Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

סקירה מוסיקלית - ANATHEMA


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ANATHRMA – DISKOGRAPHY

 

 

ליברפול, 1990, חדר קטן ואפוף עשן, חמישה חברים (שלושה מהם אחים) יושבים, מדברים ומוזיקה ברקע. בשלב מסוים, דני האח הגדול זורק לחברו (דרן ווייט) במהלך שיחה "בוא נקים להקה" ונענה על ידי כל היושבים בחדר "יאללה בוא".

 

בשנת 93 אחרי 3 סינגלים, הופעות חימום רבות וחוזה ל-4 דיסקים בחברת Peaceville ,יוצא האלבום הראשון הרשמי של הלהקה – Serenades עם שירים כגון Sweat Tears, Sleepless ו They Die. זה האחרון זוכה להצלחה מיידית.

 

במהלך ההקלטות של האלבום השני, מועזב סולן הלהקה השואג ( דרן, ההוא מהחדר) ולוקח איתו את שם האלבום וחלק גדול מהשירים.

בדיעבד מסתבר כי הנקודה הזו היא החשובה והמכרעת ביותר בקביעת צביונה של Anathema וכיוונה המוזיקלי בעתיד. וינסנט (האח של גיטריסט במקור) לוקח על עצמו את עניין השירה. בתחילת 95 נכנסת הלהקה עם האנסמבל החדש ומקליטה את The Silent Enigma אלבום שמאופיין בגיטרות כבדות ומלודיות גותיות אפילות, והסולן החדש אשר שר (דגש על שר ולא שואג בחלק גדול של האלבום)

האלבום אמנם לא מהוקצע וניכר בו שהלהקה מחפשת את דרכה, אך שירים כגון שיר הנושא, One Last Wish ו Sunset of Age מייד מעמידים את השינוי באור חיובי למרות החששות הרבים, כמו גם סימני שאלה לגבי הכיוון העתידי.

 

בשנת 96 עם האלבום החדש Eternity כל השאלות נענו. הסולן כבר שר בקול צלול (ויש לו מה לשפר) ומשתלב מצוין באוירה הרומנטית שמשרה האלבום. הלחנים כבר זורמים הרבה יותר עדיין משופעים באוירה גותית, גיטרות מהירות ולחנים מלודיים יותר. אין ספק כי הלהקה הוסיפה מספר גוונים לצבע השחור מלא הצער המייחד אותה. שיר הכיסוי של הלהקה ל Hope של רון הרפר, Angelica ו Radiance ולמעשה כולם עדיין שומרים על הנגיעה המטלית אך משלבים בצורה מעוררת התפעלות את הרוק והגל החדש. הצעד הראשון של הלהקה בדרך החדשה..... ואיזה צעד!!!

 

ביוני 98 משחררת הלהקה את אלבומה הרביעי שנקרא, הרי זה פלא 4 Altenative (חלק משייכים את השם לתוכניות הממשל הלוקחות בחשבון השמדת האנושות במקרה של מלחמה גרעינית כוללת). האלבום הוא התקדמות טבעית בצורת המגוון שהוא מציג. המסר העיקרי הושם באוירה ובפשטות ההגשה הרבה יותר מאשר בטכניקה המנכרת. ניכר כי הטקסט אמיתי יותר ונוגע לחיים (כפי שהתחיל באלבום הקודם). ההתעסקות כעת היא במהות.

'Shroud of False': "We are just a moment in time, A blink of an eye, A dream for the blind, Visions from a dying brain, I hope you don't understand".

 

כל אחד מארבעת האלבומים של Anathema שונה מהשני ובהחלט מייצג תחנה בדרכה של הלהקה. וכמובן שלא ניתן להימנע מהשאלה לאן מובילה הדרך? ביוני 99 (שנה לאחר האלבום האחרון) ניתנה התשובה. Judgment מורכב מ-14 קטעים עליות ומורדות, גאות ושפל, המאזין מוצא עצמו מוקף בחומה מוזיקלית אשר מקיפה וממלאה כל נקיק ואינה נותנת את האפשרות לקפץ בין השירים או חלילה לדלג. עם טכסטים כנים, שירה מדהימה ואוירה מלנכולית מתקתקה וממכרת.

