Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוכני תיווך שקרנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי .במשך חיפושנו (המייגעים ,יש לומר) ,אני נתקל בהמון מתווכים שקרנים .. לדוגמא , אתה מציע הצעת מחיר על בית ,הם לא מעבירים זאת למוכר בכלל אלא מתקשרים כעבור מספר דקות ואומרים כי המוכר שלל את ההצעה ומשקרים בדברים אחרים . מה ניתן לעשות כנגדם? .השגתי מספרי טלפון של המוכרים ואלו טוענים בפניי שהמתווך לא מסר לי את הצעות הקנייה שמסרתי.

עריכה אחרונה על ידי IRON-MAN
ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
השגתי מספרי טלפון של המוכרים ואלו טוענים בפניי שהמתווך לא מסר לי את הצעות הקנייה שמסרתי.

זה נשמע רעיון טוב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
זה נשמע רעיון טוב.

זה לא עושה לי את החיים קלים .לשלם להם אצטרך בכל מקרה מכיוון שהם היו "הגורם היעיל בעסקה" (חרטא ברטא).

פורסם
הם לא משקרים אלא מתנהלים בצורה דיסקרטית ומקצועית !

חחחח...הם דרעק.בגללם אני לא מצליח לסגור עסקה.שיתנו לי לדבר ישירות מול בעל הדירה.הם רק "מסכלי עסקאות" .זבלים.

פורסם

השאלה היא - מה אתה רוצה להשיג בפוסט ?

תן בבקשה הכוונה יותר מדויקת שנדע לאן אתה מעוניין ללכת (שלא סתם נתפזר עם תשובות לא רלוונטיות עבורך).

פורסם

חתמת למתווך על הסכם תיווך, ראית את הדירה, לך לטאבו ( אפשר גם מהכורסא בבית ) תוציא את פרטי המוכר ותעמוד איתו בקשר ישיר.

אתה יכול גם לדרוש מהמתווך את הטלפון של המוכר, הרי המתווך מוגן:evil:

אפשר כמובן להיעזר במתווך כדי לגשר על הפערים בין המוכר לקונה , אבל בפגישה של 6 עיניים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שמע, זה כמו סוחרי רכב. ה-99% מוציאים שם רע לשאר.

אני הייתי מנסה לסגור איתם את העמלה מראש, בלי קשר לסכום העסקה - נגיד על דירה של 1M עמלה 20K גם אם תוריד במחיר ובסוף תקנה ב900K.

כמו כן, עם הזמן אתה מסנן את הסוכנים ופשוט לא מסתכל על מודעות של החראות (כך אני נוהג, כי גם ככה אני יודע שכל מה שרשום במודעה רוב הסיכויים לא נכון - ומתווך טוב ממשרד אחר יחפש דירות גם אצל משרדים אחרים (מתוך שת"פ)).

אתה מהקריות, לא? יש לי כמה השגות בתחום - אפילו על סוכנים ספציפיים.

משכנתא זה קל

פורסם (נערך)

כשאני רכשתי דירה, ההיצע 'נטול תיווך' היה גרוע ביותר - המתווכים הולכים למפרסמי מודעות מבטיחים להם כל מיני שיט ואז רוכשים נורמליים שעובדים עם יד2 לא יכולים לעיתים למצוא דירות.

במקרה שלנו: אני מצאתי את הדירה (תחת מודעת תיווך), התקשרתי למתווכת וביקשתי לראות את הדירה הספציפית הזו. הלכנו לשם יחד, ואז במשך חודש וחצי הייתי במו"מ מזעזע עם בעלת הדירה שפוצצה את העסקה 3 פעמים - המתווכת לא עשתה כלום, פשוט כלום. הדבר היחיד שהיא עשתה זה לבוא איתי באותה פעם ראשונה לדירה, ו..... זהו.

על המפגש הזה היא קיבלה פי 3 מהסכום שקיבל העו"ד שלי, שעבד המון על העסקה.

למזלי היא לקחה רק 1% בלי מעמ... אם הייתי חותם איתה על העמלות הגנריות של היום (2-2.5 לפני מעמ) הייתי מתחרפן לגמרי במעמד התשלום.

אגב גם בתור מוכר חוויתי את הגועל נפש הזה, היו מתקשרים אלי מתווכים, או לעיתים מגיעים אלי בלי לספר מראש שהם מתווכים, ומציעים לי 'טובה': הם יפרסמו את הדירה ולא יגבו ממני שקל, ואני אתן להם בלעדיות. חלקם דרשו ממני עמלה שזה בכלל שעשע אותי. הסכומים שהם דיברו בתור 'שווי מכירה' היו ב20-50K יותר נמוכים מהמחיר שמכרתי בסופו של דבר בעצמי. כן, אין ספק שהם מרוויחים את השכר שלהם...

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מה שהם מרוויחים זה את המוניטין המפוקפק שלהם.

