Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוד מבחן בסדרת הסלון: קאדילק CTS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחן שערכנו, דניאל ס. ואני.

בהרבה סרטים אמריקאים, כשרוצים להראות גיבור אמריקאי אנין, בליין, חושני, טמפרמנטי, לא משעמם ומצליחן, הוא ינהג ברכב אירופאי, בדרכו לשבת על כסא סטול מעוצב, וללגום אספרסו, ולא באוניה אמריקאית בדרכו להימרח על ספת "אמריקן קומפורט" עם כוס קפה "SUPER SIZE ME" בגודל של דלי.

למה? האמריקאים לא יודעים לעשות אוטו אנין? הרי יש את הקורבט, את הוייפר, ואת... ממ... מה עוד? נגמרה הרשימה? אולי אפשר להכניס את הקאדילק לרשימת ה"אנינים"?

יצאנו לבדוק.

בחניה:

זה מתחיל טוב. עיצוב דק, ארוך, חד וחטוב עושה רושם ראשוני טוב, בסתירה לדעה הקדומה על מכונית מעוגלת, שמתוכננת סביב מחזיק כוסות.

העיצוב הזה מושך לא מעט מבטים, בכל סביבה, ונראה ייחודי בנוף של מכוניות הסלון הרכות.

נכנסים וסוגרים את הדלת. צליל טריקה נעים. תענוג, ככה אמורה להשמע דלת נטרקת ברכב סלון.

בפנים העיצוב די עמוס, ריבוי חומרים בדיפוני הדלתות (שלושה גוונים שונים של עור, שילוב עץ ומתכת) יוצרים עומס בעין. עם זאת יש בהחלט תחושת יוקרה, ובחירת החומרים מוקפדת. תאורת הפנים מאופקת ויעילה, בניגוד לתאורת החוץ של הרכב, העשירה במיוחד, וכוללת 32 לדים קדמיים ו-102 לדים אחוריים. נראית מצויין ולא מצועצת.

מולנו שפע של מתגים חשמליים, המפעילים הרבה מאוד פיצ'רים ואבזור, וניתנים לשליטה מגלגל ההגה, או מהקונסולה וממסך המגע שלה. מייד ניתן להבחין שגלגל ההגה הוא הגלגל היחידי שבתוך הרכב, וכל המתגים ברכב, הם לחצנים, או חיישני מגע, ולא כפתורי גלילה כמו שאנחנו רגילים אליהם.

קשה להתרגל להפעלת מתגים ללא גלילה, ולחצני הפלסטיק והמתכת מגיבים בפידבק של רטט, על מנת לתת תחושה של פעולה, ולכפר על החוסר בתחושת השליטה המוכרת כל כך בשיטה של סיבוב גלגל.

מסך המגע גדול, קריא וברור, וממוקם בקונסולה במקום שמאפשר למקם את גריל המיזוג מעליו. ברכבים האחרים התלוננו שהגריל נמוך, ומקרר את כפות הידיים ולא את הפנים.

התאים בסביבת הנהג נפתחים עם מנוע ומתג חשמלי, תא כפפות, מגירת אחסון, ואפילו עמדת הטענה אלחוטית לסלולרי מאחורי הקונסולה המתרוממת, בארגונומיה מצויינת. תורם לתחושת העושר סאן רוף ענק, שמגיע עד למושב האחורי, ההוא עם מרווח הרגליים הנח.

מתמקמים מול ההגה, מביטים בסמל של קאדילק, נזכרים בגריל שמעוצב באותה גאומטריה, ואז שמים לב לקו המנחה. גם מראות הצד, התפרים בהגה, ראש ידית ההילוכים, פתחי המיזוג, חלוקת העור במושבים, הראי המרכזי, כרית הראש, כולם מעוצבים באותה גיאומטריה. הרמוניה נעימה. אפרופו כרית הראש, היא ״אמריקאית״ ורכה במיוחד.

החלל מעוצב, נעים, יוקרתי, נח ויעיל.

וגם אין את החריץ המיותר של CD. כבר לא צריך אותו יותר עם מערכת הבידור CUE של קאדילק.

להתניע? אין צורך. את הרכב התנענו עוד מבחוץ, באמצעות מתג בשלט הרחוק, נח מאוד למי שרוצה להכנס לרכב ממוזג, או חושש ממטענים.

בעיר:

מייד מרגישים שהאוטו נוקשה. שוב בסתירה לדעה הקדומה של אוניה כבדה ומתנדנדת.

תא הנוסעים מבודד היטב, אבל קשיחות השלדה ופעולת המתלים מורגשת, והאוטו פחות נח מהצפוי. רמת השקט הנשמרת ברכב בנסיעה אינה המצטיינת בקבוצת מכוניות הסלון שבחנו.

