Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך - הונדה ג'אז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בא לסנגר על הונדה בכלל, למרות שמן הסתם יש בליבי פינה חמה לג'אז - הרכב השני שלנו בבית שמשמש את אשתי הוא ג'אז היברידית.

אבל למרבית עם ישראל - ולא לנו, לרוב משתמשי הפורום - חשובים האמינות, הסחירות, צריכת הדלק, האבזור, וכמובן השימושיות מבחינת מרווח פנימי. חדוות נהיגה? התנהגות כביש? תאמין לי שעבור מרבית היושבים בציון (ובשונה מעמיתנו באירופה) זה לא ממש מהותי. ואני צופה שהיא תימכר היטב, כי סוף סוף הג'אז קיבלה מחיר הגיוני יותר. לא נמוך, אבל הגיוני הרבה יותר מאשר בעבר.

כך שאני צופה לה עתיד מזהיר, למרות שבהחלט אינה מושלמת.

ובמאמר מוסגר - אני יודע שאני פותח עכשיו חזית נגד לא מעט אנשים, אבל במה היונדאי i20 בדור הקודם (ובאיזשהו מקום גם הנוכחי, לצורך העניין) טובה יותר? והיא הצליחה יפה, נכון שבעיקר הודות לציי הרכב, אך היא מאד נפוצה ומבוקשת גם כרכב יד שנייה, וגם מומלצת מאד כאן בפורום. חדוות נהיגה? התנהגות כביש? פשוט על הפנים; שיא האפרוריות עלי אדמות. כמי שגר באזורים הרריים עם עליות תלולות, בעבר, כשאשתי קיבלה מהעבודה יונדאי i20 מאד התגעגעתי לביצועים ולגיר האוטומטי המהיר של הסוזוקי ספלאש, שהיה לה לפני כן.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אבל הוא נכשל בגדול דווקא בסעיפים שהונדה תמיד הייתה מצטיינת: מנוע גיר.

מתי בפעם האחרונה הציגה הונדה מכונית עם גיר ומנוע מצטיינים? האמירה הזו נכונה לתקופה שלפני 15-20 שנים, אולי. אז המנועים שלה היו באמת חזקים ביחס לשאר. אבל, מאז, אין להם שום יתרון טכנולוגי או אחר, וגם הגירים שלה לא תמיד הכי חכמים או נעימים לשימוש, בין אם הם פלנטריים, רובוטים או רציפים. ואגב, אפילו במשפחתיות שצוידו במנוע 1.8 ליטר, הנ"ל התגלה (ככל הנראה בשל סירוס מצידו של הגיר) כשווה ערך למנוע 1.6 ליטר אצל המתחרות.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
המבחן הזה רק מאמת את מה שטענתי בשרשור ישן יותר.

אולי הרכב בהחלט מספק מבחינת גודל, תא מטען, ויופי שזה כבר עניין של טעם אישי, אבל הוא נכשל בגדול דווקא בסעיפים שהונדה תמיד הייתה מצטיינת: מנוע גיר.

ביצועים פושרים בלבד, שמלווים ברעש מנוע, מומנט, בין הכי עלובים שקיים, כי הרי לא ניתן לנהוג כל הזמן קרוב לקו האדום כדי לחלץ טיפה כוח. פשוט מנוע "לא שימושי". במבחן ה-0-100 התאוצה מושגת בהילוך שני בתוך הקו האדום. אני מתאר לעצמי את הרכב בעליות עם 2 אנשים, הילוך ראשון, שני בלבד. בתנאים הללו אפשר לשכוח מחיסכון בדלק בכלל.

לא לחינם קיבלה תג מחיר של 90000 לידני. ולדעתי זה גם הרבה. זהו רכב למכורים לסמל בלבד. בזכות זה[הסמל] הוא עדיין יהיה הצלחה בשוק המשומשות.

אליי הרכב לא עשה רושם. אבל יש מצב שזה יספק אנשים אחרים, עם מחיר, ו"הונדה", שלא היו כאן קודם.

חבל שאתה כותב דברים מבלי שראית או נהגת ברכב.

אני נסעתי בדגם הידני והוא יותר זריז מהדגם האוטומטי בהרבה. בנוסף, ידית ההילוכים מאוד נעימה ומדויקת.

המרווח במושב האחורי ובתא המטען הוא עצום ביחס לגודל שלה.

