Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ABS בנהיגה ספורטיבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדוע אני לא רוצה שייכנס לפעולה כאשר אני בולם חזק לפני פנייה? אף פעם לא הבנתי את החסרון בזה...האם כאשר המהבהבים פועלים, זה גם אומר שה- ABS נכנס לי לפעולה?

פורסם (נערך)

שלושה בעיות:

מה החכמה לתת לאלקטרוניקה לעבוד בשבילך?

בכניסה לפניה, ABS פוגם בהיגוי יותר מאשר בלימה מתחת לסף הפעלתו.

ABS אינו בהכרח משיג את ביצועי הבלימה האופטימליים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מדוע אני לא רוצה שייכנס לפעולה כאשר אני בולם חזק לפני פנייה?

כי זה משנה את העברת המשקל למצב יותר נייטראלי/מאוזן, וזה לא תמיד מה שאתה רוצה. אם הגלגלים ננעלים, אומנם אין אפשרות להיגוי, אבל המכונית עדיין רוכנת יותר לפנים (עם כל המשמעות של זה).

ובעיקר, זה מבטל את היכולת שלך לווסת את הבלימה בהתאם למה שאתה רוצה לעשות.

אני חייב לציין שכל זה היה הרבה יותר קריטי במערכות הישנות יותר, שלא היו עובדות על כל גלגל בנפרד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם הגעת למצב של בלימה כל כך חזקה לפני פניה, משהו לא היה בסדר עוד הרבה לפני שה-ABS מפריע.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

השאלה היא לא ספציפית למצב בו נאלצת לבלום מאוד חזק בדיוק בכניסה לפנייה, אני חושב (שזה כמובן לא טוב).

פורסם
כי זה משנה את העברת המשקל למצב יותר נייטראלי/מאוזן, וזה לא תמיד מה שאתה רוצה.

אני לא בטוח שהמבחינה הפיזיקלית/הנדסית ההסבר נכון, אבל התוצאה זהה.

בהפעלת ה-ABS (לעומת בלימה חלשה יותר שבכל זאת מאפשרת היגוי) הבלימה חזקה יותר ולכן בהכרח עובר יותר משקל לפנים ולא פחות.

התוצאה (היגוי מרוסן יותר) היא תולדה של כך שבמקביל, עוצמת ההאטה המופעלת ברובה על הקדמיים, גוזלת מהאחיזה הפנויה לטובת פניה. בנוסף, המשקל הנוסף דורש יותר היגוי.

פורסם

בהפעלת ה-ABS (לעומת בלימה חלשה יותר שבכל זאת מאפשרת היגוי) הבלימה חזקה יותר

לא נכון. חלשה יותר. כי במקום לבלום כל הזמן, הרכב בולם לסירוגין. והוא לא מפסיק לבלום לסירוגין, גם לאחר שהפחתת קצת את הלחץ. כלומר, איבדת את יכולת המודולוציה על המגבלות.

פורסם

אגב לא רק בגלל הבלימה לסירוגין, אלא בגלל ש-ABS צריך כל הזמן להיות "מוכן" למצב שבו תתחיל להפנות את ההגה, אז הוא מלכתחילה לא בולם את הרכב ממש עד מגבלות האחיזה של הצמיג, אלא מעט פחות מכך.

עדיין, אני חושב שההשפעה על ההיגוי מקורה לא בהעברת משקל (או היעדרה) אלא בכוחות שאתה מפעיל על הצמיג בנקודת המגע עם הכביש, אבל זה "מאחורי הקלעים" בכל מקרה...

פורסם
אם הגעת למצב של בלימה כל כך חזקה לפני פניה, משהו לא היה בסדר עוד הרבה לפני שה-ABS מפריע.

אני לא מדבר ספציפית עליי, אלא באופן כללי.

בהרבה מבחני רכב, הכתב מלין על כך שה- ABS נכנס מוקדם ושזה מפריע. אז לא ברור לי במה זה מפריע, הרי הגלגלים לא בהכרח ננעלים במצב כזה ועדיין אפשר לסובב את ההגה.

שאלתי את השאלה הזו גם בהקשר לסימולטור נהיגה באקס בוקס. שמתי לב שאם ה- ABS לא נכנס לפעולה, כלומר אני בולם יותר עדין, גם המרחק בלימה משום מה מתקצר, והרכב בולם יותר טוב (כל זה מתייחס כאמור למשחק שמשקף באופן מציאותי למדי גם את מה שקורה במצב נהיגה אמיתי).