איבזור בטיחות:

מערכת לשמירה על סטיה מנתיב באמצעות חיווי בלוח השעונים, רטט במושב הנהג בצד הרלוונטי למכשול, ואפילו תיקון של ההגה, התראה במראות על תנועה בשטח מת בצידי הרכב, התראה במקרה של אי שמירת מרחק מרכב / מכשול מלפנים.בגרסת ה-premium, שלא נבחנה, אף מתבצעת בלימה עצמאית של הרכב במקרה של מכשול מלפנים.

מחוץ לעיר:

מנוע נמרץ וחזק. שוב, בסתירה לדעה הקדומה על מנוע גדול, מיושן וחלש, הקאדילק מתהדרת במנוע 2.0 טורבו חזק ונמרץ מאוד. בשילוב עם העברות היתר של הגיר, מתקבלת חבילה זריזה מאוד, מהירת תגובה, בעל כח מתפרץ רב. קשה להאמין שמנוע 2.0 בלבד אחראי להאצות הזריזות האלו, גם בעקיפות במהירות ביניים, גם בהאצה בשיוט מהיר.

למחפשי נהיגה נינוחה, נטולת בעיטות מומלץ להעביר למצב SNOW, כי במצב TOURING ובוודאי במצב ספורט, הגיר אקטיבי במיוחד, וכמעט בכל האצה מוריד הילוכים ומעלה סל"ד בפראות. (מדי?...)

התגובות הזריזות של המנוע, בשילוב עם הגיר החרוץ, מאפשרות בקלות האצות מהירות, שבשילוב עם הנעה אחורית, ובקרת החלקה שלא ממהרת להתערב, אפילו מאפשרת משחקי זנב מהנים, שניתן להשיגם בקלות.

בהר ובכביש המפותל:

כאן, לגמרי ההפך מהדעה הקדומה.

המכונית אוהבת לנסוע בכבישים מפותלים. המכונית אוהבת פניות מהירות, המכונית נותנת לנהג תחושה טובה עם שלל פידבקים.

במצב ספורט המתלים מוקשחים, המשקל של ההגה טוב ומדוייק יותר, והגיר, שקודם נראה נמרץ מידי, עובר בכל רגע נתון לסלד הגבוה יותר, בהילוך נמוך יותר, והפעם זה טוב. הבלמים טובים, אינם דועכים, אך מעט ספוגיים ולא נותנים פידבק שנוסך בטחון, ברמה של יתר הפידבקים הטובים מהשלדה וההגה.

צליל המנוע מהווה חסרון, שכן מדובר במנוע 4 צילינדרים ולא 6 או 8, אבל הרכב, שבעיר היה מעט נוקשה, מתנהג כמו מכונת נהיגה אמיתית, מהנה ומתגמלת.

מבחן הפרידה:

קשה מאוד. נהגנו הרבה מאוד. לא רצינו לעצור. עשינו שוב ושוב את אותן דרכים מהנות, בדרך לאילת ובחזרה.

לסיכום:

לא תמיד דעות קדומות על אמריקאים גדולים הן נכונות.

כל המכוניות שבחנו בסדרה הזו (אאודי A6, אינפינטי Q70 , במוו 528 , לקסוס GSומרצדס E) עולות בקרוב כחצי מליון ₪ כל אחת.

הקאדילק היא מכונית סלון מצויינת שעולה כ-150,000 ₪ פחות מהמתחרות שבחנו בקבוצת הסלון, ונותנת יותר לנהג שמחפש רכב ייחודי, חזק ומהנה לנהיגה.

IMG_7185.jpg

IMG_7191.jpgIMG_7180.jpgIMG_7192.jpgIMG_7201.jpgIMG_7208.jpg

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

סקירה מעולה ותמציתית - שאפו.

אפשר בבקשה גם צילום של הקוקפיט?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אומנם לא נהגתי בCTS אבל קיבלתי רושם דומה מאחותה הקטנה ATS בעלת חטיבת הינע זהה. הרכב נוקשה בצורה לא אמריקאית בעליל ומהנה למדי בנהיגה נמרצת. לדעתי תחושת ניהוג בקאדי יותר טובה מזו של בימר 328 שנחשבת לרפרנס. רואים לאן הם מכוונים ומסתכלים בלבן של העייניים.

פורסם

מי היה מאמין שחובבי רכב יפזלו לקאדילק?! אם היה לי התקציב כיום לרכב כמו ה- ATS ובתמחור הנוכחי בהחלט הייתי שוקל ללכת עליו ברצינות כרכב שנותן VFM מצוין ושילוב של יוקרה ורכב מהנה לנהיגה שעבורי זהו קריטריון חשוב

פורסם

כרגיל, לעניין.

