Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בלילה עשיתי טיול לילי בבוץ אדמה שחורה, כן כן שקעתי ונזקקתי לחילוץ הגיפ נשכב בבוץ וואקום נוראי לטרקטור היה קשה להוציא אותו.

מחפש המלצות לאיבזור או גיג מסוים שבמידה וזה יקרה לי שנית לא אזדקק לחילוץ.

מכיר את כל ההמלצות לא להיכנס לבוץ, ועוד אדמה חומה ממש לא מעניין אוהב בוץ חולה שטח ורוצה להמשיך לטייל תודה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין קסם נגד בוץ, כל רכב ישקע בסוף, צמיגים, גובה סביר, והגיון בריא לאן להיכנס ולאן לא.

בשבת עשינו סיבוב בוץ בירקון עם סובארו טנדר וחיפושית, ולא שקענו......

מבחינת חילוץ עצמי, רק כננת, אבל גם היא לא תעזור הרבה באזור חקלאי שאין סלעים להיקשר אליהם.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לא יצא לי להיכנס לבוץ ברמה שלך, אבל כשנכנסתי זה היה בhigh (אני לא יודע אם זו אכן הטכניקה הנכונה).

הערה: יש לי צמיגי 50/50

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ראיתי בכמה סירטונים שמחברים איזה איזו קומבינה, איזה צינור לגלגל. ואז שמתחילים לתת גז הוא מסתובב, מרים ודוחף את הרכב קדימה.

פורסם
כן היגיון בריא צריך לעבוד על זה, איך אתם נכנסים לבוץ עם איזה הילוך low high?

לא נכנסים לבוץ ב-high. הבוץ סוגר על הגלגל ואתה זקוק לכוח כדי להמשיך והתקדם.

ארז רונן

פורסם

שמע, בוץ זה חרא גדול. אתה יודע איך אתה נכנס אבל לא יודע אם ואיך תצא.

הוא שואב אותך לפעמים ושום דבר לא יכול לחלץ אותך. גרוע במיוחד זה הבוץ ברמת הגולן. ממש נורא.

אבל אחרי שכבר יצאת והחיוך חוזר לפנים, יש לבוץ תכונות הרסניות למכלולים של הרכב. הבוץ מתיישב בכל מיני פינות במרכב, גורם לרעידות בגלגלים, סותם מעברי אוויר וקירור וממש מבשל רכיבים שבלעדיו היו מתקררים מהאוויר, והכי גרוע מתיישב על גומיות, מתייבש, מתקשה וגורם לגומיות לסדקים ובלאי.

עברת חווית בוץ (עם התיקעות או בלי) חייב שטיפת מרכב רצינית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

קודם כל צמיגים מתאימים לבוץ - שטח מלא, קוביות גדולות ובולטות, חריצים גדולים.

משהו כמו מקסיס טרפדור 8060 שאני נוסע עליהם או ברידג'סטון דואלר MT, בסגנון הזה

http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/Bridgestone-Dueler-MT.htm

אני אישית נוסע ב LOW, לא מחפש מהירות בבוץ אלא כוח.

ועם כל זה - מה שכתב יואב הכי נכון, אתה לא יודע בבוץ איפה הקרקעית, היא יכולה להיות בעומק של חצי מטר ושום רכב גלגלי נורמלי לא יעבור את זה, לא משנה מה. בדוק קודם עם מקל את מצב הבוץ לפני שאתה נכנס, סע בזוג עם עוד מישהו שנשאר מספיק מאחוריך ותביאו רצועות ארוכות. ברגע שאתה שוקע ולא מתקדם עצור, אחרת תמשיך התחפרות לעומק רב.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אז ככה:

בבוץ , באופן כללי ניתן לנסוע ב-HIGH . אין שם בעייה של כח (לראיה , כשאתה שקוע, הגלגלים מסתובבים חופשי).

חשוב מאד לשמור על עיקרון התנועה המהירה (יחסית) והרציפה.

יש חילוקי דעות אם לרוקן אויר או לא - אלה שבעד טוענים שזה משפר את שטח המגע וכושר הציפה. אלה שנגד טוענים שכשהצמיג מנופח, הוא חודר את הבוץ ויש סיכוי גבוה יותר שיגיע לתחתית הקשה של הקרקע. אני בעד לרוקן 25% מלחץ האוויר.

ושאלת איך יוצאים ממצב של ואקום - אז כמו שראית, זה לא משהו שכננת עוזרת או עוד ג'יפ. זה לא מספיק. רצוי שיהיה לך היי-ליפט. איתו תוכל להרים את גחון הרכב מעל לבוץ ו"לנתק את הואקום". אחרי שאתה לא בואקום, כל ג'יפ עם מיתר/כננת יוציא אותך.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם
אז ככה:

בבוץ , באופן כללי ניתן לנסוע ב-HIGH . אין שם בעייה של כח (לראיה , כשאתה שקוע, הגלגלים מסתובבים חופשי).

חשוב מאד לשמור על עיקרון התנועה המהירה (יחסית) והרציפה.

הסבירות לשקוע בבוץ, גבוהה יותר, כשאתה נוסע ב-high. אין הגיון לנסוע "יחסית מהר" בבוץ. השליטה על הרכב מוגבלת והסיכוי לאבד את השליטה עולה ככל שהמהירות גוברת. גם ב -low, הרכב יודע לנסוע במהירות סבירה ובכל זאת, הכוח הזמין, הרבה יותר משמעותי מאשר המהירות. כשאתה נוסע מהר והבוץ מתחיל לסגור על הגלגל, אובדן הכוח גורם לשקיעה ואז באמת הגלגל מסתובב חופשי ולא כפי שכתבת: ("

אין שם בעייה של כח (לראיה , כשאתה שקוע, הגלגלים מסתובבים חופשי)")...

ארז רונן

פורסם (נערך)

לא מחפש להתפלפל ובוודאי שלא לבדוק למי יש ידע וניסיון רב יותר, רק אציין שהשקיעה לא נובעת מאובדן כח. ממש ממש לא. היא נובעת מכך שמקדם החיכוך בין בוץ לבין גומי שואף ל-0 ולכן - כאשר אין חיכוך, במקום שהגלגל ידחוף אותך להתקדם, הגלגל "חופר" לעומק.זאת שקיעה .

אין שום בעייה של כח. הדרך היחיד לחצות בוץ היא במהירות יחסית גבוהה ובנסיעה רציפה. ככל שמכשול בוצי וארוך יותר - מהר יותר.

ñ97125.jpg

עריכה אחרונה על ידי micha

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

• תוכן חדש...