צריכת הדלק של הרכב גם בכבישים הרריים תהיה טובה מאוד.

נכון שהמומנט שלה נמוך, אבל חשוב גם להסתכל בעקומת מומנט ורובה זמינה בסל״ד נמוך.

הרכב לא חף ממגרעות, אבל לצייר אותו כמתאים רק למכורים לסמל הוא לא נכון.

הוא הצלחה בשוק המשומשות בגלל האמינות, המרווח, צריכת הדלק והסחירות שלו.

ד״א, תיגש ותנסה להזמין אחד בסוכנות- כרגע אין מלאי עד חודש מאי.

פורסם
ויכוח עקר לגמרי. הבחירה בין האלטרנטיבות של רכב חדש/משומש או סופר מיני חדש לעומת משפחתי משומש הוא עניין סובייקטיבי ושל העדפה אישית לגמרי

chenrp מספיק שהיית אומר שאתה אישית היית מעדיף קורולה/אוונסיס/קאמרי משומשת , הנסיון שלך להציג את זה בתור בחירה הגיונית/חכמה יותר הוא זה שעורר את ההתנגדות ובצדק, כל אחד בוחר את הרכב לפי השיקולים שלו וזה לא הופך את הג'אז לרכב מיותר

צודק, אישית חושב שעדיף משפחתית יד2 על ג'אז חדשה

החיסרון המהותי של רכב חדש, כל רכב חדש, הוא ירידת ערך. ככל שהרכב המשומש זול יותר לאחזקה, כך לכאורה היתרון שלו גדל למול הרכב החדש ובייחוד רכיב ירידת הערך. מכאן כל אחד גוזר את השיקולים וההעדפות שלו. לטעון באופן עיוור שרכב משומש באותו סכום עדיף על חדש זה לראות חלק מהתמונה בלבד.

ולכן אני לא אוהב רכבים חדשים (בישראל)

ופרט למחיר טסט יותר גבוה, קושי גדול יותר במציאת חניה, תמרון פחות טוב במקומות צפופים, עלויות ביטוח יותר גבוהות, היעדר אחריות, תיקונים שעלולים לצוץ, להמשיך?

אגבף סתם שיהיה ברור, אני גם באופן כללי מאוד נגד קניית מכוניות חדשות. אני פשוט לא חושב ש"משפחתית בטוח תהיה יותר טובה". ואולי בכלל עדיף לקנות סופר מיני משומשת ולחסוך כמה ג'ובות?

סופר מיני יד2? עוד יותר טוב! אם הג'אז כזו מרווחת וטובה כמו שאתם טוענים, עדיף יד 2 כזו. בטח שלא חדשה במחיר כזה.

לפי ההגיון של הבחור יש לרכוש מרצדס S500 שנת 2007 בסכום הזה.

כל אחד ומערכת שיקולים שלו. בתור בוגר ג'אז אני יודע שאין הרבה רכבים שנותנים את מה שג'אז נותנת מבחינת שימושיות ועלויות.

בעיה יחידה שלה זה מחירי שחיטה בטיפולים.

ב4 שנים אחרונות קניתי ומכרתי לפחות תריסר רכבים. ג'אז וסובארו B4 היו היחידות שנמכרו מעל המחירון.

כנראה לא סתם.

אכן ההונדה מאוד יקרים בטיפולים.

אחלה רכב לעם. יעיל בטיחותי ומבצע.

נוסיף לזה מוניטין אמינות מחיר בטווח הסביר ושוק בין הטובים בארץ וקיבלנו מכירות יפות.

ההשוואה ליד 2 שהזכירו לא במקום.

אני יכול להבין מישהו שמעדיף לקנות סופר מיני בת שנה על מיני.יש בזה יתרון ברור וגם אפשר למצוא רכב חדש-ישן. להשוות קורולה בת שנתיים או שלוש לא רלוונטי, בטח שלקורולה אין יתרון מהותי על הג'אז.

לקורולה יש יתרון מהותי על הג'אז בכל תחום (פרט לדלק) אז אם אתה טוען כך אתה כנראה מכור לג'אז.

