Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני מחפש פודים לטוויטרים לסט הנ"ל.

יש פודים מאלומיניום שמתחברים בהברגה לקורת הa אך לא בא לי לקדוח ברכב.

האם יש פודים אוניברסלים לטוויטרים שאפשר להדביק בעזרת דו"צ לדשבורד?

יש דרך כל שהיא לייצר פוד שגם יראה נורמלי שאוכל להניח אותם על הדשבורד?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אריק,

תנסה ליצור קשר עם מוכר בשם MEMEZ11 באיביי - הוא מגרמניה והוא מייצר פודים בהזמנה אישית לכל מיני סוגי רמקולים - הנה דוגמא אחת:

http://www.ebay.com/itm/Morel-CDM88-MorelCDM-880-Housing-for-Morel-CDM88-CDM880-/272052518115?hash=item3f5797fce3:g:1VMAAOSwqv9V7CPV&vxp=mtr

מעבר לזה יש לך את יוסי אלפיין כאן בארץ שיש לו היום שיטות ייצור בטכניקות חריטה מתקדמות - לא כל דבר זה פיבר גלאס.

האופציה השלישית היא הדפסת תלת מימד אבל כאן צריך לקחת בחשבון את משטח הדשבורד שלך ולזה צריך סורק תלת מימד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מי עושה הדפסות תלת מימד בארץ?

המשטח של הדשבורד שלי שטוח בנקודה שאני מתכוון לשים את הטוויטרים.

תודה רבה על העזרה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

כרגע התשובה היא - אנשים פרטיים, אנשים שקונים מדפסות תלת מימד ורוכשים בזה נסיון.

כמה הדפסות יהרסו בדרך? לא יודע.

עד כמה החומרים יהיו עמידים לאקלים של רכב - לא ברור, גם אם החומר יהיה עמיד בחום זה לא ברור עדיין איך הוא יעמוד לאורך זמן בשינויי אקלים.

להכין את הפוד להדפסה פחות בעייתי אבל אחרי זה להדפיס את הפוד - גם אם תמצא חברה בארץ או בחו"ל שמדפיסה - אם משהו לא תוכנן כראוי - שילמת על כלום.

חברות בד"כ גובות לפי מחיר לדקת הדפסה - פוד לטוויטר לדעתי לא צריך לצאת יקר מידי אבל החומרים חייבים להיות מבוססים ABS עמיד לחום - תביט גם בשרשור שלי בו חבר פורום בשם עופר מדבר על חומר מסוג PEGT.

פודים מאלומיניום - המקור שציינתי באיביי הוא סופר מקצועי ואני כמעט בטוח שיש לו פודים מוכנים לגלאדן אודיו וזה שווה בדיקה.

אתה יכול להעלות את השרטוט הטכני של הטוויטרים האלה לכאן?

קוטר חיצוני כולל, קדח חור התקנה, קדח חורים ומרווח חורים, עומק התקנה - כל מידע נוסף שהיצרן מספק עבורם?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

FIMO זה חומר יצירה שגם אמא שלי וגם אחותי היו עושות ממנו בובות וסיכות - החזרת אותי לילדות.

אריק - ממש לא בעיה גדולה לתכנן לטוויטר כזה פוד - המבנה שלו ממש קל!

טבעת חיצונית 60 מ"מ

קדח חור 48 מ"מ

עומק התקנה 3.5 ס"מ יספיק לדעתי

השאלה היא רק אם אתה מעדיף שהחיווט יצא כלפי מטה (חור בתוך הדשבורד) או שהוא ייצא כלפי הגב של הפוד?

אחרי זה נראה איזה חבר פורום ירים את הכפפה לנסות להדפיס אותו עבורך.

Pioneer TS-X150

פורסם

אריק - 5 דקות עבודה בערך (לדעתי פספסתי שם משהו בחיתוך לעומק - אבל אפשר לתקן, לעשות מחדש - בדיוק עוד חמש דקות עבודה)

יש שם חור גם בגב וגם בבסיס ואתה מקסימום יכול לשייף קצת מהתחתית שעשיתי בכדי להתאים לצורה - הקדח החיצוני והפנימי יתאימו בול לטוויטר שלך.

אם מתאים אני אוכל בהזדמנות קרובה ליצור שרטוט חדש שכזה עם עומק מתאים ולהמיר אותו לSTL ואז כל מה שנשאר לך זה להדפיס פעמיים את הקובץ.

מה דעתך על לאנוס-דיזיין? :lol:

ScreenHunter_035.jpg

ScreenHunter_034.jpg

ScreenHunter_036.jpg

Pioneer TS-X150

פורסם

שיעורי יצירה לא היו הצד החזק שלי בביה"ס.

למעשה ביה"ס לא היה הצד החזק שלי.

בכל אופן אדי הפוד נראה מעולה, מעדיף להוציא את החוט מהצד האחורי ולא מלמטה.

בנוסף האם אפשר לראות מהמפרט של הטוויטר, איך כדאי לעבוד איתו מבחינת זויות? בנוסף באילו תדרים מומלץ לחתוך אותו, אני עובד אקטיבי כמובן.

וכמו שאתם רואים בזמן האחרון המחלה חזרה(אפשר לתת לאדי קרדיט על זה עם המערכת שלו) , צפו לעוד עדכונים ומבטיח שזה לא הולך להיות משעמם.

