Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נקישות מהארד דיסק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מעדכן למי שירצה בעתיד או אי פעם יעשה חיפוש.

פניתי לטיק טק, בדיקה עולה 100 שח + מעמ = 117 שח ומתקזז מהסכום של סיום העבודה משלוח חינם במידה והוחלט לבצע אצלם את העבודה.

אצלי נהרס הפלטה התחתונה של הדיסק ואמרו שיכולים להציל לפחות 75% מהתוכן.

עלות נסיון שיחזור עולה 1,000 שח לפני מעמ זה אומר שאם לא הצליחו לעשות כלום אתה משלם 1,000 + מעמ.

אחרי שמנסים יוצרים איתך קשר ונותנים לך להציץ לראות את התוכן שהצליחו/לא הצליחו לשחזר.

לא מתאים או לא התוכן הרלוונטי משלם 1,000 שקל לפני מעמ על הנסיון והעבודה.

הוחלטת שכן מתאים העלות 5,200!! לפני מעמ לפחות אצלי זה המחיר על השיחזור של 75%

הסכומים האלה משכורת חודשית של אנשים, דעתי האישית סכומים מטורפים.

אם חשוב לכם לדעת נפח הדיסק 500GB.

אני יוסיף ויציין מי שבדקתי עבורו היה מוכן לשלם את הסכומים האלה.

אני לא הייתי חושב בכלל וישר שולל לא משנה מה היה על ההרד דיסק

מקווה שיעזור לאנשים למי שאי פעם יחפש

טל.

עריכה אחרונה על ידי BRAVO_SX
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפעמים על דיסק יכולים להיות כמה חודשי עבודה (או יותר) של מתכנת.

כך ש5000 שח זה אחוזים בודדים מהערך של התוכן

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

האמת היא, מנגנון התמחור שלהם הפך נגיש יותר.

פעם רק בדיקה עלתה מאות שקלים, והשחזור עצמו, לא משנה אם מתאים לך או לא מה שהצליחו להוציא - אלפי שקלים.

פורסם

לא הבנתי.

כל שחזור מחברת שחזור מתמחה הוא אלפי שקלים.

למה לשלם את עלות הבדיקה אם אתה יודע מראש שידרשו ממך אלפים ?

אם אתה חייב את החומר, אתה תשלם כל מה שיגידו לך, ואז אתה פשוט מחכה להצעת מחיר.

אם אתה לא חייב את החומר, ולא מתכוון לשלם אלפי שקלים - הפניה לחברת שחזור מיותרת.

פורסם
אני מוכן להשקיע כסף, השאלה אם יש חברה שאתם מכירים שאפשר לסמוך עליה?

כי בחיפוש בגוגל יש יותר מידי אופציות ולא כולם נראים אמינים או שבאמת יצליחו להחזיר את המידע

תודה

לפני חמש שנים בערך פירמטתי מחשב עם תמונות חשובות ואפילו חילקתי את ההארד דיסק למחיצות בגדלים שונים מלפני הפירמוט.

שלחתי את ההארד דיסק לחברה בשם שיאון מחשבים נדמה לי. גגל. אין לי מושג אם הם עוד קיימים.

בכל מקרה, נפרדתי מכמה מאות שקלים, 500-600 אם אני זוכר נכון, וקיבלתי את הכונן ואת כל המידע בחזרה עם שליח עד הבית.

פורסם

יש הבדל אדיר אם מדובר בשחזור לוגי בלבד, שהוא הרבה יותר פשוט. במקרה של פרמוט אפשר גם עם כלי תוכנה ביתיים וקצת ידע לשחזר.

אני בטוח שגם בטיקטק שחזור מכשל לוגי הרבה יותר זול.

פורסם
לפני חמש שנים בערך פירמטתי מחשב עם תמונות חשובות ואפילו חילקתי את ההארד דיסק למחיצות בגדלים שונים מלפני הפירמוט.

שלחתי את ההארד דיסק לחברה בשם שיאון מחשבים נדמה לי. גגל. אין לי מושג אם הם עוד קיימים.

בכל מקרה, נפרדתי מכמה מאות שקלים, 500-600 אם אני זוכר נכון, וקיבלתי את הכונן ואת כל המידע בחזרה עם שליח עד הבית.

את מה שהוא עשה כמעט כל טכנאי מחשבים שיודע משהו עושה.