תסלח לי על דבריי אבל אתה הדוגמא המייצגת של עם ישראל, שרוצה רק גדול וגדול. חתונה במאה חמישים אלף שקל, ירח דבש בשבעים אלף שקל. זוג צעיר כבר קונה דירת ארבעה או חמישה חדרים. למה? מאיפה העיניים הגדולות האלה? ואנשים לא חיים לפי הכיס אלא מתוך תאווה לכמה שיותר גדול. וזה תקף גם למכוניות. לזוג צעיר ללא ילדים ואפילו עם ילד, אין שום בעיה להתנהל עם סופר-מיני, על אחת כמה וכמה הונדה ג'אז, שהיא ענקית במרווח הפנימי. תמיד אפשר לשדרג למשפחתית כעבור שנתיים. ומי אמר שחייבים עגלה עם אמבטיה? סתם מסורבל ולא מומלץ. אגב, אספר לך אנקדוטה. הייתה לנו בעבר דייהטסו סיריון דור ראשון כרכב שני חסכוני בבית. אתה יודע שבתא המטען שלה הכנסנו עגלת תאומים ענקית של בייבי ג'וגר (סיטי עליית, הגדולה)!!

להיפך! אני טוען לא לקנות רכב חדש! אלא יד 2 ועדיף משפחתית כי אומנם העגלה נכנסת אבל ממש בקושי ולא נוח ובתא מטען גדול כמו בקורולה זה יותר נוח!

לי הייתה פונטו ספייס גיר רציף. מכרתי רק בגלל העובדה שתא המטען פיצי.

עכשיו אני עם SX4 עם תא מטען 515 ליטר. זורק הכל פנימה ונוסע... אומנם לא מגיע לחיסכון בדלק כמו בפונטו, אבל לפחות לא הוצאתי 100 אלף שח על סופר מיני

פורסם

אני לא חושב שיש לך משהו נגד הגאז ספציפית,אלא בכלל נגד קניה של כול רכב חדש,זה השיקול שלך וזה בסדר,אבל בסופו של דבר עם 254 אלף רכבים חדשים שעלו השנה,אנשים מעדיפים חדש.

אין גאז משומשת מהדגם הנוכחי אל רק מהקודם,וגם אם הייתה שוב אנחנו מגיעים לאותה הנקודה,יש אנשים שרוצים ויכולים הרשות חדש ויש כאלה שלא וקונים יד 2 או מתוך אידאולוגיה כמו שלך שעדיף יד 2.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חן, אולי יש לך 545 ליטר, אבל אם הייתה לך האצ'בק, היה לך יותר נוח. גם אם זאת הייתה SX4 האצ'בק.

לגבי הקורולה - אתה שוב טוען שהיא עדיפה בהכל חוץ מדלק, בלי לפרט. אולי תבהיר את הסוגיה הזאת לשם שינוי? במה בדיוק היא עדיפה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא רק שהוא טוען שהיא עדיפה בהכל, הוא גם מתעקש להתעלם כשאנשים (אני למשל) כותבים לו במה עוד הג'אז (או כל סופר מיני לצורך העניין) עדיפה על משפחתית ובמה עדיפה האצ'בקית על סדאנית. איך אומרים בשפת האם? כמו לזרוק אפונה על קיר. נראה לי שאפשר להתייאש.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
חן, אולי יש לך 545 ליטר, אבל אם הייתה לך האצ'בק, היה לך יותר נוח. גם אם זאת הייתה SX4 האצ'בק.

לגבי הקורולה - אתה שוב טוען שהיא עדיפה בהכל חוץ מדלק, בלי לפרט. אולי תבהיר את הסוגיה הזאת לשם שינוי? במה בדיוק היא עדיפה?

אני אגיב בצורה שתהיה לך נוחה למענה

1.בנוחות

2.בשקט

3.בזמינות לכוח.

4.במרווח פנים

5.באיכות החומרים

6.בתא מטען גדול יותר שמאפשר לשים יותר דברים מבלי לקפל מושבים

פחות טובה בחנייות מן הסתם...

בוא ניקח אוריס 2012 למשל... יותר זולה, הצ'בק כמו שהעדר כאן אוהב...

במה ההונדה טובה יותר?

אני לא חושב שיש לך משהו נגד הגאז ספציפית,אלא בכלל נגד קניה של כול רכב חדש,זה השיקול שלך וזה בסדר,אבל בסופו של דבר עם 254 אלף רכבים חדשים שעלו השנה,אנשים מעדיפים חדש.

אין גאז משומשת מהדגם הנוכחי אל רק מהקודם,וגם אם הייתה שוב אנחנו מגיעים לאותה הנקודה,יש אנשים שרוצים ויכולים הרשות חדש ויש כאלה שלא וקונים יד 2 או מתוך אידאולוגיה כמו שלך שעדיף יד 2.