תודה

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

סקירה מעניינת, תודה.

חייב לחזק מספר נקודות שהועלו בה, לאחר שלקחתי לנסיעת מבחן בדיוק את אותו אקזמפלר בחיפושיי אחר היורשת העתידית. חייב לציין שחלק ה"אור" במופע ה"אור-קולי" של ה-CTS פשוט עושה חשק להסתכל על כל פרטי העיצוב שבה, הן החיצוניים והן הפנימיים, ואתה פשוט רוצה לנהוג בה. נשמע כמו סוג של סטייה, אבל זה ממש כך. לגבי החלק ה"קולי", על כך בהמשך.

לא אתעכב על יתרת הפלוסים - ויש לא מעט - מאחר ואדריכל הפורום הגדיר והסביר אותם באופן מדוייק לטעמי.

אז המינוסים בלבד כאן למטה - בבקשה וסליחה מראש...

לדעתי, מבחינת חלק הארי של קהל היעד המקומי, יש ל-CTS בעייה לא פשוטה בכל מה שנוגע לעידון. בהחלט ציפיתי לרמות אחרות בסדרי גודל של נוחות, שקט בתא הנוסעים ותחושת איכות כוללת. ובכן, ה-CTS פשוט לא נוחה... אלו לא המושבים, אלא כיול המתלים שאכן מעניק לה יכולת אתלטית מודגשת אבל - לפחות בכבישים שאני נסעתי, מגוון די מייצג של כבישי א"י הן בעיר והן מחוצה לה - ה-CTS ממש, אבל ממש לא משרה רוגע על מי שמחפש מכונית "סאלון" נוחה.

וגם אם נמצא קטע אספלט סביר פלוס והמתלים מפסיקים לחבוט, הרי שרמת הרעש הכללית מזכירה יותר משפחתית ברבע המחיר, מאשר מה שאפשר לצפות מקדילאק סמי-יוקרתית-פלוס בשנת 2016. מעבר לכך שצליל המנוע מבאס ביותר בכל סל"ד ובמיוחד תחת עומס (נשמע כמו 1.6 סטנדרטי, כאשר הסגמנט מתהדר גם ביצירות ווקאליות לוחשות וחלקות), יש גם רעשי רוח, צמיגים וצקצוק מזדמן פה ושם בזמן חבטה בכל מה שכביש ממוצע מזמן.

בכלל לא אהבתי - ואת זה אני אומר בנימוס... - את מערכת הטאצ' באופן כולל. הבעייה העיקרית היא חוסר קונסיסטנטיות משווע. הווליום יפעל טוב פעם, אולי עוד פעם, ואז 5 פעמים לא תצליח לשנות אותו... ג'יזס! מה זה השטות הזו? נצחון מוחלט של מחלקות העיצוב והחדשנות על מחלקות הפרקטיקה והנדסת האנוש, שלא לדבר על מחלקת ההגיון. מעבר לכך שזה מעצבן, זה על גבול המסוכן כי בסופו של דבר נאלצים להסיט את המבט מהכביש לאזור הדשבורד. המערכת הזו אפילו לא חצי-אפוייה - פשוט ביצוע גרוע, נכון לעכשיו.

תחת קשת הדרישות שאני מציב לבחירת הגלגלים הפרטיים שלי, קשה לומר שהשתכנעתי לעבור ל-CTS למרות המחיר היחסית סביר שיש לה בסגמנט.

ובתמונה - שכנות בחנייה - פרשנות כל כך שונה לאותו סגמנט!

GS-CTS.jpg

עריכה אחרונה על ידי X9500

The older you get, the better you used to be

פורסם (נערך)

לדעתי הלקסוס וה CTS לא באותו סגמנט.

ולזה שכתב שהניהוג ב- ATS עדיף על זה של ה- 328, נו באמת...

אני לא בדיוק יודע איך לענות לך אבל לא נראה לי שנהגת ב- 328 או שהפירוש שלנו לניהוג הוא שונה.

אחת מהן אני מחזיק כבר מעל שנתיים, על השניה נהגתי שבועיים בארה"ב ו- 2500 מייל. למעט כח סביר, אין לה כלום. והיא גם קטנה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי Laurence
פורסם
לדעתי הלקסוס וה CTS לא באותו סגמנט.

מכבד את דעתך, אבל סגמנטציה בענף הרכב לא נתונה לפרשנות אישית בדרך כלל ולכן GS ו-CTS הן בול באותו סגמנט, יחד עם אודי A6, ב.מ.וו סידרה 5, מרצדס E-class, יגואר XF, אינפיניטי Q70...

