Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו כשאנחנו נכנסנו לחורף חשבתי לעצמי איך שומרים על רכב חדש/לאחר דיטיילינג. גם ככה אין את האפשרות לשטוף בתדירות כמו בקיץ, אם בכלל... אז יש גם גשם, אבק בגלל הרוחות, בוץ שניתז ואפילו אבנים קטנות בכביש שעפות על הרכב. ווקס או אוטם צבע יספיקו ?

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

כן זה יספיק,סך הכול הרכב לא עשוי סוכר,גשם או מעט בוץ לא יגרמו לנזק.

נגד אבנים שעפות אין מה לעשות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עושה רושם שהרכב שלך שמור טוב או במצב חדש אז אני ממליץ לעשות מדבקת ציפוי - החיסרון הכי גדול זה מחיר יקר (אפשר להגיע לכמה אלפים).

לא משנה את צבע הרכב, עמיד ביותר והמראה רטוב כאילו יצא לאחר ווקס - עוזר מאוד נגד אבנים קטנות בכבישים מהירים וכדומה.

רוב האנשים שעושים זאת בעיקר על הפרונט והצדדים (פתיחת דלתות וכדומה).

מעבר לזה ניתן לעשות ציפוי קרמי - גם כן לא הכי זול אבל כשמדובר בחומר חזק ואיכותי (אופטי קואט לדוגמא) נאמר כי הדבר מחזיק גם נגד אבנים קטנטנות עד גבול מסויים, אבל בעיקר נגד לכלוך - אמרת שעשית דיטיילינג אז ככל הנראה כבר יישמו לך על הפח חומר שכזה או אוטם צבע?

Opel Adam S 2017

פורסם

צודק ^^^.

אם אתה אחרי טיפול דיטייל רציני, רק להסיר את החומרים שהשתמשו בהם (אם זה ציפוי קרמי שכח מזה לשנה הקרובה בערך)

Opel Adam S 2017

פורסם
עושה רושם שהרכב שלך שמור טוב או במצב חדש אז אני ממליץ לעשות מדבקת ציפוי - החיסרון הכי גדול זה מחיר יקר (אפשר להגיע לכמה אלפים).

לא משנה את צבע הרכב, עמיד ביותר והמראה רטוב כאילו יצא לאחר ווקס - עוזר מאוד נגד אבנים קטנות בכבישים מהירים וכדומה.

רוב האנשים שעושים זאת בעיקר על הפרונט והצדדים (פתיחת דלתות וכדומה).

מעבר לזה ניתן לעשות ציפוי קרמי - גם כן לא הכי זול אבל כשמדובר בחומר חזק ואיכותי (אופטי קואט לדוגמא) נאמר כי הדבר מחזיק גם נגד אבנים קטנטנות עד גבול מסויים, אבל בעיקר נגד לכלוך - אמרת שעשית דיטיילינג אז ככל הנראה כבר יישמו לך על הפח חומר שכזה או אוטם צבע?

האמת שהרכב לא אחרי דיטיילינג, להפך, הוא במצב לא משהו בכלל ודרוש דיטיילינג. העניין הוא שאני לא רוצה לשים הרבה כסף על דיטיילינג ואז החורף יתחיל להרוס את כל מה שנעשה.

Mazda 6 2.0L 2008

פורסם

כתבת בפוסט הראשון שהרכב לאחר דיטיילינג לכן חשבנו כך.

תראה אתה לא רוצה לשים הרבה כסף על דיטיילינג, אבל זה בעצם הכנה לתקופות האלו של מזג האוויר - כדי שההגנה של הווקס / גלייז / ציפוי כלשהו ישאר על הפח ולא תעלם כל כך מהר אתה צריך לבצע נקיון כמו שצריך, כלומר שטיפה כוללת פלסטלינה והכנה לווקס עד כמה שניתן (גם פוליש במידה ואפשרי).

ווקס / אוטם / הגנה כלשהי תשב טוב עם הכנה לפני כן - רצוי ביותר פלסטלינה לדעתי זה אפילו מחייב.

כפי שאמרתי אל תצפה שווקס יגן ממש מצ'יפים אבנים וכו' אבל ללא ספק תהיה הגנה טובה על הרכב מפני מזהמים שונים

נ.ב יש לך חומרים איכותיים לנקיון הרכב או דברים פשוטים למדי?

Opel Adam S 2017

פורסם
כתבת בפוסט הראשון שהרכב לאחר דיטיילינג לכן חשבנו כך.

תראה אתה לא רוצה לשים הרבה כסף על דיטיילינג, אבל זה בעצם הכנה לתקופות האלו של מזג האוויר - כדי שההגנה של הווקס / גלייז / ציפוי כלשהו ישאר על הפח ולא תעלם כל כך מהר אתה צריך לבצע נקיון כמו שצריך, כלומר שטיפה כוללת פלסטלינה והכנה לווקס עד כמה שניתן (גם פוליש במידה ואפשרי).

ווקס / אוטם / הגנה כלשהי תשב טוב עם הכנה לפני כן - רצוי ביותר פלסטלינה לדעתי זה אפילו מחייב.

כפי שאמרתי אל תצפה שווקס יגן ממש מצ'יפים אבנים וכו' אבל ללא ספק תהיה הגנה טובה על הרכב מפני מזהמים שונים

נ.ב יש לך חומרים איכותיים לנקיון הרכב או דברים פשוטים למדי?

בעיקרון אני השתמשתי בכפפת מיקרופייבר, מגבת וואפל, מטליות מיקרופייבר, שמפו של CG ועוד כמה דברים. העניין הוא שזה נהיה בזבוז זמן כי הרכב נקנה מלא בסווירלים, סימני פתיחת דלתות ושאר ירקות תוצרת ישראל... אני רוצה לעשות לו דיטיילינג, אבל פחדתי קצת מהנזקים של החורף ולכן פתחתי את השרשור. אחרי שאעשה לו אני אוכל לחזור להשקיע בחומרים טובים וזמן לשטוף בעצמי :-)

Mazda 6 2.0L 2008

• תוכן חדש...