Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לדגם של BMW

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה ראיתי BMW עם דלתות שמחליקות למטה ואני לא יודע את הדגם. אז אם מישהו מכיר את הדגם בבקשה שישרשר פה תודה רבה!:)

פורסם

BMW Z1

BMW Z1 , הוצגה לראשונה בתערוכת פרנקפורט(ספטמבר) 1987.

והיתה להפתעה גמורה בקרב מעריצי BMW, שכן המרכב יוצר מסגסוגת פלסטיק.

הדלתות גולשות מטה לתוך המרכב. וחובבי BMW, חיכו לאיזו רודסטר....

לימים ,רבים טוענים שזו דווקא ה מיאטה שהחלה את הטרנד..(הרודסטר הזולות -כן.)

אך מי שדחפה את הרעיון בזמנים המודרנים היתה דווקא BMW עם ה Z1 .

היפנים(MAZDA נכון יותר) הפיקו מיד לקחים כדרכם, ויצאו ב1989, עם ה MX-5 ,הנפלאה.

ה BMW Z1 , הגיע לישראל בייבוא אישי בראשית שנות ה -90'.

מנוע 2.5 ליטר, 171 כ"ס (משרת גם ב 325i , מסוף 1986.) .

100-0 : 7.9 שניות.

מהירות מירבית:225 קמ"ש.

ספר בבקשה היכן ראית אותה :?:

בכבוד רב

אילן פ.

תמונה ב.מ.וו זד  1 1.jpg

תמונה ב.מ.וו זד 1 2.jpg

תמונה ב.מ.וו זד 1 4.jpg

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

אכן, כנראה מדובר בZ1.

תיקון קטן - מנוע ה2.5 היה ב325 החל משנת 1985 (ולא סוף 86').

שהוצגה הZ1 לא היה ידוע למה העדיפו בב מ וו דווקא את המנוע הנ"ל (המצויין כשלעצמו) ע"פ מנוע הM3 המעולה, מה שהיה ממקד את ה Z הפלסטית בכיוון קצת יותר ספורטיבי.

ידוע על 2 Z1 בארץ:

אחת זכיתי לראות מס' פעמים (הירוקה המדהימה - 20K שמורה כחדשה, עד שעברה תאונה לא מזמן שריסקה את הפרונט. האוטו, נכון לעכשיו, למכירה במצבו לאחר התאונה). את השנייה , אגב לא זכיתי לראות.

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

אחת זכיתי לראות מס' פעמים (הירוקה המדהימה - 20K שמורה כחדשה, עד שעברה תאונה לא מזמן שריסקה את הפרונט.

גם אני ראיתי את ה-Z1 הזו מפורסמת למכירה באיזה לוח ברשת... (במחיר שערורייתי, אגב)

מעניין איך ניתן ליישר פרונט (אני מניח שהתאונה פגעה בשלדה), כאשר השלדה עשוייה מפלסטיק...

זו נראית כמו משימה בלתי אפשרית...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
זה אוטו נדיר יחסית. יש אחת בארץ שעברה תאונה.

אם אני לא טועה יצרו בסביבות ה 1000 בכל העולם

אני בטוח שהגזמת.... 1000 בכל העולם??? אני ראיתי יותר מאחת כשהייתי בגרמניה ויש אחת בישראל... בטוח יש יותר מ-1000

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

ראיתי את הירוקה נוסעת בת"א לפני כמה ימים..

התערבתי עם חבר שזאת BMW והוא אמר שאין מצב.. אז עקבנו אחריו קצת.. האוטו בקושי סוחב :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לימים ,רבים טוענים שזו דווקא ה מיאטה שהחלה את הטרנד..(הרודסטר הזולות -כן.)

אך מי שדחפה את הרעיון בזמנים המודרנים היתה דווקא BMW עם ה Z1 .

היפנים(MAZDA נכון יותר) הפיקו מיד לקחים כדרכם, ויצאו ב1989, עם ה MX-5 ,הנפלאה.

.Ilan, sorry to tell (actually not really sorry) but that is just completely incorrect

The miata project started at Mazda all the way in 1979 after a young american journalist named Bob Hall introduced to the company's management his idea of a lightweight roadster, though it was not until two years later in 1981 that the company's management decided to take Mr. Hall's idea rather seriously and green lighted the development of the miata under the code name of project P729LWS

The design of the miata was already finalized in 1986, but seriously, you didn't mean to imply that Mazda completed the development and had a fully running production version of the miata in less than two years between the Z1's introduction and miata's introduction, did you? I thought so

.Moti

פורסם

.Ilan, sorry to tell (actually not really sorry) but that is just completely incorrect

The miata project started at Mazda all the way in 1979 after a young american journalist named Bob Hall introduced to the company's management his idea of a lightweight roadster, though it was not until two years later in 1981 that the company's management decided to take Mr. Hall's idea rather seriously and green lighted the development of the miata under the code name of project P729LWS

The design of the miata was already finalized in 1986, but seriously, you didn't mean to imply that Mazda completed the development and had a fully running production version of the miata in less than two years between the Z1's introduction and miata's introduction, did you? I thought so

.Moti

לכבוד

מוטי

מוטי, עם עובדות אי אפשר להתווכח. לא דיברתי, על התיכנון, שלבי פיתוח וכו'.

אני מדבר על השקה. את ה Z1 הציגו ב 1987. את המיאטה הציגו ב 1989.

אכן המיאטה תזכר כזאת שנתנה את הפוש הראשוני, לרודסטריות בעידן המודרני.