הצליל הזה הוא Anathema.

 

השישי הרשמי של הלהקה ב-A Fine Day to Exit 2001 מבשר על שינוי בחשיבה, ולא לטובה. לא אלבום רע, אך ניכר בו הנסיון למשוך קהל חדש על חשבונם של להקות כ Cold Play ו Radio Head. הקהל המחוזר מתעלם בצירוף צנזור ומאוחר יותר הורדה מהשידור (בשל מצב הרוח הסופני שבו מוצג הגיבור) של הקליפ ממסכי ה- MTV. בהחלט סטייה מהדרך.

 

ב 2003 האלבום שביעי A Natural Disaster מגיע לאחר הנסיון למשוך ולרצות מעריצים חוזרת הלהקה לדרכה ופשוט עושה את מה שהיא יודעת הכי טוב. מוזיקה אמוציונלית במיטבה. הרבה עליות ומורדות ושינויי קצב עם שלל ההשפעות שפורץ החוצה Sheep של פינק פלוייד (כבר לא בושה לומר בשלב זה) ב- 20,000 Pulled Under דרך ג'ז וכלה בסמפלים אלקטרוניים שניתן לזהות לאורך האלבום.

 

הרבה מתווכחים איזה טוב יותר האחרון או Judgment. אני טוען כי אין להשוות בניהם Anathema חזרה באלבום הזה להגדיר מחדש את המוזיקה שלה ולברוח מההגדרות הקונבנציונליות של הקהל\מבקרים.

 

 

האלבום הבא אמור לצאת לקראת אמצע השנה הזו.

 

 

אלבומים מומלצים:

1. Judgment - מומלץ בחום :onfire:

2. A Natural Disaster מומלץ בחום

:onfire:

3. Eternity

4. Altenative 4 למיטיבי לכת

5. The Silent Enigma מיטיבי לכת וחובבי ה-Doom Metal

 

 

 

קישור למספר אתרים רשמיים ולא:

 

הורדות:

1} דיסקים בנפרד:

http://www.musicdonkey.top-servers.net/EN/A.html

2} דיסקודרפיה מלאה:

http://www.lionetwork.net/modules.php?op=modload&name=Search_Enhanced&file=index

 

אהבתם? עכשיו לקנות את הדיסק!

 

 

תיהנו................

חי

afdteb.jpg

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

יפה מאוד - אני דווקא העדפתי אותם בתחילת דרכם, עם הסולן הראשון.

 

 

לא אשכח איך הצלחתי לאסוף מספיק כסף כדי לרכוש בביקור אחד אחה"צ בת"א, גם את Srenades שלהם, גם את Always של The Gathering וגם את Clouds של Tiamat

 

זה היה יום לפני בגרות בתנ"ך, וכל מה שעשיתי היה להחליף כל הזמן בין 3 האלבומים הללו, לא מצליח להחליט איזה מהם ילווה את השינון האחרון לפני יום המבחן עצמו.

 

3 תקליטים מעולים, שלא יכולתי להחליט איזה מהם טוב יותר.

 

 

(האמת, The Gathering ניצח בסופו של דבר :-D ...וההופעה שלהם בארץ גם היתה אחת מהטובות בהם צפיתי...משמעותית טובה יותר מזו של TIAMAT)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
יפה מאוד - אני דווקא העדפתי אותם בתחילת דרכם, עם הסולן הראשון.

 

 

לא אשכח איך הצלחתי לאסוף מספיק כסף כדי לרכוש בביקור אחד אחה"צ בת"א, גם את Srenades שלהם, גם את Always של The Gathering וגם את Clouds של Tiamat

 

זה היה יום לפני בגרות בתנ"ך, וכל מה שעשיתי היה להחליף כל הזמן בין 3 האלבומים הללו, לא מצליח להחליט איזה מהם ילווה את השינון האחרון לפני יום המבחן עצמו.

