Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס SLK - בעיקר דגם ה-200

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה לכולם...

וואו, חלף המון זמן מאז שכתבתי כאן. בזמנו, היתה לי RS2000 (ומכאן חלק מהכינוי. הפליא אותי שבכלל זכרתי את היוזר שלי...:D ). מאז הספקתי להחליף לגולף GTI מהדגם הישן, פורד פיאסטה (תקופה של נפילה, חחח), והאחרונה שלי - חמש שנים כבר ברשותי - פיג'ו 206 GTI שאני מאוד אוהב!

בתקופה האחרונה מתחיל להתבשל לי הרעיון של להחליף רכב, ומבין כמה אפשרויות, התחלתי להינעל לכיוון של SLK - בעיקר הדגם של 163 כ"ס (ה-200). הרכב עונה בדיוק על מה שנחשב בשבילי בתקופה הזו רכב "חלום": לוק מדהים, ספורטיבי, קלאס של מנהלים מבחינה פנימית, ושילוב של קבריולט עם קופה (ללא גג בד).

הבעיה...שמתי לב שכל אלו שמוצעות למכירה ביד שניה, המוכרים דורשים מחירים מופרכים של 30-40K מעל המחירון...אני מבין שאם רכב הוא שמור בצורה יוצאת דופן/מבוקש/ביקוש הרבה יותר גדול מהיצע - קניה במעל המחירון מתקבלת על הדעת בהחלט. אבל 30-40K? אציין כי אני שם לב שהרכבים שמוצעים למכירה לא נעלמים מהטבלה במשך חודשים...

מה דעתכם? זה מה שהולך בשוק היום? אני לא לחוץ על רכב, ונהנה מה-GTI. אולי פשוט אמתין עוד קצת :).

אשמח לעצות/תגובות מאנשים שמכירים את השוק הספציפי הזה.

פורסם (נערך)

הייתה לי כזו שנת 2005. נקנתה במחירון, שמכרתי ניסיתי כמו כולם למקסם ופרסמתי בקרוב ל-30 אלף מעל המחירון. התייבשתי תקופה ובסוף מכרתי במחירון. 2 חברים רכשו בשנה האחרונה (אחד 280 ואחד 350) שניהם שילמו מחירון פחות או יותר. בקיצור, סבלנות היא שם המשחק. שים לב שהרבה מהרכבים בשוק שחוטים, אל תתפשר אחרת תשלם על זה במוסכים.

תוספת קטנה- רשמת שהיא ספורטיבית. אני לא יודע מה ההגדרה שלך לספורטיבית. אם זה מבחינת מראה-מסכים, ביצועים? אל תצפה ליותר מדי ריגוש ב-200. נוהג על מיאטה ונהנה יותר.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Lexus12

Lexus CT200H

פורסם
הייתה לי כזו שנת 2005. נקנתה במחירון, שמכרתי ניסיתי כמו כולם למקסם ופרסמתי בקרוב ל-30 אלף מעל המחירון. התייבשתי תקופה ובסוף מכרתי במחירון. 2 חברים רכשו בשנה האחרונה (אחד 280 ואחד 350) שניהם שילמו מחירון פחות או יותר. בקיצור, סבלנות היא שם המשחק. שים לב שהרבה מהרכבים בשוק שחוטים, אל תתפשר אחרת תשלם על זה במוסכים.

תוספת קטנה- רשמת שהיא ספורטיבית. אני לא יודע מה ההגדרה שלך לספורטיבית. אם זה מבחינת מראה-מסכים, ביצועים? אל תצפה ליותר מדי ריגוש ב-200. נוהג על מיאטה ונהנה יותר.

בהצלחה

לגבי הספורטיבית - התכוונתי, כמובן, במראה. אני כבר הפסקתי ללחוץ על הגז/לתקוף סיבובים לפני שנים רבות. נרגעתי. לא מעניין אותי :).

תודה רבה על המענה, אחי - עזרת לי מאוד! זה בערך מה שחשבתי...

שקלתי את המיאטה - אני פשוט לא רוצה להתעסק עם קבריולט + גג בד.

פורסם

אם מפריע לך גג הבד, אתה יכול לקנות את גרסת הגג הקשיח. קשה למצוא, אבל אם יש סבלנות יש מציאות בשוק.

יש עכשיו אחת אפורה למכירה, שמורה מאוד שנת 2011. אני לא יודע אם נמכרה או לא, אבל אם אני זוכר נכון מדובר

בכ-140,000 ש"ח.

Lexus CT200H

פורסם
אם מפריע לך גג הבד, אתה יכול לקנות את גרסת הגג הקשיח. קשה למצוא, אבל אם יש סבלנות יש מציאות בשוק.