והביאה לפריחה מחדש ,של פלח שוק שנעלם- רודסטרית לעם,הדגש ל עם. בו הבריטים שלטו ביד רמה. בעולם הישן שלפני המיאטה. הרודסטריות "נעלמו", וכל הכבוד למאזדה,שהצליחה להביא את השינוי, עם מכונית אחת ניפלאה שכזו, ובזכותה התעוררו יצרנים רבים, והחלו,לפתח בבהילות רודסטרים משלהם. ה BMW Z1 היתה שם קודם. אך היא ממש לא רודסטרית לעם,היא היתה יקרה מאוווווד, ולכן לא "נפלה" להגדרה רודסטרית לעם.

ובכך המיאטה הצליחה בע-נ-ק.

אך אי אפשר להתעלם מה Z1, שהציתה את הניצוץ. עם כל הכבוד ליפנים. הם הרי אלופים בשידרוגים,ובהמצאת נישות משום מקום. אחת המדהימות שלהם (ובצדק) היא המיאטה.

*ולא שכחתי את האלפא ספיידר :wink:

אילן פ.

תמונה מאזדה מיאטה אדומה 1989.jpg

תמונה ב.מ.וו זד  1 1.jpg

תמונה אלפא ספיידר 1990 1.jpg

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

חבל רק שבארץ עם המחיר של המכוניות זה לא באמת רודסטר לעם אלא עוד אוטו לאוסף של העשירים

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לכבוד

מוטי

מוטי, עם עובדות אי אפשר להתווכח. לא דיברתי, על התיכנון, שלבי פיתוח וכו'.

אני מדבר על השקה. את ה Z1 הציגו ב 1987. את המיאטה הציגו ב 1989.

אכן המיאטה תזכר כזאת שנתנה את הפוש הראשוני, לרודסטריות בעידן המודרני.

והביאה לפריחה מחדש ,של פלח שוק שנעלם- רודסטרית לעם,הדגש ל עם. בו הבריטים שלטו ביד רמה. בעולם הישן שלפני המיאטה. הרודסטריות "נעלמו", וכל הכבוד למאזדה,שהצליחה להביא את השינוי, עם מכונית אחת ניפלאה שכזו, ובזכותה התעוררו יצרנים רבים, והחלו,לפתח בבהילות רודסטרים משלהם. ה BMW Z1 היתה שם קודם. אך היא ממש לא רודסטרית לעם,היא היתה יקרה מאוווווד, ולכן לא "נפלה" להגדרה רודסטרית לעם.

ובכך המיאטה הצליחה בע-נ-ק.

אך אי אפשר להתעלם מה Z1, שהציתה את הניצוץ. עם כל הכבוד ליפנים. הם הרי אלופים בשידרוגים,ובהמצאת נישות משום מקום. אחת המדהימות שלהם (ובצדק) היא המיאטה.

*ולא שכחתי את האלפא ספיידר :wink:

אילן פ.

לכבוד: אילן

לומר שה Z1 הציתה את הניצוץ יהיה חוסר דיוק מוחלט, בדיוק כפי שלומר שהמיאטה היא איזשהו שידרוג שלה או רכיבה על הגל של ה Z1 זה פשוט קשקוש.

ה Z1 לא רק שלא המציאה כלום מחדש בעולם הרודסטרים, אלא אם אתה מתעקש לומר על אותה המצאה מפוקפקת של חלקי הגוף מפלסטיק שיצא ממנה משהו (אז זהו, שלא ... היינו רואים אותה שוב אם כך היה הדבר), היא אפילו לא הייתה הראשונה כפי שאתה מנסה להציג אותה.

הראשונה הייתה הטויוטה MR2 שעלתה לכביש כבר ב-86.

המיאטה הייתה הראשונה לפרק את הנוסחה של הרודסטר המודרנית להמונים בעידן הנוכחי, ולכן הפכה לרודסטר המצליחה ביותר בהיסטוריה.

כמו כן, אבקש אותך להבא שלא לנסות "לסדר" לי את הבנת הנקרא ע"י סילוף הדברים, הבנת הנקרא שלי היא מצוינת וזלזול בה יתקבל באופן שלילי.

לתשומת ליבך.

בכבוד רב,

מוטי.

פורסם
כאשר השלדה עשוייה מפלסטיק...

זו נראית כמו משימה בלתי אפשרית...

אין כזה דבר שילדה מפלסטיק, יש שילדה מפולימרים מורכבים אבל בטח לא במכוניות סדרתיות, ואם כן, אז לא במכוניות כ"כ "פשוטות". שילדות אקזוטיות אפשר למצוא במכוניות ענטיקות, שם השילדה מעץ (אבל זה יותר ביזארי מאשר אקזוטי) ובמכוניות מרוץ מהדרגה הגבוהה ביותר (גם שם, הייצור בדרך כלל מתבטא בסיבי פחמן) או במכוניות על מהשורה הראשונה.

בב.מ.וו. המדוברת, יש שילדת פלדה, וריצפה שעשויה מחומרים מורכבים. הריתוך בנייהן נעשה באבץ, ותאמין לי, גם היום זה נחשב "אקזוטי" בתעשית הרכב הסדרתי. הפלסטיק באוטו הוא בעיקר בתא הנוסעים ובדיפונים החיצוניים (יענו הפח). הבחור שרוצה למכור את האוטו כנראה חי על הירח, כי 150K זה מחיר בכלל,בכלל לא שפוי. אולי הוא יצליח למכור אותו באיזה 70-80K. מה שהוא לא מצליח להבין (ואת זה אני אומר בעקבות שיחה איתו) הוא שהרכב, גמור. זהוא! הלך האוטו. הוא מצידו ממשיך ללהג על איזה שמור הוא וכמה הקילומטרג' נמוך. הוא צודק בזה אבל זה לחלוטין לא רלוונטי בהתייחס לזה שהאוטו חסר אף!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...