100%

עריכה אחרונה על ידי chenrp
פורסם

סופר מיני יד2? עוד יותר טוב! אם הג'אז כזו מרווחת וטובה כמו שאתם טוענים, עדיף יד 2 כזו. בטח שלא חדשה במחיר כזה.

לקורולה יש יתרון מהותי על הג'אז בכל תחום (פרט לדלק) אז אם אתה טוען כך אתה כנראה מכור לג'אז.

להיפך! אני טוען לא לקנות רכב חדש! אלא יד 2 ועדיף משפחתית כי אומנם העגלה נכנסת אבל ממש בקושי ולא נוח ובתא מטען גדול כמו בקורולה זה יותר נוח!

עכשיו אני עם SX4 עם תא מטען 515 ליטר. זורק הכל פנימה ונוסע... אומנם לא מגיע לחיסכון בדלק כמו בפונטו, אבל לפחות לא הוצאתי 100 אלף שח על סופר מיני

1. הג'אז שומרת טוב מאוד על ערכה, ככה שיהיה לך קשה למצוא אחת משומשת יחסית חדשה בפער משמעותי ממחיר רכישה של חדשה, יש כאלה שיעדיפו לוותר על כאב הראש, הכסף והזמן שצריך להשקיע בחיפוש אחר הרכב המשומש וישלימו את הפער לרכב חדש עם אחריות מלאה, בצבע ורמת גימור שהם יבחרו ללא פשרות.

2. הסבירו לך כאן בערך 32487 פעמים במה הג'אז עדיפה על הקורולה מעבר לצריכת דלק, אתה פשוט מתעלם כי זה לא מתאים לסיסמא שבחרת לדבוק בה בשרשור הזה.

3. אין בכלל מקום להשוואה בין הפונטו ספייס לרכבי סופר מיני חדשים בכלל והג'אז בפרט. הקטגוריה צמחה בכל המובנים בינהם גם איכות הנסיעה, בידוד, איבזור, בטיחות, מרווח ושימושיות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מוכן לשמוע בשנית במה היא טובה יותר...

איכות? ואני מצטט"

חומרים פה מסביב מאוד אבל מאוד בסיסיים, פלסטיקה חלולה שנדמה ושייכת לעידן קודם בתעשייה, לא מה שאנחנו רגילים לראות מהתוצרת האירופית העדכנית או אפילו מאזדה 2 החדשה."

ועוד ציטוט

"שהמנוע בהונדה ג'אז סובל ממחסור כרוני בכוח, אוויר ודחף"

ועוד

"גם כאשר מתייצב הסל"ד, הרעש ממשיך להגיע מכיוון הגלגלים וחוסר נוחות של ממש מורגש במעבר על שיבושים. אם הכביש לא סלול היטב המרכב כולו חווה זעזועים לא נעימים. נראה שבולמי הזעזועים עוזבים ידיים מהר מאוד כאשר הם נדרשים לרצף של פעולות שיכוך."

אומנם רכב טוב ומרווח יחסית לסופר מיני החדשות היום... אבל כל משפחתית יותר מרווחת, יותר נוחה(נתתי דוגמא לכמה) ותעלה זול יותר.

פורסם
אני אגיב בצורה שתהיה לך נוחה למענה - אתה לא מקל עלי, אתה מקל על כל הפורום שאתה כותב בו.

1.בנוחות - כלל לא בטוח, כי לא נהגתי בג'אז החדשה. ג'אז דור ראשון שקולה לקורולה מבחינת נוחות, למשל.

2.בשקט - שוב - לא נהגתי, לא יודע. קורולה יד 2 מהדור שציינת לא בדיוק S-קלאס מבחינת שקט, כך שהטיעון פשוט אינו נכון.

3.בזמינות לכוח. - נכון.

4.במרווח פנים - כפי שהסבירו לך כבר - פשוט לא נכון.

5.באיכות החומרים - כלל לא בטוח. הקורולה ממש לא מצטיינת באיכות חומרים. מבחינת איכות ההרכבה הן שקולות.

6.בתא מטען גדול יותר שמאפשר לשים יותר דברים מבלי לקפל מושבים - תא המטען בג'אז, כפי שכבר הסבירו לך, לא קטן ושימושי יותר. הנפח הנומינלי הוא נתון בעל משמעות שולית ואני מדבר מניסיון של אחד שהיו לו גם סדאנים וגם האצ'ים.