אני אישית עדיין לא הגעתי במכוניות שנהגתי בהן למצב כזה, למרות שאני בולם חזק לפני פניה (כאשר אני במוד ספורטיבי) והמהבהבים פועלים.

פורסם

התשובה לשאלה הזו היא שהכל תלוי בכיול של המערכת הספציפית ברכב, וכמו שהיא נכנסת לפעולה מוקדם או מאוחר יותר, היא יכולה להשפיע במידה שונה על יציבות הרכב ומנגד על עוצמת הבלימה.

לגבי מרחק העצירה: לכל צמיג יש כמות אחיזה שאפשר לנצל אותה כדי לייצר האטה, פניה או האצה. אם תנצל 100% להאטה (בבלימה מדויקת על סף הנעילה) תעצור הכי מהר אך לא תוכל לבצע היגוי.

בשביל שמערכת ה-ABS תאפשר תגובה בהגה, היא מלכתחילה בולמת את הרכב לא ממש על הסף. מאחר וגרף ביצועי הצמיג "שטוח" יחסית בשיאו אז ההבדל במרחק העצירה קטן, אך קיים בכל מקרה.

פורסם
כי זה משנה את העברת המשקל למצב יותר נייטראלי/מאוזן, וזה לא תמיד מה שאתה רוצה. אם הגלגלים ננעלים, אומנם אין אפשרות להיגוי, אבל המכונית עדיין רוכנת יותר לפנים (עם כל המשמעות של זה).

ובעיקר, זה מבטל את היכולת שלך לווסת את הבלימה בהתאם למה שאתה רוצה לעשות.

אני חייב לציין שכל זה היה הרבה יותר קריטי במערכות הישנות יותר, שלא היו עובדות על כל גלגל בנפרד.

בהפעלת ה-ABS (לעומת בלימה חלשה יותר שבכל זאת מאפשרת היגוי) הבלימה חזקה יותר...

אבל ABS לא מונע את נעילת הגלגלים ומאפשר בכל זאת היגוי (לא באותה רמה כאשר הוא לא פועל אבל עדיין?)

פורסם

נכון. אז?!

ואם רצית להכנס לסיבוב בהיגוי יתר קל ונכנס ה-ABS, איך תעשה את זה?

ברור שאתה לא רוצה להשאר עם גלגלים נעולים, אבל נעילה קלה אפשר לתקן, עם קצת רגש על הבלם.

מאוד קשה להסביר זאת בהתכתבות...

אבל כן, אם כל המטרה היא לצלוח את הסיבוב בשלום, ABS לא פוגמת בכלום.

פורסם
אני לא מדבר ספציפית עליי, אלא באופן כללי.

בהרבה מבחני רכב, הכתב מלין על כך שה- ABS נכנס מוקדם ושזה מפריע. אז לא ברור לי במה זה מפריע, הרי הגלגלים לא בהכרח ננעלים במצב כזה ועדיין אפשר לסובב את ההגה.

שאלתי את השאלה הזו גם בהקשר לסימולטור נהיגה באקס בוקס. שמתי לב שאם ה- ABS לא נכנס לפעולה, כלומר אני בולם יותר עדין, גם המרחק בלימה משום מה מתקצר, והרכב בולם יותר טוב (כל זה מתייחס כאמור למשחק שמשקף באופן מציאותי למדי גם את מה שקורה במצב נהיגה אמיתי).

אני אישית עדיין לא הגעתי במכוניות שנהגתי בהן למצב כזה, למרות שאני בולם חזק לפני פניה (כאשר אני במוד ספורטיבי) והמהבהבים פועלים.

מה הקשר לאורות המצוקה? הם לא רלוונטיים לשום דבר חוץ מזה שהם דולקים בבלימה חזקה (ניחוש פרוע, חיישן תעוטה מפעיל אותם).

ABS מפחית מעצמת הבלימה, אם הABS מופעל כשהרכב ממש על המגבלה (כלומר המהנדסים השקיעו בחישובים ולא סתם לקחו מקדם בטיחות גדול), אתה יכול לנצל יותר טוב את יכולת הבלימה של הרכב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...