מדובר כאן על חברות שחזור שמתעסקות עם חומרת הדיסק.

פורסם

שמעתי לא פעם על אנשים שהקפיאו את הכונן הפגום והצליחו להחיות אותו ע"מ לגבות את החומר וכמובן שאחר כך להעביר לדיסק תקין.

http://lifehacker.com/5515337/save-a-failed-hard-drive-in-your-freezer-redux

כמה זה אפקטיבי? לא יודע. אף פעם לא ניסית בעצמי.

איך זה עובד? אני מניח שע"י כיווץ המתכות בקור, אולי משהו ישתחרר שם.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

שיחזרתי פעם בהקפאה (לפני הרבה שנים), תוך כדי העתקת המידע לכונן החדש התחילו שוב נקישות והקריאה נעצרה, שמתי שקית אפונה קפואה וההעתקה המשיכה בלי בעיות עד הסוף :)

פורסם
שמעתי לא פעם על אנשים שהקפיאו את הכונן הפגום והצליחו להחיות אותו ע"מ לגבות את החומר וכמובן שאחר כך להעביר לדיסק תקין.

http://lifehacker.com/5515337/save-a-failed-hard-drive-in-your-freezer-redux

כמה זה אפקטיבי? לא יודע. אף פעם לא ניסית בעצמי.

איך זה עובד? אני מניח שע"י כיווץ המתכות בקור, אולי משהו ישתחרר שם.

אם המידע חשוב עד כדי שבעל המחשב מוכן לשלם אלפי שקלים על שחזור, לא כדאי לנסות תרופות סבתא למיניהן, כי יש סיכוי טוב שזה יפגע במה שאפשר להציל.

עדיף למסור את הדיסק לחברה שמתמחה בשיחזור מידע בהקדם האפשרי.

ולהבא, לדאוג לגיבויים. בנוסף, לקנות דיסק חדש, כשלישן נגמרת האחריות, ולהיות מוכן להחלפה בסימנים ראשונים של הארד דיסק שמתחיל לזייף.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ולהבא, לדאוג לגיבויים. בנוסף, לקנות דיסק חדש, כשלישן נגמרת האחריות, ולהיות מוכן להחלפה בסימנים ראשונים של הארד דיסק שמתחיל לזייף.

אין שום צורך להחליף דיסק כאשר האחריות מסתיימת. אצלי יש דיסקים שעובדים יותר 8 שנים ללא שום בעיה וכמובן גם יש גיבוי להכול.

אני דואג לבצע אחת לחודש חודשים בדיקה לתקינות הדיסק בעזרת הפקודה CHKDSK אם במהלך הבדיקה מתגלה כשל לוגי או סקטורים פגומים אני נוהג לתקן אותם בעזרת הסוויץ' R. בנוסף אני דואג לבצע איחוי דיסק אחת לחודש.

איזה כייף לי :)

פורסם
אין שום צורך להחליף דיסק כאשר האחריות מסתיימת. אצלי יש דיסקים שעובדים יותר 8 שנים ללא שום בעיה וכמובן גם יש גיבוי להכול.

לא אמרתי להחליף, אמרתי להיות בהיכון להחלפה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני דואג לבצע אחת לחודש חודשים בדיקה לתקינות הדיסק בעזרת הפקודה CHKDSK אם במהלך הבדיקה מתגלה כשל לוגי או סקטורים פגומים אני נוהג לתקן אותם בעזרת הסוויץ' R. בנוסף אני דואג לבצע איחוי דיסק אחת לחודש.

זה יכול לעזור לך בחלק מהמקרים, לא בכולם. ואני אישית פוסל ומחליף כל דיסק שיש בו סקטור פגום, גם אם הוא תוקן, זה אינדיקציה לבעיות עתידיות ואני לא לוקח סיכון.

ממליץ לך לבדוק ב BIOS שהגדרת ה SMART לדיסק פעילה.

לגבי נושא ההקפאה, ניסיתי את זה פעם, זה לא עבד כל כך, אבל בחקירת הנושא בצורה מעמיקה הבנתי שזה גורם לנזק בלתי הפיך, ולכן זה מוצא אחרון בהנחה שאתה לא תמסור את הדיסק לשחזור.

אם המידע ממש חשוב עד כדי כך שאתה כן תמסור את הדיסק לשחזור, אל תעשה את זה חד משמעית.

• תוכן חדש...