 

3 תקליטים מעולים, שלא יכולתי להחליט איזה מהם טוב יותר.

 

 

(האמת, The Gathering ניצח בסופו של דבר :grin: ...וההופעה שלהם בארץ גם היתה אחת מהטובות בהם צפיתי...משמעותית טובה יותר מזו של TIAMAT)

!Hey I was there

!The Gathering and GBH

:smile: .And you're right, Always is a better album out of the three

 

.Moti

פורסם

!Hey I was there

 

 

 

 

!The Gathering and GBH

:smile: .And you're right, Always is a better album out of the three

 

 

 

 

.Moti

איזה הבדל היה בין ההופעות - בעוד שה-Gathering נתנו הופעה שריתקה את כולם (הקטע בו הבחורה עמדה ושרה, כשהיא מלטפת את המיקרופון, כשמסביבה ים של שיער מתנופף, של שאר הלהקה והקהל - היה מדהים!) ומייד אחריה, ההופעה של GBH הייתה כ,כ מחורבנת - אפילו הפאנקיסטיים יצאו החוצה בזמן ההופעה וישבו על הכביש בחוץ (מי אמר Punk is dead?)

 

בסוף מוטי, יסתבר שאנחנו מכירים מחוץ לכתלי הפורום - באיזה עוד הופעות היית?

 

למיטב זכרוני, הייתי גם ב- Kreator, Biohazard, Tiamat, Entombed, The Gathering,

Cathedral (בחינם! חברים שלי חיממו אותם...)

Pungent Stench, Cancer

וגם בשתי ההופעות שהיו של Paradise lost

 

היו עוד שהייתי בהן, אבל אני לא זוכר. מה פספסתי?

 

וכמובן ב- Guns N Roses...Metallica וכל שאר המתבקשים...

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

- It's possible, haha, I was in a lot of these shows too, let's see

 

Biohazard - BOTH days (I love Biohazard), Paradise lost - been in both too, Therapy?, babes in Toyland, obviously metallica and guns, Gathering, Faith no more and a lot more, but the truth is that I just don't remember many of the names of the bands that I saw... I haven't though about any of that for a few good years now and I can't seem to remember too much

 

What I do remember is an israeli funky/metal band that a friend of mine was the guitarist and I liked their music at the time, they were called People, do you remember them at all? they had been on stage in place like the

רוקxן !!!

.Dammit! I missed that place for a long time after they closed it

 

.Moti

פורסם

אחחחח...פיפל.... בטח שזוכר.

 

לסולן שלהם קראו עידו או עידן, לא ? (השמועה מספרת שהוא אושפז פעם אחת באברבנל...אולי זו רק שמועה אורבנית, אבל זה בהחלט נשמע הגיוני לאור ההופעות שלהם :wink: )

 

 

הייתי במס' הופעות שלהם כשהטובה ביותר בה צפיתי, הייתה ב"ג'ונגל רוק" בפתח תקווה (שלימים, שינה את שמו ל-COMA) - הם זרקו שם כדורי טניס ע-ל הקהל! :-D היה גדול!

אחרי שהקהל סיים לזרוק עליהם את הכדורים חזרה, התקיים משחק כדורגל ברחבה שמול הבמה...

 

 

אני חושב שמה ש"פיפל" עשו אז ונראה מופרע (גם מבחינת סגנון מוזיקלי וגם מבחינת "שואו" על הבמה), נחשב ללגיטימי לחלוטין היום... אפילו "זקני צפת" (שגם אותם ראיתי ב"ג'ונגל רוק" עוד כשהיו חבורה של ילדודס' ולפני שהתפרסמו) - למדו מהם דבר או שניים... שלא לדבר על "מופע הארנבות של ד"ר קספר" וכל הגווארדיה שמסביב.

 

איך שחבל לי על שלא הייתי בהופעות של FAITH NO MORE ושל איירון מיידן (להופעה של Maiden לא הגעתי כי הייתי בכלא צבאי...)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

לעזאזל, למה נולדתי מאוחר כ"כ? איזה להקות הגיעו לכאן ואני אפילו לא ידעתי...

