Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברשותי רכב במוו חדש שנקנה לפני כ - 8 חודשים. כעת מגיע הזמן לעשות לו טיפול ראשון.

כאשר לפי מה שאני מבין הטיפול , זה בסה''כ החלפת שמן ופילטר שמן (טיפול 10-12K) לפחות זה מה שכתוב באתר יצרן.

לאחר בירור עם מרכז שירות נאמר לי שהטיפול גם כולל תוסף דלק ונוזל שמשות.

שאלתי את הנציג למה צריך תוסף דלק למנוע חדש לחלוטין שהשמן היחיד שהיה בו הינו שמן מקורי ממפעל היצרן.

התשובה היית שאיכות הדלק בארץ ירודה וזה משאיר פיח שיש לנקות. האם כך הדבר?

שאלה נוספת שלי היית , למה צריך נוזל שמשות הרי זה משהו שאני גם ככה ממלא לבד (משתמש פשוט במים מזוקקים) . שמתי לב שנוזל מקורי כלל כנראה גם אלכוהול או משהו דומה (Anti freeze) , לא נראה לי שרלבנטי באקלים שלנו. בכל מקרה נאמר לי שנוזל שמשות שהם שמים הינו נוזל מקורי של יצרן שמונע כורוזיה .

אשמח לדעת האם באמת יש צורך בדברים אלו בטיפול שיגרתי והאם אי ביצוע פעילוית אלו יגרום איכשהו לביטול אחריות?

תודה לכל העונים!

עריכה אחרונה על ידי zxcdsaqwe12345
פורסם

לגבי התוסף, מעניין אם משהו איכותי או סתם תוסף בשביל לסמן וי...

נוזל שמשות? מה יכול להיות?

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

תברר לפני הטיפול כמה הוא אמור לעלות .

מניסיוני עם מיני קופר אני מכיר את הנפשות הפועלות ואת המחירים ההזוים .

תחליף רק שמן ופילטר ולגבי השאר שיחכו ממך לאישור .

אין צורך בתוסף ולא במי וורדים לשטיפת השמשות .

פורסם

היי

"נוזל השמשות" וה"תוסף"... אלו דרכים ישראליות לעשות כסף קל ע"ח הלקוח, מניסיון במוסך צ'מפיון מוטורס.

אתה מגיע למוסך לטיפול שמן ובחשבונית דוחפים לך עוד 150₪ על תוסף ומים לוישר מבלי שביקשת, מבלי ששאלו אותך אם אתה מעוניין.

אל תאפשר שידחפו לך את האלמנט. רכב חדש לא צריך שום תוסף שממילא יעילותו נתונה לויכוח. מים לוישר אתה יכול למלא לבד (וגם תוסף)

בספר הרכב לא מוזכר שום שימוש בשום תוסף במסגרת שום טיפול. בקיצור הרכב גרמני, הסמל יוקרתי, התחמנות ישראלית..

פורסם

לגבי תוסף דלק הבנתי שמדובר בתוסף סטנדרתי של LM GOLD LABEL . לא נראה לי שיצרן רכב מייצר תוספים מקוריים אלא פשוט דורש שישתמשו בשמן לפי הסטנדרט שלו . אבל עוד פעם יכול להיות שאני טועה .

לגבי נוזל שמשות הבנתי שמדובר בנוזל מקורי שמונע כורוזיה אבל הינו מהול עם מים מזוקקים.

אולי מתכוונים לזה

http://www.amazon.com/BMW-Windshield-Washer-Fluid/dp/B00PYLFM4O

אבל עוד פעם זה נראה לי יותר רלבנתי לאקלים קר.

פורסם

לא נעים לי להגיד, אבל עזוב שטויות.

כנס למוסך לטיפול שמן פילטר בלבד.

מים לוישרים, שים מים מזוקקים, נוזל שמשות מיועד, ושלום על ישראל.

התוסף דלק, הוא כגדר צ'ופר, אני אישית לא שם, לדעתי גם אל תשים.

רועי

• תוכן חדש...