבית פיוז של המגבר ובצד אחד הוא נמס ובצד שני לא:

Ip3RbbG.jpg

אמרו לי לנסות לנתק את הבית פיוז ולחבר ישר את המגבר למצבר ועדיין לא עבד,

זה האור שיש על המגבר:

UMzrDrK.jpg

המגבר הוא סיני לפי מה שאחי אמר (קיבלתי אותו מאחי):

1FdQnMy.jpg

יש פתרון לזה?

המגבר מת ?

תודה מראש.

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

Hyundai Coupe 2008 2.7L Manual

פורסם

התמונות שצירפת מיניאטוריות ואי אפשר להסיק מהן יותר מדי.

יחד עם זאת, נורה אדומה במגבר בדר"כ סימנה פרוטקשיין. כלומר המגבר נכנס למצב הגנה בדר"כ כתוצאה מקצר, התחממות יתר וכד'.

לגבי ענין הפיוז, ההתכה החלקית שלו היא בדר"כ תוצר של מגע גרוע או שהוא פשוט מאיכות גרועה ולא מבצע את תפקידו.

לחבר את המגבר ללא פיוז כלל על הכבל מהמצבר (עליו הוא מגן) הוא ענין מסוכן ואם אתה עושה כן, אזי רק לשם בדיקה בלבד.

בכל אופן תצטרך להחליף את בית הפיוז וכנראה גם את הפיוז עצמו.

חיפוש ודאי יניב פתרונות אפשריים ותהליך בדיקה למציאת מקור הבעיה (באופן כללי מדובר על בחינה מבודדת על כל חיבור והמשתמע מכך).

אם לא, אז באנגלית יש חומר בשפע, כמו למשל כאן או כאן.

פורסם

אם אני אחליף בית פיוז ואת הפיוז זה יעזור?

כי שחיברתי רק לבדוק בלי הבית פיוז והפיוז עדיין היה אור אדום.

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

פורסם

זה לא מה שכתבתי.

כתבתי שבכל מקרה תצטרך להחליף את בית הפיוז משום שהוא נמס, ואת הפיוז כי יתכן והוא לא מבצע את תפקידו.

והדגשתי שחיבור כבל פלוס ללא פיוז הוא מסוכן, למעט לצורך בדיקה רגעית.

מה שאתה צריך לעשות זה קודם לאתר את מקור הבעיה.

בהנחה שלא מדובר בהגנה שטיבה מתח יתר או התחממות כתוצאה מעבודה מאומצת (למשל כתוצאה מגיין שמכוון גבוה מדי), תתחיל במעבר על חיבורי המתח למיניהם לוודא שהם מחוזקים כראוי.

לאחר מכן, נתק את חיבורי הרמקולים ו-RCA בדירוג ובחן אם המגבר עדין במצב הגנה.

אם ניתוק של אחד או יותר מהחיווטים הנ"ל מוציא את המגבר ממצב הגנה אז שם מקור הבעיה כנראה.

אם אחרי ניתוק כל הכבלים למעט כבלי מתח, הנורה עדין דולקת, יש תקלה במגבר (כבה ותדליק בחזרה כדי להיות בטוח).

בדוק בהזדמנות זאת גם את הפיוז המובנה במגבר.

פורסם

אין בעיה להדליק את הסוויץ ולנתק את הכבלים אחד אחד או שבין כל ניתוק כבל צריך לכבות את הסוויץ ?

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

פורסם

ניתקתי כבל כבל ובדקתי ועדיין אור אדום,

יש גם שלושה כבלים עבים (אדום ושני כחולים),

הם ה + וה - ?

כאילו לנתק גם אותם או שהמגבר לא ידלק בכלל ?

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

פורסם

כן, אדום כבל פלוס, כחול עבה מינוס, כחול דק רימוט (נותן סיגנל מיחידת הראש להדליק את המגבר).

אם אחרי ניתוק כל הכבלים למעט כבלי מתח, הנורה עדין דולקת, יש תקלה במגבר (כבה ותדליק בחזרה כדי להיות בטוח).

בדקת פיוז במגבר עצמו?

בדקת שהכבלים הנ"ל מחוזקים הייטב? בדוק בהזדמנות זאת מתח בכניסה למגבר.

בכל אופן מסתמן שהמגבר עשה את שלו.

פורסם (נערך)

כל הכבלים מחוזקים,

כשמנתקים את הפיוז במגבר ומדליקים את המגבר האור נהיה ירוק,

שמחזירים אותו שומעים רעש כזה של זרם והאור אדום,

החלפתי פיוז ועדיין אותו דבר,

להתחיל לחפש מגבר חדש?

עריכה אחרונה על ידי yoelb00

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

פורסם

אוקיי, אז אני בקרוב אמכור את הרכב אז אני לא רוצה להשקיע יותר מידי,

יש לך המלצה למגבר שיחזיק את זה מה שיש ברכב:

הרמקולים מקדימה המקוריים הוחלפו אצל רדיו רפי לא זוכר מה הוא שם במקום נראה לי של JBL,

ויש לי גם 2 רמקולים קטנים כאלה מקדימה למעלה לפי מה שקראתי פה זה טוויטרים,

והסאב של פיונר, אני לא יודע דגם לא רשום עליו כלום,

הינה תמונה שלו:

be13b7ad-2a5c-407b-95f6-8e06155bd4a0.jpg

אני מעדיף שיהיה מגבר של חברה מוכרת ולא סיני כמו שהיה עד עכשיו,

ושלא יתחמם ויתכבה באמצע,

יש תקציב אבל מעדיף להוציא כמה שפחות.