 

את מטאליקה פספסתי כי לא הייתי בארץ בכלל. biohazard ו-paradise lost בכלל לא ידעתי שהגיעו לארץ, באיזה שנה זה היה? אני עדיין שומע מדי פעם את one second (וכן, אני יודע שזה לא האלבום הכי נחשב שלהם). תראפי? ופיית' נו מור גם לא היה לי מושג שהיו כאן, בטח הייתי בן 14 אז :-P

 

לצערי, אני מהתקופה שבה כבר לא הגיע לכאן אף אחד. הייתי אולי באיזה 3-4 הופעות של אמנים מחו"ל כאן בארץ. לפחות כשהייתי בארה"ב היה לי מזל לראות כמה הופעות מצוינות (מוטי, אתה מכיר פסטיבל בשם The Big Stink במקרה? :lol: )

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

.Paradise lost came in 94 for sure and if I recall correctly 92

 

Biohazard were here for two shows in the Roxen - 23rd and 25th of august 94... I remember it that well because I've been in both

:razz: and because a few days later I started my last year in high school

 

.FNM came to Haifa's festival in 93 if I recall correctly

 

 

Wow Tomer, you reminded me of so many thing!!! People's show in the Jungle rock! I was there too! Man I've been to all these places, the Jungle rock / Coma, Opus, Liquid, Pinguin, Bavel, Zman Amiti and also this place that used to be a two story movie theater, I think it was called Kolnoa Noga.. the DJ there was the same guy that did Zman Amiti and the second edition of "Death to techno" nights in the Roxen - DJ AB... that after Liron Te'eny left the Roxen or something like that..... coming to think of Liron Te'eny, I remember he had his hip-hop radio show and know that he still has it today - Esek shahor, but dammit, he was great DJ for heavy metal nights before that

 

.Moti

פורסם

פששששש

 

 

למה כל הזמן הייתי בטוח שאני היחיד ששומע אותם.

 

אגב, שתי להקות נוספות שנראה לי ראוי לציין - אם כי רק אחת מהן בוחשת בשוקו

אורפנד לנד - התחלתי לשמוע לא ממש מזמן - והם טובים לאללה

וליידי מקבת - שעושים מוסיקה פשוט טובה.

 

 

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
פששששש

 

 

למה כל הזמן הייתי בטוח שאני היחיד ששומע אותם.

 

אגב, שתי להקות נוספות שנראה לי ראוי לציין - אם כי רק אחת מהן בוחשת בשוקו

אורפנד לנד - התחלתי לשמוע לא ממש מזמן - והם טובים לאללה

וליידי מקבת - שעושים מוסיקה פשוט טובה.

 

 

רון.

אורפנד לנד - להקה מס' אחת בארץ.

 

לא מזמן ראיתי בוידאו את ההופעה הראשונה שלהם כ"רזורקשיין" בג'ונגל רוק שכבר הוזכר לעיל.

רואים אותי עומד שם לצד הבמה, ולידי מתי ס. עם שיער קצר קצר... (לימים הגיטרה השנייה של אורפנד לנד) - איזה זכרונות....

 

 

אגב, יש לאורפנד לנד הופעה בעוד יומיים - רגע לפני שהם יוצאים לסיבוב הופעות בבלקן - מלכים!

 

 

 

 

 

 

 

 

גילוי נאות: אני מכיר את אורפנד מהימים הראשונים, ויוסי, הגיטרה המובילה שלהם, הוא מחבריי הטובים והקרובים.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
DJ AB... that after Liron Te'eny left the Roxen or something like that..... coming to think of Liron Te'eny, I remember he had his hip-hop radio show and know that he still has it today - Esek shahor, but dammit, he was great DJ for heavy metal nights before that

 

 

 

.Moti

קודם כל, אני חושב שלירון היה די גרוע - הוא אומנם גיוון עם תקלוט יפה ומכובד, אבל גם אבי יוסף (אחיו של מיכה מלהקת SUBSTANE FOR GOD), עשה דברים מיוחדים ומעניינים. הבעיה העיקרית של לירון הייתה שהוא פשוט לא סתם את ת'פה...