יש עכשיו אחת אפורה למכירה, שמורה מאוד שנת 2011. אני לא יודע אם נמכרה או לא, אבל אם אני זוכר נכון מדובר

בכ-140,000 ש"ח.

זה הרבה מעבר למה שאני רוצה להשקיע, ובטח שלא במאזדה (בלי לזלזל...אני יודע שהמיאטה רכב נהדר. אני פשוט רוצה את המרצדס)...מכוון יותר ל-80-90K. אני פשוט אמתין בסבלנות עד שתיפול לי SLK סבירה לידיים, מבעלים שבאמת רוצה למכור את הרכב ולא מבקש מחירים אסטרונומיים שקרוב לודאי שלא יקבל :).

פורסם

מאזדה MX-5 הרד-טופ שנת 2007-2009 נסחרת סביב ה-90-110 אלף ש"ח.

SLK תהיה יקרה יותר לאחזקה בצורה משמעותית. בכל מקרה אם תצטרך ייעוץ קונקרטי אשמח לעזור בפרטי.

Lexus CT200H

פורסם (נערך)

היי , חבר קנה לפני שנה בדיוק כזאת (200) שנת 2002 יד ראשונה מאדם מבוגר עם 80k

הוא שילם עליה 90 אלף .. הכל תלוי במצב הרכב ובנתונים שלו .

אני בעצמי כבר מספר שנים מחפש כזה רכב

מאוד מאוד קשה למצוא כזאת עם נתונים טובים ובמיוחד אחת שטופלה כראוי והכל תקין בה (גם הגג) אני מדי יום מציץ בלוח ואף פעם לא יצא לי לראות slk כזו במצב טוב

עריכה אחרונה על ידי daniel_carstyle

C200k W204 & C180k W203 coupe

פורסם

הבעיה היא, שהחבר'ה עם ה-SLK מבקשים 30-40K מעל המחירון. מחירון של SLK שנת 2007 (בדקתי בלוי יצחק וגם במחירון של יד2) עומד על בין 80-85 אלף (תלוי ביד/ק"מ). החדשות הטובות הן, שכמו שלקסוס רשם למעלה, הם לא באמת מוכרים את הרכבים במחירים הללו. (יש אחת שדיברתי עם בעליה לפני כ-4 ימים, והוא ביקש 120K, וסיפר לי שהוא מוכר את הרכב ב-114K למחרת...ההודעה שלו עדיין לא הוסרה ואף מוקפצת למעלה בכל יום, כך שאני מניח שהוא לא באמת מכר במחיר כזה).

לגבי עלות אחזקה/דלק - פחות קריטי בשבילי. אני לא נוסע הרבה, ושומר היטב על הרכבים שברשותי. מספיק שאמצא רכב שמצב סביר - מרצדס במצב טוב לא אמורה להתקלקל כל שני וחמישי. אעמוד בזה גם אם עלות התיקונים יקרה.

המאזדה פשוט לא עושה לי את זה...פעם התלהבתי ממנה. היום כבר לא.

יכול להיות שבאמת אף אחד לא ימכור SLK במחירון. מקסימום - לא אקנה. מדובר בגחמה, ולא בצורך של ממש. אני יכול להישאר עם הרכב שלי, וככל שהזמן חולף, הרכב שבו אני מעוניין מאבד נתחים הגונים מהמחירון שלו, בעוד ששלי כבר נמצא בתחתית וכמעט ולא מאבד ערך. הזמן פועל לטובתי :).

פורסם
מאזדה MX-5 הרד-טופ שנת 2007-2009 נסחרת סביב ה-90-110 אלף ש"ח.

SLK תהיה יקרה יותר לאחזקה בצורה משמעותית. בכל מקרה אם תצטרך ייעוץ קונקרטי אשמח לעזור בפרטי.

תודה, אחי!!! :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
היי , חבר קנה לפני שנה בדיוק כזאת (200) שנת 2002 יד ראשונה מאדם מבוגר עם 80k

הוא שילם עליה 90 אלף .. הכל תלוי במצב הרכב ובנתונים שלו .

אני בעצמי כבר מספר שנים מחפש כזה רכב

מאוד מאוד קשה למצוא כזאת עם נתונים טובים ובמיוחד אחת שטופלה כראוי והכל תקין בה (גם הגג) אני מדי יום מציץ בלוח ואף פעם לא יצא לי לראות slk כזו במצב טוב

אני חושב שהחבר שלך מציע אותה עכשיו למכירה...ומבקש 93K...אנשים הזויים, אני אומר לכם.

מה שכן, במעקב שלי אחר לוח יד שניה שמתי לב לעובדה מעניינת: ככל שהשנתון של הרכב יותר גבוה, ומחיר המחירון - מטבעו - גבוה יותר, אנשים נוטים יותר להצמד אליו. ההפרשים הניכרים ביותר, עד-כדי-גיחוך, הם על הדגמים היותר ישנים (2002, 2005 וכו...).