תודה ענקית!

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

פורסם

בהנחה שמדובר בסאב "12, אז נראה שזה ה-TS-W301R שמדורג ב-150W RMS ב-4 אוהם. כלומר לא בשמיים.

יש לך דרך בכל זאת לזהות מה מותקן לך מקדימה? נשמע שהותקן לך סט קומפוננט, אבל גם לזכרוני במאזדה 3 הרמקולים הם בגודל 5X7 ואין הרבה אפשרויות תואמות.

מגברים מתחממים מטבעם.

אם יש עליהם עומס כבד, לא מכוונים נכון, ציוד לא תואם או בעיה אחרת הם עשויים להתחמם יתר על המידה ולהיכנס למצב הגנה.

יש כל מיני מגברי סדרות כניסה של חברות מוכרות כמו פוקאל, פיוניר, JBL, בלאופונקט, רוקפורד וכו' שיעשו בשורה התחתונה את העבודה.

ממליץ לעיין בפורום יד שניה (וגם חיפוש כללי בפורום אחר המלצות) ולאתר מוצרים טובים אחרים שמסגרת התקציב שתגדיר לעצמך.

בכל אופן, אני ממליץ במקביל לבצע בדיקת תקינות לשאר חלקי המערכת כדי שלא יווצר מצב שגורם הבעיה הראשוני אינו במגבר עצמו.

לא לשכוח להחליף את הפיוז על הכבל פלוס ואם אתה מנתק בינתיים את המגבר ממקומו אז להקפיד על בידוד (ורצוי פשוט לנתק בצד המצבר גם) כל החיווט הפעיל. אגב, מומלץ להתקין את המגבר על פלטת עץ ולא ישירות לדופן המושבים.

פורסם

אם אני אפרק את הכיסוי של הדלת יעזור אם אני אצלם את הרמקול ? או שאמור להיות רשום עליו ?

בתור אחד שלא ממש מבין בזה, איך אני יכול לבצע תקינות לכל שאר החלקים ? איך בודקים את הרמקולים ? מה עוד צריך לבדוק?

זה שהמגבר מוברג למושב ככה התקינו לי את זה ברדיו רפי , מאיפה אני יכול להביא פלטת עץ לזה? צריך משהו מיוחד ?

לגבי הבחירת מגבר, ראיתי יש כמה ערוצים, איזה אני אמור לחפש ?

ראיתי גם בפורום מכירות שחלק רושמים מוציא מספר RMS מסויים ,

כדי לא להתבלבל יותר מידי יש מצב לקצת הסבר?

תודה !

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

פורסם

יכול להיות שיהיה ניתן לזהות את הרמקול לפי מראהו בלבד.

אם יהיה רשום משהו עליו זה יהיה בחלקו האחורי ותצטרך לפרק את הרמקול כמובן כדי לראות זאת.

אפשרות נוספת לזיהוי (לפחות של הסדרה) היא אולי ע"י הקרוס במידה ואכן מדובר בקומפוננט ואתה יודע היכן נמצא.

יצאתי מנקודת הנחה שאתה תיגש ממילא למתקין כדי לחבר הכל מחדש, אז לבקש שיבדוק.

בגדול לא עולה לי משהו לראש מעבר לבדיקת רציפות והתנגדות של הרמקולים ווידוא כי החיווט אליהם כמו גם כבלי המתח תקינים.

אין משהו מיוחד בפלטת עץ. הרעיון הוא שהמגבר יהיה מחובר אליו והוא בתורו מחובר לרכב, ובכך למנוע מגע בין שלדת המגבר לרכב.

במקרה שלך, מגבר 4 ערוצים. 2 ערוצי הגברה לרמקולים קדמיים (אחד לכל צד) ו-2 ערוצים בגישור לסאב.

נתון ה-RMS/Continuous/Nominal הוא זה שמענין ובגדול הוא צריך להיות בסביבה של הספק הספיגה של הרמקולים שהוא יגביר.

בצע חיפוש. יש מספיק דיונים בנושא כולל ב-FAQ בראש הפורום ומספיק מידע בגוגל.

פורסם (נערך)

עברתי קצת על הFAQ, אם הבנתי נכון אני צריך לבחור מגבר לפי הנתונים האלה:

לגבי ה RMS:

לבדוק כמה

WRMS הרמקולים יכולים לקבל וכמה RMS המגבר יכול להוציא שלא יעבור את כמה שהרמקולים יכולים לקבל?

לגבי Continuous ו- Nominal , לא מצאתי הסבר מה זה, יש מצב לקישורים ?

פירקתי את הרמקול מקדימה וצילמתי:

http://i.imgur.com/2EHA4yK.jpg

איך הרמקולים האלה? אם הבנתי נכון הם יכולים לקבל עד 150RMS ?

אני מתכנן בעתיד אחרי שאני אמכור את הרכב לשים 4 רמקולים מחוברים למגבר ולהוסיף עוד מגבר רק לסאב,

זה אפשרי?

התקציב שלי למגבר הוא בסביבות ה 600 ש"ח .

עריכה אחרונה על ידי yoelb00

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

• תוכן חדש...