מודה לכם מקרב לב.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

הי

אם אתה הולך על הדפסת 3D - אז יש לי נסיון רב בתחום ואשמח לתרום לך מהידע.

אם יהיו לי כמה דקות פנויות אוכל לשלוח אליך תכנון להדפסה ע"פ השרטוט (למרות שאדי כבר עשה את זה..) , ואם הרמקול יהיה בידי השמיים הם הגבול מבחינת התכנון :-)

בכללי - על מנת להתקין ברכב מוצר מודפס עליך להדפיס אותו בחומרים ממשפחת הפלסטיק (כמו שאדי אמר - ABS PA וכו') ולא פולימרים (מדפסות אובג'ט) כי אלו האחרונים אינם עמידים בחום שמתפתח ברכב והם יתעוותו וישנו את צורתם. אלו מהפלסטיק ניתנים לצביעה, וגם לחיזוק פני שטח בשיטות שונות.

ישנם כמה נותני שירות בתחום שתוכל לקבל מהם הצעת מחיר - בכל מקרה זה לא שירות זול:

1. המלצה אישית שלי - ארז RP - נמצא במכון הטכנולוגי בחולון - בחור נהדר וגם מחובר מאוד לתחום הרכב עם מחירים נוחים. מחזיק מגוון מדפסות וחומרים ויוכל ליעץ לך בעניין.

(אם תפנה אליו תגיד לו שהגעת דרכי)

עוד נותני שירות בתחום:

2. הירש דגמים - חולון

3. רוני גרנות- חולון

4. סינרגי - נתניה.

5. ארן - קיסריה (מחזיקים מדפסות SLS שיכולות להפיק מוצרים ברמה תעשייתית אבל המחירים בהתאם)

שווה גם לערוך חיפוש ברשת, יש אתרים לשיתוף קבצי 3D - סביר להניח שיש מי שתכנן כבר פודים עבור הרמקולים האלו.

עוד משהו ששווה לחשוב עליו:

מכיון שהרמקול עגול (ע"פ השרטוט הנ"ל) ניתן לחרוט את הפוד ולכך ניתן להשתמש במגוון חומרים: PVC, EPDM, אלומיניום או אפילו עץ/MDF רחמנא-לצלן.

אחרי שתקבל חלק חרוט לקדוח בו קדח לחיווט ולחבר אותו עם "רגל" כלשהי אל המשטח.

אם תרצה חלק חרוט בפלסטיק או אלומיניום - אשמח לתכנן אותו עבורך ולהפנות לחרט מדהים ולא יקר בתל אביב.

בברכה

אורן

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם

בנוסף האם אפשר לראות מהמפרט של הטוויטר, איך כדאי לעבוד איתו מבחינת זויות? בנוסף באילו תדרים מומלץ לחתוך אותו, אני עובד אקטיבי כמובן.

נקודות החיתוך המומלצות מצויינות בדף המפרט שצירפת. כמובן שזה יכול להשתנות כתלות בשילוב האלמנטים האחרים שלך.

לגבי זוויות, ראה העמוד הזה. יש שם גרפי היענות שיתנו מושג לגבי ההשפעה של הזווית. וחוץ מזה, לא בעיה לשחק עם הזווית לפני שמקבעים את הפוד ולמצוא מה עובד עבורך הכי טוב.

פורסם

אורן תודה רבה על התשובה המפורטת והמועילה,כרגע אני במילואים שאחזור אברר עם בתי העסק הנ"ל.

תום האם 1500 הרץ זה לא קצת נמוך לטוויטרים? אומנם זה סט די רציני אך הדבר האחרון שאני רוצה זה לטגן את הטוויטרים.

שוב תודה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

תראה, לפי הנתונים לפחות הוא מסוגל לזה.

יש לו תדר Fs די נמוך וגרפי ההיענות גם תומכים ברעיון.

שים לב שבחיתוך ב-1.5K הסלופ תלול יותר לעומת החיתוך ב-2.2K.

שים לב אגב למשפט הבא באתר שקישרתי אליו:

Most people would cross this tweeter in the 2-3khz ballpark, and from what I’m seeing, it’s certainly capable (though, the slope order plays an important factor here).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

השרשור הזה הולך ומשתפר מרגע לדודלי - כל מה שיש לי לאמר זה - טו-אווווב אורן!

אריק כמו שראית זה עניין פעוט לתכנן פוד שכזה - כל השאר זה להשיג גישה למדפסת ורצוי אחת שמדפיסה מחומרים קצת יותר מתקדמים כפי שצויין כאן - ABS עמיד לחום וגם את זה - להשאיר ברכב למספר ימים או לבדוק אם יש אפשרות להעביר את החלק טיפול בחום.

Pioneer TS-X150

פורסם

החבר טען בהתחלה שהוא לא מעוניין לקדוח לדש בורד, אלא להדביק.

במקרה כזה (כמו אצלי) הבסיס צריך להיות רחב משמעותית מהשרטוט שהעלית אדי, כדי להכיל את הדבק הדו"צ, וגם כדי לא לקרוס לאחד הצדדים בתאוצה או בלימה.

מתחדשת*

• תוכן חדש...