פחות טובה בחנייות מן הסתם...

בוא ניקח אוריס 2012 למשל... יותר זולה, הצ'בק כמו שהעדר כאן אוהב...

במה ההונדה טובה יותר? - חסכונית יותר, עוד יותר קלה לחניות.

באדום לעיל.

אתה מתעלם לחלוטין מהעובדה שרכב משומש, כל רכב משומש, הוא חתול בשק. אין לך מושג איך טיפלו בו ומה הוא עבר, ובדיקה במכון בדיקה נותנת לך אינדיקציה חלקית, מאד, והרבה כסת"ח. לא כל אחד רוצה או מוכן להתעסק עם זה. התשלום של ירידת ערך (שיש, מן הסתם, גם ברכב משומש - פשוט פחות) הוא תשלום לגיטימי עבור שקט נפשי.

אפשר להצליח עם רכישת רכב משומש - בשנים האחרונות החזקתי שתי יפניות בנות מעל עשור - אפלאוז וליאנה (הליאנה עדיין אצלי) שנקנו בזול והפגינו והליאנה עדיין מפגינה אמינות מופתית ואחזקה זולה ביותר, אבל מן הסתם יש תשלום בצריכת דלק ובעידון. לא כל אחד מוכן להשקיע ברכב משומש, בניפוי, בדיקה וכו'. אני מבין קצת ובעיקר יודע למי לפנות, ולכן הרכישות האלה היו אידיאליות עבורי. עבור רוב עמך ישראל זה לא המצב. הסיכוי ליפול קיים ולא מופרך בכלל.

נראה, ותקן אותי אם אני טועה, שאתה בטוח שגילית את אמריקה בכך שאתה לא משלם למדינה ורוכש רק רכבים משומשים. ניוזפלאש - אתה מממן את המסים האלה בדיוק כמו מי שרוכש רכב חדש. אתה פשוט משלם לו החזר מס.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מצטער. אבל בתור אחד שהייתה לו SX4 ומיד לאחר מכן ג'אז, תרשה לי לגחך קלות.

פרט לעלות הטיפולים אין לה שום יתרון. אפילו איבזור נדיב בדמות גניסה והנעה בלי מפתח ומושב אחד הנוחים (אומנם לא כמו בליאנה שהייתה לי גם) לא מפצה על חומרים קשים וגסים, גימור ירוד ונסיעה קופצנית.

ג'אז זה רכב עם איכויות גבוהות הן בנוחות הן בשימושיות והן בגימור. אין להשוות מושב של הונדה למושב של קורולה.

בקיצור. איש איש באמונתו יחיה. יש כאלה ששופטים רכב לא רק דרך החור של הגרוש וכמות הפח לשקל, אלא לפי התאמתו של כלי רכב לצרכים שלהם.

פורסם

אכן, התעלמתי מהחתול שבשק...

ואכן הונדה איכותית אבל אין להשוות את איכות החומרים בג'אז לקורולה.

בכל אופן, אם אתם (אוהדי הג'אז) רוצים סופר מיני עם תא מטען הצ'בק וזול...

תהנו:

דאצ'יה סנדרו

"לסאנדרו אורך של 4.06 מטר, רוחב של 1.74 מטר ובסיס גלגלים של 2.59 מטר, היא תשווק עם מנוע 1.2 ליטר 73 כ"ס המוכר של רנו המשודך לתיבת 5 הילוכים ידנית. הביצועים בדגם עומדים על 14.5 שניות 0-100 קמ"ש וצריכת הדלק המשולבת עומדת על 17.2 ק"מ לליטר. האבזור בדגם כולל בקרת שיוט, 4 חלונות חשמליים, שליטה מההגה על מערכת שמע ודיבורית בלוטות' נשלטת מההגה ועוד. מחיר: 54,990 שקל – הסופרמיני הזולה ביותר בישראל."

חצי מחיר מהג'אז.

אז נכון היא לא מאובזרת כמוה, לא שקטה ולא איכותית כמוה.. אבל יש לה תא מטען שמתאים למשפחה צעירה(כפי שאתם טענתם) והיא עולה חצי!

(לא להתקיף אותי :) )

פורסם

מצד שני היא הרבה פחות מרווחת המגאז מאחור וגם ניראית מיושנת יותר.

ומנוע חלש יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...