פורסם
אני חושב שהחבר שלך מציע אותה עכשיו למכירה...ומבקש 93K...אנשים הזויים, אני אומר לכם.

מה שכן, במעקב שלי אחר לוח יד שניה שמתי לב לעובדה מעניינת: ככל שהשנתון של הרכב יותר גבוה, ומחיר המחירון - מטבעו - גבוה יותר, אנשים נוטים יותר להצמד אליו. ההפרשים הניכרים ביותר, עד-כדי-גיחוך, הם על הדגמים היותר ישנים (2002, 2005 וכו...).

אכן הבחנה נכונה,

ככל שהרכב ישן יותר כך המחירון פחות משקף ,הרי ה VALUE של SLK 350 לצורך העניין הוא יותר ממה שהמחירון מציע ,לא הסתכלתי אבל אני מאמין ש350 משנת 2005 המחירון באיזור ה60? עכשיו איזו מרצדס רודסטר שמורה יחסית שמציע סטטוס,פוזה,270 סוסים,הנעה אחורית וריגוש לא קטן תמכר ב60 אלף? כנראה שהמחיר הריאלי שלה בשוק הוא 95-100 שזה 40 אחוז יותר.

Porsche 944 turbo

פורסם
אכן הבחנה נכונה,

ככל שהרכב ישן יותר כך המחירון פחות משקף ,הרי ה VALUE של SLK 350 לצורך העניין הוא יותר ממה שהמחירון מציע ,לא הסתכלתי אבל אני מאמין ש350 משנת 2005 המחירון באיזור ה60? עכשיו איזו מרצדס רודסטר שמורה יחסית שמציע סטטוס,פוזה,270 סוסים,הנעה אחורית וריגוש לא קטן תמכר ב60 אלף? כנראה שהמחיר הריאלי שלה בשוק הוא 95-100 שזה 40 אחוז יותר.

אתה צודק. עדיין, לדעתי שכמישהו עם רכב יד 7, 180000 ק"מ (מרצדס או לא - חרוש למדי...), מבקש 100K והמחירון 50K (שנת 2005, דגם 200) - זה מוגזם :).

היה בחור מירושלים שמכר אחת, שנת 2007, יד שניה, 77000 ק"מ - שמורה בטירוף - ב-26000 מעל המחירון (111K). אם רכב שמור בטירוף נמכר ב-26K מעל למחירון, איזו סיבה יש לקנות רכב במצב הרבה פחות טוב ב-50K מעל - פי שניים? :).

אני מניח שאמתין בסבלנות, מקסימום - בעוד שנה יתרחשו שני דברים במקביל: התקציב שלי יגדל, וההיצע יתרחב לשנתון גבוה יותר :).

פורסם

דווקא הזמן הוא נגדך במידה והתקציב שלך נשאר באותו המגרש,מאחר והרכבים הללו צוברים בעיות ובעלים שמתלהבים מהפוזה חצי שנה ומגלגלים הלאה את הרכב.

אז האופציות שלך הן :לחפש אחת שמורה כמה שיותר באיזור 90-100 או למתוח את התקציב ולהרגיש פחות "פראייריר" ולנסות לדוג אחת בובה יד ראשונה\שנייה עם פחות מ6-70K קילומטר משנתון 2008-2009 באיזור ה150.

Porsche 944 turbo

פורסם
דווקא הזמן הוא נגדך במידה והתקציב שלך נשאר באותו המגרש,מאחר והרכבים הללו צוברים בעיות ובעלים שמתלהבים מהפוזה חצי שנה ומגלגלים הלאה את הרכב.

אז האופציות שלך הן :לחפש אחת שמורה כמה שיותר באיזור 90-100 או למתוח את התקציב ולהרגיש פחות "פראייריר" ולנסות לדוג אחת בובה יד ראשונה\שנייה עם פחות מ6-70K קילומטר משנתון 2008-2009 באיזור ה150.

לדעתי, הזמן פועל לטובתי, שכן ההיצע בשוק המשומשות גדל, המחירון יורד באופן כללי (אפילו כשמבקשים מעל למחירון, יש עדיין מחירון כרפרנס), התקציב שלי גדל, ורכבים משנתונים גבוהים יותר יפתחו כאופציה. לגבי צבירת בעיות, הרי אנו יודעים שיש רכבים שמורים מאוד שכבר מבלים שנים רבות על הכביש, ויש רכבים יחסית חדשים ו"קרועים" - כל מקרה לגופו :).

דבר נוסף שמעניין אותי...מהי מידת הגניבות של הרכבים הללו?

• תוכן חדש...