אני מכיר כמה מקרוב, ויצא לי אפילו לראות אותם צועקים על אנשים בטלפון אחרי אומרים להם שהם לא מוכנים לקנות דרך מתווך.

לפני שנה רציתי לקנות דירה ועשו לי את המוות עם תקשורת לקויה ומוסר מפוקפק.

בסוף קניתי מקבלן וזהו. לא צריך להתעסק עם נוכלים.

פורסם

המתווכים של היום הם בסך הכל סוחרי רכבים ,

רוב המתווכים היום לא מקבלים בלעדיות על הנכס ולכן מה שאני הייתי עושה זה מגיע למשא ומתן מול המוכר ישירות.

ומבהיר למוכר שהמתווך רק מחבל בעיסקה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אחרי שנתנו למתווכת בלעדיות חצי שנה וכלום לא זז, גיליתי שהיא לא מעבירה לנו חצי מההצעות בגלל חשש שנסכים והיא לא תקבל עמלה יפה, כי היא הרי באחוזים. החלטנו שמספיק.

מה שאנחנו עשינו זה אמרנו לכל מתווך בטלפון - תביא קונה שיקנה, תקבל כסף. אין בלעדיות אין כלום.

חלק הביאו קונים, וחלק נעלמו. בסוף הדירה נמכרה לקונה ללא תיווך.

גם בקנייה: תמצא - תקבל כסף. בסוף מצאנו לבד.

מה עושים? אולי כדאי להגיד למתווך שיעביר לקונה את ההצעה ושלו אתה תיתן עמלת תיווך לפי המחיר המקורי. לך זה יצא אולי עוד 1000 או 2000 ש"ח אבל אם זה יביא לך דירה לדעתי זה משתלם.

זה לא פתרון אופטימלי, אבל זה יכול להתאים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

חבר רכש לאחרונה דירה, במסגרת חיפושיו הוא נתקל בשוק של מתווכים שמבטיחים לבעלי הדירות כי הם ימכרו את דירתם בסכום פנומנלי מעל מחיר השוק, וכך בעצם מטרפדים את העסקה. בנוסף היו לו פגישות עם בעלי נכסים מתיווך שבכלל לא רצו למכור וניסו לראות בכמה הם יכולים למכור את הדירה, ושוב באשמת מתווכים שגורמים לבזבוז זמן בהבטחות שווא.

פורסם

אכן, חלק גדל מהבעיה הוא אותו מרדף של המתווכים אחרי הבלעדיות. במסגרת המרדף הזה הם מבטיחים

למוכרים הרים וגבעות. "מה, הוא אמר לך שימכור את הדירה ב-1.4? אני מוכר לך אותה ב 1.6 בלי בעיה"...

תאכלס הדירה בכלל שווה 1.3-1.35, וזה פחות או יותר ההצעות שהם מקבלים. אבל מה, הוא יחזור למוכר

עם הצעה של 1.3? הרי המוכר יוציא שוט-גאן ויורה בו מהעצבים. לכן חלק גדול מההצעות בכלל לא יגיעו אליו.

חוץ מזה, מתווכי נדל"ן הם כמו שציינו פה, דומים מאוד לסוחרי רכב. דירה "מסודרת" זה בעצם חורבה.

"פוטנציאלית מצויינת להשקעה" זה חורבה עם איזה רעיון שמישהו זרק לגבי הרחבה או פינוי בינוי שעוד 10

שנים יצא לפועל, אם בכלל... ועוד הרבה דוגמאות שקצר הדף מלהכיל.

פורסם
כשאני רכשתי דירה, ההיצע 'נטול תיווך' היה גרוע ביותר - המתווכים הולכים למפרסמי מודעות מבטיחים להם כל מיני שיט ואז רוכשים נורמליים שעובדים עם יד2 לא יכולים לעיתים למצוא דירות..

לפני 3 שנים הצעתי את דירתי (הקודמת) למכירה ביד 2. דומני שהתקשר קונה פוטנציאלי אחד, כל השאר היו מתווכים, ואלה סיפרו סיפורים בלי סוף. בסופו של דבר הדירה היתה בבלעדיות פעמים - הראשנה אצל מתווך שקרה אצלו משהו במשפחה ואחרי חודש הוא ויתר על הבלעדיות (לפחות יצא הוגן מבחינה זו), האחר היה תחמן גדול, למזלנו בסופו של דבר את הדירה מכרה מתווכת אחרת מאותו משרד, וכיון שהעמלה משולמת למשרד ולא למתווך הספציפי הוא עשה שמיניות באויר ולא ראה פרוטה (הספיק להסתכסך עם בעל המשרד). את הדירה שרכשנו תיווכו לנו צמד מתווכות מתוחכמות (זה היה שת"פ ראשון שלהן) שהצליחו לשכנע את אשתי (זה היה פרוייקט שלה) לקנות דירה עם תכונות שונות לחלוטין מאלה שחיפשנו. אבל היום אנחנו מאושרים בדירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...