The older you get, the better you used to be

פורסם
סקירה מעניינת, תודה.

חייב לחזק מספר נקודות שהועלו בה, לאחר שלקחתי לנסיעת מבחן בדיוק את אותו אקזמפלר בחיפושיי אחר היורשת העתידית. חייב לציין שחלק ה"אור" במופע ה"אור-קולי" של ה-CTS פשוט עושה חשק להסתכל על כל פרטי העיצוב שבה, הן החיצוניים והן הפנימיים, ואתה פשוט רוצה לנהוג בה. נשמע כמו סוג של סטייה, אבל זה ממש כך. לגבי החלק ה"קולי", על כך בהמשך.

לא אתעכב על יתרת הפלוסים - ויש לא מעט - מאחר ואדריכל הפורום הגדיר והסביר אותם באופן מדוייק לטעמי.

אז המינוסים בלבד כאן למטה - בבקשה וסליחה מראש...

לדעתי, מבחינת חלק הארי של קהל היעד המקומי, יש ל-CTS בעייה לא פשוטה בכל מה שנוגע לעידון. בהחלט ציפיתי לרמות אחרות בסדרי גודל של נוחות, שקט בתא הנוסעים ותחושת איכות כוללת. ובכן, ה-CTS פשוט לא נוחה... אלו לא המושבים, אלא כיול המתלים שאכן מעניק לה יכולת אתלטית מודגשת אבל - לפחות בכבישים שאני נסעתי, מגוון די מייצג של כבישי א"י הן בעיר והן מחוצה לה - ה-CTS ממש, אבל ממש לא משרה רוגע על מי שמחפש מכונית "סאלון" נוחה.

וגם אם נמצא קטע אספלט סביר פלוס והמתלים מפסיקים לחבוט, הרי שרמת הרעש הכללית מזכירה יותר משפחתית ברבע המחיר, מאשר מה שאפשר לצפות מקדילאק סמי-יוקרתית-פלוס בשנת 2016. מעבר לכך שצליל המנוע מבאס ביותר בכל סל"ד ובמיוחד תחת עומס (נשמע כמו 1.6 סטנדרטי, כאשר הסגמנט מתהדר גם ביצירות ווקאליות לוחשות וחלקות), יש גם רעשי רוח, צמיגים וצקצוק מזדמן פה ושם בזמן חבטה בכל מה שכביש ממוצע מזמן.

בכלל לא אהבתי - ואת זה אני אומר בנימוס... - את מערכת הטאצ' באופן כולל. הבעייה העיקרית היא חוסר קונסיסטנטיות משווע. הווליום יפעל טוב פעם, אולי עוד פעם, ואז 5 פעמים לא תצליח לשנות אותו... ג'יזס! מה זה השטות הזו? נצחון מוחלט של מחלקות העיצוב והחדשנות על מחלקות הפרקטיקה והנדסת האנוש, שלא לדבר על מחלקת ההגיון. מעבר לכך שזה מעצבן, זה על גבול המסוכן כי בסופו של דבר נאלצים להסיט את המבט מהכביש לאזור הדשבורד. המערכת הזו אפילו לא חצי-אפוייה - פשוט ביצוע גרוע, נכון לעכשיו.

תחת קשת הדרישות שאני מציב לבחירת הגלגלים הפרטיים שלי, קשה לומר שהשתכנעתי לעבור ל-CTS למרות המחיר היחסית סביר שיש לה בסגמנט.

ובתמונה - שכנות בחנייה - פרשנות כל כך שונה לאותו סגמנט!

נראה לי שהבעיה היא לא בCTS, כאחד שהיה לו לקסוס היברידית אתה פשוט התרגלת לשקט מטורף, אחרי לקסוס היברידית כל רכב אחר נראה רועש.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

1. עוד ביקורת עניינית וממצה, תודה רז!

2. לא לעניין לשלוח אותנו לגוגל בשביל תמונות פנים, מה אנחנו, אינדיאנים?!

3. 150 מליון שקלים מתחת למתחרות זה לא צחוק... כ;

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
מכבד את דעתך, אבל סגמנטציה בענף הרכב לא נתונה לפרשנות אישית בדרך כלל ולכן GS ו-CTS הן בול באותו סגמנט, יחד עם אודי A6, ב.מ.וו סידרה 5, מרצדס E-class, יגואר XF, אינפיניטי Q70...

צודק !!!

לא שמתי לב שאתה עם ה- GS450, חשבתי שמודבר ב LS450 ואז היא מתחרה בסידרה-7, ב- S CLASS, ב- A8 ודומיהן.

• תוכן חדש...