Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

ביצעתי טיפול 60 לרכב.

במהלכו הוחלף השמן לcastrol edge 5w-30.

בדיוק כמו בתמונה המצורפת.

בשונה מהמלצת היצרן ל5w-40.

העניין תקין? לא תקין? יש להחליף ל5W-40?

תודה לעוזרים.

עידו.

IMAG1811.jpg

פורסם

באירופה משתמשים ב5w30 בגלל אקלים קר, בארץ משתמשים ב5w40, לא ייגרם שום נזק כי זה שמן הכי טוב לרכב שלך (castrol edge), להבא שים 5w40

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם
שבוע טוב,

ביצעתי טיפול 60 לרכב.

במהלכו הוחלף השמן לcastrol edge 5w-30.

בדיוק כמו בתמונה המצורפת.

בשונה מהמלצת היצרן ל5w-40.

העניין תקין? לא תקין? יש להחליף ל5W-40?

תודה לעוזרים.

עידו.

איפה בוצעה ההחלפה? במוסך יבואן?

פורסם

אין שום בעייה עם הצמיגות שבחרת, 5W30 אפילו עדיף על 5W40. יש לוודא כי השמן עומד בתקן VAG הנדרש לרכב.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
באירופה משתמשים ב5w30 בגלל אקלים קר, בארץ משתמשים ב5w40, לא ייגרם שום נזק כי זה שמן הכי טוב לרכב שלך (castrol edge), להבא שים 5w40

אני אף פעם לא מבין את התשובות מהסוג הזה, מערכת הקירור תמיד תיצב את הטמפרטורה של המנוע לפי איך שהיצרן קבע.

וגם בקור כמו היום/אתמול טמפ' המנוע היא אותה טמפ' כמו בשיא הקיץ.

פורסם
אני אף פעם לא מבין את התשובות מהסוג הזה, מערכת הקירור תמיד תיצב את הטמפרטורה של המנוע לפי איך שהיצרן קבע.

וגם בקור כמו היום/אתמול טמפ' המנוע היא אותה טמפ' כמו בשיא הקיץ.

אני משער שהחבר התכוון שבאירופה נעשה שימוש בצמיגות 5-30 משום שהאקלים שם אינו לוהט כמו בישראל ואין חשש שהשמן "יתפרק" מתכונותיו.

בגדול חשוב לשים לב כי היצרן מגדיר את השמן הנ"ל (5-30 תקן 504) כשמן long life, היינו מאפשר מרווחי החלפות ארוכים יותר בזמן וקילומטראז', ולאו דווקא מטעמי אקלים. לדעתי צ'מפיון מוטורס ישראל לא עושה שימוש בשמן הנ"ל גם מטעמים כלכליים (שבעלי רכבים לא יתפתו חלילה לבצע החלפות פעם בשנתיים). אבל זו רק השערתי האישית.

פורסם

יש גם שמני מנוע בצמיגות 5W-40 המופיעים בתקן

long life

לטיפול אחת לשנתים.

היצרן והיבואן מבארץ לאור ניסיונם מבקשים בישראל:

א - לבצע משטר טיפול החלפת שמן אחת לשנה, ללא קשר אם תקן השמן הוא

long life

ב - להשתמש בטיפול בשמן בצמיגות 5W-40.

ג - להשתמש בשמני מנוע בתקן VAG המתאים לרכב.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
אני משער שהחבר התכוון שבאירופה נעשה שימוש בצמיגות 5-30 משום שהאקלים שם אינו לוהט כמו בישראל ואין חשש שהשמן "יתפרק" מתכונותיו.

בגדול חשוב לשים לב כי היצרן מגדיר את השמן הנ"ל (5-30 תקן 504) כשמן long life, היינו מאפשר מרווחי החלפות ארוכים יותר בזמן וקילומטראז', ולאו דווקא מטעמי אקלים. לדעתי צ'מפיון מוטורס ישראל לא עושה שימוש בשמן הנ"ל גם מטעמים כלכליים (שבעלי רכבים לא יתפתו חלילה לבצע החלפות פעם בשנתיים). אבל זו רק השערתי האישית.

על-מנת לבצע טיפולים עם מירווח של החלפת שמן מנוע כול שנתיים (מקסימום) קרי מירווח טיפולים ארוך הרכב צריך להיות מצוייד באיבזור הנכון וגם לוח השעונים צריך להיות מקודד למירווח טיפולים long-life service.

ההחלטה לא תלוייה בצ'מפיון בלבד אלא בשיתוף עם ייצרן הרכב איזה דגמי רכב יגיעו לארץ עם מירווח טיפולים long-life service.

בקיצור, עם תעבור לשימוש בשמן 5W30 בתקן VW504.00 הדבר אינו מאפשר מירווח טיפולים ארוך.

כתבתי על הנושא לפני מספר שנים לכן אני מציע שתעשה חיפוש בפורום עם מילת המפתח long-life service.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
על-מנת לבצע טיפולים עם מירווח של החלפת שמן מנוע כול שנתיים (מקסימום) קרי מירווח טיפולים ארוך הרכב צריך להיות מצוייד באיבזור הנכון וגם לוח השעונים צריך להיות מקודד למירווח טיפולים long-life service.

ההחלטה לא תלוייה בצ'מפיון בלבד אלא בשיתוף עם ייצרן הרכב איזה דגמי רכב יגיעו לארץ עם מירווח טיפולים long-life service.

בקיצור, עם תעבור לשימוש בשמן 5W30 בתקן VW504.00 הדבר אינו מאפשר מירווח טיפולים ארוך.

כתבתי על הנושא לפני מספר שנים לכן אני מציע שתעשה חיפוש בפורום עם מילת המפתח long-life service.

מרק האם מלבד שינויים בלוח המחוונים וכד', יש שוני בהנדסת המנוע כך שתתאים למרווח החלפה ארוך יותר?

פורסם

אני אישית משתמש בcastrol edge 5w40 בכל הוואגיות במשפחה - ומחליף באופן עקבי כל 15k או שנה והשמן שיוצא אולי טיפה ככה ולא שחור כמו הזבל שממלאים לך במוסכים של צ'מפיון, בחול אני מחזיק גולף וממלא שם 5w30 אחת לשנתיים או 30k מנוע 1.6tdi

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

• תוכן חדש...