 

לגבי AB, האם אנחנו מדברים על בחור רזה מאוד, די גבוה, עם שיער מאוד אורך וקעקועים מכובדים על 2 הידיים?

כי אם כן, הבחור שיחק איתי (ועם עוד חבר'ה מהסצינה דאז), כדורגל מדי שבת...

 

אגב - לפני כמה ימים, אימא שלי זרקה את אחד הארונות בבית הוריי לפח, ואני קיבלתי כמה וכמה מזכרות מעניינות מאותה תקופה, שנשמרו בפינת אחת הארונות (פוסטרים והזמנות להופעות שהיו שם, הלכו לפח). בכל אופן, קיבלתי כמה וכמה ZINES ופליירים מאותה תקופה - בואו נראה מי זוכר מה הם ולמה הם שימשו?

 

ב-ZINES שמצאתי שם, אגב נוסף, יש כמה ראיונות איתי ועם להקות מטאל ישראליות נוספות (הייתי סולן של להקת DOOM מטאל בעוונותי...אבל לא להתרגש - לא הופענו אפילו פעם אחת והקלטנו רק 3 שירים ו...הופ! התגייסתי והכל נגנז)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
תראפי? ופיית' נו מור גם לא היה לי מושג שהיו כאן, בטח הייתי בן 14 אז :-P

פיית' נו מור היו בארץ בסוף 1995 או אולי (ופחות סביר) תחילת 1996. היה לי אז חבר שעבד בשדה התעופה והוא ראה אותם בדרך למטוס כשהם עזבו אחרי ההופעה, רץ אחריהם עם עט והנייר היחיד שהיה עליו באותו רגע - תלוש המשכורת שלו. הוא החתים אותם על התלוש, ואחד מהם אמר לו "רגע, זה לא אומר שאנחנו נצטרך לשלם לך את המשכורת, נכון?"

 

ת'ראפי?, אם אני זוכר נכון, היו בארץ שנה או שנתיים קודם.

פורסם
לעזאזל, למה נולדתי מאוחר כ"כ? איזה להקות הגיעו לכאן ואני אפילו לא ידעתי...

 

רוני

אין לך שמץ של מושג, איזו תקופה אדירה הפסדת.

 

היינו באופוריה ש"אוטוטו המטאל הופך להיות הפופ החדש" - נראה היה שזרימת הלהקות לארץ, ההתעוררות הרבתית מסביב (במשך כל חודש יכולת לבחור בין 4 ל-6 אירועי מטאל באיזור המרכז) ופתיחת חנויות (כמו "סופר זאוס" ליד עיריית ת"א) שהתמחו במטאל ומוזיקה אלטרנטיבית (שאז הייתה מילה גסה) גרמה לנו להרגיש ש"משהו באמת קורה" - סצינת המטאל של פתח תקווה (כמה מוזר לכתוב זאת) הייתה לקובעת הטון - לא מעט בגלל שהיא זו שהחזיקה את הג'ונגל רוק בחיים (עם ערבי מטאל עצבניים של 10 אנשים לפעמים) - הג'ונגל רו', ומאוחר יותר ה-COMA, שרד יפה עד שהחלו ערבי ה"מוות לטכנו" ברוקסן, וגם אחריהם.

(אגב, היציאה הראשונה שלי עם אישתי, הייתה לערב מוות לטכנו ב-94)

 

 

לצערי, התבדינו.

 

שכבת הגיל של המכורים התקדמה הלאה, אל תוך הצבא ואל תוך קשיי היומיום, ומעטים (לטעמי האישי) נכנסו פנימה. התחום נשאר עדיין כמוזיקה "לצעירים בלבד" ונראה שמי שמתבגר, ממשיך לשמוע אבל כבר לא טורח להתעדכן בלהקות ובסגנונות החדשים (וכמובן, שאני מעיד גם על עצמי).

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

×
×
  • תוכן חדש...